עזרה בחישוב כמויות באסטרטגיית long-short

KobeRider

New member
כלומר האם הם רק משרטטות את הגרף

או שהם גם מתחזקות פוזיציה?

רק משרטטות

אני מניח שאתה יכול להשתמש בפונקציות כחלק מאסטרטגיה אוטומטית, אבל כאן מדובר פשוט בשרטוט של פונקציה שמשתמשת בערכי הסגירה של כל אחד מהסימבולים בתור input.

הדבר הזה העיף לי את המוח לשמיים

לא התלהבתי כל כך כבר הרבה זמן.

התחלתי להתעסק בכל העניין הזה של pair trading, כי הסתכלתי בגרפים של יחס והבנתי שיש כאן הזדמנויות לטריידים טובים, אבל ממש לא הבנתי את מלוא הפוטנציאל.

נראה לי שמי שהוא לו סוחר טכני מאוד אולי יתקשה להבין את גודל ההתרגשות שלי, אבל אנסה להסביר:
אני מבלה את רוב זמני בלעבור על גרפים. מאות בכל יום. מה שאני מחפש זה את הסט-אפים הכמעט מושלמים, אלה שאני יודע שנותנים לי אחוזי הצלחה גבוהים. אממה, אני תלוי בשוק שייתן לי אותם. יש תקופות שהוא מספק אותם בשפע, כמו למשל מתחילת דצמבר עד אמצע ינואר- כשהשוק נמצא במגמה חזקה, אין צורך להתחכם. אבל יש תקופות שקשה למצוא את הסט-אפים הטובים, וגם כשמוצאים אותם, אחוזי ההצלחה לא בהכרח מזהירים. זה קורה כשאין מגמה ברורה וחזקה בשוק, כמו עכשיו למשל.

כשהתחלתי להסתכל על גרפים של pair trades (של הפרש לא של יחס), ובעיקר כשהתחלתי לשחק עם מספר המניות בכל צד, קלטתי את מלוא המשמעות- אני יכול לבנות ולעצב לעצמי את הגרפים לטרייד!

זה מפוצץ את המוח כי לא רק שזה פותח לי עולם חדש של הזדמנויות, אלא זה גם מאפשר לי לעשות משהו שלא חשבתי שאפשרי בכלל- להיות ׳מעצב גרפים׳.

טוב, הייתי מוכרח לשתף.

KobeRider

New member
על זה אמרו חכמים

"אל תסחור את הגרף שיש לך, תסחור את הגרף שאתה רוצה שיהיה לך"

graves

New member
אתה בטוח שזה עובד?

כי אם כל מה שאתה צריך זה תבנית - פתח חשבון ב-IB, קח חבילת מידע עולמית ותתפרע. עשרות שווקים. 24 שעות מסחר 5 ימים בשבוע :)
גן עדן !

אגב, התחתון יותר מתאים? (אין לי מושג, אני אשמח אם תסביר גם)
- אני הסתכלתי על זה שבתחתון יש לך ריצפה וכנראה שאפשר לתת לטרייד לרוץ.

זה תלוי בכמה הרווחתי או הפסדתי באותו חודש

השאלה ׳אם כל מה שאתה צריך זה תבנית׳ נשמעת כמו ׳מה, רק תבנית? אתה באמת חושב שזה כל כל פשוט?׳.
התשובה היא:
א. כן, בשבילי תבניות טכניות עובדות, ו-ב. זה לא תמיד פשוט, ובטח לא קל.

תראה, מנסיוני, יש פער שדי קשה לגשר עליו בין משקיעים או סוחרים טכניים וכאלה שהם לא טכניים (וזו הסיבה שכתבתי שאני לא בטוח שמי שהוא לא טכני מאוד יבין את ההתלהבות שלי), ככה שאני לא יודע אם יש איזו תשובה או הסבר שיגרמו לך לשנות את נקודת המבט שלך, אבל מכיוון ששאלת בנוגע לגרפים שצרפתי, אני אסביר למה אני אכן חושב שהגרף התחתון עדיף, ואולי ההסבר הזה יצליח להציג לך גם את ההגיון הפחות טכני מאחורי הגרף.

