עזרה בבחירת חתול למשפחה..

עזרה בבחירת חתול למשפחה..

אחרי שאישתי הטילה וטו על הכנסת כלב לבית, הוחלט על חתול (לא שמדובר בהתפשרות, פשוט בעבר גידלתי כלבים ואני יודע עם מה יש לי להתמודד ועם חתול לא...).
מה גם שהבחירה בחתול קשורה גם לעובדה ששנינו עובדים עד שעות אחר הצהריים ולפעמים גם עסוקים בערב ואין לנו זמן כל כך לטיולים, כך חתול עצמאי שיודע להעסיק את עצמו יכול להתאים לנו יותר (לא שחלילה נתעלם ממנו בבית..)
אשמח אם תוכלו להמליץ לי מנסיונכם על זן שיכול להתאים לגידול בבית עם 3 ילדים בני 7 6 ושנתיים, שיהיה חכם ועדין (לא תוקפני כלפי ילדים ואנשים בכללי).
קראתי על רגדול והבנתי שהם אינטיליגנטיים ונאמנים ולא אגרסיבים בכלל.. אשמח לעוד המלצות.
(אשתי ראתה תמונה של חתול מנצ'קין והתלהבה מהגודל, יכול להתאים לגידול עם ילדים).
בנוסף אודה אם תוכלו להוסיף האם יש בתי גידול לזנים המומלצים.
תודה.

יש בכלל מנצקין בארץ?

אני לא מכירה אבל אישית פחות מתחברת לגזעי חתולים שרחוקים ממראה החתול הטיפוסי (כמו ספינקס או מנצקין או אלה חסרי הזנב ששכחתי את שמם).
אין לי הרבה ידע אישי החתולים אבל יש לי חברה עם 4 מעורבים מקסימים. לא שורטים ולא נושכים. יש לי מכרים עם זוג סיאמים ועוד חברים עם פרסי ועוד רגדול שאני מכירה. על החתולים האלו מאד נוחים וחמודים.
אז אני חושבת שבגדול חתול הוא חתול. ועכשיו חשוב לאיזה מראה וגודל אתם מתחברים.
וממליצה גם לקרוא על הגזע שתבחרו באינטרנט. למשל כתוב שהסיאמים יללניים ואכן הסיאמיים שאני מכירה מאד יללניים. אומרים שהפרסים עצלנים (לא מכירה) ושהרגדולים מתקשרים נהדר (נכון לגבי הרגדולית שאני מכירה).
בפורום הזה אומרים שאם מביאים חתול --- עדיף שניים. כדי שימשיכו ביניהם.
לנו יש רק אחד אבל הוא משחק עם הכלבות אז לא משעמם לו.

Yukita

Active member
מנהל
יחסית למישהי שהציגה את עצמה כאן כלא מבינה דבר בחתולים

את מתעקשת לתת הרבה עצות, וכולן, ללא יוצא מן הכלל, מפנות אנשים להרבעות ולזיווגים.
&nbsp
זה מיותר. הפניית אנשים אחרים למשהו כזה רק מפני שאת בעצמך קנית מהרבעות (מהסוג הלא-אחראי, ללא תעודות) ומפני שפנית לרב שאמר לך שאת משוחררת מלנהוג בצורה מוסרית ולבחור בחירות מוסריות שמתחשבות בטובת בעלי חיים אינו דבר ראוי. כאן בפורום הזה חיה לא נחשבת למוצר - חובה לנהוג נכון. זה אומר שעדיף לחלוטין להסתכל על החיה עצמה ולראות שהיא רק מפסידה מכל המצב הזה של הרבעות, ולכן אם מאוד מאוד מאוד מתעקשים על גזעי, חובה רק ממקום מסודר עם תעודות, וגם משם אפשר, כמו מישהי אחרת בפורום הזה, לקבל גור חולה כי בית הגידול מפיץ וירוס מדבק שאי אפשר להיפטר ממנו וכנראה לא לוקח עליו אחריות בטענה שאם זה לא גנטי זה לא חשוב.
&nbsp
בפורום הזה איננו מפנים לבתי גידול וגם לא לזיווגים ביתיים חסרי אחריות. איננו נותנים עצות בענייני זיווג. ישנם חתולים רבים מאוד ממקורות לגיטימיים וראויים הזקוקים לבית - ואם הסיבה היחידה שלא מסתכלים עליהם היא כי הם לא נראים כמו מנצ'קין או כמו כל חתול אחר שיצרו בו בכוונה עיוות פיזי שפוגע בבריאותו, זה אומר שצריך להסביר שהגזעים לא נוצרו סתם. הם מבוססים על עיוותים גופניים שגורמים לחתול לפגיעה פיזית.

