עזרה בניסוח בקשה לביטול קנס.

נדמה היה לי

שהיא כתבה, בין היתר: "אתמול ערכנו מסיבת יום הולדת לחברה בפארק בשכונת מגורים... "השוטרים מצאו אותנו חבורה של 20 נערים פזורים בפארק משחקים שבאיזור מגורים, עם גיטרה (לא ניגנו יותר מדי ולא שרנו בקולי קולות היא פשוט הייתה שם), אלכוהול, אך לא צורחים את נשמתם... "לא הרעשנו באופן כזה שדורש את נתינת הדו"חות, או שנמצא תחת כותרת 'הפרת סדר' כמו שהשוטרים הגדירו זאת כשהגיעו למקום... "השוטרים הגיעו לפארק אחרי שהוזעקו ע"י השכנים... "מידת הרעש לא הייתה מטורפת, אני לא זו שאשפוט אם הפרעתי או לא לשכנים אבל מידת הרעש גם לא נמדדה..." אז כל שעשתה היה לשוחח עם חברה? אולי אתה צודק. ככלות הכול, היא "אדם מאוד מתחשב", כפי שהיא מעידה על עצמה וכפי שאפשר ללמוד מסגנון תגובותיה בפורום.

Summer dragon

New member
עזרה בניסוח בקשה לביטול קנס.

מצטערת מראש שאני משרשרת את ההודעה לכאן, היות והיא לא ממש משפט פלילי אבל לא מצאתי פלטפורמה או פורום שעונה על הנסיבות (לעניות דעתי). פירוט המקרה: אתמול ערכנו מסיבת יום הולדת לחברה בפארק בשכונת מגורים, הגיעו שוטרים ונתנו בערך ל-80% מהאנשים שנכחו באירוע קנסות בסך 350 שקלים ( בערך 15 אנשים חטפו) . הדו"ח שויך למשרד להגנת הסביבה עקב מפגע רעש. לא כתוב ש"הודתי" באשמה. ובדברי החשוד אמרתי שישבתי בפארק עם חבר ובדיוק התכוונו ללכת הביתה. (מה שנכון נכון) דברי השוטר לא ממש כתובים באופן קוהרנטי וקריא, אבל מהבנתי הצנועה הואשמתי בגרימת "רעש" ומצוטט שהרעשנו באמצעות צעקות ו/או הפעלת כלי נגינה ו/או רדיו/ מקלט טלוויזיה. בשעה שאחרי 24:00. העבירה היא על סעיף או תקנה 3ש (יש דבר כזה?) בחוק למניעת מפגעים משנת התשנ"ג 1997. אני אזרחית שומרת חוק, הגעתי בחמישי בערב לחגוג יום הולדת לחברה מכרמיאל למודיעין. נימוקי הם הנ"ל: לא קיבלתי מעולם דו"ח, קנס, הרשעות קודמות ועברי ללא דופי. אני חיילת משוחררת ובאמת שאין לי מהיכן לגרד את ה-350 שקלים האלו. חשבתי שאירועים מהסוג הנ"ל נגמרים באזהרה ותו לא. אנחנו לא חבורה של ונדליסטים, לא בני נוער פוחחים ופוחזים, לא טינפנו, לא זיהמנו רק ישבנו עם גיטרה ודיברנו בקול רם. התכוונו להשאיר את הפארק נקי וללא רבב. ולגבי מטרד הרעש יכלו להגיד לנו בסבר פנים יפות להתחפף משם. אבל כנראה שמשטרת ישראל ראו בנו איום של ממש, או סתם דרך לגמור את מכסת הדו"חות החודשית. שאלותי הן כאלו: 1. איך עלי לנסח את המכתב/ בקשה? (איזה פרטים צריך לכלול ובאיזה סדר לערוך את הבקשה במסגרת המכתב הפורמלי למערכת הבירוקרטיה המשטרתית שלנו.) 2. מהבנתי עלי לשלוח אותו לכתובת הרשומה בטופס הדו"ח בכותר הדף. האם אני צודקת? 3. האם העילה לקנס מוצדקת ועלי פשוט לשלמו? 4. אם ההודעה לא נמצאת במקום הנכון מבחינתי לאיזה פורום עלי להפנותה על מנת לקבל מענה הולם? בתודה מראש!

