עוסק פטור + שכיר מה דעתכם?

yair24

Member
עוסק פטור + שכיר מה דעתכם?

שלום, אני כבר עוקב אחרי הפורום הזה במשך חודשיים פורום מצוין... יש לי כמה שאלות: 1. מה דעתכם על שכיר שעובד 10 שעות ביום ורוצה בנוסף לפתוח עסק לבניית אתרי אינטרנט? לדעתכם זה אפשרי? יש פה מישהו כזה? 2. איך אתם מנהלים את הדיווח למע"מ או אני לא יודע למי... יש לכם רואה חשבון? אתם מדווחים בעצמכם? כל תשובה תעזור... יאיר

SHAHAF UZI

New member
חג שמח לך יאיר !

אם אתה בוחר להיות עוסק פטור,לא תוכל להתקזז על הוצאות מע'מ שהיו לך,לפני תאריך הקמת העסק.(כמו שולחן ,כסא ,ומחשב..לבית או למשרד) כעוסק מורשה,אתה זכאי לדרוש כמה חודשים רטרואקטיבית את המע'מ שהוצאת על קניותיך,לצורך ההקמה.. כעוסק פטור,יהיה לך יותר קל לבצע את הדיווח מול השלטונות,פעם בשנה. עוסק פטור הוא עוסק שמחזור המכירות שלו,לא עולה על בערך 65000 שח בשנה. שום דבר לא אמור לעצור אותך אם תהיה מעוניין,להקים עסק מהבית או ממקום אחר-בנוסף לעיסוקים שלך. זה קשור רק אליך . עוסק מורשה חייב בתשלום מע'מ על העיסקאות שהוא מבצע,וחייב להוציא חשבונית מס. כמו כן הוא מתקזז על המע'מ של הקניות שהוא ביצע עבור העסק. האם אתה צריך רוא'ח או לא ? אני קטונטי מלענות לך..את זה רק אתה יכול לדעת. אתה צריך עזרה בהבנה של מילוי פנקס "תקבולים ותשלומים" מיועץ מס,או מרואה חשבון. הכל תלוי בהיקף העבודה שלך. נכון לעכשיו,נראה לי שאתה זקוק רק ליעוץ מרוא'ח או יועץ מס,לגבי הכדאיות הזו. תשקול טוב,אם אתה זקוק לרוא'ח בתחילת הדרך-ייתכן ויהיה לך כדאי להתחיל לבצע את רישומי ההכנסות וההוצאות באופן עצמאי. תפקידו של רוא'ח לא מסתכם רק בזה. הוא גם המייצג שלך מול מס הכנסה, ביטוח לאומי,ומע'מ,בכל בעייה.....וגם אם צריך,בבית המשפט,שלא נדע. שיהיה לך בהצלחה.

yair24

Member
תודה על התשובה. עוד שאלות

בוא נגיד שאני הרואה חשבון של עצמי כלומר אין לי צורך לשלם לרואה חשבון. כשאני נרשם בתור עוסק פטור האם אני צריך לשלם סכום כסף לגוף כלשהו? ואם כן כמה צריך לשלם? אתה יודע? 2. נגיד שבמשך שנה שלמה לא הרווחתי כלום, לא בניתי אתר לאף אחד ולא קיבלתי כסף מאף אחד, האם יהיו לי איזשהם הוצאות הכרחיות לגופים כמו מע"מ (מי זה הגוף הזה מס הכנסה?) או ביטוח לאומי או מס הכנסה או לא יודע איזה...? ואם התשובה היא כן אז האם אלה הוצאות חודשיות, שנתיות? דיווחים צריך לעשות פעם בחודש? פעם בחצי שנה? פעם בשנה? איך מדווחים? ולמי? כרגע אני מפרסם את עצמי באינטרנט מתוך הנחה שאם יגיע לקוח אני אוכל לתת לו חשבונית חד פעמית, ללא צורך להירשם כעוסק פטור. אני מניח שזה חוקי. כי לא גנבתי שום כסף ולא הסתרתי שום דבר, האם מישהו יכול לבוא אליי בטענות למה אני מפרסם את עצמי אם אני לא רשום? יאיר

