עזרה בבקשה !!

nushi12

New member
עזרה בבקשה !!../images/Emo53.gif

בוקר טוב לכם, למי שבילתה אתמול במסיבה המטורפת והמדהימה ביישובנו עד שלוש בבוקר זה קצת לא שפוי לכתוב הודעה בפורום בשעה זו של הבוקר (ראה שעת ההודעה). בהזדמנות זו תודה על המסיבה למי שעמל לכך. אבל, יש לי סיבה טובה להשקיע כמה דקות בכתיבת שורות אלו. זה עתה חזרתי מבית הספר מטקס שערכו שם ולפני שאני מביעה דיעה חשוב לי לציין כמה עובדות על עצמי: אני לא אדם דתי, אני לא אדם מסורתי, האמונה לא חדורה בכל רמ"ח אבריי, אני בעד כל הדתות ומאמינה שהבדלי הדתות בעולם הם הגורם מספר אחד למלחמות בין העמים מאז ומתמיד. יש לי כבוד לכל אחד ואמונתו. ועכשיו תעזרו לי. נראה לכם נכון לקיים טקס בבית ספר ממלכתי רשמי במדינת ישראל ע"י ילדים שהנושא שלו הוא חגיגת השנה החדשה האזרחית עם מומנטים נוצריים? טקס שבו שרו את שירי חג המולד? טקס שבו ביצעו את הספירה לאחור וזרקו על הילדים נצנצים כמו במסיבות הסילבסטר? זכות כל אדם לעשות ככל הנראה לו בביתו ובמסגרתו אבל בבית חינוך יהודי??? אז יבואו ויגידו לי שניסו להעביר טקס על בסיס השפה האנגלית ולהראות איך חוגגים בעולם את השנה החדשה ! אבל, אנחנו באמצע השנה העברית וטקס באנגלית אפשר לעשות בכל נושא אחר. לי זה מאוד צרם והעלה בי שאלות שאני לא בטוחה איך להתייחס אליהן. ולסיום, נורא ריחמתי על אב הבית חובש הכיפה של בית הספר שהיה צריך שם לארגן את הטקס מבחינה טכנית ולשמוע את הצלילים הנוצריים מהדהדים באוזנו. מעניין מה זה עשה לו אם לי זה צרם ?? אולי אני התוהה היחידה אבל, אם לא אשמח לדעת תגובתכם. שלכם, ענת.

בהנחה שגם את שתית מים מינרלים../images/Emo72.gif

במסיבה, אפשר להבין את ההתלבטויות.
מחר מחרתיים תקראי עוד פעם את ההודעה שלך ותראי: בעצם גם את השתתפת במסיבה וחגגת את סוף השנה האזרחית אבל מהילדים את רוצה למנוע את זה כי אנחנו "באמצע שנה העברית" את כותבת: "אני בעד כל הדתות ומאמינה שהבדלי הדתות בעולם הם הגורם מספר אחד למלחמות בין העמים מאז ומתמיד." ומצד שני "נראה לכם נכון לקיים טקס בבית ספר ממלכתי רשמי במדינת ישראל ע"י ילדים שהנושא שלו הוא חגיגת השנה החדשה האזרחית עם מומנטים נוצריים....בבית חינוך יהודי" אז יש כאן סתירה לא? חשוב ללמוד על כל הדתות בבי"ס. לדעתי צריך ללמוד ןלהכיר את כל הדתות שקימות בעולם. דרך אגב עוד מעט ראש השנה הסיני שגם אותו חוגגים "לא מעט" אנשים. שבת שלום! יוסי

יוסי שים לב ../images/Emo70.gif

ההערה היתה לגבי ה"טקס בבית ספר ממלכתי רשמי של מדינת ישראל" בבית כל אחד חי את חייו כראות עיניו. בהחלט רצוי וצריך ללמוד על דתות אחרות ברחבי העולם ,השאלה היא אם גם צריך ליישם את אותן דתות במסגרת ממלכתית.

נקינקי

New member
תבדקו את היומן שלכן

רשומים שם תאריכים של השנה האזרחית - אני מציעה שתקחו מוחק ותמחקו את כל התאריכים כי אתם עלולות להתנצר בגלל זה. איזה צרות אופקים של שתיכן.

הארה על תרבות דיון

זה שמישהו חושב אחרת ממך לא בהכרח הופך אותו לצר אופקים. מותר להביע דעות שונות בלי לעלוב אחד בשני. ותחשבי על זה.