תשובה

יש חוק כזה. בכדי להבין קצת יותר אני ממליץ לך להיכנס לאתר המשרד להגנת הסביבה ולעיין תחת נושא רעש. תקראי למשל חומר רלוונטי מצורף. כעיקרון מהמידע שציינת לא ברור למה כוונתך דיברת בקול רם? האם הכוונה לצעקות? מה את עשית בפועל ועוד שאלות עובדתיות רלוונטיות לעצם הפרת האיסור. מתי השוטר הגיע? מה ראה? איך ניתן לייחס זאת דווקא לך? מה עם ייתרת הנערים שלא נרשם להם דו"ח? למה? מצד אחד את מציירת תמונה שלא ביצעת אף עבירה. מצד אחר ניתן להבין שאת מעוניינת להמיר את הדו"ח באזהרה. הדו"ח שקיבלת הינו ברירת משפט ובהתאם לחוק עליך לפעול באחד המסלולים שלהלן: 229. תשלום הקנס (א) מי שנמסרה לו הודעת תשלום קנס, ישלם, תוך תשעים ימים מיום ההמצאה, את הקנס הנקוב בהודעה, לחשבון שצויין בה, זולת אם פעל באחת מדרכים אלה: (1) הגיש לתובע, תוך שלושים ימים מיום ההמצאה, בקשה לביטול כאמור בסעיף קטן (ג); ולעניין בקשה לביטול כאמור לגבי עבירת תעבורה מהטעם שהעבירה בוצעה שלא בידי מי שקיבל את ההודעה, ובעל הרכב מבקש להוכיח מי נהג ברכב, העמידו או החנהו, בעת ביצוע העבירה, או למי מסר את החזקה ברכב, כאמור בסעיף 27ב לפקודת התעבורה – אם הגיש לתובע את הבקשה לביטול תוך תשעים ימים מיום ההמצאה. החלטת התובע בבקשה לפי פסקה זו סופית, ואולם רשאי הנקנס להודיע על רצונו להישפט. (2) הודיע, תוך תשעים ימים מיום ההמצאה, בדרך שנקבעה בתקנות, שיש ברצונו להישפט על העבירה. מי שהגיש בקשה לביטול כאמור בפסקה (1) לא יהיה רשאי להודיע על רצונו להישפט כאמור בפסקה (2), אלא תוך שלושים ימים מיום המצאת ההודעה על החלטת התובע בענין הביטול.; (ב) לא שילם אדם את הקנס במועד ולא הודיע שיש ברצונו להישפט על העבירה תיווסף על הקנס תוספת פיגור בשיעור האמור בסעיף 67 לחוק העונשין, התשל"ז-1977; גביית הקנס תיעשה כאמור בסעיפים 68 ו-70 לחוק העונשין, התשל"ז-1977, וסעיף 69 לאותו חוק לא יחול. (ג) תובע רשאי לבטל הודעת תשלום קנס אם נוכח כי לא נעברה עבירה או כי היא נעברה שלא בידי מי שקיבל את ההודעה, או אם היה סבור שבנסיבות המקרה אין ענין לציבור בהמשך ההליכים; התובע יערוך רישום של הודעת תשלום קנס שביטל וינמק את החלטתו; לענין סעיף קטן זה, "תובע" -כמשמעותו בסעיף 12, אם הוסמך במיוחד לענין