עזרה בבקשה

johnny86

New member
עזרה בבקשה

יש לי רעיון לאתר. הרעיון עצמו קיים בהרבה אתרים אך ממש כחלק קטן. לדוגמא: בנענע ואללה תפוז מומו הפרה וכ'ו יש משחקים כחלק קטן מהאתר ולא כרעיון של האתר. השאלה שלי האם אני יכול לקחת רעיון קיים שאין לא אתר יעודי ולפתוח אתר שיהיה יעודי רק לנושא הזה ולעשות עליו זכויות יוצרים או פטנט? ברור שלי שאתרים אחרים יוכלו להמשיך להשתמש בזה כחלק מהאתר שלהם, אך האם אני יוכל לעשות שאתר יעודי לזה יהיה אך ורק לי? תודה מראש!

SZ Co

New member
כנראה שלא תוכל לקבל פטנט

כדי לקבל זכויות באמצעות פטנט על משהו עליך להמציא אותו (וגם להגיש בקשה בטרם ההמצאה פורסמה). אם הוא כבר קיים, סימן שלא אתה המצאת אותו ולכן מדוע שאתה תקבל עליו זכויות כלשהן? והתשובה היא אכן שאינך יכול לקבל עליו זכויות. בברכה,

johnny86

New member
תודה ו...

האם קיים סיכוי לזכויות יוצרים או הגנה כלשהי על הרעיון של להיות אתר יעודי? תודה

arnond

New member
אולי תוכל לקבל הגנה אחרת

יתכן ותיצור אתר חדשני שיוכל לקבל הגנה על בסיס זכויות יוצרים, אך כפי שנאמר, לא על בסיס פטנט. דרך אגב, אתרי משחקים יעודיים קיימים מזה זמן רב (ראה: http://www.onemorelevel.com למשל). ארנון

johnny86

New member
זכויות יוצרים

לגבי משחקים אני יודע קיימים אינספור אתרים כאלה. זה רק היה דוגמא. כיצד אני יכול לבדוק אם אני זכאי לזכויות יוצרים/הגנה על הרעיון? תודה

arnond

New member
באופן עקרוני

באופן עקרוני, כל תוכן מקורי שנוצר על ידך, מוגן אוטומטית עם היווצרו בזכויות יוצרים (למעט סייגים הקבועים בחוק), כך שאם יצרת אתר מקורי עם עיצוב מקורי (למשל) הוא מוגן בהגנה של זכויות יוצרים. ניתן לחפש אם נרשמו זכויות יוצרים באתר משרד זכויות היוצרים האמריקאי, אך רוב היצירות אינן רשומות בו ועדיין מוגנות... בהצלחה, ארנון

SZ Co

New member
זכות יוצרים

זכויות יוצרים ניתנות בגין כל יצירה שיצרת, רעיון אינו יצירה. יצירה היא טקסט, שיר, תמונה, ציור וכו'. "רעיון" מוחרג בפירוש מתחולת זכויות היוצרים, כלומר - על רעיון אינך יכול לקבל הגנת זכויות יוצרים. בברכה,

למעלה