עזרה במחקר אקדמי

עזרה במחקר אקדמי

שלום רב, אני בשלבים ראשונים של מחקר אקדמי בנוגע לדתות רוחניות חדשות כפי שהן מתבטאות באינטרנט, וספציפית דתות שבהן האינטרנט והטכנולוגיה מהווים את עיקר האמונה, ואפילו היישות הרוחנית שאליה פונים (כוונתי היא בעיקר לטכנו-פאגאנים, אבל אולי יש הגדרה עדכנית טובה יותר שאתם מכירים). אני מחפשת אנשים שמגדירים את עצמם חלק ממערכת אמונות כזו, או אנשים הבקיאים בנושא, לצורך ראיונות. אשמח גם לשמוע כל הצעה שיש לחברי הפורום. ניתן לפנות אליי במייל: [email protected] או במסרים אישיים או כמובן על דפי הפורום. ותודה מראש.

ToryMaster

New member
יש לי שאלה

אפשר לקבל קצת יותר פרטים על המחקר. למי הוא מיועד, באיזו מסגרת הוא נעשה, האם מדובר בתזה/דוקטורט/מחקר אקדמי אחר?

בוודאי

במסגרת עבודת תיזה לתואר שני. אבל פרטים יותר ספציפיים אני מעדיפה למסור במסר אישי. ראי זה ששלחתי לך כרגע
.

gwizard

New member
לא מדוייק

טכנו פאגאנים זה מונח לאנשים שמשתשים בטכנולוגיה ככלי לשיפור הסגידה, זה לא אומר כי הם סוגדים לאלי האינטרנט. בעצם, אני לא מכיר שום דת ישנה, מתחדשת או חדשה אשר האינטרנט וטכנולוגיה מהווים את עיקר הסגידה. סורי.

אוקיי...

זה לא הרושם שקיבלתי מכמה וכמה מאמרים, אבל אני מניחה שזה בהחלט ייתכן. אתה אומר את זה על סמך היכרות עם טכנו-פאגאניים או על סמך ספרות? תוכל לתת לי איזו הפנייה למקור שמאמת את זה?.

gwizard

New member
המקורות שלי

המקורות שלי הם לא כאלה שניתן לצטט מהם כי אני אומר את זה על סמך ניסיוני האישי. אני איש טכנולוגיה והעבודה שלי ביום יום היא עם מחשבים, אינטרנט וכל מה שמסביב. אני אומנם לא מגדיר את עצמי כטכנופאגאן אבל אין לי שום בעיה להחליף את הפגיון שלי בשלט רחוק של הטלויזיה כי אני מבין איך הדברים עובדים ברובד הנמוך יותר. אני מדגיש שוב, טכנולוגיה היא כלי בלבד ואינטרנט הוא לא מושא הסגידה, אלא כלי ככל הכלים המסייע בתקשורת. כאנקדוטא, כן ניתן לעשות טקסים מרוחקים בעזרת אינטרנט (צ'אט בזמן אמת) וזה יעבוד. אולי לא בדיוק כמו טקס מסורתי כאשר כולם נוכחים פיסית לידך, אך זה יעבוד.

hence

New member
טקסים און-ליין באינטרנט Gwizard?

משהו בסגנון הזה: http://www.bewitchingways.com/humor/online_ritual.htm ?

gwizard

New member
../images/Emo6.gif

משהו בסגנון, אך כמובן לא בצורה כזו כי כל טקס חייב להיות מותאם לסביבה ואתה ממש לא יכול לקשור את עצמך ולהמשיך להקליד

מוריגן

New member
לא בדיוק הבנתי

"דתות שבהן האינטרנט והטכנולוגיה מהווים את עיקר האמונה, ואפילו היישות הרוחנית שאליה פונים" האינטרנט בתור אל/ה? בתור כלי פולחן? או שאני לא מעודכנת או שחסר לי חור בהשכלה.. לא שמעתי על דבר כזה.. מצטערת

כן

לזה בדיוק הכוונה
. לנוכח התגובות בפורום נראה לי בנתיים שזה לא כל כך קיים כאן בארץ.

Wing Chan

New member
העיניין הזה מעלה יותר גיחוך אפילו

יותר מהתנועה הראלית. או רלאנית. אנאערף איך קוראים להם.

RainBird

New member
לא זה לא. *שום דבר* לא מצחיק יותר מהראלים. שום דבר. דת חייזורס ../images/Emo5.gif

amphioxus

New member
סיינטולוגים - דת שנולדה מהימור בין

שני סופרי מדע בדיוני: האם יוכל אחד מהם ליצור דת ולשנורר הון מהמאמינים...

hence

New member
אני חושש שאת לא הבנת את המונח נכון.

Technopaganism הוא מונח שמתאר פגאניזם אורבני קיצוני, סוג של מודרניזציה קיצונית לאמונות הפגאניות. אלו הם פגאנים שאינם מעוניינים "להתחבר לטבע" להשתמש בשרביט או בפגיון מעוצב אלא הולכים בגישה של: "אנחנו חיים בעיר בתקופה מודרנית, אז ספר הצללים שלי יהיה "דיסק הצללים" ממחושב ,השרביט יהיה העט לייזר שלי מהמשרד, במקום נרות אפשר להשתמש במנורות קטנות.." וכדומה. מושג כללי על הנושא אפשר למצוא בספר: The Urban Primitve בהוצאת llewellyn (לא לשלול רק כי זה של לוואלין.. ספר נחמד.)

RainBird

New member
יש סיבות טובות. 1. כי לאוולין הרבה פעמים מפרסמת רק ספרי how to ולא ספרי טקסט משעממים ורלוונטיים באותה מידה של פילוסופיה. 2. כי הם מנקים את השחור. אין ספרים של "מאגיה שחורה" לפי ההגדרה שלהם, ובכך מראים רק חלק מהתמונה. 3. הם מפרסמים המון פלאף- עייני ערך סילברוולף ופיונה הורן. זהו בעיקר. לאוולין לא פירושו "איכות" בדיוק. ארדן.

ToryMaster

New member
אה

זה כמו שאני נמנעת מספרים של עם עובד בגלל הכריכות המזעזעות בחוסר נוחותן.

אורי רז

New member
כי חלק מהספרים שלהם ברמה נמוכה

לדוגמא ב cabalistic encyclopedia יש שגיאה בערך כל עמוד שני.

למעלה