עו"ד המסרב להחזיר מקדמה

gshpilberg

New member
עו"ד המסרב להחזיר מקדמה

עקב סכסוך כספי פניתי לעו"ד שיגיש בעבורי תביעה. פגישתנו הראשונה היתה פרוצודורלית בלבד והוא הפנה אותי לקבל חוו"ד מומחה. בסיופ הפגישה, גבה ממני מקדמה בת כמה אלפי ש"ח שאמורה לכסות את הוצאותיו (לימוד התיק, הכנת כתב תביעה וכו') עד לקבלת פס"ד. לאחר התייעצות ראשונית עם מומחים הבנתי כי ה"קייס" שלי לא כ"כ חזק והחלטתי לבטל את התביעה. פניתי לעו"ד ע"מ שיחזיר לי את המקדמה (שכן טרם העברתי לו כל מידע או חומר והוא לא ביצע כל פעולה בתיק). עורך הדין סירב בטענה שאמר לי כי דמי פתיחת התיק לא יוחזרו. האם יש בסיס לטענתו? האם יש מקום להתלונן על הנ"ל בלשכת עו"ד?

האם עשית עימו חוזה כלשהו?

תיגש אליו בקש שוב את דמי הקידמה ותציין שהוא לא עשה דבר בתיק מלבד להפנות אותך למומחה שציין שאין קייס ולכן ההגינות המינימלית היות ולא הייתה לו עבודה להחזיר את דמי הקדימה אם הוא יסרב קח את ההקלטה תתמלל אותה ותגש לבית משפט לתביעות קטנות בנוסף תאמר לו שאתה פונה ללשכת עורכיהדין לוועדת האתיקה שם יעשו לו אם ידש הגינות..שימוע משמעתי. תוציא לו מכתב על זה ותבקש שתוך 7 ימים יחזיר את הסכום אני מניחה שאותו עו"ד סידרתי ועקץ אנשים אחרים אגב בפגישה הראשונה כמה זמן ישבת איתו וחשוב כמה שילמת לו כי יש עורכי דין שמבקשים שכר ייעוץ לפגישה ראשונה והם מקזזים סכום זה באם אתה שוכר את שירותיהם. הכול תלוי מה הייה הסיכום ביניכם ומהו הסכום שנתת לו.

למעלה