עונה 6 פרק 4

Nirwood

New member
LOL, יכול להיות פשוט שמרטין מטומטם (גם אופציה)

והוא לא היה עקבי עם האש של דרוגון שגרם לכוויה של דאינריז, או שלחילופין עוצמת האש שלו כל כך חזקה (וקסומה) שהוא מסוגל גם לפגוע באנשים עם חסינות גבוהה לאש, כמו טארגריינים למינהם.

אם בספר הבא דאינריז אכן תשרוף את עצמה עם כל החאלים ותצא סבבישן כמו בסדרה, אז זה אומר שכן יש לה עמידות גבוהה מאוד לאש.

CallMeCavanaugh

New member
אתה באמת חושב שזה יקרה?

בספר, בניגוד לסדרה, כשדאני פוגשת את החלאסאר היא עם דרוגון. אתה חושב שמישהו הולך לקחת אותה בשבי כשהיא עם דרקון לידה? היא פשוט תשעבד את החלאסאר הזה. גם אין לה זמן עכשיו ללכת ברגל עד ואס דות'ראק ולחזור משם עם כל הדות'ראקים, שוב ברגל. במירין המלחמה כבר מתחילה.
חוץ מזה, מה זה הבולשיט הזה של ישיבה של כל החאלים? אני לא זוכר דבר כזה בספרים.

Nirwood

New member
בספר החאלסר מקיף אותה ואת דרוגון

אי אפשר לדעת מה יקרה,
יכול להיות שהם יהיו בשוק ממלכת הדרקונים וישתחוו לה, ויכול להיות שגם דרוגון יברח וישאיר אותה שם.

מירין אכן תחת מצור, וישיבת החאלים כמובן לא מוזכרת (למיטב ידיעתי אמורה להיות יריבות בינהם).

הם לא ישתחוו לה סתם ככה

זו אחת הסיבות למה הסצינה הזו כל כך לא אמינה.
הדותראקים הם חברה מאצ'ואיסטית בצורה קיצונית שהולכת רק על כוח. אף גבר לא ישפיל את עצמו ויתן לאישה להנהיג אותו רק כי לא נשרפה.
האנשים שנשבעו אמונים לדאינריז בסוף הספר הראשון/העונה הראשונה, שירתו אותה כבר אז כחאליסי, ולאחר שראו אותה מבקיעה דרקונים, זה מה שגרם להם להעריץ אותה. הדרקונים.

אבל כשכל הדותראקים רואים אותה יוצאת ממבנה שבו היא שרפה את כל המנהיגים שלהם ואף אחד לא מנסה להלחם בה או לירות בה חץ או לנקום, פשוט כוווולם כורעים ברך? זה כל כך לא דותראקי ואפילו לא אנושי.

CallMeCavanaugh

New member
זה היה חסר היגיון בצורה קיצונית

קודם כל, ככה נראית ישיבה של כל החאלים? טוב שלא שמו להם כוסות תה וביסקוויטים והם דיברו במבטא בריטי. מישהו עוד זוכר את החתונה מהעונה הראשונה? אני לא קונה ישיבת חאלים שלא כוללת לפחות שלוש שפחות מין לכל אחד מהם ושלפחות שניים מהם מסיימים בתור גוויות.
&nbsp
מעבר לזה, מה פתאום דאני נמצאת שם? הם יקבלו את ההחלטה ויודיעו לה מה קורה איתה.
&nbsp
וכשכבר מתחיל כל הבלגאן - איפה רוכבי הדם? על כל חאל שם, שבעצמו אמור להיות לוחם פסיכי, צריכים להיות שלושה רוכבי דם. גם אם דאני שורפת את כולם למוות, הדבר האחרון שהם יעשו זה לקצוץ אותה לחתיכות קטנטנות.
&nbsp
ובסוף, אחרי שהייתה הישיבה הלא הגיונית עם האורחת הלא הגיונית, עם היעדרות המאבטחים ועם השריפה שהייתה ממש על טבעית, כולם רואים את הבקתה הבוערת ופשוט משתחווים למרות שהם לא באמת יודעים מה הולך בפנים ולמרות מה שאמרת.
&nbsp
או במלים אחרות - כתיבה קלאסית של יוצרי הסדרה, שלא ברור איך יצאו מבית ספר לכתיבה בכל מצב שאינו מרוחים בזפת ונוצות.

אני מסכים כמעט עם הכל

חוץ מדבר אחד. בואיז דותראק כל החאלים וכל הדותראקים אחים וכולם חולקים מזון ומשקה תחת אם ההרים. ככה היה במשתה בו דרוגו הכתיר את וויסרייז.

