עזרה בחישוב כמויות באסטרטגיית long-short

עזרה בחישוב כמויות באסטרטגיית long-short

אני מנסה לקבוע מהם הסכומים שעליי להקצות לכל אחד מהנכסים באסטרטגיית לונג-שורט.
מדובר בלונג ITB ובשורט SPY.

מה שאני יודע זה שיחס המחיר שלהם (למניה) הוא 1/7 (כלומר, ה spy יקר פי 7)
ויחס ה atr שלהם הוא 1/3 (כלומר, ה atr של ה spy גדול פי 3 מזה של itb)

תכלס, זה אומר שאם מסתכלים על atr ביחס למחיר, היחס הזה גבוה פי 2 ב ITB.
עכשיו, בהנחה שה- atr לא ישתנה הרבה, האם המסקנה מזה היא שבגדול עליי לעשות שורט על ה-spy בסכום כפול מזה שיש לי בלונג על ITB ?

קרלטון

New member
אתה צריך להסתכל על היחס

בין ה-ATRים שלהם בדולרים. לא על "היחס שבין היחסים שבין ה-atrים למחירים של כל אחת". כלומר, להסתכל על תנודתיות בדולרים של כל אחד, ולנרמל את הסכומים בהתאם. בכל מקרה, שה-ATR לא ישתנה זאת הנחה קצת מסוכנת. כמו שאמר סרג'יו כשקפץ מתחת לשולחן - אוי ואבוי, אם התנודתיות משתנה זה דופק לי פה את כל העסק. על איזה אורך אתה מחשב את ה-ATR לצורך העניין? הערכים הנפוצים לאינדיקטור הן די שרירותיים לטעמי.

אין בעיה עם שינוי ב-ATR

כל עוד הוא לטובתי.

טוב, ניקח למשל את 30ATR (למה 30? כי מדובר בפוזיציה לטווח ארוך יחסית, ככה שממוצע של 30 יום נראה לי מספיק קצר. אני מעריך שממוצע ארוך יותר יעלים את התנודות יותר מדיי) ב-6 השנים האחרונות:
Spy- 1.30 - 2.5, max value. 4.00
Itb- 0.30 - 0.60, max value 1.15

(ה- max value מתייחס לשיא שהיה ב-2007-2008 כמובן)

ניתן לראות שהיחס ביניהם הוא בערך 1/4. עכשיו, למה אתה מתכוון ב-׳לנרמל אותם בהתאם׳?

קרלטון

New member
הכוונה היא פשוטה, לקנות לפי היחס שחישבת

ההגיון פה הוא שאם אתה לוקח מכשירים מעולמות שונים, הקצאה כזאת לפי תנודתיות אופיינית מביאה אותם לאותו עולם של תשואה ביחס לתנודתיות. זה מסתדר אם הכיוון שלך הוא שלא רק שאחד עליון על השני מבחינת תשואה אלא גם מבחינת יחס שארפ. אבל לא בטוח שזה בכלל הפוזיציה אליה אתה מכוון. אם אתה פשוט חושב שאחד יניב תשואה יותר טובה מהשני אז הייתי בונה את זה לפי יחסי המחירים ולא לפי יחסי ATR.

אוקי, אחרי מחשבה נראה לי שזה הרבה יותר פשוט

אם אני רוצה פוזיציה שעוקבת אחרי גרף היחס (ITB/SPY), אין לי שום צורך לחשב atr או להתייחס אליו בכלל. כל מה שאני צריך לעשות זה לשמור על היחס בין המונה והמכנה, כלומר, לקנות ולמכור את אותו מספר מניות. הרי גרף היחס שאני מסתכל עליו מתקבל ע״י חילוק של מחיר האחד במחיר השני, לא?

קרלטון

New member
לא הבנתי את כוונתך ב"אותו מספר מניות"

כוונתך לקנות 1,000 מניות של ITB ולמכור 1,000 מניות של SPY?

המטרה בחישוב ההקצאה לכל רגל היא כדי שלכל אחת מהן תהיה השפעה שווה על הפוזיציה.

לגבי גרף היחס, היה לנו דיון דומה בעבר. אין לך אפשרות לקבל פוזיציה לפי גרף היחס, לפחות ללא איזון מתמיד של הפוזיציה. אסטרטגיית לונג - שורט היא אחד פחות השני.

KobeRider

New member
יש לי הרגשה של דה-ז'ה-וו

הבעיה בקנייה מכירה של אותו מספר מניות היא שזאת פעולת חיסור ולא חילוק.

הנה גרף שמשווה בין SPY/ITB לבין שורט 100 SPY ולונג 720 ITB

הקורלציה בין הגרפים אכן שלילית, אבל הם לא הופכיים אחד של השני.