אליבקר

New member
הפרדת דת מן המדינה

אין שום קשר בין מסיבה שחוגגים את החלפת השנה האזרחית לבין הדת. הקשר הזה כבר מזמן לא קיים והחגיגות (בדיוק כמו המסיבה שאת השתתפת) לא מסמלות את הנצרות . כל העולם המודרני חי לפי לוח השנה האזרחי וחוגג את החלפת השנה. זה לא אומר שכל העולם נוצרי. לא צריך כל דבר בחיים לקשור לדת זו או אחרת. רוב הצרות בעולם הן כתוצאה מן המלחמות בין הדתות השונות. היה הרבה יותר בריא לכולנו שהן היו תופסות מקום הרבה יותר קטן באנושות.

nushi12

New member
תודה על התגובות. אבל !!

תודה אייל שהערת על סגנון הכתיבה המעליב שאין לו מקום בפורום שלנו. יוסי אליך, נכון שיש סתירה ולכן הדגשתי ואמרתי בכוונה שעם זאת שדעתי היא כזו וכזו. עדין בין ללמד ילדים את מנהגם וחגם של האחרים בדיוק כפי שהם למדים את ההיסטוריה של עמים אחרים ובין לבצע מעין טקס חגיגת חגם, ההבדל עצום. !!! אה... וד.א. רק עכשיו התאוששתי מהמים המינרלים ועדיין אני עומדת מאחורי כל מילה שלי.... חוץ מזה לכולכם, נוסח ההודעה שלי היה כזה שלא בא לתקוף אף אחד ולכן ביקשתי עזרה . כמו שכבר ציינתי תהיתי אם אני המשוגעת היחידה בכפר וזרקתי את דעתי על פני המים כדי לקבל תגובות (לא עלבונות, גבירתי היקירה) אז, שוב תודה לכולכם !!! ענת

לי חימם את הלב לראות את נשיא המעצמ

המעצמה הגדולה בעולם, מדליק חנוכיה עם ילדים יהודים בבית הלבן! מדינת ישראל הממלכתית חרטה על דיגלה במגילת העצמאות שיוויון הזדמנוית לכל אדם דת ומין ולכן אני לא רואה שום בעיה עם זה שבבית ספר ממלכתי מגשימים את חזון מגילת העצמאות. שרק יהיו לנו עוד ועוד הזדמנויות למסיבות ולחגיגות!!! שבת שלום לכולם.

limorsit

New member
ורדה,

גם לי חימם את הלב לראות את נשיא המעצמה מדליק חנוכיה עם ילדים יהודים בבית הלבן, אך לפי מיטב ידיעתי בטכס ביום שישי האחרון לא היו ילדים נוצרים.. אינני חושבת שהנשיא היה מדליק חנוכיה ללא אותם ילדים יהודים. הדבר באמת מרגש וקסום אך - כל דבר בהקשרו! בטוחה אני שאם היו מתארחים בטכס בשישי האחרון ילדים נוצרים והיינו מקיימים טכס זה כפי שהיה - אף אחד לא היה מתנגד - נהפוכו. שיהיה רק טוב לכולם.

הכל נכון אבל יש הבדל מהותי

אני אמנם לא הייתי בטכס שנערך כך שאני יכולה להגיב רק על המהות. יש הבדל קודם כל בין החלטתו של כל אחד בביתו לבין ארוע שהוא בבית ספר ממלכתי שאליו הולכים כלל תלמידי הישוב. אני חושבת שיש מקום ללמוד על הסמלים והחגים של כל הדתות אבל מכאן ועד עריכת מסיבות וטכסים במקום חינוך ממלכתי הדרך ארוכה. איפה נעצור? לפני שבועיים הסתיים צום הרמדאן , היינו צריכים לתת לילדינו לצום? (אני בכוונה מקצינה). ונכון גם אני הייתי במסיבה , אבל מה הקשר? יש הבדל מהותי בין בן אדם מבוגר שמחליט בראייתו לבין מצב שכופים על כלל הילדים בבית ספר ממלכתי, במסגרת השעות הלימודיות, לחגוג (ואני שוב בכוונה מקצינה).