זה בידי היועץ המשפטי לממשלה. (ד) החליט התובע שלא לבטל את הודעת תשלום הקנס ימציא למבקש הודעה על כך ואולם הוראות סעיף קטן (ב) יחולו כאילו לא הוגשה הבקשה לביטול לתובע. (ה) תובע רשאי לדון בבקשה שהוגשה לאחר המועדים האמורים בסעיף קטן (א), אם שוכנע שהבקשה לא הוגשה במועד בשל סיבות שלא היו תלויות במבקש ושמנעו ממנו להגישה במועד והיא הוגשה מיד לאחר שהוסרה המניעה. (ו) מי שלא הודיע כאמור בסעיף קטן (א) שברצונו להישפט ולא שילם במועד את הקנס, רשאי תובע לפטור אותו, על פי בקשתו, מתשלום תוספת הפיגור כאמור בסעיף קטן (ב), כולה או מקצתה, אם נוכח התובע שהעילה לאי-התשלום במועד היא אחת מאלה: (1) בוטל. (2) נבצר מהמבקש לשלם את הקנס במועד בשל סיבה שאינה תלויה בו; (3) הסיבה לחיוב בתוספת הפיגור יסודה בתקלה של רשויות המדינה. (ז) בקשה לפי סעיף קטן (ו), תהיה בכתב, ותהיה נתמכת בתצהיר המאמת את העובדות המפורטות בה. התובע רשאי להחליט בבקשה על יסוד התצהיר בלבד או במעמד המבקש בלבד והחלטתו אינה ניתנת לערעור. (ח) שילם אדם את הקנס רואים אותו כאילו הודה באשמה בפני בית המשפט, הורשע ונשא את עונשו. אולם הוראות סעיף קטן זה לא יחולו על אדם ששילם את הקנס ותובע ביטל את הודעת תשלום הקנס לפי סעיף קטן (ג) או על אדם שבית המשפט החליט לקיים את משפטו למרות שהודיע באיחור על רצונו להישפט כאמור בסעיף 230. (ח1)בוטלה הודעת תשלום קנס לאחר שהקנס שולם, יוחזר סכום הקנס ששולם. (ח2)לא שילם אדם את הקנס, חלפו המועדים להגשת בקשה לביטול הודעת תשלום קנס או להודעה על בקשה להישפט לפי סעיף קטן (א), ולא הוגשו בקשות כאמור או הוגשה בזמן בקשה לביטול הודעת תשלום קנס ונדחתה, יראו אותו, בתום המועדים הקבועים בסעיף קטן (א) להגשת בקשות אלה, כאילו הורשע בבית המשפט ונגזר עליו הקנס הנקוב בהודעת תשלום הקנס. ואולם הוראות סעיף קטן זה לא יחולו על אדם שבקשתו לביטול הודעת תשלום קנס הוגשה שלא במועד אך התובע דן בה מכוח סמכותו לפי סעיף קטן (ה) וביטל את הודעת תשלום הקנס, או על אדם שבית המשפט החליט לקיים את משפטו למרות שהודיע באיחור על רצונו להישפט כאמור בסעיף 230. (ט) שר המשפטים, באישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת, רשאי להתקין תקנות לביצוע סעיף זה. .

