עורכי דין,לאן?

סטף ורטהיימר: "השוק מוצף בעו"ד"

בהופעה בפני "פורום העסקים" של אוניברסיטת בר-אילן, אמר ורטהיימר את הדברים הבאים, שלקוחים מהכתובת: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000350980&fid=1604 סטף ורטהיימר, שהשתתף בכינוס, מתח ביקורת על נושא אחר - הצפת השוק בעורכי דין, במקום מה שנתפס בעיניו כ"מקצועות נדרשים באמת". ורטהיימר אמר: "אם היו סוגרים כמה בתי-ספר למשפטים ל-10 שנים, היינו יכולים לחדש את המדינה מהתחלה. רוב האנשים לומדים כיום בשביל תעודות, חלקם יורדים מהארץ או הופכים לבירוקרטים שמשגעים את המדינה. כל זאת, במקום שנגדל כאן אנשי מקצוע ואנשי טכנולוגיה שיכולים לתרום רבות למשק". וטהיימר הוסיף: "לצערי, בשעה שמתכנס כנס להסמכת עוד 3,000 עורכי דין חדשים, לא מתכנס שום כנס להסמכת חרטים חדשים לתעשייה. כל אוניברסיטה צריכה לשאול מה תרומתה לבניית המדינה. אני מעריך מאוד אקדמיה, אך אנו משוועים למהנדסים טובים" רמון השיב הסכים עם ורטהיימר: "אני מסכים איתך, ועושה כדי לשכנע צעירים טובים ומוכשרים ללמוד מקצועות טכנולוגיים ורצינים, ולאוו דוקא משפטים. אכן, אם היו מכשירים 3,000 חרטים טובים במקום עוד 3,000 עורכי דין שלא ברור מה יעשו במשק, זה היה יכול להיות הרבה יותר מועיל".

IWRIS

New member
עוד ויכוח בשבת....

שלום! אולי תוכלו לעזור לי.... סגרתי על משפטים באוניברסיטת בר אילן לשנה הבאה. השבת שוב התעורר הויכוח שבו ההורים שלי ואחותי תוקפים אותי למה לעזאזל אני הולכת ללמוד משפטים: "השוק מוצף" "אין עבודה" "חברים שלי עורכי דין לא מפסיקים להתלונן ורוצים לעשות הסבה להייטק" (אבא שלי), "מלא אנשים שאני מכיר משפטנים והם בכלל לא מתעסקים בזה...." "את עושה טעות", וכו וכו.... כבר דיברתי עם אנשים שנתנו לי תמונה קצת פחות פסימית, אבל רובם היו מתמחים שעוד לא ממש יצאו לשוק, ולכן רציתי לשאול אתכם-שאתם מגיעים מתוך השוק ויכולים לתת תמונה אמינה ומציאותית-עד כמה המצב גרוע? הייתם ממליצים לילדים שלכם ללמוד משפטים...? כבר באמת נמאס לי להתווכח עם כל העולם, האפים העקומים והגבות המורמות ועם "אני ממש מקווה שתכנסי למקום ציבורי, שלא תהיה לך בעיה...." אז, עשו טובה ותנו לי תמונת מצב מבפנים....:) תודה מראש!

shno

New member
אני חושב שהויכוח עקר

השאלה הבסיסית שצריכה להישאל היא "למה את הולכת ללמוד משפטים?". האם בגלל שזה תחום שמעניין אותך, מלהיב אותך, "עושה לך את זה"? או האם בגלל שראית אלי מקביל וסדרות דומות וזה נראה לך מגניב (בהקצנה, כמובן)? אם הסיבה האמיתית היא האפשרות הראשונה - אז זה לא חשוב מה מצב השוק. זה מה שאת רוצה לעשות, ואת זה תעשי, בין אם השוק רווי ובין אם לאו. מי שרוצה להצליח - יצליח, כי הוא רוצה, כי הוא משקיע, כי הוא מתאמץ, ולפיכך הוא יבלוט על פני אלה שלא ממש רוצים להצליח. אם הסיבה האמיתית היא האפשרות השניה - ותרי על זה. כן, השוק רווי, כן יש תחרות גדולה על מקומות העבודה, כן התנאים לעו"דים מתחילים הם לא משהו. והטיפ הכי חשוב שאני יכול לתת לך - בקשר לבחירת תחום הלימודים וגם באופן כללי להמשך החיים - תעשי מה שטוב בשבילך. תתחילי לסנן את תגובות הסביבה. היום זה סביב בחירת הקריירה שלך, מחר זה על הגבר שתבחרי להינשא לו, מחרתיים זה על כמות המוזמנים לחתונה, ואח"כ זה על איך לגדל את הילדים.... "מדרון חלקלק" - את עוד תלמדי את המונח הזה בלימודי המשפטים
שיהיה בהצלחה!

יקירתי, אין לי הרבה מה להוסיף מלבד הדבר החשוב

מכל- צריך לדעת לסנן דברים! גם אם זה בא למהאנשים הקרובים לנו. בסופו של דבר, רק את יודעת מה טוב בשבילך. וכמו שכבר נכתב לך: תמיד יהיה מישהו שימצא מה "להמליץ" לך, בכל תחום בחיים. ההחלטה היא שלך. בכל מקרה: בהצלחה!

אני לא מבינה..

