עזרה במשפט על דיבור בפלאפון

YzTraining

New member
עזרה במשפט על דיבור בפלאפון

ב-19/9/2012 עצר אותי שוטר בטענה שדיברתי בפלאפון במהלך נסיעה.
האמת היא - שלא דיברתי בפלאפון.

הטיעונים שיש לי:

1.השוטר ראה אותי מצד ימין שלי וטוען כי דיברתי עם יד שמאל. (האמת היא שרק סוג של נשענתי על היד עם הראש כשהיד נשענתי על אדן החלון, והפלאפון לא היה בידי)

2.הייתי בדרך לתיקון הפלאפון שלי שבכלל היה מושבת במשך כמה ימים כבר!! והוצאתי על כל הוכחות מחברת הסלולר.

3. לא ביצעתי שום עבירה מעולם.

4. יש לי עד ראייה שהיה במקום שראה שהשוטר התייחס אלי בזלזול ובאטימות, וראה גם שהפלאפון שלי מושבת.

הייתי כבר בבית המשפט, והתובעת הציעה לי עסקה שבה אני משלם 500 שקל ולא מורדים לי נקודות, אך לא הסכמתי. ויש לי משפט ב-14/8/13.

במשפט יהיו שני השוטרים שהיו ברכב, והם יטענו שהם ראו אותי מדבר בפלאפון.
יש לכם טיפים כלשהם למשפט?

creth11

New member
סרוק לכאן את הדוח ללא פרטים מזהים

ואם יש לך את צילום התיק אז כדאי לסרוק גם שם את העדויות ללא פרטים מזהים
כך תוכל לקבל הסברי מדוייקים ולא סתם אמירות כלליות.
סעיפים 3 ו 4 לא קשורים לניהול המישפט אלה אולי לטעיעונים לעונש לאחר ההרשעה
שאר הפרטים צריך לאמת מול עדויות השוטרים הרשומות

shlang

New member
אם אכן לא אחזת את הטלפון ביד, אפילו

מבלי לדבר , תילחם על זכותך בבית המשפט, תחקור את השוטרים ונסה למוטט את אמינות דבריהם.

חומר למחשבה

אכן מבלי לראות את חור הראיות כל התייחסות תהא חובבנית\מאידך ההצעה שהוצעה לך שווה התייחסות
יש בה משום קניית סיכון הכרוך בהרשעה ובענישה מחמירה יותר לרבות נקודות
אז איך נאמר - אל תהיה צודק תהייה חכם....

creth11

New member
אכן הפשרה שהוצעה לך ניראית טובה מבחינת

סיכוי/סיכון
אם אתה הייתה יכול לצאת זכאי אזי בפשרה היפסדת 500 ש"ח בלבלד אבל אם תפסיד במישפט הפסדך יהיה הרבה יותר כבד
על פניו לפי טיעונך כאן אינך יודע לנהל דיון בראיות נגדך ולערער את התביעה, אולי אני טועה אבל זו היתרשמותי.
נראה לי שאי הסכמה לפשרה נעוצה בבעיות אגו וזה לא שיקול מישפטי טוב.

ניהול

תיק כזה יקום ויפול על אדנ מהימנות קרי איזו גירסא יעדיף בית המשפט
אין כאן תחכום מקצועי בו ניתן למוטט (אכן מילה בומבסטית) את גרסת התביעה

ערןתומר

New member
אף אחד מהטיעונים שלך לא מספיק חזק

ראה מצד ימין שאתה מחזיק ביד שמאל? יכול מאוד להיות, מספיק שסובבת את הראש ט-י-פ-ה ימינה.
הטלפון היה מושבת? אז מה, אולי יש לך עוד טלפון.
אין לך שום עבירה? שמור את זה לטיעונים לעונש.
התייחס אליך בזלזול? אז מה.
תוסיף על זה שלמשפט יגיעו 2 שוטרים ולא אחד. אפילו במעצרים פליליים בד"כ רק שוטר אחד כותב דוח פעולה ובא להעיד, אז כנראה יש לך פה עסק עם מקצוענים חביבי.

לך על ה-500 ש"ח וסגור עניין.

mr dish

New member
ראה עד כמה עצוב המצב בו אנו, האזרחים, נופלים

קורבן לשיטה בה אין כל זיקה בין עשיית צדק ודין....

