עונת ההמלטות

WTR

New member
ילדה האחת, אני מקווה שלא אעליב אותך כשאומר

שיש לך עוד המון חומר לקרוא... לא כדאי לך למהר עם זה כל כך אחרת תמצאי את עצמך כמו שי ורבים אחרים, שמוסרים את החמוס שלהם לאחר מס' שבועות בודדים. חמוס זו לא חיה שמתאימה לכל אחד ואת צריכה להיות בטוחה שהיא מתאימה לך ואת לה. וכמובן לקבל את האישור של ההורים, שלא תהיה להם בעיה עם הריח החזק ושאר החסרונות של החמוס.

שי סודר

New member
נו מה??

בס"ד כבר אמרתי לך.. אני לא מחסיר מהחמוס שלי כלום, אני יודע הכול עליהם.. הוא מקבל את כל מה שחמוס היה יכול לחלום עליו.. אין שום קשר לחוסר ידע ולסיבה שאני מוסר.. זה לא אשמתי שיש חוקים מפגרים בתורה הזאת.. אם זה לא היה הוא היה חי אצלי את שארית חייו בע"ה אבל מה לעשות שלא הכול הולך תמיד.. לפעמים עושים טעויות..מה אפשר לעשות? אני מרגיש רע גם בלי שיגידו שאני לא יודע לטפל בחמוס שלי ואני מתעלל בו.. כמה שאני בוכה ומצטער את עדיין לא מבינה שאני אוהב את החמוס שלי ואני בחיים לא הייתי רוצה שזה יקרה לו אבל מה אני יכול לעשות??? את חושבת שאני בנאדם רע ומגעיל(גם אני חושב את זה ברגעים אלו) זה כמו שמוצאים גור חתולים קטן ויתום, כמה שמטפלים בו מאכילים אותו מתמידים ומחממים אותם.. לפעמים הם מתים.. מה אפשר לעשות?תמיד מחפשים מה שעשית לא נכון אבל לפעמים זה לא זה.. לפעמים פשוט לא חושבים על דברים. מי היה חושב שיש איסור מהתורה לסרס חיות גם אם זה בריא להם וזה טוב לנו... פשוט לא העליתי את זה על דעתי.. אני לא יודע אם זה הצעד הנכון לא לגדל יותר חיות או חמוס אחר (למרות שזה מה שאני חושב כרגע,אולי בגלל שאני בבאסה מהחמוס) כי לא נראה לי שמגיע לחתולים יתומים קטנים וחסרי עונים שאני מציל המון מהם כל שנה שעברו התעללות\ננטשו ,למות רק בגלל שפעם עשיתי טעות עם החמוס. אם לא הייתי עושה את הטעות הזו אז החמוס היה חי כמו מלך. אבל מה אני יכול לעשות.. זה אומר שאני לא יכול לגדל חמוסה(שהפעם הבעיה נפתרה)? אני יודע שאני סותר את עצמי ואומר כל מיני דברים לא הגיוניים, אבל אני עצוב עצבני ומרגיש חרא באותו הזמן, אני מרגיש כאילו לא מגיע לי לגדל חיות בכלל... אני לא יודע מה לעשות..