motyka

New member
תשובות

כל האמור כאן הוא על סמך ידע אישי ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי אצל רואה חשבון או יועץ מס. נתחיל עם הנחה השגויה שבסוף, אסור לך באיסור חמור לתת חשבונית או קבלה או אישור על קבלת תשלום בלי להרשם קודם גם במשרדי מע"מ וגם במס הכנסה. לפי הסדר: כשאתה נרשם כעוסק פטור אתה לא צריך לשלם לאף אחד, אלא שבסוף השנה אתה צריך להגיש דו"ח (ואז לשלם את המגיע). אם אין לך הכנסות כלל לא יהיו לך הוצאות כלל. אבל תצטרך להגיש דוח בסוף השנה לכל הגופים ולציין שההכנסות היו אפס. לפרסם את עצמך מותר לך כמה שאתה רוצה - אבל לפני קבלת אגורה - תרשם. כל האמור כאן הוא על סמך ידע אישי ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי אצל רואה חשבון או יועץ מס.

yair24

Member
את סותרת את עצמך...

"אם אין לך הכנסות כלל לא יהיו לך הוצאות כלל"... הכנסות הן לא תוצאה של הוצאות... מהמשפט של מוטי הסקת שהוא התכוון לומר שהכנסות הן תוצאה של הוצאות וההנחה הזו שגויה, אם כבר אז הוא התכוון לומר שהוצאות הן תוצאה של הכנסות וזה נראה לי הגיוני כי אם יש לי הכנסות אז כתוצאה מההכנסות יש לי גם הוצאות למשל הוצאות מע"מ 18% אולי גם ביטוח לאומי או מס הכנסה אני לא יודע... עדיין לא ענו לי על כל השאלות במפורט, אם אני נרשם כעוסק פטור ההרשמה עולה לי כסף? למי אני צריך לפנות כדי להירשם? לביטוח לאומי? למס הכנסה למע"מ? (לא משנה שבטח כל הנ"ל בשביתה...) אפשר לקבל טלפון של הגוף שאחראי לרישומים האלה? יאיר

יונית א

New member
מה הספרית דבורה מאלנבי מייעצת?

אין גוף "שאחראי" על הרישומים האלו. במדינת ישראל, כל גוף הוא נפרד- יש להרשם בכל אחד מהגורמים שהוזכרו בנפרד. סבתא שלי לימדה אותי שנעליים זולות עולות ביוקר. כלומר אותו רואה חשבון, יועץ מס וכו- הם האנשים ה"נכונים" שיוכלו לייעץ לך (לפחות) ולנהל עבורך את החשבונות (יותר מייעוץ) כדי שהרווחים שיהיו לך יהיו שלך ולא יעברו לטובת מדינת ישראל. יש אלפי חוקים קטנים שלא אני ולא אתה יודעים אותם, שעוסקים באיך לחשב מה, את איזה הוצאה אפשר לקזז על חשבון ההכנסות וכו. (למשל חלק מחשבונות הדירה /בית שלך באחוז מסויים, אם אתה עובד מהבית מתקזזים למס הכנסה. או חלק מהרכישות שלך טרום פתיחת העסק שנועדו לצורך זה -יכולות להתקזז וכו). אז - לדעתי שווה לשקול שימוש בייעוץ מקצועי כדי לא לשגות ולהסביר אח"כ לפקיד השומה שדבורה שיש לה מספרה באלנבי אמרה לך שאפשר ככה ואחרת (לא קביל עליו כל כך). מעבר לכך מתוך דבריך נקרא לי כמו "יצליח לי-טוב, לא יצליח- גם טוב, לא אפסיד הרבה" עניין של תפיסת עולם- מציעה לך ללכת על פתיחת עסק כאילו בסופו של דבר אתה תהיה ביל גייטס החדש. כלומר הנחת היסוד שאתה תתן את המוצר הטוב ביותר, תתפתח כל שנה בX אחוזי גדילה, ובתוךZ שנים כמובן שזו תהיה הכנסתך היחידה וממנה גם תוכל לפרנס את סבתא שלך. אל תחשוב ב"אם יצליח לי" תחשוב ב" בטוח שיצליח לי". ריאלי, לא להשקיע בבניין משרדים לפני שנכנס שקל ראשון,אבל לחשוב בתנופה קדימה. (מקווה שהצלחתי להסביר את הנקודה). שיהיה לך בהצלחה.

yair24

Member
אוקיי...