מה שכבודו אומר, מנקודת מבטו כשופט, זה שעדיף לממן שקר (לכאורה) של שוטר, שכפי שכבר נוכחנו, אינו נדיר או יוצא דופן, מאשר להיאבק על חפות מלאה, ולוא רק מטעמי יעילותו של בית המשפט...

עם כל הכבוד, במידה ויש עדות מסייעת, כולל הוכחה כי המכשיר היה ממילא מושבת, אין כל ספק, לטעמי....

תביא לי טעמי

נכו עצוב אך המשפט איננו התגלמות הצדק ובבית המשפט אינם יושבים על הכס מלאכי שרת בוחני כליות ולב
אכן יש באמתחתי רבבות של דוגמאות איך ניתן לצאת זכאי במשפט תעבורה
אך כאן נראה לי כי עדיף לקנות סיכון
אשמח להיות נוכח מן הצד בדיון
ער אני לכך כי יש שוטרים שאינם מדייקים ולעתים למטה מזה אך זו דרכו של עולם
ואין כאן עניין יעילות בית המשפט אלא פשוט חישוב תועלתו של הנאשם

mr dish

New member
רק לשם הויכוח המתארך...מה היה עושה כבודו לשוט

ר מתעמר, שקרן ולא ישר, המכשיל ומפליל אזרח שלא כחוק?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
יש לך שיטה אלטרנטיבית

במדינה שבה כל אזרח - הוא ו/או מכרו ו/או קרובו ו/או חברו - היו קרבנות בכביש ...
-
חשבת פעם על רעיון שבסופו של כל יום יתקשר כל נהג למשטרה וידווח על עברותיו באותו יום ויבקש להענש - אבל איני בטוח שרעיון זה ישים ....
האם אתה תוכל להציע שיטה טובה יותר?

mr dish

New member
המעניין ש...דוקא נציגי החוק בהתנדבות, בוחרים

להתיחס לכל פוסט העוסק בהתנהלות לא תקינה, שרירות לב או עיוות החוק בידי משרתיו, בקיצוניות ובנוקשות...

השיטה שלי פשוטה עד גיחוך...לבחור את משרתי החוק בעין ובאמצעים קפדניים לא פחות מאלה הבוחנים שופטים עתידיים, או פרקליטי מדינה. כמו כן, לשלם להם כראוי.

שוטר העושה מסמכותו ביריונות, שקר והפללת שוא, גרוע מפושע סתמי מהרחוב.

שים לב שאיננו מדברים על שוטרים העושים טעויות חפות או אנושיות, כן?

אני יודע רק זאת - שוטר שניסה להגן על הציבור, על משפחתו שלו ועל חייו, נשלח לשנה בכלא (עם עוד שלושה מחבריו) בעוד שוטר המתעמר באזרח כי כך בא לו באותו הרגע (כמו חברכם ממשטרת דגון) מקבל מיכם את כל התשבוחות...ועדות מדהימה לאופיו וכישוריו.

גם העמדה הנוכחית, שגילית בקשר לדבריי האחרונים, עונים ל"ציפיות" אלו וחבל.

האם לא הגיע הזמן שתהססו מעט? תחשבו לעומק ותספרו עד 10, פני שאתם תוקפים כל דבר ביקורת כנגד מי מחבריכם לשיטור?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא רציני

1. הפוסט הזה לא מוכיח דבר שהשוטר שיקר, יש כאן טענה של נהג שקיבל דו"ח למרות שלא עבר עבירה, אולי הוא צודק ואולי לא, שנינו לא יכולים להיות בטוחים - בכל מקרה - גם אם לא עבר עבירה - מהיכן בטחונך שהשוטר שיקר? אולי הוא טעה? ואולי גם השוטר השני רשם במזכר שצרף לדו"ח שראה ביצוע העבירה?
2. השוטר המדובר במשטרת בית דגן, הוא שוטר וותיק ומנוסה הגון, הוגן וישר - איני יודע אם הנהג עבר את העבירה או לא אבל בכל מקרה - לכל היותר השוטר טעה והתחלפה לו המכונית, מאד יתכן שהנהג עבר את העבירה המיוחסת לו לפני הגשר שנמצא כמה עשרות מטרים אחרי הרמזור הקודם, בכל מקרה הוא לא שיקר ולא התעמר ולמיטב הבנתי הוא היה עובר בהצלחה כל מערכת סינון.
-
כך שבשני המקרים אנחנו מדברים דווקא כן על אפשרות לטעויות אנושיות

mr dish

New member
נכון...הפוסט אינו "מוכיח" זאת, אבל אם יש בידי

פותח הפוסט את מה שהוא תיאר, גם אתה לא יכול לדבוק כעיוור בסרבנותך העיקשת לפסול כל מה שמתנגש בגרסתו של השוטר...

