עזרה במחקר אקדמי

זה תלוי מה את בדיוק מגדירה

בתור סגידה לאינטרנט. אני למשל פנטאיסם ולכן אני מאמין באלוהותה של הבריאה כולה ומכבד ומשתחווה בפני הדברים שאני עובד איתם. בתור מישהו שלומד לתואר במחשבים אני משתמש די הרבה באינטרנט והוא כלי חשוב בשבילי. אני לא ממש עובד את האינטרנט בצורת פולחן אבל אני בהחלט מכיר בו בלגיטימיות של הכרת האינטרנט כסוג של אלוהות וסגידה לאלוהות הזו. בנוסף, אני וחברים שלי המצאנו טרמינולוגיה ליחוס אל "אל המתכנתים הגדול" בתור הישות שאותה אנו רואים כמייצגת של התכנות. כמו שלפי הפנטאיזם לעצים יש רוח ולאדמה יש רוח ולאדם יש רוח כך גם למחשבים ולמתכנתים יש רוח. שוב, אני לא מתמקד בסגידה לאספקט הזה של האלוהות אבל הוא כן חלק ממערכת האמונות שלי ואם את מעוניינת אני יכול לפרט יותר על האופן שבו אדם פנטאיסט רואה את העניין.

hence

New member
....?

יש הבדל גדול בין: "ליחוס אל "אל המתכנתים הגדול" בתור הישות שאותה אנו רואים כמייצגת של התכנות" השלכת תכונה מסוימת לאלוהות בעקבות התעוררות צרכים מודרנים, לגיטימי. "בהחלט מכיר בו בלגיטימיות של הכרת האינטרנט כסוג של אלוהות וסגידה לאלוהות הזו." אינטרנט כאל? סגידה לאינטרנט...? אתה אולי מתכוון לישות שתחום שליטה מסוים זה האינטרנט או שהאינטרנט עצמו, הרשת, היא ישות שאתה סוגד לה...?

אני פנתאיסט

מסחינתי אל הים הוא הים. אל הריקוד הוא הריקוד ואל האהבה הוא האהבה. אני לא מבדיל בן האלים שלי לתחומי ההשפעה שלהם. אני סוגד לעולם המופלא שסביבי שיש לי את ההזדמנות לחיות בו.

neophile

New member
techno-shamanisem

הוא שימוש באמצעים טכנולוגים לשינוי מצבי תודעה למרות שחשוב להדגיש שזה לא שאמאניזם "מסורתי" אלה שאמאנים כפי שהוא נתפס מנקודת מבט של chaos magic שממנו צמחו רוב ה techno למיניהם... לכן להתחיל מכאוס מג'יק זה המקום הנכון עוד משהו שאולי לא תזהי את הקשר שלו ישירות הוא http://www.hermetic.com/bey/taz_cont.html לדעתי כדי להבין סגידה לאינטרנט או משהו בסגנון חייבים להבין קודם כל מה זה TAZ

רציתי להודות לכולכם

על הנכונות לעזור ועל הדיון המעניין. מאוד ייתכן שבעקבותיו אני אשנה טיפה את הכיוון המחקרי. אבל אני חושבת שבנתיים אעסוק יותר באיסוף ספרות מקצועית. אבל אשמח לחזור הנה עם מידע יותר מבוסס ולדבר עם משתתפי הפורום במסגרת ראיונות או אפילו לחקור את הפורום עצמו (ברשותכם המלאה כמובן). שיהיה לכם שבוע טוב

למעלה