אם אני לא טועה, השאלה היתה בקשה

להמלצה לגזעי חתולים עבור גידול בבית.
וכילידת הארץ הדמוקרטית הזו גדלתי על הזכות הבסיסית לכל אדם להביע את דעתו. זכות בסיסית.
ועד כמה שהבנתי מגעת, פורומים ציבוריים נועדו לרב-שיח בין מגוון של אנשים ולא נוצרו ברובם עבור הטפה מסיונרית צדקנית, ככל שתהיה.
האם חתול פרסי או רגדול הוא כמו חתול בית רגיל? יש שיגידו שכן, יש שיגידו שהוא טוב יותר ויש שיגידו שהוא פחות טוב.
בסופו של דבר, אדם שמחליט להכניס חיה לביתו ולהוציא עליה כספים ורגשות : זכאי להחליט ולבחור בעצמו איזו חיה להכניס, מה יהיה מראיה ומה תכונות האופי המצופות.
את הפודליות קניתי ממשפחות שזיווגו את כלבתן. ללא תעודות. ואני מאושרת משתיהן עד הגג ולא מצטערת לשניה.
לגבי טומי, החלטתי מראש לא לשתף מהיכן הוא ומה הוא. כל העניין מגוחך ומצחיק בעיני...
ולא הפניתי לבית גידול. גם כי אני לא מכירה בתי גידול, גם כי הייתי מעדיפה שיקנו מבתים (אם כבר קונים) וגם בגלל שפירסום עסקי בעייתי בפורומים.

Yukita

Active member
מנהל
כל הודעה המייעצת לגבי זיווגים או קניות תימחק

מי שמעוניין בדברים כאלה יכול לעבור לקבל עצות מחוץ לפורום הזה.
&nbsp
באשר לגזעים כמו רגדול, פרסי, מנצ'קין, ספינקס וכל השאר - כולם מבוססים על פגיעה פיזית בחתול שמזיקה לבריאותו. הפרסי סופג פגיעה בדרכי הנשימה, המנצ' קין הוא בעצם פגם של גמדות הגורם לפגיעה בעצמות ובמפרקים, הספינקס העירום סובל מבעיות עור ובעיות אחרות עקב העדר הפרווה וכך הלאה. איננו תומכים בפגיעה כזאת באף אחד. דמוקרטיה אינה חופש לפגוע באחרים, והעובדה שכרגע החוק מתיר פגיעה גופנית ונפשית בבעלי חיים בדרך זו אינה הופכת את הדבר לתקין. איננו יכולים למנוע ממך לנהוג בבעלי חיים כבסחורה אצלך בבית, אבל לפורום יש כללים. אם אינך רוצה לנהוג לפיהם, הודעותייך תימחקנה, בדיוק כמו הודעות של כל אדם אחר שיפנה לזיווגים ולהרבעות או יעבור בכל דרך אחרת על כללי הפורום.
&nbsp

dimitrygo

Active member
מנהל
יש לך זכות דמוקרטית מלאה למצוא פורום או קבוצה בפייסבוק

שמתאימים להשקפות העולם שלך. יש לך גם זכות דמוקרטית מלאה לפתוח קבוצה כזו בעצמך.
אין לך זכות להתפרץ לפורום או קבוצה עם חוקים מסויימים ולכפות עליהם את החוקים שלך. לא מתאימים לך חוקים בפורום הזה? יש מלא קבוצות אחרות ברחבי אינטרנט שישמחו לקלוט אותך.

מצאתי את הפורום הזה. והוא פורום בנושא

חתולים. והוא לא פורום פרטי של מנהליו אלא של "תפוז" (שאני חברה בו כמעט 20 שנה).
מהות המושג "פורום" באינטרנט הוא "מערכת אינטרנטית המאפשרת לפרסם שאלות ונושאים לדיון ולהגיב להם". הנסיון להשליט דעה אחידה בכוחניות - היא בעייתית ומעידה יותר מכל על חוסר הבטחון של המחזיקים בה.

dimitrygo

Active member
מנהל
זה אחד הפורומים של תפוז וכמו לכל פורום אחר בתפוז יש לו

מנהלים שקובעים את הכללים ואת אופי של הפורום.
זה לא נסיון להשליט ולכפות את הדעה על כולם ולא חוסר בטחון לדון בנושאים רגישים אלא חוסר רצון להכנס לוויכוחי סרק אינסופיים בנושאים שנטחנו מאות פעמים.