וכל הדותראקים האלה שלא מפחדים מכלום והתשובה שלהם לכל דבר מתחילה ונגמרת בנשק ובכוח הזרוע, ופתאום כשיש קצת אש כולם בורחים בצרחות כמו ילדות שהפחידו אותן בחושך.
ואיך מבנה עשוי אבן וחומר מתלקח כמו פח בנזין?

CallMeCavanaugh

New member
ולא, מרטין מטומטם זו לא אופציה סבירה

עד עכשיו הטעויות שהוא עשה היו דברים כמו לורד זוטר שנמצא במקום הלא נכון או רוחב הירכיים של ג'יין ווסטרלינג, וזה לפני שהוא התחיל להעסיק את אליו ולינדה בבדיקת עובדות עבור הספרים. טעות כזאת, שדמות חסינת אש תחטוף כוויות, היא לא סבירה.

Rodrik Harlaw

Well-known member
לספרים

מרטין לוקח את הזמן במיוחד כדי לא לעשות טעויות כאלה מהותיות.

לסדרה יש קאנון נפרד מהספרים - בסדרה דאני חסינה לאש ולא תלויה במאורע קסום. אנחנו לא יכולים לומר שהיא חסינה לאש (רק) בגלל שהיא טארגית כי יש עדויות מההיסטוריה על טארגים נשרפים (כולל ג'ון שנכווה בעונה הראשונה), אבל אם אנחנו רוצים להשעות את הספק אז נאמר שבקאנון של הסדרה עצם היותה של דאני חסינה לאש תלוי בייחודיות שלה - היא הטארגית היחידה שניתן לומר עליה שהיא אם הדרקונים. אנחנו לא מכירים אם דרקונים נוספת (או אב דרקונים - לא רוצה לנחש מאיפה הם יינקו) שאינה חסינה לאש, אז מבחינת מנגנון החסינות לאש שבסדרת הטלוויזיה יש קוהרנטיות - נוכל לתלות את החסינות שלה לאש בייחודיות שיש רק לה.
התוספת הזו ליכולות של דאני כנראה לא הופכת אותה ל-overpowered במאבק העיקרי בסדרה (נגד האחרים שנשקם הוא כנראה קרח ולא אש), אז זה לא כזה נורא ביחס להתעללויות הבאמת גדולות של הדאבלדי בסיפור של מרטין.

Rodrik Harlaw

Well-known member
בנוסף

עד כמה שאני זוכר נכון בסדרה, בניגוד לספרים, יש מספר סצינות בהן החסינות של דאני לחום מוצגת (כשנכנסת לג'קוזי הרותח בבית של איליריו, כשנוגעת בביצי הדרקון שנמצאות במחתה ואולי עוד) עוד לפני המאורע הקסום. יכול להיות שאני טועה פה - הסדרה והספרים מתבלבלים לי לפעמים.

Nirwood

New member
בעניין הסדרה אתה צודק

אני מוכרח לציין שהשילוב בין הספרים לסדרה הוא מבלבל מאוד (ייאמר לרעתו של מרטין).

כשהתחילה הסדרה, אני חשבתי שעד העונה השישית כבר נהיה לקראת ספר אחרון בסדרה, אבל זה רחוק מזה.

כל הסיפור מוביל לכך שקוראים הדוקים של סדרת הספרים פשוט דופקים לעצמם את חווית הקריאה והדימיון עם ספוילרים ענקים מהסדרה, הרי בלתי אפשרי להתעלם מהסדרה, ואם אתה צופה בה אתה אח"כ רק דופק לעצמך את הספרים.

אז מה שאני באופן אישי החלטתי, זה שאני פשוט אמתין עד שהסדרה תגמר (מניח שזה יקרה תוך שנתיים), ואז אתחיל לקרוא את כל הספרים מחדש, אומנם אני אדע בסופו של דבר איך הכל נגמר, אבל לפחות החוויה תהיה שונה.

CallMeCavanaugh

New member
גם בספר הג'אקוזי חם במידה לא סבירה

היא מסוגלת לסבול יותר חום מהאדם הממוצע גם בספרים אבל היא בפירוש לא עמידה לאש. מרטין בעצמו התייחס לסוף הספר הראשון כמשהו חד פעמי, נס. כשנשאל אם היא תוכל לעשות משהו כזה שוב הוא ענה שכנראה שלא.