Summer dragon

New member
המון תודה על ההתייחסות המפורטת

מהבנתי יש לי שלוש דרכים להתמודד עם הקנס: א. לשלמו ב. ללכת להשפט בבית משפט (ואולי אף לצאת עם קנס מוגדל מהליך זה) ג.לכתוב בכתב בקשה לביטול הקנס ולשולחו למשרד להגנת הסביבה בתקווה שמישהו יבין שהעילה לדו"ח הייתה קצת לא מוצדקת. אני מתכוונת לממש את השלישי ולכן ביקשתי עזרה במה אני צריכה לרשום שם בכלל. בערב העבירה על החוק ישבתי בפארק עם ידיד ודיברנו בצד שלא ליד האנשים האחרים. כך השוטרים מצאוני. השוטרים הגיעו ברבע ל-1 בלילה או יותר מוקדם כי זו השעה שנרשם לי הקנס והייתי בין האחרונים. בתאור המקום רשמו:איזור מגורים ותיאור מקור הרעש נכתב "צעקות" דבר שלפחות מבחינתי לא היה ולא נברא. היינו בערך 20 אנשים בפארק. היה אלכוהול שנשפך במסגרת החוק החדש לשפיכת אלכוהול אך דבר זה לא צויין בדו"חות שהוגשו. כל האנשים לא היו בחזקת שיכורים אבל השוטרים התייחסו אל כולנו ככה. לא כולנו שתינו אלכוהול בכלל (אני נמנעת משתיית אלכוהול) השוטרים מצאו אותנו חבורה של 20 נערים פזורים בפארק משחקים שבאיזור מגורים, עם גיטרה (לא ניגנו יותר מדי ולא שרנו בקולי קולות היא פשוט הייתה שם), אלכוהול, אך לא צורחים את נשמתם. לא הרעשנו באופן כזה שדורש את נתינת הדו"חות, או שנמצא תחת כותרת "הפרת סדר" כמו שהשוטרים הגדירו זאת כשהגיעו למקום. אני לא נוטה "לצרוח" ובהתאם לזאת לא חרגתי ממנהגי. השוטרים הגיעו לפארק אחרי שהוזעקו ע"י השכנים. הם הגיעו בחמש או יותר ניידות שונות כאילו דובר במינימום בהודעה על רצח או קרב יריות שמתנהל. ועוד הזעיקו תגבורת של קצינים בשביל שירשמו לנו את הדו"חות (בהתחלה הגיעו רק מתנדבים במשטרה ושוטרים זוטרים, לא משנה שגם הקצינים היו זוטרים ובכל זאת) עשו עלינו פשיטה כאילו היינו פושעים. ישר עברו לשפיכת האלכוהול ואחרי זה החלו להסתובב בפארק ולבקש תעודות זהות בצורה מאוד לא נעימה. הם לא הסבירו דבר ממעשייהם. ניגשו לניידות שחנו רחוק והחלו בכתיבת הדו"חות. כששאלנו לפשר הדברים הם ענו לנו על איזה סעיפים בחוק עברנו. הקצינים שבינהם נמנעו מלהקריא לנו את ה"אישום" ומה שכתוב בדו"ח והחתימו אותנו על מסמך שאנחנו לא יודעים מהו מלבד "טופס תלונה". ואף הוסיפו (לא לי אבל לאחרים) את הטרמינולוגיה "מסרב לחתום". לא העלבנו את השוטרים, לא סירבנו לחתום על הקנסות, לא סירבנו לתת תעודות זהות רק רצינו לדעת במה אנחנו מואשמים והם נהגו בנו בזלזול ובזילות ולא הסבירו את מעשיהם בצורה הולמת. ואף הפחידו ב"אתה מרגיש שאתה לא אשם נראה מה השופט יחשוב" אני לא יודעת למה לא לקחו מכולנו תעודות זהות פשוט כנראה התעצלו למלא עוד 5 דוחו"ת לעוד חמישה אנשים. (זה הרבה טופיסאדה אח"כ להזין ולרשום כנראה) אני לא בנאדם שמסתבך עם החוק, שמקבל קנסות, שעושה דווקא. ולטעמי הקנס היה מאוד לא מוצדק. המשטרה שהתתה בפארק משהו כמו חצי שעה לפחות והיא עשתה יותר רעש והמולה מאיתנו עם הקוזקים, הצעקות של השוטרים והמתנדבים איש עם רעהו. עובדה ששכנים התחילו לצאת מהחלונות ולרדת לכביש, ואפילו לעצור בשוליים כדי לראות מה-5-6 ניידות משטרה עושות להם בפארק. יכלו לפזר אותנו בשקט, היינו הולכים איש איש לביתו. אנחנו לא אנשים שלא מבינים עניין, אנחנו לא מנסים לעשות דווקא לאף אחד. ואני אישית באמת רק רציתי הביתה עוד לפני שביקשו ממני ת.ז ואם היו אומרים לי "בבקשה תתפזרו" הייתי הולכת לישון בבית.