חוסר רצון להכנס לויכוחי סרק?!

אז למה מנהלת הפורום הזה חייבת להתווכח איתי כמעט על כל פוסט שלי? היא יכולה להתעלם.
אני לא נהנית להתווכח כי זה באמת חוזר על עצמו ללא תוחלת.
כשאדם שואל שאלה ואני עונה לו לפי שאלתו אי אפשר לבוא אלי בטענות שאני מפנה לבתי גידול (ואני לא. כי אני לא מכירה וגם נגד בתי מסחר לגורים) להתווכח איתי ואז לומר שאני מתווכחת....
עניתי לאדם ששאל ממה שחשבתי וזו זכותי המלאה.
זכותו של כל אחד לענות לאותו אדם בצורה אחרת.
לא כל נגיעה בנושא סוגי חתולים צריך להפוך לחגיגה.

dimitrygo

Active member
מנהל
היא לא יכולה להתעלם כי הפוסטים שלך מנוגדים לתקנון והיא

מסבירה לך למה. וכל ההתכתבות איתך רק מוכיחה פעם נוספת שזה וויכוח סרק ולכן מפה והלעה ננקוט צעדים מנהלתיים.

גורדיאן

New member
אני חושב שאת בהחלט צודקת.

גם אני נגד העובדה שיוקיטה מנהלת איתך ויכוחים, זה הדבר הכי מיותר שאפשר לעשות בפורום.
זה לא שאני מסכים עם הדיעות המשונות שלך, אבל הניסיון לענות להן ממלא את הפורם בהמון בלה-בלה-בלה, לדעתי התגובה למה שאת כותבת צריך לנוע בטווח בין
ועד

יום טוב וחג שמח.

Yukita

Active member
מנהל
למה בדיוק צריך

להסתכל על חתולים גזעיים?
&nbsp
כל אחד ואחד מהגזעים מקורו במוטציה, ההרבעות הן בתוך מאגר גנטי קטן ולכן הכללי חתול "רגיל" יהיה בריא יותר גנטית. יש הרבה מאוד חתולים מעורבים שמסתדרים נפלא עם ילדים. גם חתול גזעי יתעב את הילדים שלכם אם לא תציבו להם גבולות ברורים איך להתנהל איתם ותרשו להם להציק לו כמה שהם רוצים בלי להתחשב ברצונותיו. כאן בארץ יש לנו עודף עצום של חתולים ברחובות ובעמותות הזקוקים נואשות לבית. הילדים שלכם יקבלו משהו הרבה יותר חשוב באימוץ אחד כזה מאשר בקניית חתול גזעי, בודאי על סמך התלהבות ממראה ולכן התייחסות אליו כמו לחפץ.
&nbsp
בעמותות ובהסגרים יש חתולים יפים מאוד. רובם ייראו יפה ממש אחרי שיזכו לטיפול, אוכל ואהבה, שאינם מקבלים כרגע בתנאים הקשים בם הם מוחזקים ובפחד ובלחץ הנפשי מהמקום הצפוף והקשה. לחתול גזעי אין שום יתרון בכלל על פני חתול מעורב רגיל: ההרבעות הן למראה חיצוני בלבד, וגם מבית גידול שמציג את עצמו כמקצועי ואמין לא יוצאים דברים טובים, כפי שגילתה לצערה מישהי כאן לאחרונה, שהגור הקנוי שלה חולה מאוד - לא במחלה גנטית, "סתם" במחלה מדבקת עם השלכות לכל חייו שהביא איתו מבית הגידול והמופצת כעת לכל עבר עם אחיו ואחיותיו.