הגרף העליון הוא גרף המחיר של חברת smallcap מסקטור המתכות היקרות, שכורה בעיקר silver. הגרף העליון הוא גרף היחס שבין המחיר שלה ובין המחיר של תעודת הסל SLV, שכידוע עוקבת אחר מחיר המתכת עצמה.

בשבועות האחרונים התחיל ראלי בסקטור ה-miners של המתכות היקרות. בדרך כלל, קשה מאוד לתפוס ראלי כזה, הן מפני שהוא מגיע אחרי ירידה עמוקה וממושכת מאוד, ולכן מצליח להפתיע, והן מפני שהוא בדרך כלל מאוד מהיר ואינטנסיבי (אולי short covering מתדלק אותו).

גם טכנית, הראלי הראשוני שמגיע אחרי מגמת ירידה ממושכת הוא בעייתי, מכיוון שעדיין אין לנו מגמת עלייה בטווח הבינוני והארוך, ולכן מדובר במסחר נגד המגמות הארוכות יותר. זה מתבטא גם בעובדה שלמחיר יש המון נקודות התנגדות בדרך למעלה. אז ברמה הטכנית נטו, הגרף התחתון עדיף, מהסיבה הפשוטה שמדובר במגמת עלייה לא רק בטווח הקצר אלא גם הארוך, והמחיר פרץ לשיא של כל הזמנים ואין לו שום התנגדות מלמעלה.

אבל אפשר גם להבין את ההגיון של הטרייד הזה מהזווית הלא טכנית. הגרף התחתון מראה לנו את העוצמה היחסית של מחיר המנייה הזו ביחס למחיר המתכת עצמה. מחיר ה-silver ירד המון, אבל מחיר המנייה הזו ירד הרבה פחות. יתכן וזה מספר לנו שהמשקיעים סבורים שהחברה הזו רווחית (או תהיה רווחית) גם במציאות של מחירי silver נמוכים יחסית.

הטרייד של לונג המנייה ושורט המתכת עצמה הוא טרייד עדיף מבחינה טכנית (הסברתי למה), אבל גם עדיף מפני שהמנייה הזו ׳הוכיחה׳ כבר שאפילו במציאות של ירידה במחיר המתכת היא מחזיקה מעמד (ביחס למחיר המתכת). אני חושב שאחת הסיבות לראלי בסקטור הזה היא שהמשקיעים חושבים שמחירי המתכות היקרות מבססים תחתית. במידה והם צודקים, ומחירי המתכת יעלו, או לפחות לא ירדו יותר, סביר להניח שהראלי הזה במניות הסקטור ימשך. אבל מה יקרה אם הם טועים? הטרייד הזה עדיף מכיוון שיש סיכוי טוב שהוא יצליח אפילו במקרה הזה.

graves

New member
כמובן לא ביקורת

אני עכשיו קורא את זה שוב ומבין שזה יכול להתפרש כביקורת. כמובן שזה לא היה ביקורת. אני מודע לחלוטין שיש הרבה שיטות להרוויח ואני לא בקיא בכולן - ותמיד אוהב ללמוד חדשות. אז תודה על ההסבר.

בנוגע לגרפים - מניח שהתכוונת שעליון זה המניה והתחתון זה מניה פחות SLV. תראה, הלוגיקה מעניינת. אבל אם הייתי צריך לחפש "קצרים" הייתי שואל:

1. העובדה שאתה מסתכל על גרף אחר לא אומר שהוא אחר. יכול להיות שבאמת המניה תעלה, אבל תתיקל בהתנגדות (לדוגמה). בנקודה זו האם בטוח שה-SLV יוכל לקזז את הירידה, לפחות לא באותו היחס. וזה כמובן לא שולל את ההסבר הכללי שלך שהמגמה נכונה - החברה חזקה יותר מה-SLV. אבל בטווח קצר הקורלציה תשתנה.