טוב קודם כל תירגע

התגובה שלך מאוד מאוד קשה ואני מבינה לליבך... אני בטוחה שאתה אוהב את החמוס שלך ונקשרת אליו מאוד. אף אחד לא טוען שאתה איש רע או מגעיל- תוציא לעצמך שטויות כאלה מהראש! לפעמים כשקוראים תגובות של פורום לא מבינים מה אנשים רצו לומר. זה כמו sms או כל תגובת טקסט אחרת... אני חושבת שלא התכוונו לפגוע בך ואתה לא צריך לקחת כל תגובה ותגובה שעולה כאן ללב. אתה בסהכ נער. אתה לא אמור לדעת את כל חוקי הדת. גם אנשים מבוגרים מאוד לא תמיד יודעים את כל החוקים. אבל ככה לומדים ואני לא חושבת שעלייך למסור את החמוס. הטעות נעשתה בתום לב. לא בכוונה תחילה ומעבר לזה הסירוס רק גורם לחיה שלך להמשך חיים בריאים יותר, כך שבאיזשהו מקום הועלת לו. אני לא יודעת אם תחליט להשאיר או למסור, אבל מבחינתי הקשר שלך איתו חשוב יותר מהעובדה שסירסת אותו, והצו החשוב ביותר של אהבה בין יצורים בעולם ודאגה זה לזה יתקיים ובגדול אם תחליט לשמור אותו ולטפל בו באהבה.

בסדר תודה../images/Emo13.gif

אני ראיתי חמוסים אצל מגדלים וקראתי הרבה חומר באינטרנט,ואחי כל הזמן אומר וואי איך את לוקחת את זה ברצינות
ואני עונה לו כי אני רוצה לדשעת הכול על חמוס... ואני יודעת שהוא צריך אוכל לגורי חתולים שהחברות הטובות הן: (נטרו צו'ס, אקאנה,איגל פאק,לאנדרו....)וצריך לבדוק שהרכיב העיקרי הוא בשרי ולא תירס או קמח של עופות או בכלל אורז ובאחוזי חלבון:לפחות 32 או יותר ושומן:18-20 אחוז וצריך לשחררה בבית עד 6 שעות ויש לי המון זמן פנוי,צריך לגזוז להם צפורניים פעם בשבועים ואני אלך לווטרינר באזור באר שבע שיראה לי איך גוזרים ציפורנים ויש להם קרציות וצריך להוציא אותם כך:למרוח אלכוהול על צמר גפן זה משתק אותם ואז אפשר להוציא לחמוס את הקרציה מבלי להכאיב לו!דונדורנט לחמוסים,שמפו אל דמע או לחמוסיםוחומר לניקוי אוזניים.....

הכרי חשובב

שחכתי להוסיף שצריך לעשות להם חיסונים כגון: כלבלבת:בחודשים או שלוש ואז לעשות אותו שוב כעבור חודש כלבת:בגיל חמש חודשים אני חייבת לעשות את זה כי יש לי כלב וגם היא מחוסנת! ואני יודעת שאסור להפגישם ישר כי חמוס לא עשה כול החיסונים אלה כאשר הוא עושה את כול החיסונים אפשר להפגישם אבל בהדרגה.... אני אתן להריח לכלבה שלי את השמיכה... ואז לאט אט אני אתן לוה להריח את החמוס וכמבון שהיה מסורס!!! וכמובן בהשגחה עם הורי ואחי ואני ואקנה לו רתמה לטיולים מחברת h שמעתי שהיא החברה הכי טובה והחמוס לא יוכל לצאת ממנה וכול אזור שחמוס יוכל להיכנב אליו יהיה אטום!!! ואגב יהיה לו חדר משלו כי אחי הגדול עבר לגור לבד והחמוס יוכל להיות חופשי בחדר אבל כמובן שהחדש יהיה סגור על מפתח על מנת שכלבה שלי לא תכנס ותעשה לו נזק חס וחלליה טפו טפו טפו.. כי כלבה שלי יודעת לפתוח דלתות
והוא יהיה משוחרר כול הזמן בחדרו כשלוא יהיה....כי אני לומדת עברתי לחטיבה ואצלי בחטיבה מסיימים ב-11 או 12 לא בליליה חח... ויש לאחי חבר שיש לו חמוסה שעבר לצפון ןלקח אותה איתה ושראיתי אותה התאהבתי בה והבטחתי כשאהיה לי חמוס אני אתן לו את הבית הטוב בעולם!
ורק שתדעו אני ילדה מאוד אחראית לא כמו השכנים שלנו כי הם בכלל לא מטפלים בהם!
אם הייתי יכולה לקחת אותם אלי הייתי לוקחת אותם באהבה ובחיבוק אך אין לי מזל כלבה שלי לא אוהבת חתולים!!
אהה... יהיה לו כלוב גדול על 100 100 100 ס"מ אבל כעיקרון הוא יהיה משוחרר כול הזמן בבית מבטיחה!!!
ואני אקנה לו דונדורנט לחמוסים!!! ויחנך אותו לא לנשוך,לעשות צרכים,להתחנן חחח... ואשלח תמונות!!

