עזרה בבקשה..

עזרה בבקשה..

בעלי חולה סכרת נעורים מגיל שנתיים. אנחנו נשואים קרוב לשמונה שנים, ובניגוד למה שהוא טוען- הוא לא מאוזן. יש לו איי וואן סי פצצה- 5.6 - עניין שהוא מתגאה בו עד מאוד.
מה שאומר שהבחור לכאורה מאוזן נמוך. הבחור סובל מהתקפי היפו חוזרים. לאחרונה סבלתי מכמעט 3 בקרים רצוף של היפו. בפסח האחרון שגם אין לחם הבחור סבל מהיפו תוך כדי נסיעה, ברוך השם, עצר את האוטו ויצא לטייל, אבל לא ידע להגיד היכן הוא נמצא. מדובר על בחור צעיר-33, רזה מאוד, ספורטיבי, עם אגו בשמיים, שלא מוכן גם לשתף אחרים בבעיה. אני בספק אם בעבודה שלו יודעים. [אין לי ספק שכבר קרה לו טישטוש בעבודה מערכי סוכר נמוכים].
אני מרגישה שאני מתחילה לאבד את שפיות דעתי. יש לי ילדים קטנים בבית, אני עבדת במשרה מלאה לא פשוטה בכלל, וצריכה לעקוב אחריו בלילות. לאחר צרחות ומריבות, ולאחר שערבתי את כל המשפחה [אני בטוחה שהשכנים חושבים שאני המשוגעת, הוא נחמד וחייכן- וחוץ מהשכנים שחזו בו מתעלף פעמים, כולם משוכנעים שהכל 10] הבחור הסכים לשים חיישן. הוא דוחה את העניין כבר חודש. מחר לכאורה ישימו לי אם ירצה השם, ואם יתאים לו. האם חיישן יפתור את הבעיות? האם יהיה לי שקט? האם הילדים יפסיקו לפחד מאמא הצרחנית ומכך שאבא יכול למות [היום הגדול שלי שאל אם אבא ימות] ?
נמאס לי להסתיר בשבילו, נמאס לי להתבייש בבעיה שלו, נמאס לי לקום כל כמה שעות בלילה כדי לבדוק שהוא במצב תקין. וכן ברזומה שלנו מספר התעלפיות רציני- פעם אחת בליעת לשון וגלגול עיניים והכחלה, פעם אחת התעלפות בחנות בקניון [היה לבד הזמינו לו אמבולנס] המון פעמים פרכוסים מטורפים, מיליון פעם בערך איבוד צלילות בשל ערכים נמוכים.
כן, כשהתחתנתי איתו ידעתי שהוא חולה סכרת נעורים. לא ידעתי עד כמה הוא לא מאוזן. ויותר מזה- אני מרגישה שלא מזיז לו- מקסימום יהיה שם מישהו לתפוס אותו. אני מרגישה שהוא אנוכי. הוא פדנט על עצמו, מראהו, על בגדיו, ומספר שערותיו. הוא חושב שהוא יכול לנצח את המחלה- אך היא כנראה תהרוג את כולנו.
אני חולה ולא מרגישה טוב מהלחץ. אני מפחדת להשאיר אותו לבד עם הילדים כדי שלא יחטוף איזה התקף היפו איתם, והם קטנים מדי כדי לקרוא לעזרה.
אלוקים שבשמיים- איך אפשר לעזור לו?

יש לי הרגשה שאת מלחיצה אותו, והתנהגותו היא

בעקבות הלחץ שאת מפעילה. בקיצור את לא מתנהגת כמו שצריך.
הצעתי לך, שבעלך יקבע אם האנדוקרינולוג שלו, בידיעה ברורה שאת מגיעה איתו.
מה דעתך?

בקצרה בסוף אני אשמה.

מזל שאי אפשר להאשים אותי שהוא חלה בזה. הוא חלה לפני שנולדתי. אולי בכל זאת זאת אשמתי?