קנס על מטרד רעש

העילה לקנס מוצדקת. את, אזרחית שומרת חוק כהגדרתך, עברת על סעיף 2 לחוק למניעת מפגעים ועל תקנה 3 (א) לתקנות למניעת מפגעים (מניעת רעש), לפחות על-פי הודאתך בפורום זה ("אתמול ערכנו מסיבת יום הולדת לחברה בפארק בשכונת מגורים... ישבנו עם גיטרה ודיברנו בקול רם"). הפורום השכן, פורום "חוק ומשפט", מוצף שאלות בנושא רעש ובתלונות על שהמשטרה מעלימה עין מהפרת החוק והתקנות. איני רוצה לזרות מלח על פצעייך, אבל אני מרוצה מכך שיש במשטרה חריגים לטובה. ואגב, בניגוד לטעות הנפוצה, רעש חזק או בלתי סביר אסור בכל שעה, ולא רק בשעות הנקובות בתקנות (ראי תגובותיי פה ושם).

תשובה

גם הבחורה צודקת וגם עופר. צריך למצוא איזון סביר בין מנוחת השכנים לחופש שלכם לבלות. החוק לכאורה ברור מאוד. מאידך מי אשר מיישם אותו, במקרה הזה, זו המשטרה. קשה לי לדעת באם אכן טענתך מוצדקת וניתן היה לפזר אתכם. אני מניח שהמשטרה יודעת ואמורה להבחין בין מי אשר מרעיש באופן קבוע ואולי אף ניתנו לו דוחות רעש וכו' לבין אחרים. זאת ועוד, אני לא יודע כמה שכנים התלוננו ומהי מידת ההטרדה שנגרמה בפועל והאם דווקא מטעמכם או מאחרים שבגן? קשה לי להבין מדוע רק לחלק נרשמו דוחות ולחלק לא? על בסיס מה ההבדל? קשה לי שלא ל"התחבר" ולהבין את התיאור של הבחורה ביחס לאופן ההתנהגותה של המשטרה ואף מבלי להכיר את העובדות לאשורן. התיאור נשמע סביר פלוס והגיוני. אם אני מבין את הדברים אתם הייתם פזורים בפארק. מה שאני לא מבין, עדיין, מה בדיוק את עשית ואיך השוטרים ידעו למקד כלפייך, דווקא, פעולה כזו או אחרת. האם שמעו אותך מקימה קול צעקה? האם ראו אותך עם גיטרה ביד? על עצם הנוכחות שלך בפארק אין חולק והדבר חוקי ומותר לכל הדעות.

מידת ההטרדה אינה משנה בענייננו

בשעות ובמקומות המצוינים בתקנות אסור לחלוטין לצעוק, לשיר ולנגן, בלי קשר לעוצמת הרעש, אלא אם כן הרעש אינו נשמע מחוץ לתחום רשות היחיד של הגורם לו (תקנות 3 ו- 16 לתקנות למניעת מפגעים (מניעת רעש)). השואלת כותבת: "לא ניגנו יותר מדי ולא שרנו בקולי קולות...", ומכלל לאו אתה שומע הן, לאמור: "ניגנו ושרנו", וגם: "דיברנו בקול רם", משמע: "צעקנו", ומאחר שהמעשים הללו נעשו אחרי אחת עשרה בלילה ביום חול, באזור מגורים ותחת כיפת השמים, הרי שהשואלת עברה בוודאות לפחות על תקנה 3 (א) (1) לתקנות הנ"ל.

Summer dragon

New member
מצטערת מאוד לאכזב אותך

לא עשיתי אף אחד מהנ"ל :לא ישיר אדם, לא יצעק ולא יפעיל כלי נגינה, מקלט רדיו או טלוויזיה ולא יקים רעש באמצעות פטיפון, רמקול, מגביר קול או מכשירי קול וכיוצא באלה בין השעות.... היות וישבתי בצד ודיברתי עם חבר. ככה גם הייתי כשמצאו אותי השוטרים. לא החזקתי ביד גיטרה, לא התקהלתי, לא צעקתי, לא הפעלתי את הפלאפון כך שניגן, לא הייתה לי טלוויזיה וכו' אז אנא הפסק להיות יפה נפש מתחסד אני אדם מאוד מתחשב. אני מאוד משתדלת לא להפריע למנוחת השכנים. תמיד כשאני עושה מסיבות המוזיקה נפסקת אחרי 11. השכנים קיבלו התרעה והודעה ואני לא יוצאת לקיים את המסיבה בפארק באמצע שכונת מגורים. אבל הפעם זו לא הייתה הקריאה וההחלטה שלי. במקרה הייתי במסיבה של חברה שדיברו בה וניגנו בה. למה השוטר הדביל ניגש אלי כשישבתי בקצה הפארק עם חבר זה כבר עניין אחר אבל תמיד זה שלא אשם חוטף נכון? אז כן אני רוצה לבטל את הדוח המיותר הזה כי אני לא אשמה!

