עונה 6, כבר פרק 8

לא! הרגע שחיכינו לו כל כך הרבה זמן כנראה לא ייצא אל הפועל

RIP CLEGANEBOWL
&nbsp
האירועים בנהרן היו מטופשים במיוחד. למה בריאן לא הציעה את ההצעה שלה לאדמור ברגע שהוא נכנס? ולמה היא ברחה כמו גנבת בלילה? הרי לא היה שום חשש שג'יימי יפגע בה.

Nirwood

New member
לא שמת לב שאדמור הוא מטומטם?

הוא מפחד מהצל שלו, וגם בתקופה של רוב הוא נחשב לטאלי הכי טיפש מכולם.

גם אם בריאן הייתה פונה אליו הוא לא היה יוצא עם הצבא שלו לצפון, הוא יותר מדי פחדן, וטיפש...

היא "ברחה" מתוך שאיפה שהסירה תשמש כדי למלט את בלאקפיש, היא לא ידעה שהוא יתעקש להישאר להילחם.

אני מניח שהיא בעצמה עלתה על הסירה כי היא הבינה שאם היא תשאר היא הייתה צריכה מתוקף שבועתה לסאנסה להילחם בצבא לאניסטר ופריי, וככל הנראה גם למות (יש גבול לכוח שלה).

hagashaga

New member
ואני רוצה להוסיף

ג'יימי אולי לא היה פוגע בבריאן כשהם אחד על אחד, אבל זה די מצב בעייתי אם הוא היה נותן לה ללכת מול כל הצבא שלו (זו גם הסיבה שכשהוא רואה אותה שטה הוא מסתכל ימינה שמאלה לראות שאף אחד לא שם לב מלבדו, ואז אומר לה שלום)

זה עדיין מטופש, בריאן באה לשם עם משימה אחת ויחידה

להביא חיילים צפונה, ופתאום מגיע אדון חדש לטירה והיא אפילו לא מנסה לשכנע אותו?
&nbsp
הרי אדמור נכנע ולא ברור מה עלה בגורל אנשיו, כנראה שהם שבויים, אז ברור שהיה עדיף מבחינתו ללכת עם ההצעה של בריאן שהייתה הצעה מצוינת שמקובלת על ג'יימי, לצאת צפונה בראשות צבא.
&nbsp
אבל היא אפילו לא הציעה לו את זה.
&nbsp
שלא לדבר על כך שהתברר שגם בריאן קיבלה את הטלפורטר של אצבעון ופתאום היא קופצת מאזור וינטרפל לנהרן כמו כלום והיא גם בטח תספיק לחזור לקרב.

Nirwood

New member
כן, אבל צריך לזכור:

ההצעה של ג'יימי הייתה רלבנטית למצב שהיא תצילח לשכנע את בלאקפיש להיכנע (אני מניח שג'יימי חשש ממצור ארוך או תקיפה על המבצר כאשר בלאקפיש מפקד על ההגנה).

אחרי שהיא נכשלה, ההסכם בינה לבין ג'יימי בוטל, וג'יימי נאלץ לאלתר פיתרון חדש.

אני בספק שגם אם היא הייתה נשארת, ג'יימי היה פשוט נותן לה את צבא טאלי.

צריך גם לקחת בחשבון שמבחינת הממלכה, בולטון הם עדיין בעלי ברית, והשליטים החוקיים של הצפון.

לפריי'ס עדיין לא ידוע שראמזי שחט את וולדה הדבה.

CallMeCavanaugh

New member
אני לא אכנס עכשיו לנקודה המרכזית שלך

זה לא נשמע לי סביר שהיא תכרות ברית עם אדמור אבל לא חשבתי על זה לעומק.
אני רק רוצה להעיר שלא היה כאן שום שימוש בטלפורטר. בריין לא הייתה עם ג'ון וסאנסה בסבב הגיוס.

CallMeCavanaugh

New member
הבעיה כאן מתחילה הרבה קודם

בייליש אמר שאבירי הבקעה נמצאים בחפיר קיילין משמע - הוא כבר כבש את המקום. אם בייליש אכן מחזיק בחפיר קיילין אז אין בעיה לבריין לעבור שם אבל עצם העובדה שהוא כבש את המקום היא מטומטמת בצורה שלא תיאמן והדבר היחיד שיותר מטומטם מזה זה שבולטון לא מגיב.

Nirwood

New member
דווקא צעד חכם של רמזי...

חפיר קאילין מרוחק מאות קילומטרים מוינטרפל, אם הוא היה שולח לשם חלק מהצבא שלו זה היה פוגע בסד"כ ההגנה על וינטרפל, אני מניח שלרמזי היה קריטי יותר להתכונן למלחמה נגד ג'ון, ואח"כ לקחת את הצבא שלו לכיבוש מחדש של חפיר קאילין.

צריך לקחת בחשבון שרמזי לא שיער שצבא הבקעה יתקוף אותו מדרום, אז הוא פשוט לא היה ערוך.

באופן עקרוני, פלישת צבא הבקעה לצפון איננה רק הכרזת מלחמה נגד בולטון אלה נגד כל שאר הבתים שנמצאים בשלטון (פריי, לאניסטר, טיירל), סביר מאוד להניח שרמזי שיער שצבא הבקעה ישאר ניטרלי, ולא יבצע מהלך כל כך מסוכן.