, אבל אין כאן אשמים, יש מצב לא טוב אשר

אינך יודעת להתמודד איתו בהצלחה. עד כאן אני בטוח שאת מסכימה.
אילו ידעת להתמודד עם מצב זה, לא הייתה בעיה. זאת כל האשמה שלך.
שאלה: נניח שהיית נוסעת עם הילדים לתקופה ארוכה לחו"ל, האם הוא היה ממשיך להתנהג כמו היום??
אני מסופק בכך. לכן הצעתי לך לגרום לו לקבוע עם האנדוקרינולוג שלו, בידיעה שאת מגיע איתו.
דרך אגב, זה לא יהיה חריג שבן/בת זוג מגיע עם הסוכרתי. מקווה שנרגעת ותחשבי על הצעתי.

בוא נגיד ככה שאם הייתי נוסעת תקופה ארוכה

ולא הייתה עליו ביקורת [ויש ההורים שלו מאוד מוערבים, אני רק מפחדת שכל העניין יפגע בבריאות שלהם, כי זה הורג אותם] יש סיכוי-אמיתי- בלי הגזמה- שהוא היה מת.
הלוואי ואני טועה. אבל לצערי, הרבה דברים אפשר להגיד עלי-אבל אני מציאותית וראלית. אני בכלל לא מגזימה. המצב מסוכן.

IrisPeleg

New member
מבינה אותך מאד

אור יקרה

לא פשוט לחיות בבית עם בחור עם סוכרת שחווה היפויים קשים כל הזמן. הכל משתבש.

אשמח לשוחח איתך בטלפון, לעודד ולעזור:054-4608679

בהצלחה

יש זמנים טוב קצת יותר וטובים פחות.

השבוע מיום שישי האחרון חווינו 3 פעמים היפו לא פשוט שהאחרון שבהם היה בבדיקה 35. לקחתי את המד שמראה את המספר ימים האחרונים וכמעט כל יום יש לו בדיקה מתחת ל60.

תומרונתם

New member
מנהל
עונה עם שאלות...

קודם כל, ליבי איתך. ותודה שבאת לכאן לשמוע דעות מאחרים, זה בטח לא טריוויאלי.
לפני שהתחלתי לענות כאן, דיברתי עם בעלי. הוא אמר לי "אני מבין אותה לגמרי"... הפחד של בן זוג מהתופעות של היפו הוא משהו שצריך לחיות איתו, ופה באמת נכנס החלק של בן זוגך.

על פניו, עם הנתונים שנתת, עושה רושם שהוא לוקח יותר מידי אינסולין כדי לשמור על A1C נמוך. זו גישה מוטעית, לדעתי, לשאוף להוריד את המדד הזה בכל מחיר. והמחיר הוא ברור, המחיר הוא ריבוי היפויים. A1C כזה אומר רמה ממוצעת של 115. זה אומר שאם אחרי האוכל יש לו 140, הוא צריך לאזן את זה עם 95. זה אומר שכל היום מסתובב לו אינסולין בגוף ברמה כזו או אחרת, ובגלל השאיפה לנמוך, הנטיה להיפו היא כל כך קרובה.
את כותבת שהוא פעיל, ספורטיבי ורזה - מה שאומר שמעט אינסולין עושה הרבה, ואם מתחילים מנקודה כה נמוכה, המעט הזה לא צריך הרבה כדי לנחות להיפו.

ברשותך, יש לי כמה שאלות...
איך בנוי התפריט שלו? האם הוא אוכל פחמימות או נמנע מפחמימות ככל הניתן? האם הוא אוכל במהלך היום ארוחות קטנות או 3 ארוחות גדולות? האם אתם משלבים פחמימות מורכבות והרבה ירקות? האם יש אוכל מוכן בבית או לרוב קנוי? (ושלא תישמע שום ביקורת בשאלה הזו, ברור שעם ילדים קטנים ומשרה מלאה זו מטלה כמעט בלתי אפשרית).

איך הוא הולך לישון? מה הערכים לפני השינה? האם אוכל משהו לפני השינה?

מה הטיפול שלו - האם משאבה או זריקות? איזה סוג אינסולין, האם מהיר או מעורב?