כלומר האם היחס ישמר גם בעוצמה ולא רק בכיוון...

אגב - בנוגע להשקעה עולמית - הכוונה שב"אם צריך רק גרף" בניגוד לניתוח מתחרים, תעשיות, כח יחסי וכו'. והאם צריך תבנית אתה לא חושב שמציאת תבנית ישירה ביפן \ גרמניה \ אנגליה \ צרפת וכו' יכול להיות יותר טוב?

אגב 2 - באמת על פניו מסחר PAIR נראה מעניין. נראה ששווה לבדוק את זה לעומק. השאלה אם אתה יכול לעשות על זה back test שהוא לא "נגוע" או רק מסחר קדימה?

גרף אחר הוא אחר

כל מגמה יכולה להתקל בהתנגדות ולהתהפך באופן זמני, ולא חסרים טריידים רגילים (לא pair trades) שאתה נזרק מהם בגלל תנודה חדה, שאחריה מתחדשת המגמה. במובן הזה, הנקודה שהעלית רלוונטית לכל טרייד טכני, ואכן מדובר בחסרון מסוים של השיטה- למשקיע פונדמנטלי שמוכן לספוג תנודות גדולות במחיר, יש סיכוי טוב יותר לתפוס מהלכים גדולים מאוד. כמובן שהחסרון הוא גם יתרון- אם הניתוח הפונדמנטלי מוטעה, או שהשוק לא כל כך מסכים איתו (ראה המקרה של Icahn ואפל, או המקרה של אויבו המושבע והרבלייף), הפונדמנטליסט יספוג גם הפסדים גדולים מאוד.

ולעניין גרף מחיר רגיל לעומת גרף יחס. כמו שאני רואה זאת, מדובר בגרף אחר, והמגמות שרואים בו הן לא פחות ולא יותר ׳מוצקות׳ מאלו שניתן לראות בגרף מחיר רגיל. אם תחשוב על זה רגע בצורה לא טכנית, אני גם די בטוח שתסכים איתי. ניקח לדוגמא שתי חברות אנרגיה. הראשונה מנוהלת ומתנהלת כמו שצריך ומקבלת את ההחלטות הנכונות בזמן הנכון, מה שמתבטא כמובן בצמיחה יפה. החברה השנייה עושה את כל הטעויות האפשריות בספר, מה שמתבטא בירידה עקבית ברווחים. משקיע מנוסה שמבין מצוין את סקטור האנרגיה, מנתח את מצבן של שתי החברות ומחליט לפתוח פוזיצית לונג על הראשונה ושורט על השנייה.

סוחר טכני שמאוד אוהב pair-trades מזהה את המגמה הזו בגרף היחס, ומחליט לפתוח את אותה פוזיציה משיקולים טכנים לחלוטין. האם הגרף שהוא מסתכל עליו הוא גרף אחר מהגרף של כל אחת מהמניות בנפרד? האם המגמה שבו פחות מוצקה?

האם מגמות (מונח יותר מתאים לדעתי מ-׳תבניות׳) של שוק שלם עדיפות על מגמה של מנייה בודדת? בוודאי. במגמות, כמה שיותר כללי (מגמה שכוללת יותר שווקים, סקטורים ומניות בתוכה) וכמה שיותר ארוך (מגמה שנמשכת תקופה ארוכה ולא שעתיים) ככה יותר מוצק.

לגבי back testing, אף פעם לא עשיתי. אין לי מספיק כלים או סבלנות, ואני מניח שאני לא הטיפוס שחייב מספרים מדוייקים בשביל לדעת שמה שהוא עושה זה נכון.

למרות שאני מסנן המון

סביר להניח שהביצועים שלי היו הרבה יותר טובים אם הייתי מסנן פי ארבע.

למעלה