עזרה בבחירת מחשב כף יד

nuno222

New member
העניין הוא שאני לא בארה"ב

חבר שלי נמצא שם ואני רוצה לבקש שיקנה לי.

feedingsys

New member
חיפשת מכשיר עם GPS טוב

שני המכשירים שהוצעו RX5940 ו FS560 לא כאלה לדעתי. HTC P3300 ARTEMISהוא דוגמא למכשיר כזה - לא החדש ביותר, לא הכי חזק אבל יעיל והעיקר תוך 15 שניות ופחות כבר מזהה את מיקומך. עם GSM WIFI BT כל מה שתרצה

AYELET1

New member
למה אינם כאלה לדעתך? הארטמיס "לא הכי חזק"

זה בלשון המעטה...

feedingsys

New member
עם שניהם התנסיתי

בהשוואה מול מכשירים אחרים זמן נעילה של ה FS560 ב COLD START נמדד ב "עשרות דקות" ורק חיבור לאינטרנט ושימוש בו מציל אותו מחרפה. הרעיון שחייבים אינטרנט כדי לנעול מול לווינים בשמיים שומט את הקרקע מהניידות המוחלטת של מכשיר GPS ב RX5940 זאת הייתה רגישות הקליטה במקומות בעלי קליטה בעייתית. לשם דוגמא למכשיר עם GPS טוב: A701 של מיו מבלי להתייחס לשאר הפרמטרים. לצרכים אותם הוא ביקש, הארטמיס יכול להספיק

AYELET1

New member
עשרות דקות???? נשמע לי ממש מוזר

הארטמיס הוא עם מסך קטן לא ממש אידאלי לא לניווט ולא לגלישה. מספר המעבד זה לא מדד אבל מציון המעבד איכשהו אני מניחה שאינו מתכוון לזחלן... לא הייתי לוקחת ארטמיס! נראה לי קצת מוזר שדווקא את המכשיר הזה ציינת... יש לא מעט מכשירים שיענו על הדרישות.

nuno222

New member
feedingsys

אני לא מעוניין במכשיר משולב טלפון. ה HTC P3300 משולב טלפון

feedingsys

New member
במקרה כזה חבל להביא מחו"ל

ההפרש במחיר למיו P560 לדוגמא ודומיו לא מצדיק יבוא ללא אחריות בארץ. במכשירים איכותים משולבי טלפון המחיר בחו"ל הוא מחצית ומצדיק את המאמץ.

feedingsys

New member
עשרות דקות

http://support.fujitsu-siemens.com/forum/viewtopic.php?t=15935&postdays=0&postorder=asc&start=0 הארטמיס אכן חלש. אשמח אם תמליצי על מכשיר במחיר סביר שמכיל הכל ויש לו GPS פנימי טוב!!!

AYELET1

New member
לא מכירה טוב כל כך את ה-560 אבל גם אתה לא כנר

כנראה מה שהבאת זה מלפני יותר משנה וחצי השאלה אם היו עדכוני ROM וכד'

feedingsys

New member
מכיר גם מכיר לצערי

ה"פאטצ'" שהיצרן הוציא מאז מאפשר גישה לאינטרנט לעדכון ה empheris data של הלווינים שימוש במכשיר זה ללא חיבור לאינטרנט עדיין גורם לאותה תופעה שתוארה לפני יותר משנה וחצי. זהו פיתרון עוקף לבעיית חומרה שהיצרן לא רוצה להתמודד איתה (איסוף של כל המכשירים) מלבד זאת FS הפסיקו לפתח מכשירים מבוססי WM והתייאשו מהשוק. כל מה שנמכר הם שאריות. ואל תכעסי עלי אם ההודעות על כך הן מאוגוסט. http://www.engadget.com/2007/08/11/fujitsu-siemens-computers-bails-on-pda-pna-market/ http://www.theunwired.net/?item=retraction-fujitsu-siemens-computers-withdrawals-from-pda-market יום נעים והמשך קנייה מהנה לכולם

AYELET1

New member
כתבתי הודעה שנמחקה ../images/Emo10.gif

1. מעבד 300 מגה הרץ הוא בד"כ איטי למדי 2. מהירות השעון במעבד לא תמיד קובעת 3. למה אתה מגביל עצמך ל-2 ג'יגה זכרון? בשביל זה ישנם כרטיסי הרחבה. 4. סוללה טובה עם GPS - הייתי הולכת על 5940/5915 (למרות שגם לו ישנם חסרונות
) 5. לסרטים עדיף הלוקס 560, בעל מסך ה-VGA. הסוללה שלו נשמע ת כבינונית אז זה חסרון מבחינתך. קח זאת בחשבון

nuno222

New member
תשובות

1. כתבתי מעבד 300-400 מגה הרץ כי הבנתי שזה בערך הסטנדרט אבל לא הגבלתי את עצמי לזה בלבד. 2. אני לא מגביל את עצמי ל-2 גיגה. אבל מהחיפושים שעשיתי באינטרנט הבנתי שזה בערך המקסימום וכמובן שיהיה אפשר להוסיף עוד 2 גיגה. הרי צריך להכניס מפות של GPS ועוד כל מני דברים לא? הבעיה עם ה 5940 זה שהוא מוגבל לכרטיס של 2 גיגה וזהו. 3. מה החסרונות ב GPS של ה5940? 4.שוב, אני לא מעוניין במכשיר עם טלפון משולב. 5. שכחתי להוסיף שיש הגבלה לתקציב וזה לא יותר מנגיד 1800 שקל. לכן אני מעוניין לקנות בחו"ל וכיוון שקראתי הרבה על ה HP אז שאלתי עליו כי היה נראה שהוא הכי מתאים לצרכים שלי, אבל כמו שאמרתי יש המון דגמים ואני לא מבין בזה ולכן ביקשתי את דעתכם על ה5940 אבל הצעות אחרות יתקבלו בברכה גם כן תודה

Y. Welis

New member
כל המפות של אמריקה וקנדה נכנסות בג'יגה

וכל אלה של אירופה בג'יגה נוסף, כך ש-2 ג'יגה יספיקו. פיתרון פשוט יותר יהיה MIO על גירסאותיו - או 550P שבא עם אלחוט ו-BT, או 350 החדש שאינו כולל אותם, אבל עם GPS מצויין. גם השם AIRIS סביר (דגם T620). מכשיר תואם עם BT וללא אלחוט - YAKUMO.

AYELET1

New member
4.לא כתבתי כלום על מכשיר משולב טלפון ../images/Emo3.gif

3. ממה שבנתי לפעמים ההתאכנות על לוויינים איטית קצת (לא עשרות דקות - דבר כזה הוא בלתי שמיש, אלא כמה דקות. לא בדקתי. 2. כאמור ה-5940 תומך ב-4 ג'יגה 1. 300 מה הרץ אינו מעבד סטנדרט.

AYELET1

New member
אגב, לגבי מכשיר זול. האיריס 620שהוזכר כאן

הוא אכן לא יקר וקןלט לוויינים במהירות. תמיכת הכרטיס היא עד 2 ג'יגה (בד"כ זה מספיק) קח בחשבון שכשאתה קונה מכשיר כזה, ישנה עלות נוספת של תוכנת הניווט

nuno222

New member
האיריס עולה

כמו ה5940 ולא כלכך התלהבתי מהביקורות שקראתי עליו

nuno222

New member
אפשר בכלל להשוות

את הGPS של ה5940 לזה של ה Garmin nüvi 350\360 ?

למעלה