עוסק פטור + שכיר מה דעתכם?

motyka

New member
תשובות

1 אחשוב שהוא משוגע, כי זה אומר שלא יהיו לך חיים בכלל. אבל עשיתי זאת בהתחלה. דווח צריך לשלושה גופים: מעמ מס הכנסה ביטוח לאומי אפשר לעשות הנהלת חשבונות לבד ולדווח לבד. אבל גיליתי מזמן שאם אני נותן ליועץ מס מקצועי או רואה חשבון לעשות זאת עבורי - אני מספיק יותר בעבודה שלי עצמי, הוא יכול לחסוך לי מס משולם, וגם ההוצאה שלו עצמו מוכרת למס. יש כאן בפורום לפחות שניים, ובפורום ייזמות עוד כמה.

yair24

Member
כרגע אין לי הרבה עבודה...

למעשה אין לי עבודה בכלל... אז נראה ליש את הדיווחים אני יכול לעשות לבד אתה יכול לראות אם אתהיודע לענות על השאלות הנוספות ששמתי? תודה יאיר

בוקר טוב

דעתי על שכיר שעובד 10 שעות ורוצה לפתוח עסק היא... שהוא רוצה לעבוד שיהיה לו כסף וזה מ צ ו י ן!!! אין משהו שאינו אפשרי, ההכל תלוי בך. מתוך נסיון אישי, אין טוב יותר מלתת את העבודה לרואה חשבון במקומך, אפילו אם אתה כותב קבלה/חשבונית בחודש. זה עושה איזה שקט בראש שאתה מסודר...

mstern

New member
ביקשתם תשובות מרו"ח:

בוקר טוב, רק עכשיו נכנסתי לפורום אחרי שבת, קראתי את כל מה שנכתב והנה דעתי: צריך לחלק את הארוע של פתיחת העסק לחלק רגשי וחלק עסקי. בחלק הרגשי יש הזדמנות/פוטנציאל להצליח שווה לנסות. בחלק העסקי יש כמה שאלות שצריך לשאול, מה צפי ההוצאות להקמה, מה צפי ההכנסות ומה היקף השקעת הזמן. אם אתה כבר עובד 10 שעות ביום האם יש לך זמן לעסק? ואם התשובה חיובית האם אחרי 10 שעות כשכיר ועוד כמה כעצמאי עוד ישאר לך זמן לנהל את חשבונותיך? (זה כתשובה האם צריך רו"ח לליווי). אני תמיד אומר לאנשים שאם משהו רוצה לתת לך כסף ולא לקחת הפסדת. כלומר אם תוכל להקים עסק במקביל ולהוציא ללקוחותיך חשבוניות, הרווחת (כסף). לעניין הפרוצדורה: פותחים תיק במע"מ (מורשה או פטור תלוי בסוג העסק, היקף הכנסות וסוג הלקוחות). פותיחם תיקים במס הכנסה ובביטוח לאומי. ניתן לצמצם את הקשר איתם למינימום כך שהתשלומים יהיו רק בסוף השנה ולא באופן שוטף. במאמר מוסגר אני אומר כי ניתן אולי לקזז הפסדים כעצמאי מהכנסות השכיר אם העיסוק אותו דבר ואז יש החזר מס ששולם כשכיר. אני מקווה שעזרתי, אם תרצה עזרה נוספת אשמח לעזור.

yair24

Member
אוקיי

תודה על התשובה, זמן יש לי מספיק. האם עולה כסף לפתוח תיק במע"מ? כלומר האם אני צריך לשלם למע"מ משהו עבור פתיחת התיק ביום הפתיחה? כנ"ל לביטוח לאומי ולמס הכנסה. הסיבה שאני שואל את זה היא כי מישהי אמרה לי שכשהיא פתחה עסק היא הפסידה המון כסף ואמרה שזה לא כדאי כי גם אם מדווחים אפס אז יש המון הוצאות... וזה מה שמפחיד אותי, ממש לא מתחשק לי לשלם את המשכורת שאני מרויח בעבודה של 10 שעות ביום למס הכנסה בלי שיהיה לי איזה רווח מזה. יאיר

yair24

Member
דרך אגב שמתי לב

שתמיד אחרי הודעות בפורום הזה אנשים נכנסים לאתר שלי ועושים WHOIS על הדומיין... זה מישהו מפה? יאיר

mstern

New member
תשובות נוספות

לא עולה לפתוח תיק ברשויות. יש השלכות לפתיחת התיקים אבל קשה לי להבין את הסיפור הזה שסיפרו לך, בכלל בתחום המיסוי, אל תאמין לאף אחד. אולי אם היה לה רו"ח המצב שלה היה יותר טוב, כי כבר אני חושב על תכנון מס בשבילה: לקזז הפסדים מעסק עם ההכנסה כשכירה ולקבל חזרה מס ששולם כבר מהמשכורת. אם היא עדיין בתהליך הזה, אשמח לעזור לה. לגביך אני מציע שתדבר איתי, הפרטים שלי בחברי הפורום. מוטי

למעלה