ומעבר להכל, מה הוא חושב על זה?
האם הוא לא דואג?
מה הוא חושב על הילדים שדואגים?

ושוב תודה שבאת לכאן, נשמח להמשיך את הדיון וללמוד ממנו כולנו

תודה על היחס.

יש לציין שהוא משתמש באינסולין מעידן הקרח. טווח קצר וארוך באותו מזרק. אין משאבה. אכלן גרוע. משאיר תמיד חצי סנביץ', לא אוכל את הקשה, תמיד משאיר חצי צלחת. ה"רעל" שלו זה קולה. ממתקים אוכל-קצת. אוכל סנביץ בבוקר אחרי ההזרקה, אמור לאכול עוד אחד בעבודה ואוכל 4 פרוסות לחם בערב- למה? ככה אמרו לו. פעם.
ארוחת צהריים אוכל לפעמים. אם בא לו, יש לו כוח חשק וכו'. [עם התזונה שלו הייתי היום בר רפאלי מינימום]. הוא נמצא רב הזמן בעבודה בשעות הצהריים ככה שלהתפנות לארוחה זה בארבע אחר הצהריים [אם לא עובד יום מפוצל באותו יום -כן בנקאי], ואז לא תמיד בא לא לאכול ארוחת צהריים כי בשרית ועוד מעט הוא ירצה לאכול חלבי. אכן קשים חייו של סוכרתי שומר כשרות.
אוכל מבושל יש בבית חלק מהזמן. לא תמיד, מה גם שהוא מאוד פדנט- אוכל משבת לא מתחשק לו לאכול בראשון. אני מנסה להכין לו מה שהוא אוהב אך כאמור הוא בדרך כלל לא אוהב, לא בא לו כרגע אני בשרי\חלבי\טבעוני כרגע..

עושה בדיקה לפני השינה [לא תמיד.. לאחרונה בגלל שצרחתי בלי סוף משתדל] ואוכל כאילו בהתאמה. אתמול לפני השינה היה לו 173 [לפני זה שיחק כדורסל שעתיים..] והוא שתה איזה כוס קולה ובבוקר קם עם 35. הוא מודע לכך שכולם דואגים. ההורים שלו על סף התקף לב. אני מתקשרת אליהם בכל פעם כי עלי הוא לא שם לצערי מספיק. אחרי כל היפו מבטיח שזאת תיהיה הפעם האחרונה- אם אני לא עושה מספיק טרור הפעם הבאה תבוא תוך 24 שעות. אם אני הופכת להיות מפלצת צרחנית הופכת שוחנות מאיימת בגירושין הפעם הבאה תיהיה בערך עוד שבועיים וחצי.

אני מצטערת שאני נשמעת אישה נוראית לכל הגברים הסוכרתיים פה. אני חרדה שפעם הבאה הוא ימות ואני לא אצליח להציל אותו. אני מעדיפה להיות עכשיו מפלצת ולא לחיות עם התחושה שאני אחראית למותו.