WTR

New member
את פשוט ציטטת אותי בחלק מהמקומות

וזה דברים שכתבתי לא ממזמן.. זה שקראת את העמוד הראשון של הפורום לא אומר שקראת מספיק. גם לך הייתי ממליצה לחכות עם זה, עד גיל 15 לפחות.

SUGERY27

New member
שאלה טובה שאלת

האם יש עוד המלטות חוץ מחודשי מרץ-מאי?

WTR

New member
בד"כ לא

אבל עדיין אפשר למצוא גורים בני חודשיים-3 חוד'...

ווטרינר

שלום אני מחפשת ווטרינר שיודע לטפל בחמוסים מבאר שבע אחכה לתשובתכם בשמחה מלאה

WTR

New member
במידה ולא תהיה הענות (אין כאן אנשים מבאר שבע)

תקחי דפי זהב ותתקשרי לכל וטרינר ותשאלי האם יש לו נסיון בחמוסים, אם כן כמה שנים איזה חיסון הוא מחזיק בשביל חמוסים, וכו'... בהצלחה

mori255

New member
את לא חייבת וטרינר שמומחה לחמוסים

את יכולה וטרינר שמטפל בחיות אחרות ומבין בחמוסים אבל לא מומחה להם למשל אצלנו באזור אין וטרינר שמומחה לחמוסים ובמקרה מצאתי וטרינר שהיה לו בעבר חמוס אז הוא יודע והוא מדבר עם מומחה לחמוסים בישביל להסביר לי יותר וגם כדי שהוא ידע מה לעשות כי אני היחידה שמטפלת אצלו עם חמוס בקיצור לפי דעתי את יכולה ללכת לכל וטרינר שבאזור שלך והוטרינר עצמו ידבר עם מומחה לחמוסים ויעשה מה שצריך

טוב תודה!!!

אבל יש באזור שלי ווטרינר שאני לא בוטחת בו כול כך בגלל שכלב מת אצלו כי הוא לא רצה לטפל בו!!!וגם אותו הדבר חמוס אז אני אנסה ווטרינר שרחוק יותר מבית שלי ותודה רבה!

WTR

New member
ממש ממש לא נכון!../images/Emo128.gif

בטח שצריך וטרינר שמבין בחמוסים זה לא מספיק ללכת לכל וטרינר, זו רפואה שונה לגמרי בין כלב/חתול לחמוס צריך לבדוק שיש לו חיסון כלבלבת ושהוא באמת מבין בחמוסים ולא סתם אומר... כי גם כאלו לא חסרים

איך אני אדע

אם הוא ישקר ויגיד כן ברור אני מבין בחמוסים ןאיך אני צריכה לדעת שהוא דובר אמת?

mori255

New member
הוטרינר שאני הלכתי אליו

הבין בחמוסים כי גם לו היה אחד אבל שאלתי אותו את החיסונים שצריך והוא ידע איזה צריך לעשות

טוב ממש תודה!!!!../images/Emo175.gif

ושאלה אם אני אלך כול פעם שווטרינר יגזור לחמוס את הציפורנים זה יעלה כסף?

Sweet Fantasy

New member
אחרי פעם פעמיים את תביני איך לגזור לבד

אבל בעיקרון וטרינר שאת קבועה אצלו לא ידרוש כסף על טיפול כזה.

למעלה