אגב, איך ניתן בכלל להצהיר ולהאשים נהג כי אחז במכשיר טלפון, אם לא עשה זאת? האם זו טעות של השוטר? כמו "טעותו" של חברך? זה שהיתרה בנהג שלא יעז להתוכח עימו? אגב, נכתב כי היה בידי הנהג אישור על אי תקינותו של מכשיר הטלפון, אז איך תסביר את עיקשותו של השוטר? אגב, מניסיוני האישי, אותו סיפרתי פה בעבר, המצאותו של שוטר נוסף לא מעלה או מורידה, אלא אם הוא תומך בדברי חברו המשקר/טועה...
ברזילי, באמת, מתוך רצון להבין ולתמוך - אתה וחבריך מגזימים הרבה מעבר למקובל על כל היגיון. לי בודאי אין כל כוונה להתנגח רק לשם הניגוח, אבל לפעמים דבריכם כל כך הזוים עש שלא ניתן לשתוק עליהם.

ההוכחה תבוא בפני השופט. כמו במיקרהו של חברכם, ממשטרת דגון.

kompy

New member
mr dish, האישור על תקינות הנייד הנה בדיעבד

וגם היא אינה מוכיחה מאומה.
אישור על מכשיר שאינו תקין אינו מעיד כי כל הישומים אינם פועלים.
אין בדברי בכדי להטיל ספק באמיתות דבריו של מקבל הדו"ח ו/או נותנו.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אסביר לך לאט, אולי תבין

כנראה אינך מסוגל להבין את ההבדל בין טעות לשקר - שוטר עלול לראות שהנהג אוחז משהו ביד, למשל קופסת סיגריות, ארנק, מצית, סנדביץ - ולטעות ולחשוב שזה טלפון - ולעניין אחיזת המכשיר - מה שייך אם מקולקל או תקין? החוק לא מבדיל ואין לשוטר כלים לבדוק אמיתות ולעניין הוספה או הורדה - אם שני שוטרים ראו מכשיר טלפון ביד הנהג זה הרבה יותר "חזק" מאשר אם רק אחד ראה.
ולא, אנחנו לא מגזימים, מי שנכווה ברותחין נזהר בפושרין, מה לעשות, לאחוז גדול מבין הנהגים יש נטיה לשקר במצח נחושה כאשר הם נדרשים לקנס של כמה מאות שקלים על עבירה שעשו (ואיני מדבר על טעויות שנהג משוכנע שעבר בירוק או שמשוכנע שסטה מהנתיב לפני אי התנועה או שהיה נדמה לו שעצר עצירה מוחלטת בזמן שרק האט)
כמה נהגים נשבעו בילדיהם שהיו חגורים - ובבדיקה נתברר שרצועת החגורה מתחמ למושב או שחסרה לגמרי, כמה נהגים נשבעו שבכלל אין ברשותם סלולרי ופתאום הטלפון צלצל, כמה נהגם טענו ששכחו רשיונם בבית ולאחר בדיקה נמצא שהוא מופקד בבית המשפט או שבכלל אין להם רשיון ועוד
מה לעשות - חלק מהנהגים יודע ששקר בשום מקרה לא יחמיר את ענשו ובחלק מהמקרים יחסוך לו כסף
ובדיוק בשביל מקרים, כפי שתאר פותח השרשור יש בית משפט.
יתכן שיש גם שוטרי תנועה שמשקרים, אבל הם אחוז מבוטל במערכת והם נתפסים ומנופים - ולידיעתך - כשלשוטר יש מוטיבציה לתת הרבה דו"חות הוא לא צריך להיטפל סתם לנהגים, יש "פינות" רבות שבשעות מסויימות מתרחשות בהן עבירות תנועה רבות ושוטר יכול בשעה למלא בהם למעלה מ 10 דו"חות, המגבלה היחידה היא מהירות הכתיבה שלו.
וכן - זה שהשוטר שהזכרת התרה בנהג - לא תקין, אבל אי תקינות זאת לא קשורה להאם הנהג ביצע את העבירה והאם השוטר טעה - בכל מקרה - לא היה שם שקר.

mr dish

New member
אדוני הגאון, אם אין כל חשיבות לתקינותו של מכש

יר טלפון, אולי יש בישי שוטר חכם להסביר - מה יש לו לנהג להחזיקו סמוך לאוזנו?

