עזרה במציאת אקורד

בוזו

New member
עזרה במציאת אקורד

שלום אני מנסה להבין איך קוראים לאקורד הבא, לפי הפוזיציה על הגיטרה: מיתר ראשון סריג ראשון, מיתר שני סריג 3, מיתר שלישי סריג 4, מיתר רביעי סריג 4, ומיתר חמישי סריג ראשון. תודה

Mr Boggy Man

New member
אהה

אם הבנתי אותך נכון זה צריך להיראות ככה (בתמונה) ואני הייתי קורא אותו Cmaj7-5 עם באס F רק שאין E...אהה אין לי מושג!

Mr Boggy Man

New member
אופס התבלבלתי!

הפכתי את הסדר של המיתרים...בכל מקרה זה יהיה ככה (תמונה) ולאקורד הזה הייתי קורא...מממ אין לי מושג...אבל גיטר פרו קורא לזה: BmAdd11+ על באס A# שזה נכון, אבל נראה לי זה יכול להיות עם שם יותר יפה...

dombi7

New member
זה אקורד נורא מוזר

למה בעצם יש לך גם פה וגם פה דיאז? עוד אם זה היה אקורד שמבוסס על פה דיאז... אבל פה רוב הצלילים נראים כמשתייכים לסי, זה היה יכול להיות סי-רה-פה-לה# שזה מוקטן גדול (אם זה קיים בכלל אבל במונח מילולי ככה זה יוצא) או סי-רה-פה#-לה# וזה מינור גדול... שזה בכלל אקורד סוער מאוד ועם הרבה עוצמה בפנים.

בוזו

New member
ומה אם פורטים רק על 4 מיתרים

כלומר הבאס הוא F#? זה אקורד קצת יותר הגיוני?

dombi7

New member
לא...

אני פשוט מציע לך או להוריד משם את הפה, או את הפה דיאז. אם אתה מוריד את הלה# זה כבר יהיה אקורד חסר הגיון. תחליט פשוט מה אתה רוצה, אקורד סי מוקטן (פה) או אקורד סי מינור (פה#)...

בוזו

New member
אני לא "רוצה" שום דבר, האקורד

לקוח מתוך שיר, ואני פשוט רציתי לדעת איך קוראים לאקורד

יפתח מ

New member
שמע...תמיד אפשר להגיד

שזה Bm עם בס של לה דיאז, שזה היפוך של Bm(maj7) עם תוספת של הblue-note של סי מינור. או לחילופין, שזה חרא של אקורד

jazzistco

New member
נשמע טוב?!

כלל מס' 1 בהרמוניה אומר שכל צליל הנמצא במרחק 1/2 טון מעל (לא מתחת!) אחד מצלילי האקורד (1, 3 או 5), משבש ומסיט את שיווי המשקל של האקורד. זה כמובן לא אומר שצריך להזהר מזה כי דיסוננס הוא לא בהכרח רע אבל לפי הדיאגרמה שצירפת, מדובר באקורד בארה, שלמעשה גיטריסטים משתמשים בהם לשם ליווי שנועד בדרך כלל להבליט את ההרמוניה (מה שלא בהכרח קורה בסולו) והאקורד הזה הוא דיס-הרמוני!

Mr Boggy Man

New member
אבל אז...

אתה יכול להתחשב באקורד הזה כמינור מייז'ור 7 שהוסיפו לו (פאם פאם פאם) פה, וזה חצי טוi -מתחת- לדרגה ה5 היפיפיה שלו...ככה שזה יכול להשמע טוב... תלוי במהלך אקורדים שהיו לפניו. בכל מקרה, אם מר בוזו יוכל לתת לנו את השם של השיר אז נוכל לדעת בעצמנו אם האקורד נשמע טוב...או לא...

בוזו

New member
כמובן ../images/Emo13.gif

השיר הוא flowers של rockfour. אפשר לשמוע את ה-30 שניות הראשונות כאן. השיר נפתח ב-Bm, ואז האקורד הזה - וחוזר כמה פעמים. תקנו אותי אם אני טועה, אבל כנראה שאחרי זה יש G, ואז Em7 ואז Cmaj7/G (שם אחר?). דעתכם?

loomer4

New member
לא שמעתי שם את האקורד הזה.

האזנתי כמה פעמים ואני שמעתי רק מעבר פשוט מBm לBdim, ובטח שלא שמעתי לה דיאז בבס. תקנו אותי אם אני טועה.

בוזו

New member
אני אבדוק את העניין

מה לדעתך האקורדים הבאים? באמת G->Em7->Cmaj7/G

Mr Boggy Man

New member
אי אפשר לקרוא לו ככה כי

יש לו פה. מה שמשלב פה בין סי מוקטן לסי מינור עם באס של לה דיאז

למעלה