עזרה בנושא כשירות לאימוץ חו"ל

China8

New member
אצלנו זה היה הרבה יותר מאשר עשרים דקות

ומה הצעתך בעצם? שהעובדת הסוציאלית תחיה עם המשפחה שנה ואז תחליט?
כי איך שלא מסתכלים על זה 4 פגישות של עשרים דקות הם כבר הרבה יותר מאשר הורים ביולוגים שאינם זקוקים לשום רשיון להורות.

ו30 דקות

של היכרות יעזרו? הבעיה היא שאין קריטריונים ברורים, לכן עוס"יות ושות מה שנוח להן. לא מסתמכות על קריטריונים אובייקטיבים, אלא על אינטרס אישי.

סביון1

New member
אני גם חושבת שכדאי ורצוי שבשרות למען הילד

יעשו רענון וחידוד של נושא הקריטריונים למסוגלות הורית. מצד שני בואי לא נסחף, על איזה אינטרס אישי את מדברת? אולי התרשמות אישית אבל אינטרס אישי?

פשוט מאוד

עוסית ניסתה לרמוז לי שאני צריכה לעבור טיפול פסיכולוגי וניסתה לדחוף לי איזה פסיכולוג שהיא מכירה וגם כל הזמן רמזה שהי א מטפלת באופן פרטי.

יש עוד נסיבות שונות: טריאוטיפים, סתיגמות, גזענות.

סביון1

New member
בחורה נחמדה מאד, עצתי לך - תבקשי להחליף עו"ס

ההתנהלות שאת מתארת לגמרי לא תקינה. העו"ס לא אמורה לרמוז כלום. אם היא חושבת שאת צריכה לעבור טיפול פסיכולוגי ושבכך מותנה המשך הליך האימוץ אז היא צריכה לומר לך זאת בצורה מפורשת. שלא לדבר על שאר ההתנהלות שלה. פשוט תבקשי להחליף. הם יחליפו, והרבה פעמים זה עוזר.

לגבי סטרואוטיפים, סטיגמות וגזענות - זה משהו שקיים בחברה הישראלית בכלל ובעצם בכל חברה פחות או יותר. בגלל זה באמת כדאי לחדד את הקריטריונים, כדי שפחות שיקולים זרים יכנסו למשוואה.

סביון1

New member
אם היו כותבים רק "הורה" ולא "הורה מאמץ" היה

צריך להכיל את החוק הזה על כל מי שמבקש להביא ילד לעולם

לגבי הבדיקות - לידיעתך הבדיקות בארץ לרוב יותר קפדניות. אני בדעה שצריך שתהיינה כאלה כי הורים שלא מתאימים או לא מוכנים נפשית ומנטלית לאימוץ יכולים להמיט אסון על עצמם ועל המאומץ.

גם אותנו בדקו בציציות, הרבה יותר מעשרים דקות כפול ארבע פגישות (כמו שכתבו פה למטה) מעולם זה לא הפריע לי כהוא זה. נראה לי נכון והגיוני לעשות כן.

למעלה