למרות ניסיונכם, שלך ושל חבריך המתנדבים, להמעיט מחומרת התנהלותם של חלק (קטן אך משפיע) מהשוטרים ברחובותינו, אני מבין היטב כי אתם הטועים והמסרבים להבין !!!

לפני כעשור וחצי שקר מאוס כזה של שוטר שקרן, עלה לי בקנס של 750 שקל.

עכשיו תגן גם עליו, לא?

אתה כניראה מסרב להבין - עד כמה נדרשת משוטר זהירות ייתרה בקובעו עבירה כזו או אחרת, רק ע"פ "התרשמות" או מראית עין.

אני מקווה מאד שהמשטרה תעבור מהפך קיצוני ודיעות מקובעות, מוטעות ורעות כשלכם, ימוגרו מהלקסיקון ומההוויה המשטרתית, למען כולנו. טענתך כי "נזהרת אך נכווית אינה לעניין, משל כולם אשמים עד כי יוכיחו כי אינם כאלה...

כשאתה מציין את "איכותו" ומסירותו הייתרה של אותו שוטר שנתפס בקלקלתו, אתה מגן על אותו קומץ שוטרים שאינם ראוים למדיהם.

עד כאן. איני מתכוון להמשיך את דו-שיח החירשים הזה עימכם.

כלשונו של סהר - ה ג ז מ ת ם !

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אתה באמת כזה או רק עושה את עצמך

1. - הטענה שלך כלפי עניין טלפון פגום - עלייך להפנותה למחוקק ולא לשוטר, מה לעשות - המחוקק קבע תקנות ולא החריג עניין של טלפון פגום,
2. השוטר ראה את הנהג מחזיק מכשיר ליד אזנו, אישור על טלפון פגום לא היה בידי הנהג כשעצר אותו השוטר
3. שוב הנך נתפס לעניין אותו שוטר שצולם - ומאשים אותו בשקר, בזמן שלכל היותר הוא טעה (וגם זה לא בטוח, אלא אם פורסמו תוצאות הבדיקה שנערכה בעניין)
-
מציע לך לשאול את מנהל הפורום, שהוא סנגור למואשמים בעבירות תנועה ובעברו היה שופט תנועה, ראה והשתתף בעשרות אלפי משפטי תנועה - באיזה אחוז מהמשפטים לדעתו השוטר שיקר ובאיזה אחוז הנאשם שיקר (כשאני כותב שיקר אני מתכוון לשקר של ממש, ביודעין ומתוך כוונה ולא לטעות בזיהוי או לכתיבה לא נכונה של דו"ח)
וןסתם שאלת הגיון - בבתי הסוהר בארץ יושבים בכל רגע נתון מעל עשרת אלפים איש (ועוד אלפים רבים מורשעים ולא נאסרים, איזה אחוז מהם, לדעתך כמובן, לא שיקרו בחקירה, לא שיקרו בבית המשפט? ואיזה אחוז מהם צח כשלג והורשע בגלל שקרים של שוטרים (לא טעויות, לא חקירה בלתי ראויה, לא חריגה מנהלים - אלא ממש שקר) - ולאחר שתגמור לחשוב על זה תחשוב אם לא כדאי שתפסיק להתלהם ולהטיח האשמות לא מבוססות באלו שהמדינה מעסיקה אותם בשמירה על החוק.
המשך שבוע נעים.

creth11

New member
מר צלחת אתה עד לאירוע? אולי תסביר איך קבעת

מי השקרן בסיפור ?
כניראה יש לך יכולות על טיבעיות, קראת רק דברי אחד המעורבים וכבר אתה קובע מי השקרן.
אתה או אלוהים או ***ש גמור (אלוהים כניראה שלא)
גם בית המישפט לא יודע מי השקרן ומי הצדיק וגוזר דינו לפי העדויות של כל הצדדים והיתרשמות השופט שגם הוא רק בן אדם

למעלה