cוביהו

New member
אני מבין ומזדהה עם החששות שלך במיוחד בלילה

כמי שחי שני עשורים עם שותפה לחיים שיש לה סכרת.
אני חושב שאת צריכה לבקש ממנו לשמור על ערכים קצת יותר גבוהים במהלך הלילה, ולוודא שהוא הולך לישון ללא אינסולין במערכת – במידה ויש לו משאבה – כנראה שלא יהיה לו קל "לציית". הייתי גם מאד מבקש להצטרף לתור הקבוע לאנדוקרינולוג, או אפילו ליזום כזה במידה ואין תור באופק.
עושה רושם שאת נשואה לאדם מאד בטוח בעצמו (שלו זה לא יקרה) עם הרבה ידע, שמתמודד עם סכרת כבר כמה עשורים ושלא בקלות מוכן לקבל "הנחיות". החיישן יכול לעזור – אבל לכשעצמו הוא לא הפתרון.
הוא לא חושב שהוא לוקח סיכון ברמות הנמוכות שאליהן הוא מכוון משום שהוא משוכנע שהוא עושה נכון עם רמות האיזון שלו לטווח הארוך... הוא טועה. רצף נמוכים כזה פוגע במערכת העצבים שלא לדבר על הסיכון שבאיבוד הכרה. לצערי יש טרנד שהולך ומתחזק לאיזון מטרה של A1C נמוך משש (לחולי סכרת סוג אחד) שהוא כעת חלק ממנו. את צודקת שאת מתארת את זה כאיזון לכאורה!
להיות אדם פעיל מאד כמו שאת מתארת ובאיזון כל כך קפדני (שלא מבוסס מדעית) זה אתגר קרוב לבלתי אפשרי להרבה מאד אנשים..
בנוסף, אני משוכנע שאתם צריכים ייעוץ זוגי. הוא חושש לבריאותו מאד וגם את... אתם יכולים למצוא את שביל הזהב בלי שתישארי ברמת חרדה כל כך גבוה.
בהצלחה וכל הכבוד לך על היותך שותף קרוב כל כך ואיכפתי לחייו של אישך.

אתה מתפרץ לדלת פתוחה.

אנחנו ביעוץ זוגי. אבל לדעתי זר לא יבין זאת. עיקר הבעיה שלנו זה ההתנהגות החסרת אחריות שלו. היועצת הזוגית אכן שואלת אותו כל פעם למה? מדוע? ואיך? הוא עושה את זה למשפחה. אבל אני צריכה יעוץ זוגי אצל הרופא סכרת שיאיים עליו שפעם הבאה הוא יקח לו את הפרטים וישללו לו את הרישיון! אז אולי זה יעבוד טוב יותר.

cוביהו

New member
את בטח יודעת שאיומים עליו לא יעזרו...

את מתארת קצת פינוק, קצת בעייה בהתארגנות ואולי סוג של הכחשה מצידו. אבל מצד שני הוא נמצא בערכים שלדעתו שומרים על בריאותו... אולי צריך משם להתחיל. לברר עם אנדוקרינולוג מהם הערכים הנכונים עבורו. כבנקאי הוא ידע לכוון למספר שתקבעו.. אולי בהמשך לשנות אינסולין.
בהצלחה. אל תתייאשי!
וכן – קולה היא ממש רעל עבורו.

IrisPeleg

New member
עושה רושם שהקולה זה חלק ממרד

ברור שזה רעל.

אני חושבת שרישון נהיגה זה כלי טוב.

אתה יודע כמה צעירים לא מאוזנים התחילו להתאזן כדי שהרופא יחתום להם על אישור לרישיון נהיגה?
מי לא רוצה רישיון נהיגה?

כל הכבוד לשניכם על ההתמודדות עם בני זוג עם סוכרת.

לא יודעת מה אני הייתי עושה איתי

ענתי44

New member
כשאתם מתייחסים לקולה

האם הכוונה לקולה עם סוכר או שגם קולה דייאט לא בריאה? כי אני שותה דיאט קולה כדי לפנק עצמי במקום הרבה דברים שאסורים עלי. האם אני עושה משהו לא בריא בכך?

IrisPeleg

New member
עצה

אם אתם כבר בטיפול זוגי, טוב להעלות את נושא הסוכרת וההיפויים הקשים והרבים כשיש גורם נייטרלי ולא רק שניכם.

אם הוא לא הולך לאנדוקרנולוג, לא יעזור פיתרון כזה.

האם יש לכם ילדים? בני כמה הם?

אני חייבת להבין פעם אחת -מה זה אנדרוקרנולוג?

אנדרוקרנולוגיה-תורת ההורמונים. סבבה. מה הקשר לסכרת? [סליחה על הבורות-עד כה הדחקתי את כל נושא הסוכרת- היום נפל לי האסימון שזה צריך להיות התחביב החדש שלי] הוא הולך לרופא מומחה לסוכרת. [לפחות הלך פעם אחת בפסח והוא הורה לחברו לאלתר לחיישן מה שאמור לקרות מחר בעזרתו יתברך]
ילדים קטנים- שלושה מגיל 2 עד 6.5.

למעלה