Summer dragon

New member
דיברתי ככלל כי הגעתי למקום

אני בכלל לא יודעת לנגן על שום דבר חוץ מעל העצבים

Summer dragon

New member
למה אני צריכה בכלל להגיע למשפט

אללי. יודע מה בא לי לעשות? לקחת להקת מטאל ולהתיישב לך מתחת לחלון ככה כל סופ"ש שאתה בבית. למה? ככה?

Summer dragon

New member
מיקומי בפארק.

הח'ברה עם הגיטרה ישבו בפינה מרוחקת ניגנו חלש בלי לשיר ובלי כלום. אני מניחה שעשו רעש אחרת המשטרה לא הייתה מגיעה, אני יודעת שמספיק שמדברים וזה מפריע למנוחה כי זה קורה גם לי. אני ישבתי עם חבר על מדרגות שהיו מרוחקות מכל הטררם. לא צעקתי, לא שרתי, אפילו לא יותר מדי דיברתי. המשטרה החליטה שהיא לוקחת קודם כל מהח'ברה שמרוחקים ופזורים בפארק ת.ז מאשר להתמודד עם הח'ברה שהתקהלו ביחד והם בעצם היו מוקד הרעש. לא אמרתי שזה לא חוקי שידפקו לי דו"ח כי הייתי ב-12 בלילה בפארק ציבורי עם חבר. כן עברתי על החוק בצורה כזו או אחרת כי עצם הנוכחות שלי בפארק קיימת. אבל אני חושבת שלהגיע לפארק עם 5-6 ניידות לבוא ולהפגין כזה כוח וכזו עוצמה והתנגדות נגד בני נוער שלא עשו שומדבר רע חוץ מלבלות ערב של חמישי בפארק (וכן במודיעין אין יותר מדי איפה לבלות חוץ מבחוץ) למשטרה אין דברים יותר טובים לעשות? אנשים נרצחים ונשדדים פורצים לחנויות, אונסים, גונבים ולזירות ששם לא מגיעים בכזו מהירות ובכזה כוח של משטרה. לאירועי דקירה מגיעים בפחות תגבורת ומזעיקים פחות קציני משטרה זוטרים. זה הרגיש ונראה כמו פשיטה על איזה בית בושת לא נראה. ואני בטוחה שגם עניין הדו"חות היה בגלל שהתלבשנו כמו שהתלבשנו ונראינו להם לא כמו הערסים שלהם מהשכונה. אם אלו היו הערסים הצ'חצ'חים הם אפילו לא היו טורחים לרדת מהניידת אלא פשוט מתעלמים. או גומרים את הערב בלפזר את הח'ברה. התייחסות ופוגענות השוטרים הייתה בהתאם. ואני באמת לא רואה איך ומהיכן אני הולכת להביא את ה-350 שקלים האלו. ובאמת שזה לא היה מוצדק.