limorsit

New member
גם אני חושבת

בהחלט כמו איילת וענת, אין טעם לפרט שוב את עמדת השתיים. צודקות לחלוטין!!! לימור

בבית הלבן אין ילדים יהודים אלא אם

כן מזמינים אותם לשם!. כלומר, אם הנשיא הנוצרי של אחת מהמדינות הנוצריות הגדולות בעולם, בחר לכבד את המיעוט היהודי בארצו, אינני מבינה מדוע גם אנחנו לא יכולים לכבד מיעוטים אחרים (ואולי להיות ע"י כך "אור לגויים"). חטאינו הגדול הוא בזה שבין כל צרות היום יום, מצאנו סיבה למסיבה ועל זה אנחנו מלינים. קצת נסחפנו לא?! פתיחות והבנת הזולת הם ערכי יסוד בחברות ואחווה. אותי תמיד לימדו שאם אני אכבד אחרים, אחרים יכבדו אותי. שרק ירבו עוד ועוד סיבות לחגיגות (מתי חל ראש השנה הסיני?)

ג ו ב

New member
../images/Emo82.gifבבית הלבן

חשבת אולי על האינטרס הפוליטי שהיה לנשיא לכבד את "המיעוט"היהודי בארצו? בל נשכח כי אנו יהודים ואל לנו לקיים טקסים של עמים ודתות אחרים. לכבד בהחלט כן אך לא להמיר את דתנו. מעניין מה יש למשרד החינוך לומר על קיום הטקס.

הי איילת

לא צריך להסתכל מנקודת מבט דתית על כל דבר במקרה הזה יש להסתכל יותר כהעשרה תרבותית זה לא היה טכס נוצרי "רחמנה ליצלן" כפי שמצטייר. קודם כל הנושא המרכזי היה האנגלית ומה יותר טוב אם לא ללמוד דרך הרגליים בלימוד חוויתי ולקשר את זה לאירוע המתקיים באותו זמן ושמה לעשות מרבית דוברי האנגלית בעולם חוגגים אותו. זה הרבה יותר יעיל ומהנה (לדעתי) מאשר הרצאה פרונטלית של אנגלית

יוסי

אם הנושא המרכזי היה אנגלית בטוחה אני שניתן וצריך לעשות חגיגת אנגלית בצורה חינוכית ,ססגונית וערכית (אל תשכח הפסיקו את הלימודים לטובת העניין). אני באמת לא רואה את הקשר החינוכי בין אנגלית לחגיגות השנה החדשה, גם הצרפתים, ספרדים, גרמנים,סינים וכו.... חוגגים והם לא דוברים אנגלית.

לא הפסיקו את הלימודים

בכל יום שישי יש טכס - פיתגם השבוע יום שישי אחד הוקדש למוסיקה והאחרון לאנגלית נכון אין קשר ישיר בין אנגלית לחגיגות השנה החדשה חוץ מזה שאנגלית נמצאת בתוכנית הליבה כשפה נוספת וזאת היתה הזדמנות מצוינת לשלב בין הנושאים. שוב זה לא היה טכס דתי אני לא רואה איפה הבעיה

אליבקר

New member
נסחפתם קצת

אפילו בטלויזיה הממלכתית של מדינת ישראל עשו תוכנית מיוחדת לשנה החדשה צביקה פיק הופיעה עם צוות רקדניות בלבוש של סנטה קלאוס והיה מאד מהנה. ההיסטריה שלכם פשוט לא במקומה. כולנו חיים על פי לוח האזרחי כולל הילדים שלנו ואין שום סיבה בעולם שלא ייצינו זאת גם בבית הספר. אף אחד לא הולך להתנצר בגלל זה או מאבד מזהותו היהודית/ישראלית.

רעיון יצירתי ומתאים למדינה כמו שלנו

בנצרת חוגגים, בירושלים חוגגים, שכנינו חוגגים ולמיטב ידיעתי אפילו בישוב שלנו ובטח בישובי הסביבה מתגוררים אנשים שאינם יהודים (וטוב שכך)- אז למה לא להכיר את המנהגים של הסובבים אותנו? הרעיון נהדר בעיני, יצירתי ומהנה. סוף סוף הוראה שמעוניינת לשמור על הניצוץ ומשקיעה ולא משעמת את כלם עד מוות. ולגבי החשש מהתבוללות, זה ממש לא ברור לי. הרי כל אחד יכול להעיד מניסיונו עד כמה דווקא הדברים ה"אסורים", הבלתי מוכרים הם האטרקטיביים והמסקרנים ביותר. לכן, שכשהופכים משהו למוכר ידוע ונגיש מפחיתים מהקסם המסתורי שלו. אז מכל הבחינות אני חושבת שמגיעה לאחראים טפיחה ידידותית על השכם ! נטע

למעלה