עזרה בזיהוי נשק

אספן 3

New member
השאלה הזאת תישאר בינתיים פתוחה

היה עוד מקרה דומה אחד. תקופה מסוימת פעל בירושלים בית קולנוע בשם זמיר. בית קולנוע באותו שם היה גם בתל אביב. ישנה אפשרות שאחרי שהקולנוע נסגר בירושלים הבעלים שלו פתח קולנוע באותו שם בתל אביב. אבל, כאמור, זוהי רק אפשרות כי לא ידוע לי מתי בדיוק כל אחד מבתי הקולנוע הללו פעל.

ז ק ו

New member
עדן ירושלים נשמתו עדן

צילום של המבנה מאחור, והבור שיש שם עכשיו.

ז ק ו

New member
אגד

זו היתה התחנה ומכאן יצאו האוטובוסים. עדיין אפשר לראות על הקורה שמעל החנות את שאריות המילים אגד בעברית ובאנגלית.

חן L1

New member
תודה זקו אהבתי.

גם את הלוח שמציין את ההיסטוריה של המקום.
אני אוהב את הלוחות הללו - יש כמותם גם בעירי רחובות ומדיי פעם כשאני יוצא להליכות בערבים אני עוצר לידם וקורא על ההיסטוריה של מקום כזה ואחר ברחובות.

guysoffer

New member
מתנצל על התגובה המאוחרת.. לא הייתי ליד מחשב

קודם כל - מפה מרתקת. ההנחה שלך סבירה מאוד בעיני, מפת מתמצאות - מלון המלך דויד לא היה מלון - זה היה מרכז המודיעין הבריטי (ולכן גם פוצצו אותו המחתרות).

מעניינת ההערה על תיקון נתונית של מחלקהה כזו או אחרת.. יש להניח שמישהו שרטט מפה והיא "הפכה" לרשמית בשלב זה או אחר.

מרתק, כאמור.

מהיכן הרעיון שזה רובה צלפים?

עם קנה כלכך קצר וכוונת מעפנה??
כנראה הסתפקת ברובאי 03.
ברובה צלפים לעולם השתמשו בשכיבה ועם קנה ארוך לדיוק מירבי.
לסטן הידוע היתה מחסנית צידית אבל מצד שני , כשבנו סטן מצינורות השתמשו במה שיש.
https://he.wikipedia.org/wiki/סטן

guysoffer

New member
רובאי 02..

לא יפה להעליב ככה את מי שעשה רובאי 03 :)

אבל שרדתי בכבוד את מסע הכומתא שלי שכלל ללכת! סביב גדר הבסיס - מה שנמשך פחות משעה.

שאלתי גם בפייסבוק - שם הדעות חלוקות בין סטן מאולתר לבין טומי גאן מאולתר.

גיא.

guysoffer

New member
תודה לכולם - שאלתי גם בפייסבוק

שם הדעות חלוקות בין סטן לבין טומי גאן, כנראה איזושהי גרסה מאולתרת של משהו - העניין הוא שזה נשק שהיה שייך לפלמחנית, אז כנראה שהונפק מידי הבריטים.. קיוויתי לזיהוי קצת יותר ודאי.

נחפש מוזיאון שירצה לקחת את זה.

גיא.

guysoffer

New member
זו האופציה השנייה

חשבתי שמוזיאון אוספי צה"ל אולי יתאים יותר.. יש שם גם נשק מחתרות.

למעלה