Summer dragon

New member
"חריגים לטובה"

תשמע יקירי לבוא עם 5-6 ניידות ולהתחיל לחלק קנסות על ימין ועל שמאל לכל מי שישב בפארק היה צעד מאוד דרסטי מצד המשטרה. בחיים שלי לא ראיתי כזה דבר קורה ואני מקווה שגם לא אראה שוב. זה היה נראה כמו אמבוש על סוחרי סמים. מה כבר עשיתי ישבתי בחוץ לדבר עם חבר? מידת הרעש לא הייתה מטורפת, אני לא זו שאשפוט אם הפרעתי או לא לשכנים אבל מידת הרעש גם לא נמדדה. אני ישבתי בפינה מרוחקת יחסית והשוטר ניגש ישר אלי משום מה... כנראה לא רצה להתמודד עם ההתקהלות. אל לך לשפוט אחרים. "רעש חזק או בלתי סביר" לא הדלקנו שום מכשיר שעושה רעש. הגיטרה בקושי ניגנה, אנשים לא שרו ולא צעקו. יכלו להגיד לנו ללכת ולגמור את העניין. זה לא שהרעשנו בצורה קבועה ועשינו דווקא. שים את עצמך שנייה בנעליים או את הילדים שלך בסיטואציה באם יש כאלו. בחיים לא ניגשו אלי שלושה שוטרים וביקשו ת.ז והתייחסו אלי כאילו אני עבריינית. זה מטריד מאוד! תפסיק להיות שכן פולני כמו שאני בד"כ. ותסתכל על התמונה הגלובלית של איך ניגשו אלינו בכלל. ואיך טיפלו במפגע האם היית רוצה למצוא את עצמך באותה סיטואציה "נחמדה" ואל תגיד לי שאתה לא תיקלע לכזו כי זה מאוד בנאלי להיות בפארק אחרי 11 בעיקר בעיר כמו מודיעין שאין מקומות בילוי בשפע. גם לנו יש בית כנסת שעושה הילולות כל שני וחמישי מעל הבית וגם אחרי 12 בלילה ואני התעצבנתי מאוד מזה כי הם באים עם רמקולים ומערכות הגברה מטורפות ובכל זאת הייתי טולרנטית ולא הזמנתי משטרה רק כשזה עבר את הגבול. לרוב הם אומרים להם להנמיך ובזה נגמר הסיפור. זה נראה לי מאוד כוחני, פשיסטי, ופוגעני הצורה בה התייחסו אלינו באותו ערב. בעיקר בלי הבדלה למי אשם ומי לא. זה היה מפגן כוח ותו לא. המשטרה עשתה יותר רעש מאיתנו!

אין הכרח למדוד את עוצמת הרעש

1. מדידת הרעש רצויה (אך אינה הכרחית) כדי להוכיח שהרעש הוא חזק או בלתי סביר באותן שעות שאינן נקובות בתקנות (למשל, בשעה עשר בבוקר). אבל בשעות הנקובות בתקנות (14:00 עד 16:00 ו- 23:00 [24:00]* עד 7:00 למחרת), עצם השירה, הנגינה או הצעקה אסורות באזור מגורים, בלי קשר לעוצמתן, אלא אם כן הן אינן נשמעות מחוץ לרשות היחיד של הגורם להן. 2. את נקטת לשון רבים: "שרנו, דיברנו, ניגנו", משמע: לפחות כאן בפורום הודית בעבירה שגם את עברת, ואינך יכולה להצדיקה בנימוק, שגם אחרים לא היו בסדר. אלה שני דברים שונים. 3. ראי גם פה ושם. __________ * בערב יום מנוחה ובמוצאי יום מנוחה: 24:00

תשובה

כמפורט בדברי ההסבר לצו לעיל: אין למסור לחשוד בביצוע עבירה של גרימת רעש הודעת תשלום קנס במסירה ידנית , אלא אם כן נתקיימו במוסר ההודעה שני אלה: 1. עורך ההודעה הוא שוטר, או שיש בידו הסמכה בת תוקף לעריכת הודעת תשלום קנס ולמסירתה כמפורט בסעיף 228(ב) לחוק סדר הדין הפלילי; 2. עורך ההודעה היה עד לביצוע העבירה על ידי החשוד או שנמסרה בפניו הודאה של החשוד בביצוע העבירה המיוחסת לו בחתימת ידו. תשומת הלב לסעיף 2 דנן. עופר מדבר על האיסור הגורף לכשעצמו ואת מדברת על המקרה הקונקרטי. אז קודם כל לעופר. מי אמר שהתקנה דנן תעמוד בביקורת חוקתית בעידן הנוכחי. האין מדובר באיסור גורף ולא מידתי? ועוד ועוד שאלות רבות מתחום האיזון והמידתיות. לגבי הבחורה. שוב אני מבין היטב את הכעס ואני באמת מסכים עם עיקרי הדברים. מי אשר קורא את הדברים יכול להבין שבתחילה דיברת על כולם אבל מה שחשוב זה מה את ורק את עשית. לא מדובר פה בעבירה שמיוחסת לך מעצם הנוכחות אלא פרסונלית -אישית כלפיך. ויודגש, השוטר הספציפי אמור לראות בשעה לילה ולדעת ולהבחין בינך לבין אחרים? ואת בצד אחר מדברת עם חברה? מותר!!!! לדבר ולשוחח היכן ומתי שרוצים. והכל במגבלות הדין והשכל הישר!!! וככול הנראה הבחורה טוענת שזה לא הופעל.