רק למען ההגינות

החתלתול שעליו מדובר חולה במחלה שאינה גנטית.
יכול להיות שהוא נלקח חולה מבית הגידול ויכול להיות שהוא נדבק אח''כ במשהו. אין קשר להיותו גזעי או לא.
ובאותה מידה אפשר לטעון שבלקיחת גור עמותה יש יותר סיכוי לקבל גור חולה בגלל הצפיפות, ריבוי החתולים והתנאים הפחות נוחים.
אז להשתמש בסיפור האומלל הזה זו פופוליסטיות.
ויש גזעי חתולים נוחים יותר ופחות. לפני שנים לקחתי מילדים שמצאו ברחוב שני גורי חתולים בני חודש בערך. שמתי אותם בכלוב רשת גדול. הם היו מייללים בצרחות כשהיו רעבים, מטפסים על דפנות הכלוב וגם על תקרת הכלוב ומטפסים ושוב מטפסים ומייללים. עד שהיו מקבלים אוכל. לפני טומי סיפרתי כאן שלקחתי לכמה זמן גורה באותו גיל. חצי רגדול וחצי לא ידוע. היא יללה כדי לאכול אבל בעדינות. לא טיפסה על הדפנות ובטח לא על התקרה של אותו כלוב ממש. אפשר היה לראות הבדלי אופי מובהקים. אז אני מניחה שזה החלק הרגדולית שלה. יש גזעים שיותר צדים ויש שלא..יש גזע חתולים ששוחה ואוהב מים.. לומר שגזע חתולים זה רק מראה זה ממש לא נכון).

Yukita

Active member
מנהל
ההגינות שלך אינה הגונה

עקבת אחרי הסיפור כמו כולנו. את יודעת היטב שהוא נדבק בבית הגידול, כי הגיע ישירות משם ללא תחנות ביניים, בגיל צעיר מאוד ולבית ללא חיות נוספות מהן יכל להידבק. אם הגינות - אז עד הסוף.
&nbsp
כאמור לפורום יש כללים. כל הכותבים נדרשים לעמוד בהם. בזאת הנושא הזה נסגר.

למען ההגינות, אני בכלל לא ממליצה

לקנות מבתי גידול מסחריים.
כל מי שמעוקב אחרי הדעות שלי יכול לראות שאני ממש לא אוהבת "בתי גידול" מסחריים.
תמיד אמרתי שאם זה לקנות גור (כלב או חתול) עם תעודות אבל שגדל בכלובים או לקנות גור ללא תעודות שהומלט וגדל במשפחה : תמיד אמליץ לקחת ממשפחה.
הגור הבריטי שעליו מדובר חולה במחלה שאינה קשורה להיותו גזעי. באותה מידה אפשר לאמץ גור ממקום הומה חתולים ותברואה ירודה - ואז הסבירות גבוהה לגור חולה.
לערבב את התפיסה האישית ש"אין לגדל חתול גזעי" עם מקרה עצוב של גור חולה : אינה נכונה ולא משכנעת.

Yukita

Active member
מנהל
נכון

את תמיד מפנה אנשים להרבעות פיראטיות. בפורום כלבים גם הבהרת שהמטרה הראדונית שלך בעניין היתה "שבירת מחירי השוק" ולא שום דבר שקשור לתנאים או לטובת הכלבים, וכאן גם לא לטובת החתולים.
&nbsp
בית גידול שמפיץ גורים חולים גם במחלה לא גנטית (אבל קשה שגורמת למחלות לוואי) ומסרב ליטול אחריות ולהשבית פעילות הוא לא מקום שאדם שפוי בדעתו ירצה ממנו גור, ובית גידול כזה לצערנו בהחלט מייצג מה שקורה בתחום הזה, שבו אנשים מסוגך נאחזים ב"זה לא גנטי" במקום לראות שבניגוד לרחוב או לעמותה, מדובר בהפצה מכוונת. זה פשע ממש, וזה מבית גידול שמתיימר להיות אחראי. ההתנהלות הזו, לצערנו, מאוד מאפיינת את מה שקורה בעולם הגידול המהונדס. מתעלמים מהכל לטובת הגשמת מאוויים אישיים של בני אדם.
&nbsp
בזאת אכריז באמת על סוף הדיון, עם מחיקת הודעות. כל הדיון כבר התקיים בלופים חוזרים הרבה פעמים בפורום הזה, הכותבת הזו כבר הוזהרה ויודעת היטב שהיא מפרה את כללי הפורום שוב ושוב מתוך רצונה הרב לתמוך בהרבעות, רצון שגם לא מפריע לה לעקם את העובדות ולשנות את המציאות עד כדי הטעיה של אחרים. מי שרוצה לקרוא את הדיונים איתה יכול לחפש בפורום.

מטרתי לשבור את מחירי השוק?!?!