למה להתווכח.. אם זה מה שאת אוהבת, שום דבר אחר לא יעשה אותך מאושרת.. השוק לא פשוט, אבל לאט לאט מוצאים את המקום הנכון, כמו בכל מקצוע.. שיהיה בהצלחה ותעשי רק מה שטוב לך!!

sssmeir

New member
הצלחתי להלהיט את הרוחות!! אני מקווה..

שמישהו לא החליט לסיים את הלימודים באמצע בגללי.

sssmeir

New member
מישהו מכיר עמותה או גוף שנותן סיוע משפטי או..

מקום שאוכל להתנדב בו או המלצות ..להיות שותף וללמוד מהעזרה? באיזור טבריה.

sssmeir

New member
אין באיזור שלי.מה לגבי משרדי עורכי דין..

במה אני(ללא ידע משפטי מקצועי)יכול לעזור במשרד עורכי דין פרטי?

הצעה לפרקטיקה משפטית.

מלבד ש.י.ל. שהציעו לך קודם, יש את ארגון "הלב" שבזמנו התנדבתי דרכם בהוצל"פ. הם נותנים שירות לאזרחים המבקשים להגיש בקשות בהוצל"פ. תחום פרקטי ביותר. בהצלחה!

Hugin

New member
תמיד ידעתי שהמורה בתיכון צדק...

"זה או מהנדס או מנקה זבל, אין באמצע", ועכשיו ברצינות, ורטהיימר עושה צחוק?. אולי במקום לבוא בטענות כלפי עורכי הדין אפשר לבוא בטענות כלפי פלחים אחרים באוכלוסיה, מה עם כל מפטורי הטקסטיל אולי במקום להיות מובטלים שילכו להיות חרטים? הרי הון צריך לעשות על גבו של מישהו הוא לא פשוט מופיע בכיס... (אבקש מכם להתעלם מההשתלחות לשארית הפוסט, זה פשוט החזיר אותי לימי האפלים בבית הספר להנדסאים) ועכשיו עאחרי שלקחתי נשימה עמוקה והוצאתי את הכעס אבחן את העניין בזוית אחרת. נכון שיש הרבה עורכי דין ונכון שאין מספיק חרטים אז מה? בענף הבנייה הממשלה הערימה קשיים היסטריים על תאגידי כוח אדם המעסיקים עובדים זרים בניסיון להכניס עובדים ישראלים לתחום.האם עכשיו כאשר קשה להביא עובד זר חדש יש הצפה של ישראלים בשוק הבנייה? השכר בענף הוא יותר ממינימום, לעיתים הרבה יותר משכר מינימום (לפחות בתאגידים שלא מעורבים בכל מיני דברים אפלים אחרים) ועדיין הישראלי חושב שבנייה היא לא לרמתו. לא משנה כמה עורכי דין יהיו עדיין אין זה אומר שסגירת בית ספר למשפטים או פקולטה למדעי הרוח תתרום לכמות החרטים בישראל, אני מקווה שהמרוויחות הגדולות ממהלך כזה היו האוניברסטאות בחו"ל. אנשים צריכים לשקול את הדברים שהם אומרים, "מקצועות טכנולוגיים ורציניים" ומה אם רחמנא ליצלן יצא שאני לא טוב בחשבון דיפרנציאלי? או שאלוהים ברך אותי בעיניים שלא מסוגלות להבדיל בין סוג אחד של קבל לסוג אח או שחס וחלילה את התרומה שלי לעולם ארצה לעשות בצורת ספר, סרט מחזה או פסל? זה לא מועיל? "המלך מת, תחי המלך החדש" אינה עוד אמרה ארכאית מהכתרתו של צ'ארלס השביעי אלא היא מייצגת את המעבר של האנושות מהרוח אל החומר, מעניין אותי אם בתקופת אריסטו אמר איזה אדם לחברו "עזוב אותך מלהיות חקלאי, לך תלמד מקצועות פילוסופיים מועילים" (הקצנה גמורה כמובן) לחברי הסטודנטים למשפטים הן באוניברסיטאות והן במכללות אני קורא להתעלם מהעניין, אם טוב לכם, ותחושת ההגשמה העצמית מבקרת אתכם לעיתים, לא ורטהיימר ולא רמון צריכים להפריע. כל יום אני רואה פוסט של בחור או בחורה שרוצים ללמוד משפטים אבל מפחדים וזה ממש כואב לי, מה יש לפחד? אם זו הדרך שלכם אז זו הדרך , ואגב, גם מהנדסים גרועים לא מוצאים עבודה. אם תצטיינו בתחום תצליחו (ואגב אני מכיר דיי הרבה לא מצטיינים שגם הצליחו לא רע).

sssmeir

New member
עורכי דין,לאן?

השוק וההיצע מתמלא בעורכי דין, המחירים כבר לא נשמרים ואפשר לעשות "שוק" ולחסוך .. מה אתם חושבים על המקצוע "היוקרתי", לאן?

הזוייה

New member
לכל מקצוע יש בִּיקּוּשׁ

גם לגרפיקאים, גם למנהלי מַשְׁאַבֵּי אֱנוֹשׁ וגם ליועצים ארגוניים. השאלה היא האם זה נכון לבוא בגישה שלילית מלכתחילה ולהגיד, אין לי סיכויי כי לפני יש עוד מאה שקופצים על המציאה, או לנסות להידחק למקום נכון אם זה בעצם העיסוק שבאמת היית רוצה לעשות בחייך.
יש הרבה שלומדים ולא עוסקים בזה אחר כך.
אני למשל למדתי דיני חוזים וזה משרת אותי בתחום שאני עוסקת בו.

למעלה