עזרה בבקשה!!

tomi127

New member
עזרה בבקשה!!

שלום לכולם!! אני עוסק בספרות ובכתיבה, וכרגע אני כותב סיפור קצר בהשראת מקום שהייתי בו ובהשראת סוג האנשים שהוא מכיל. שמות האנשים שהספקתי להכיר כ"כ מתאימים לסיפור שלי, ורציתי לדעת האם מותר לי בכלל להשתמש בשמותיהם האמיתיים? מפני שאני הולך לכתוב סיפור קצר הדן ועוסק בסוגיית חייהם שבהם. נגיד שאותם אנשים (חלקם) יצאו מקו בריאות הנפש, וחלקם לא.. אשמח לקבל תשובה!! תודה!

tomi127

New member
בנוסף

אשמח לצרף שיר שכתבתי: בשעות בין הערביים בשעת דמדומים יוצאים לאיתם כמה כוכבים. והנה הם יוצאים שמחים הם, ונרגשים. והירח שטרם התמלא לכדי עיגול נושק להם לברכת לילה מדהים. והנה העצים כבר שקטים, מזמורי לילה לוחשים. והפרחים בטרם הירדמותם מקבלים את ברכתם של העצים הגבוהים המיתמרים מעלה מעלה. והנה הם לוחשים לברכת לילה מדהים. גם הרוח נושבת מזמורי דממה שקטים והעננים השחורים שינו צבעם ועתה הם שמחים. שמחים לשמוע מזמורי לילה שקטים. הבוקר כבר מגיע ועמו חולפת הדממה. בני האדם כבר בדרכם לעבודתם, והנה ילדים חולפים על פני העצים והפרחים. והנה פרח נקטף, והנה לכלוך מושלך על הארץ. הילדים חורטים את שמם על העצים השקט והדממה כבר בורחים.

אסור שיזהו את אותם אנשים... משמע אסור שמישהו יזהה לפי הסיפור את אותם אנשים, כי זה יהיה להם לא נעים שכולם יודעים איפה הם היו וכ"ו. לדעתי כדאי שתכתוב בשמות בדויים, הרי זה לא יפגום בסיפור עצמו.

למעלה