הפסיקה דווקא מחמירה

"לא יעלה על הדעת, שנפרש את החוק כך, שה'שיניים', שהמחוקק התכוון לתת לו באמצעות התקנות, תהיינה לרועץ ליישומו. לא יעלה על הדעת, שאותו ציבור, שהחוק בא להגן עליו, יידרש 'להסתובב' עם מכשירי מדידה בכיס ועם ידע וכישורים מתאימים לערוך את כל אותם המבדקים המסובכים באופן ובמכשירים שנקבעו בתקנות, או להעסיק מומחים, העולים בממון רב לעשות זאת; שאם כך תאמר, יהיה הוא חסר הגנה וחסר אונים לתבוע, לטעון ולהוכיח רעש, המטריד את שלוותו ומנוחתו או המסכן את בריאותו" (ע"פ 151/84, פרשט). "וזאת להדגיש, כי תקנה 3 לתקנות למניעת מפגעים (מניעת רעש), תשנ"ג 1992, איננה מקנה לכל אדם זכות לנגן כאוות נפשו, ובכל עוצמה, ובכל שעה שאיננה בין השעות 14:00 - 16:00 ובין 23:00 - 07:00, שכן התקנות הללו קובעות סף מינימום קטגורי בלבד, שבו אסור להשמיע, מחוץ לתחום היחיד, רעש כלשהו, ולו החלש והנעים ביותר" (ת"א [שלום ת"א] 42120/01, אסטרייכר). והמשרד להגנת הסביבה אף מקדם תקנות חדשות ומחמירות יותר, וטוב שכך.

Summer dragon

New member
אתה ממש מעצבן אתה יודע את זה

בלשוני : "רק ישבנו עם גיטרה ודיברנו בקול רם" "לא ניגנו יותר מדי ולא שרנו בקולי קולות היא פשוט הייתה שם" ואם להתפלצן לשבת עם גיטרה לא אומר שניגנו בה. לא אמרתי ששרנו. אני אישית לא יודעת לנגן בכלל. הגיטרה הייתה אצל אנשים אחרים שניסו לכוון אותה והפסיקו אחרי זה. וביני ובינך גיטרה קלאסית לא עושה כ"כ הרבה רעש. אז תפסיק להיות יפה נפש מתחסד. אני לא הבאתי גיטרה חשמלית מגברים ועוד כלמני ציודים שעושים רעש ותפעלתי אותם בשביל הכיף שלי ובשביל להרעיש לשכנים. אתה רוצה להגיד לי שמימך לא ישבת בפארק עם חברים? כי אם זה לא קרה אני משתתפת בצערך. אני לא מבינה למה אני בכלל טורחת לענות ולהמשיך את הויכוח כי אתה לא שווה התייחסות. אתה לא מכיר אותי בכלל. אני לא מכירה אותך וגם לא רוצה להכיר אי פעם. ואני מקווה שבחיי לא נפגשתי בך ולא אפגש. כל מה שרציתי היה לקבל יעוץ לא לקבל צידוקים או להצטדק בעצמי על מעשי. ואתה מוזמן לעשות עם זה כל מה שאתה רוצה.

למעלה