מאיפה הבאת את זה?!
כבר הבהרתי באר היטב שאין לי אישית עניין הסיווגים. אנחנו שומרים היטב על הכלבות וגם טומי שמור נהדר (ומתנהג למופת למרות כל ההפחדות...).
מצידי שכולם יאמצו את כל הכלבים והחתולים מהכלביות ומהעמותות עד שלא ישאר שם אף אחד. אם זה מה שבני האדם בוחרים לעשות.
אני מתרעמת על הנסיון לקבוע לאנשים מה לחשוב ומה לקנות ומה מוסרי ומה לא. ואין טעם ללהמשיך לכתוב כי באמת הגיון הזה חוזר על עצמו.
אני לא יכולה לסבול שתוקעים כלבים וחתולים בכלובים עד למכירת הגורים. לכן אניאלא מאושרתממהמצב שכלבים וחתולים תקועים בכלובים בעמותות וכלביות.אין לי בעיה עם קניה של בעלי חיים, גזעיים או לא, ממשפחות. שום בעיה.

Yukita

Active member
מנהל
הצעה לאימוץ

ישנם רבים מאוד המחפשים בית. עובדת היותם לא גזעיים אינה הופכת אותם ללא מתאימים לבית עם ילדים, כאמור הרבעה היא למראה ולא לאופי וגזעי לא יאהב את הילדים שלכם יותר.
&nbsp
ישנן אפשרויות שונות: עמותות, הסגרים עירוניים (שם לחיות זמן קצוב מאוד. אם הם לא מאומצים הם מומתים, וברוב ההסגרים לא מפרסמים את החיות אלא אם כן מתנדבים עושים זאת מיוזמתם האישית), בתי אומנה - כלומר אנשים טובים שהצילו חיות ואחרי הטיפול הראשוני מחפשים להם בית.
&nbsp
בימים האחרונים מישהו בפורום הזה מפרסם זוג גורים יפים, ג'ינג'יים בצבע מישמש, עדינים ומטופלים שהוא הציל. הם נשמעים מתאימים מאוד למשפחה, כי האופי שלהם עדין ומתלטף. אולי תשוחחו ביניכם ותראו אם יש התאמה? זוג גם די פותר את בעית הלבד בבית, למרות שאפשר לאמץ (ממקור אחר, אלה מחפשים בית כזוג) גם יחיד. שם הכותב כאן הוא לימבו תינוקות, ובהודעות קצת יותר למטה בפורום אפשר לראות תמונות יפות של הגורים.

Yukita

Active member
מנהל
על מנת להבהיר בקשר לאופי

ישנם הבדלי אופי בין חתולים שונים. הם אינדיבידואליים בעיקרם, ו(הרבה) פחות ניתן לסמוך על גזע בעניין הזה. זאת משום שאם בכלבים גזעי העבודה (בשונה מגזעי טוי) הונדסו לא רק למראה אלא גם לתכונות מבוקשות, בחתולים באופן מוחלט הינדסו למראה, בדומה לגזעי הטוי בכלבים.
&nbsp
המוניטין של הרגדול אינו קשור לאופי שלו, אלא לפגם הגנטי עליו הגזע מבוסס: בתאוריה, כל חתול מהגזע הזה אמור להרפות שרירים (להפוך כביכול לrag doll בובת סמרטוטים) כשמרימים אותו. כפי שתיארה לנו כותבת אחרת בעלת רגדול מהפורום הזה, הדבר לא אומר כלום לגבי אופי. החתול לא מעוניין יותר מאחרים בהרמה בזו שגורמת להרפייה הכפויה או אוהב יותר את האנשים בגלל זה.

תודה על הדיון וסליחה על הבלאגן שנוצר

השאלה בקשר לזן מסויים נובעת מחשש לגדל חיה שאף פעם לא התנסתי איתה ובאמת חשבתי שלזנים מסויימים יש אופי מתאים יותר לבית ומשפחה וגם נובע ממקרה שהיה אצל סבא וסבתא שלי שאימצו חתול מהרחוב.. הוא היה עם סבא שלי כל הזמן ואת סבתא שלי היה נושך ושורט.
מה גם שהרעיון להכניס חתול רחוב לא כל כך קסם לאישתי.. חשש למחלות שיוכלו להתגלות בקרבת הילדים.
אפנה למשתמש לימבו ילדים ואברר בקשר לחתולים אצלו.
האם הפרדה בין חתולים שהתרגלו להיות יחד לא תפגע בהם בשלב כזה?
(אני חושב ששנים זה כבר קשה להתחלה).

למעלה