עזרה בזיהוי מקומות

crazy monkey

New member
עזרה בזיהוי מקומות

חזרתי אתמול בבוקר מפולין, כל המסע כתבתי בקפדנות כל תמונה שצילמתי כדי שאני לא אשכח כלום, אבל לצערי ביום האחרון פשוט הייתי עסוקה בזה שחוזרים הביתה שלא היה בראש שלי לכתוב ועכשיו אני צריכה את עזרתכם, אני אעלה כמה תמונות מכל מיני מקומות, אני מקווה שתוכלו לעזור לי.... תמונה מס' 1 : המדריך אמר שזה יחסית חדש מבחוץ רואים קיר שכתוב עליו כל השנים של המחלמה ובפנים יש תמונות וכתוב מה קרה כל שנה ובסוף יש תארובה שרואים בתמונה, כאילו כדי להמחיש את הארובות במשרפות...

crazy monkey

New member
עוד

תמונה מס' 2: זה ממש ליד הקיר בתמונה מס' 1, זה קרונות של הרכבת, ואפשר גם להכנס לעמוד בתוכם

crazy monkey

New member
אתר שני

תמונה מס' 3: לא בטוח שהיו פה הרבה אנשים, אולי יותר משלחות של דתיים, זה בית כנסת בעיירה שאני לא זוכרת תשם שלה, והפכו אותו לבניין מגורים, זאת התמונה מבחוץ, אם מישהו זוכר את השם של העיירה...

בטיקוצין הבית כנסת ובית המדרש

המבנים שלהם בלבן..ככה שזה לא זה.. המקום לא מוכר לי..

crazy monkey

New member
אתר שלישי

תמונה מס' 5 : זה בית טהרה שנמצא מול בית קברות גדול, קברו שם את כל האנשים של עיירה שאני לא זוכרת את השם שלה, והמדריך שלנו אמר שזה הבית קברות הכי גדול בפולין /אירופה (לא בטוחה), וזה לא הבית קברות בורשה..

crazy monkey

New member
הקבר של פוז'ננסקי

תמונה מס 6: קבר של יהודי עשיר שחי בעיירה שאני לא זוכרת תשם שלה, הקבר שלו נמצא בבית קברות שבתמונה הקודמת... אז אם מישהו יודע תשם של העיירה... ______________________________ זה הכל לבנתיים אני מקווה שתוכלו לעזור לי, וסליחה על ההצפה..... -תודה

gold ayelet

New member
זה בית הטהרה מול בית הקברות בלוד'ג

וגם הקבר של פוזנסקי נמצא בתוך בית הקברות

keds

New member
שאלה,

את לקחת מצלמה דיגיטלית/פילם? ואיך כתבת מאיפה כל תמונה? כאילו ביומן שלך ציינת איפה צילמת כל פעם? [אני פשוט מתעניינת,כי גם אני נוסעת לפולין]

crazy monkey

New member
תשובה

לקחתי מצלמה דיגיטלית עם כרטיס זיכרון של 512 וזה הספיק לי כי עשיתי 190 תמונות רק, ובעיקרון בהתחלה רשמתי על דפים שחילקו לנו במהלך המסע כי שכחתי להביא מחברת, פשוט אחרי כל תמונה או אחרי כל אתר רשמתי במדויק מה זה ואיפה צולם, (זה היתרון בדיגיטלית שאפשר להסתכל ולדעת, ויש גם מספור של התמונות) ביום השלישי אחד מהמלווים עשה קניות בעיר והביא לי מחברת כמו שביקשתי ואז העתקתי מהדפים והמשכתי לכתוב בה... בקשר לדיגיטלית או פילים אז ככה: היו הרבה בנות שהביאו פילים, מצד אחד זה יותר חסכוני בבטריה, אבל לפעמים נתקעים בלי פילים באמצע אתר וזה די מבאס, מצד שני בדיגיטלית,, הבטריה מתחסלת ממש מהר, כדאי להביא 4 בטריות נטענות וששתיים יהיו במצלמה ושתיים מוכנות ליתר ביטחון, ומטען כמובן לערב, הייתי לי חברה שגילתה תקבר של סבתא של סבתא שלה בלודז' ובדיוק אחרי תמונה אחת נגמרה לה הבטריה במצלמה (בטריה מיוחדת נטענת-לא נטענות רגילות), בשבילה זה היה די מבאס אבל צילמנו בשבילה כמובן... אני מצטערת על החפירה פשוט מניסיון אני חושבת שכמה שתדעי יעזור לך יותר להחליט,,, אה ודרך אגב, היו פיתחתי את כל ה190 תמונות, יצא לי די טוב, אבל 188 שקל נראה לי קצת יקר לא?

למעלה