כשיגיע הלקוח הראשון שמשלם אני אקח יועץ מס... מצטער, אני פשוט לא מהאנשים שמסוגלים להמר על הכסף שלהם בשום צורה... ביחוד לאור העובדה שכרגע כל מי שמתקשר אליי אומר שאני יקר מדי (ואני לא!) אומר שאפשר להשיג הכל חינם באינטרנט (מעניין למה הוא התקשר אליי אם הכל אפשר להשיג בחינם...) העובדה היא שבסופו של דבר הוא לא חוזר... (אבל אני לא מתייאש) אמרת שצריך להירשם בשלושת המקומות הספיק לי אני אתקשר אליהם ואנסה לברר עוד מידע. תודה יאיר

יונית א

New member
זה לא הימור -אבל אני מתקשה להסביר

תראה, אם אתה מפסיד כסף על ה"עסק" שלך אתה יכול להוריד את ההפסדים שלך מההכנסות שלך על 10 שעות עבודה כשכיר. כלומר עוד לשלם פחות מס הכנסה (לא יודעת על בטוח לאומי) בגלל שהעסק שלך אינו רווחי. יש עוד הרבה "טריקים" שאני ואתה כהדיוטות במיסוי לא מבינים בהם מאומה. שווה לך להתייעץ עם איש מקצועי בתחום זה. לעניין הלקוחות ו"יקר מדי"- חלק מקביעת התמחור הוא לדעת מה המתחרים שלך מציעים ובאיזה סכום. כדי לפרוץ לשוק מאד כדאי להתחיל עם הצעה יותר אטרקטיבית ממה שמי שכבר נמצא בשוק מציע. יותר אטרקטיבי יכול להיות המחיר היותר זול או איכות יותר טובה, או היקף עיסקה רחב יותר עבור אותם תנאי תשלום וכו. סתם טיפ- בכל מקרה אם לקוח פוטנצאלי לא חוזר אליך- שב ובדוק לא את הלקוח (למה הוא התקשר אליי אם הוא יכול להשיג בחינם) אלא את עצמך בתהליך הזה.

motyka

New member
עניתי פעם ועונה פעם נוספת

אם אני נרשם כעוסק פטור ההרשמה עולה לי כסף? לא למי אני צריך לפנות כדי להירשם? לביטוח לאומי? למס הכנסה למע"מ? גם וגם וגם - לכל השלושה, לכל אחד בנפרד.

motyka

New member
במקרה הזה - ההגד כן נכון

אם אין הכנסות אין הוצאות להנה"ח, למע"מ, למיסים, ליועץ מס, לרואה חשבון וכל השאר.

yair24

Member
רק בשביל הפרוטוקול

יש לי רואה חשבון שאמר שאם לא יהיו לי הוצאות הוא בכל זאת יגבה ממני בערך 1000 ש"ח לשנה... אתה אומר לא לעבוד איתו אם ככה... יאיר

motyka

New member
להחליף מהר

עבור מה הוא גובה? עבור הנכונות שלו להיות רואה החשבון שלך כשיהיו הכנסות? מקובל לשלם עבור עבודה ולא עבור נכונות לעבודה. יש מספיק רואי חשבון שישמחו לצרף אותך לרשימת לקוחותיהם הרדומים, ולא לגבות ממך תשלום עד שתזדקק לשירותם. אם תפעיל אותו לפתיחת תיקים במע"מ, מס הכנסה וביטוח לאומי - תצטרך לשלם לו עבור העבודה, אבל - ביום חופש אחד מהעבודה (כשייגמרו העיצומים) תוכל לעשות זאת לבד.

אני מציעה שתמתין למוטי הרואה חשבון

כדי לא להטעות, אני משאירה לו את התשובות המקצועיות. אל תתחיל אפילו בלי לתת קבלות...לא כדאי לעבוד עם מחשבות על החשבונית הזאת שיוצאת לך מהידיים ואיך תסביר אותה אח"כ כי היא לא ממש "חד פעמית"... אני בעד לעשות את הדברים בדיוק כמו שצריך, כי כשעושים אותם כך פתאום רואים שהשד לא כל כך נורא, ומס הכנסה לפעמים יכול להיות ידידותי... יש אימרה של רואי חשבון, שתמיד מרגיזה אבל...מה לעשות נכונה: "אם אתה משלם, סימן שהרווחת..." באסה, אבל נכון... אז שלם את מה שצריך והתחל לעבוד ברצינות. כל ההתלבטויות האלה גוזלות זמן יקר של עבודה טובה ואמינה... ב ה צ ל ח ה !

למעלה