CallMeCavanaugh

New member
זה לא באמת עובד ככה

אי אפשר לכבוש את חפיר קיילין מדרום, או שלפחות לא סביר בעליל. צבאות גדולים יכולים להיתקע שם חודשים. אי אפשר פשוט להגיד "בייליש כבש את המקום" - זו כתיבה עצלנית וזילזול בצופים.
ברגע שהמקום כבר נכבש אין דבר כזה להזניח אותו. החזקת הצפון תלויה בחפיר קיילין. אם אין לך אותו אפשר להזרים בקלות תגבורת לכל מקום. אם ראמזי רוצה להחזיק את ווינטרפל הוא חייב את חפיר קיילין כדי לוודא שלא יביאו תגבורת לכוחות הצרים עליו.
&nbsp
בקיצור, אי אפשר לכבוש את חפיר קיילין ומרגע שנכבש בגלל כתיבה גרועה ומזלזלת בצופים צריך להשאיר חיל מצב בווינטרפל שיוכל להחזיק מעמד חודשים או אפילו שנים תחת מצור ובינתיים לתפוס מחדש את חפיר קיילין ואז לחזור ולהסיר את המצור מווינטרפל.
&nbsp
בשורה התחתונה - בריין חצתה בקלות את חפיר קיילין כי לדיאנדי לא אכפת מכלום והם יודעים שהסדרה תזכה לשבחים לא משנה מה הם יכתבו.

Nirwood

New member
לא מבין למה אתה נתקע על בריאן...

לא כזה קשה לעקוף את חפיר קאילין כשאתה רוכב לבד או עם עוד מישהו, היא כבר עשתה את זה פעם אחת...

CallMeCavanaugh

New member
מתי היא עקפה את חפיר קיילין בספרים?

אני לא מתייחס לשום דבר בסדרה בתור דוגמה. היגיון מעולם לא עניין את היוצרים והם מקריבים אותו ואת הדמויות על מזבח המגניבות.
&nbsp
חפיר קיילין הוא הדרך היחידה בין הצפון והדרום כתוצאה מקסמים של ילדי היער שניסו לנתק את השניים ויצרו שם ביצות. ממש לא פשוט לעקוף אותו אפילו אם אתה לבד.
&nbsp
בכל מקרה, זו רק דוגמה להתעלמות מגיאוגרפיה בסדרה. שים לב שהדוגמה המרכזית שנתתי היא לא בריין אלא אבירי הבקעה ויש גם דוגמאות שלא קשורות בחפרי קיילין, כמו ג'ון והפראים שמפליגים בספינות מהארדהום ואז מגיעים לטירת שחור... מצפון?

Nirwood

New member
אני מדבר על הסדרה...

החלטתי לקחת פסק זמן מהספרים, כי זה עשה לי סלט גדול.

כל הכבוד למי שמצליח לקרוא ולצפות בסדרה ולא להתבלבל (אני קראתי את הספרים לפני שנים).

בעניין חפיר קאילין:

קודם כל אתה צודק בזה שכל האיזור מלא בביצות, ומקשה מאוד על מעבר של כוחות (אם הם לא נעים על דרך המלך), אבל אתה צריך גם לקחת בחשבון שמדובר באזור יחסית רחב (לא מעט קילומטרים), ו2 סוסים בריאים יכולים למצוא נתיב מעבר.

מה גם שאנחנו לא יודעים אם הביצות נשארו בדיוק כמו שילדי היער יצרו, מדובר בקסם שנוצר לפני אלפי שנים, ויכול להיות שחלק מהביצות התייבשו \ נעלמו.

בתקופה של הסדרה, ילדי היער נכחדו, וככל הנראה הקסם נכחד ביחד איתם...

אנחנו יודעים שהביצות לא התייבשו ולא נעלמו

כמו שהחומה לא התייבשה או נעלמה, וכמו שהזרוע השבורה של דורן לא חזרה להיות לשון יבשה המחוברת בשלמותה לאסוס.

CallMeCavanaugh

New member
ילדי היער נכחדו חוץ מאלה שבראן ואריה פוגשים

ואולי עוד כמה.
וכמו שאמר אביר הקרנפים - הקסם כבר סיים את פעולתו, ההשפעה שלו נשארת. הוא גם נתן דוגמאות (ואגב, בחומה עדיין יש קסם אז בכלל אין מה לדבר על קסם שכבר נעלם).
&nbsp
ושוב - הסדרה היא לא דוגמה. אם אני אומר שזה טיפשי שבסדרה קרה כך וכך אז הטיעון שזה לא טיפשי כי בסדרה קרה אותו דבר בדיוק הוא אפילו לא מעגלי.

קשה לכבוש את חפיר קאילין רק בתנאים מסוימים.

קשה לכבוש את חפיר קאילין רק מדרום לצפון, כי מי שבא מדרום חייב לצמצם את הצבא לשטח צר שהוא דרך המלך בין הביצות. אבל מצפון זו לא בעיה מיוחדת.
קשה לכבוש את חפיר קאילין מדרום לצפון, רק אם יש מי שיגן על המעבר. אם אין שם חיל מצב של בולטון, לא אמור להיות קשה לכבוש אותו.

נקודה נוספת.
אם בולטון הציב חיל מצב בחפיר קאילין, סביר להניח שדרי הביצות מיררו להם את החיים כפי שעשו לאנשי הברזל. במצב כזה לא נשארת הגנה פעילה על המעוז, ודי קל להגיע אליו מדרום ואז להשתלט על המקום.

Rodrik Harlaw

Well-known member
לספרים ולפרק 8

ג'יימי vs בריאן - עדיין אופציה.
הבלאקפיש מת ליד הנהר ופתאום החזירו לנו את לורד בריק בסצינה שהתרחשה בסמוך לנהר. זה נכון שהריברלנדס מלאים בנהרות ופלגים, אבל עדיין... יכול להיות שנקבל לורד סטונהארט?
זה יכול להתאים לבלאקפיש - דמות שמלאה רצון לנקמה.

למעלה