עזרה בעיצוב חדר מדרגות

רוייקו

New member
עזרה בעיצוב חדר מדרגות

שלום לכם לפני שיפוץ וקניית החומרים הדרושים לשיפוץ חדר המדרגות, אני שובר את הראש איך להתאים צבעים ואת סוגי החומרים. חדר המדרגות והלובי מעולם לא עברו שיפוץ וניראים כמו הצרות של כולנו יחד. ישנו שביל במרצפות "טרצו" שיש לנו כוונה להדביק עליהן קרמיקה. על הקירות בלובי (מדובר בלובי מיניאטורי) ובקירות שעולים עם המדרגות נירצה להדביק קרמיקה ואת המשך הקיר ממנו לתקרה ניצבע. הבעיה היא המדרגות. הן בצבע בטון שומשום של פעם. מכוערות להחריד. הבעיה היא גם התקציב, אחרת היינו שוברים אותן ובונים חדשות או מצפים אותן במשטחי שיש (מדובר בעלות של כ 10000 ש"ח רק המדרגות וזה לא בתקציה שלנו). בכמה מסניפי ארומה ראיתי את אותה ריצפת בטון מוחלק שומשומי כזה כיאילו מדובר בשיא המודה. כניראה שאפשר להחיות את המראה המיושן הזה ולהשתמש בו כדי שיהיה חלק מהקונספט העיצובי. ניראה לכם ? איך הייתם מעצבים (באיזה צבעים הייתם משתמשים) כדי להטמיע נכון את המדרגות הישנות בחיפויים החדשים שמסביב. חשבתי שאפשר, למשל, לעקור את המרצפות בפודסטים (המשטחים הישרים בין הקומות) כחלק מהמשטחים החדשים המגשרים בין החדש לישן. השאלה היא איזה צבעים. ברור גם שהשביל החוצה צריך להיות מחומר 'אנטי-סליפ'. אני, עצמי, אוהב את המראה של אבן טיבעית אבל אבן טיבעית לא באה בחשבון היכן שלא יודעים לשמור על נקיון.. אולי דמוי אבן ? עלה לי רעיון לשלב אבן ביר-זית בפודסטים ובלובי (כריצוף, לא לקירות) ובקירות לשלב משהו בהיר יחסית. לא יודע. אולי יש לכם רעיון איך אפשר לשלב צבעים עם האפור המחריד ? תודה על כל רעיון

lank

New member
../images/Emo68.gif

קצת סדר, נראה אם הבנתי נכון: מדרגות ישנות - מוזיאקה אפורות עם שומשום??? קירות - יש עליהם כעת חיפוי ובאיזה צבע. רחבת הכניסה - הריצוף הקיים בצבע...? ועוד משהו , הבנתי שהמרצפות נשארות ולכן הם בעצם ינחו את העיצוב של חדר המדרגות. לגבי הקירות - אם קיימת קרמיקה או שיש , או אפילו אם הם חשופים - תמיד אפשר לחפות בטיח דקורטיבי ( טיח מינרלי ,טיח סהרה של נירלט וכו'). הוא יהיה בצבעים שתואמים לאפור - אפור בהיר , תכלת אפרפר , שמנת וכו'. התיקרה תשאר בהירה מאוד - שמנת. יש להחליף את גופי התאורה לגופים מעוצבים שיתאימו לסגנון העיצבו. שביל הכניסה ירוצף באבן או טרצו בגווני אפור/תכלת - לא קרמיקה!!!! ודרך אגב - צבע האפור היום מאוד עכשווי... בהצלחה

lank

New member
../images/Emo68.gifועוד משהו

אם הלובי לא ממש מטר על מטר - אפשר לעשות רצפה יצוקה מגוונת.

רוייקו

New member
הלובי ממש "מטר על מטר". כמעט.

משהו כמו שני מטר על מטר וחצי. ממש ניכנסים הישר למדרגות. אין הרבה מקום לתיבת דואר גדולות, מראה גדולה או לוח מודעות. פשוט אין הרבה מקום ולכן אין לי בעיה נגיד להשקיע בקרמיקה יפה ואיכותית. תודה

רוייקו

New member
כרגע מה שקיים ועשוי להשאר זה

המדרגות. מדרגות יצוקות של פעם בגוון בטון.. בבעעע חשבתי כל השאר פשוט יחופה או יעקר. הקירות לא מחופים כרגע, רק צבועים. עוד דבר חשוב: חדר המדרגות ללא חלונות. קטן וחשוך. זה מה שאומר שכניראה נצטרך צבעים בהירים ככל האפשר כדי לא להחשיך את חדר המדרגות. חשוב לי שנקודות החיכוך יקבלו חיפוי וכן שיהיו גוונים חיים ככל האפשר. חשבתי גם על האופציה של חיפוי לבנים אדומות עם רובה אפורה וריצפה בגוון אפור מלט שישתלב עם המדרגות האפורות וקירות בגוון תכלת (לבנדר למשל) ומעקה באותו גוון. יכול ללכת ?

למעלה