זה תלוי בכמה הרווחתי או הפסדתי באותו חודש
השאלה ׳אם כל מה שאתה צריך זה תבנית׳ נשמעת כמו ׳מה, רק תבנית? אתה באמת חושב שזה כל כל פשוט?׳.
התשובה היא:
א. כן, בשבילי תבניות טכניות עובדות, ו-ב. זה לא תמיד פשוט, ובטח לא קל.
תראה, מנסיוני, יש פער שדי קשה לגשר עליו בין משקיעים או סוחרים טכניים וכאלה שהם לא טכניים (וזו הסיבה שכתבתי שאני לא בטוח שמי שהוא לא טכני מאוד יבין את ההתלהבות שלי), ככה שאני לא יודע אם יש איזו תשובה או הסבר שיגרמו לך לשנות את נקודת המבט שלך, אבל מכיוון ששאלת בנוגע לגרפים שצרפתי, אני אסביר למה אני אכן חושב שהגרף התחתון עדיף, ואולי ההסבר הזה יצליח להציג לך גם את ההגיון הפחות טכני מאחורי הגרף.
הגרף העליון הוא גרף המחיר של חברת smallcap מסקטור המתכות היקרות, שכורה בעיקר silver. הגרף העליון הוא גרף היחס שבין המחיר שלה ובין המחיר של תעודת הסל SLV, שכידוע עוקבת אחר מחיר המתכת עצמה.
בשבועות האחרונים התחיל ראלי בסקטור ה-miners של המתכות היקרות. בדרך כלל, קשה מאוד לתפוס ראלי כזה, הן מפני שהוא מגיע אחרי ירידה עמוקה וממושכת מאוד, ולכן מצליח להפתיע, והן מפני שהוא בדרך כלל מאוד מהיר ואינטנסיבי (אולי short covering מתדלק אותו).
גם טכנית, הראלי הראשוני שמגיע אחרי מגמת ירידה ממושכת הוא בעייתי, מכיוון שעדיין אין לנו מגמת עלייה בטווח הבינוני והארוך, ולכן מדובר במסחר נגד המגמות הארוכות יותר. זה מתבטא גם בעובדה שלמחיר יש המון נקודות התנגדות בדרך למעלה. אז ברמה הטכנית נטו, הגרף התחתון עדיף, מהסיבה הפשוטה שמדובר במגמת עלייה לא רק בטווח הקצר אלא גם הארוך, והמחיר פרץ לשיא של כל הזמנים ואין לו שום התנגדות מלמעלה.
אבל אפשר גם להבין את ההגיון של הטרייד הזה מהזווית הלא טכנית. הגרף התחתון מראה לנו את העוצמה היחסית של מחיר המנייה הזו ביחס למחיר המתכת עצמה. מחיר ה-silver ירד המון, אבל מחיר המנייה הזו ירד הרבה פחות. יתכן וזה מספר לנו שהמשקיעים סבורים שהחברה הזו רווחית (או תהיה רווחית) גם במציאות של מחירי silver נמוכים יחסית.
הטרייד של לונג המנייה ושורט המתכת עצמה הוא טרייד עדיף מבחינה טכנית (הסברתי למה), אבל גם עדיף מפני שהמנייה הזו ׳הוכיחה׳ כבר שאפילו במציאות של ירידה במחיר המתכת היא מחזיקה מעמד (ביחס למחיר המתכת). אני חושב שאחת הסיבות לראלי בסקטור הזה היא שהמשקיעים חושבים שמחירי המתכות היקרות מבססים תחתית. במידה והם צודקים, ומחירי המתכת יעלו, או לפחות לא ירדו יותר, סביר להניח שהראלי הזה במניות הסקטור ימשך. אבל מה יקרה אם הם טועים? הטרייד הזה עדיף מכיוון שיש סיכוי טוב שהוא יצליח אפילו במקרה הזה.