עונש מאסר לאדם עם עבר פלילי נקי (חשוב!)

Annie27

New member
עונש מאסר לאדם עם עבר פלילי נקי (חשוב!)

שלום רב, יש לי שאלה.. מהם הסיכויים שאדם שאין לו שום עבר פלילי (מבחינת זה שבעברו לא הוגשו כנגדו שום תלונות במשטרה/כתבי אישום/לא נשפט על עבירות פליליות/לא ישב בכלא וכו'.. או שזומן לחקירה במשטרה אבל נסגרו לו תיקים -או שוחרר- עקב "חוסר עניין לציבור") -אם כך, מהם סיכוייו של אדם כזה לקבל גזר דין של מאסר בפועל ???
**העבירות בהן מואשם האדם הספציפי הן- סחיטה באיומים (ברמה של הטרדות ואיומים -רק באמצעות "מתקן בזק", לא היה מעולם מפגש פיזי- איים על בחורה שאם תנתק איתו קשר יהרוס לה את החיים ויגרום לה להתאבד), הטרדה מינית (אמירות, שאלות, הערות, שלח תמונה של איבר מינו +הקלטה שלו מאונן) כמו כן, הרשעה חוזרת על זיוף, מרמה.. (סעיף 436 לחוק העונשין, 1977), עבירות מס הכנסה ומע"מ (מס' שנים), הטרדה מינית והתנכלות מינית, הטרדה מינית ע"י פרסום תצלום, הוצאת דיבה ולשון הרע.. יש עוד (גם עבירות גניבה של כסף מאנשים פרטיים).. בכל אופן, מדובר בריבוי עבירות (הייתי אומר שהן די חמורות) וכן, בריבוי מתלוננים/קורבנות (כולם כבר שהגישו תלונה במשטרה). אם כן, לאור העובדה שאותו אדם עד עכשיו היה עם עבר פלילי נקי (ומעולם לא נשפט על שום דבר פלילי), האם עדיין קיים סיכוי שייכנס לכלא (נשמע קצת כמו שאלה רטורית) אבל בכל מצב, במידה וכן, אז כמה שנים פחות או יותר הוא עשוי לקבל ??..במקרה כזה??

*מציין כי האדם בריא בנפשו, אינו בגיל העמידה, רווק וללא ילדים
*מציין כי יש חומר ראייתי בשפע לעבירות המדוברות..

תודה רבה..

לפי השאלה - התשובה היא שיש סיכוי ניכר.

אבל כאן חייבים להבין - אתה לדוגמא אומר "עבירות מס הכנסה" השאלה תמיד הן מה העבירות, מה הסכומים ועוד.

רק עבירות מס מסוגים מסויימים יכולות לשלוח לכלא לזמן ניכר.

השאלה האחרת שיותר מעניינת אותי היא זאת:

למה פתאום החלו התיקים להערם ? מה התרחש בחיי אותו האדם שיש כזאת מסה של תיקים פליליים ?

אתה אומר שאין בעיה נפשית - אני מסרב להניח שאין שום היבט נפשי לסוגיה.

כאן חייבים להבין - טיפול שיסיר מסוכנות לעתיד לבוא יכול לשנות את מאזן הענישה באופן מהותי ! אז ראשית יש לשנות את מאזן העונש הראוי בסיוע של תוכינת שיקום נפשית !

לאחר 18 שנות ניסיום אני יכול לומר - בעיה נפשית נימצאת אצל חלק עצום מהאנשים סביבינו - חייבים לראות את המציאות - דרך גורמי מקצוע - לבטח באם רוצים להקטין כל אפשרות של ענישה עתידית.

בהצלחה.

מוטי אדטו.

Annie27

New member
תודה רבה מר מוטי אדטו ! (המשך..)

אתה אומר "חייבים להבין באילו עבירות מס הכנסה מדובר" -קודם כל, אני חייב לציין כאן כי לא אני המואשם בסיפור- אני אחד התובעים- ככה שאין לי מושג כלכך.. למיטב ידיעתי חלקן "טכניות" וחלקן "מהותיות" (עם כוונה פלילית, כיוון שהצד הנתבע הוציא חשבוניות כוזבות מס' פעמים) אין לי מושג לגבי הסכום הכולל שהעלים ממס הכנסה.. היו גם עבירות מע"מ (הבנתי שזה אפילו יותר חמור).. בכל אופן, אתה אומר "רק עבירות מס מסוגים מסויימים יכולות לשלוח לכלא לזמן ניכר".. אוקיי.. ומה עם כל השאר?? העבירות האחרות שציינתי באותו עניין?? סחיטה באיומים (כפי שפירטתי בשאלה הקודמת), הטרדה מינית והתנכלות מינית, הרשעה חוזרת על זיוף, מרמה, עבירות גניבה של כסף (מאנשים פרטיים)+ הוצאת חשבונית כוזבת ..כל אלה.. לא חמור מספיק??? ויש בטח עוד שאני לא יודע עליהן.. כי כמו שאמרתי, מדובר בריבוי עבירות וריבוי מתלוננים וזו עוד שאלה שאני לא יכול לענות לך עליה- "למה".. אני לא יודע מה הסיפור של הבנאדם.. אבל כן יצא לי להכיר אותו מספיק טוב, לצערי הרב, ואני מוכן לחתום איתך שהוא לא בעל הפרעה נפשית (בכל מקרה, לא משהו שפסיכיאטר מקצועי ומוסמך יכול "לאבחן" אצלו) .. מה שבטוח הוא לא 100% כמו שאומרים... אבל הוא לא עונה להגדרה של "חולה נפש".. הוא ידע והבין מצוין מה הוא עושה.. לאורך כל הדרך..
אני לא חושב שזה כלכך פשוט לטעון ל"הפרעה נפשית" מבלי להציג הוכחות רלוונטיות בנושא- כי אם המצב היה כזה אז כל העבריינים בארץ היו טוענים שהם חולי נפש ועשו את מה שעשו וזאת על מנת להקטין את האחריות הפלילית שלהם בצורה ניכרת.. אני צודק??..... ואם כבר עסקנו בנושא- האם הוא ינסה לטעון לאי שפיות (אפילו זמנית/תקופתית) ע"מ להגן על עצמו? זה הרי לא פשוט בכלל וצריך כל דבר להוכיח... זאת שאלתי, תודה רבה.. (בע"ה הצדק ייעשה..)
**מעניין אותי כמה שנים אדם כזה יכול לקבל בכלא (בהיעדר עבר פלילי).. **

ענישה היא אירוע אינדיבידואלי

אין דרך לדעת מה יהיו העבירות בסיומו של התיק.

לבטח אין ידע על הסכומים.

לכן אין לי כל דרך לשער מה תהה הענישה.

למעלה