הגרף של לונג itb שורט spy נראה פחות תנודתי

מגרף היחס, אבל עדיין מתנהג כמוהו. במקרה הזה לפחות, הייתי מעדיף לסחור אותו.
שוב, יש תוכנת גרפים שמאפשרת לראות גרפים כאלה, או שהאפשרות היחידה היא לעשות את זה באקסל?

שים גרף של שורט 100 spy ולונג 100 itb

אם אני קונה ומוכר את אותו מספר *מניות*, לא באותו סכום כסף, אני מקבל פוזיציה שהיא בדיוק גרף היחס, מפני ששמרתי על אותו יחס בין המונה ובין המכנה. מה אני מפספס כאן?

KobeRider

New member
זה וודאי לא יהיה אותו דבר

נניח ויום אחד ה-SPY עלה אחוז ו-ITB עלה אחוז. אז הגרף ITB/SPY לא יזוז והיחס יישאר אותו דבר.

לעומת זאת, שורט 100 SPY ייתן לך מינוס אחוז על 18000 (תפסיד 180 דולר), ולונג 100 ITB יתן לך פלוס אחוז על 2500 (תרוויח 25 דולר), אז בסוף היום אתה מינוס 155 דולר. וביחס לכל הפוזיציה שלך (שהיא 18000+2500) אתה הפסדת 0.8% בזמן שגרף היחס נשאר במקום.

אוקי, האסימון ירד, כמה שאלות

האם בכל זאת יש דרך פרקטית לבנות ולתחזק פוזיציה שתהיה קרובה מספיק לגרף היחס?
האם ב-stockcharts יש דרך לראות גרפים של x-y ? ואם לא, איפה כן?

אגב, איך זה עובד בשוק המט״ח? אתה קונה מטבע אחד ועושה שורט על השני באותו סכום, נכון?
אז הגרפים שמסתכלים עליהם הם גרפים של הפרש ולא של יחס?

קרלטון

New member
בשוק המט"ח זה כן גרפים של יחס

אם ITB היה נקוב ביחידות של SPY אז גם שם הגרף היה של יחס. אבל זה לא המצב, ITB יכול לעלות או לרדת בלי קשר ל-SPY וההפך. שתי הרגליים בפוזיציה שלך עצמאיות לגמרי.

לעומת זאת, אם מחירו של יורו בדולרים עולה, אז מחירו של דולר ביורו חייב לרדת. הפוזיציה היא יחסית מעצם הגדרתה.

graves

New member
בעיקרון ממה שאני מכיר

השיטה הקלה לעשות Pair trading הינה דרך אותו הסכום (כדי ש=1% שינוי בכלי X יהיה זהה לשינוי של 1% בכלי Y).
כמובן שזה יוצר 2 בעיות:
1. לא תמיד הסבירות שכלי X ינוע 1% זהה לסיכוי שכלי Y ינוע 1%.
2. היחס משתנה לאחר מספר ימי מסחר.

בקשר לפיתרון 2 - ממה שאני מכיר לרוב סוחרי ה-PAIR שעושים זאת למסחר עושים זאת לזמן קצר ולכן שהשינויים פחות משמעותיים.
בקשר לפיתרון 1 - תיאורטית התחשבות ב-ATR צריכה לתרגם את השינוי לרמה הכספית וכך לדחות את הצורך לתחזק את הפוזיציה.

בכל מקרה בטרייד ארוך יהיה צרוך לבצע התאמות, כנראה, קצת דומה לאסטרטגיות gamma scalping.

בנוגע ל-PAIR TRAIDING ל-Thinkorswim יש מערכת מאוד טובה לזה. לדעתי אתה יכול להתנסות גם קצת בדמו שלהם. זה יעבוד.

מעבר לכך - תשתמש בדמו שלהם כדי לעשות Paper trade ותבדוק איך שינויים של סכומים \ ATR משפיעים על הטרייד. והאם זה שווה את הבוג'רס.

השוואה בין ratio spread ל- difference spread

אוקי, מסתבר שב-tradestation יש פונקציות לכל אחד מה-spreads הללו.
הגרף האדום הוא ההפרש בין ITB*7 ובין SPY (אחד פחות השני, כאשר הערך של הראשון מוכפל ב-7), והגרף הצהוב הוא גרף היחס- ITB/SPY

התוצאה די מדהימה- גם בלי להתחשב ב-atr או ב-beta, לא ניתן לראות את ההבדלים בעין, לא בגרף השבועי ולא ביומי.

בדקתי שוב ושוב את הפונקציות ב-easy language כדי לוודא שאין כאן טעות.

למעלה