Rodrik Harlaw

Well-known member
אוקיי

כבר לא הייתי בטוח אם זה קיים גם בספרים.
בכל מקרה, הנקודה עדיין עומדת - בסדרה זו דאני עם יכולת ייחודית שאינה תלוית-מאורע (עוד ניואנס שהסדרה זנחה באדפטציה - במקרה הזה זה די בסדר), ואת היכולת הזו ניתן לראות כקוהרנטית

לאט לאט

אני מתחיל לראות איך כל התיאוריות שקראתי לפני העונה הנוכחית מתחילות להתממש בסדרה.
מאוד מקווה שמרטין יוליך אותנו שולל.
&nbsp
&nbsp

יש תיאוריה מאוד יפה בנוגע לסוד שטומן סיפר לסרסיי

שאומרת שהוא סיפר לה מה שהדרור העליון סיפר לו מה שהוא הוציא מלוראס בעינויים, שהטיירלים היו שותפים להתנקשות בג'ופרי, ולכן הכנסת הצבא של בית טיירל למעלה מלך היא מלכודת שמטרתה להשמידו. יש כל כך הרבה ראיות ורמזים עד שזאת נראית לי תיאוריה די ודאית.
&nbsp
השאלה מה יקרה בדיוק? תחת ההנחה ש-Cleganebowl יתרחש זה אומר שבסופם של האירועים הללו הדרורים יישארו חזקים לפחות כמו עכשיו, אם לא יותר, כך שהתרחיש הסביר ביותר הוא שהדרורים, האוכלוסייה המקומית, צבא לאניסטר והגלימות הזהובות יתאחדו כולם כדי להשמיד את צבא בית טיירל.
&nbsp
זה גם מתאים לרעיון הכללי לאורך הספרים שבו שבע הממלכות נחלשות באופן עקבי בשל סכסוכים פנימיים. הצבא של סטאניס חוסל והצבאות הצפוניים נחלשו מאוד, עכשיו גם הצבא של טיירל יחוסל, הצבא של לאניסטר נחלש וייחלש שוב, גם אבירי הבקעה ייצאו להילחם בצפון וייחלשו.

CallMeCavanaugh

New member
אם זה נכון אז זה מגניב

למרות שזה לא ממש מסתדר לי עם דברים שראינו בטריילר של העונה.

אילן די

New member
כשראיתי את השיחה בין הלאניסטרים לאולנה

חשבתי שהלניסטרים פשוט רוצים שהצבא הטיירלי ייכנס, הדרורים יוציאו את מרג'ורי להורג ובכך הם משיגים שני דברים: הטיירלים יכחידו את הדרורים ובנוסף, לאחר מות מרג'ורי - אין לטיירלים מה לחפש יותר בקינגס לאנדינג, אבל התיאוריה שהעלית לוקחת את זה צעד אחד קדימה והיא בהחלט הגיונית.
מה שכן, לאורך השיחה הזו לא הבנתי איך אולנה, שאמורה להיות חריפה מאד, לא רואה את זה. אולי החשש לחיי מרג'ורי גורם לה לפעול ממניעים רגשיים.

גם לזה יש הסבר, בדומה לרוז בולטון ודוראן מארטל

היוצרים לקוחים דמויות נבונות והופכים אותן לטיפשות לקראת מותן. על פניו נראה שימיה של אולנה ספורים לאור העובדה שהמלך שהיא נמצאת בארמונו חושב שהיא רצחה את אחיו הבכור.
&nbsp
וגם זה חלק מהעניין שבו הזקנים והחכמים בווסטרוז מחוסלים לאורך הסדרה, עוד מעט נגיע למצב שבו אצבעון יהיה על תקן הזקן החכם.

CallMeCavanaugh

New member
יש רק בעיה אחת בתיאוריה

למה שאולנה תספר ללוראס את האמת על רצח ג'ופרי? זה בעייתי פעמיים - גם כי הוא חבר במשמר וגם כי אם הוא כזה חלש שיישבר בשבי היא יודעת את זה והיא לא תספר לו דברים כאלה.
מצד שני, אלו דיאנדי.

יש עוד בעיה בתאוריה הזו

למה שהלאניסטרים יכניסו את עצמם למצב שבו הם נתונים לחסדיהם של הדרורים? עדיף להם לאחד עם בני טיירל מול הדרור העליון, מאשר לאחד כוחות עם הדרור העליון מול בני טיירל.
שסרסיי תאחד כוחות עם הדרור העליון?

CallMeCavanaugh

New member
אני מתייחס לחלק של גילוי האמת על רצח ג'ופרי

מה יהיו התוצאות בדיוק זה כבר סיפור אחר לגמרי - הכי טוב ללאניסטרים שיהיה שם טבח המוני ואז כשאחד הצדדים יצא החוצה, מנצח אבל מוכה, חיילי לאניסטר יגמרו את העבודה.

למעלה