עזרה דחוף!

עזרה דחוף!../images/Emo53.gif

אני פונה בתור "אחות של". אחותי התגייסה לפני כשבועיים למודיעין שדה. היא לא קיבלה קדצים ולכן הוצבה בבקו"ם ושם נאמר לה שהיא יועדה להיות תצפיתנית מכיוון שיש לה קב"א גבוה. היא במצב נוראי מאז שהתגייסה. הטירונות אכזרית וקשה המפקדות מתעמרות בה ומשפילות אותה מדי יום, היא מקבלת עונשים בלתי אנושיים ( שכיבות שמיכה, לא לצאת שבת ועוד...) והשיא שהיא ביקשה העברת תפקיד אמרו לה שזה מה יש, לא נתנו לה לראות קב"ן וכן לא טופס 55 שזה טופס להעברה מתפקיד. שלשום המפקדת שמעה אותה מוציאה מילה בחדר האוכל ותלתה עליה שלט עם " לא משיחין בשעת הסעודה ",כשהיא דורשת ממנה ללכת אתו כל היום על הגב. כשהיא טענה שהיא מרגישה מושפלת היא הייתה מוכנה להמיר לה את העונש בלכתוב 100 סיבות למה היא חצופה. סמל שעבר במקרה וראה את השלט כעס ואמר שזה לא חוקי אבל הילדה במצוקה. מה לעשות? מחר היא אמורה להתחיל את הקורס ופשוט לא מוכנה להיות שם ומתכוונת לסרב פקודה. פניתי לנציב קבילות אזרחי והם ביקשו פירוט בפקס וזה ייקח זמן עד שיטפלו, ואמרו לנו שאם היא תתחיל את הקורס היא כבר לא תוכל לצא. אנא עזרתכם בבקשה.

oshiko

New member
הלם טירונות

זו תופעה מצערת ששמענו עליה הרבה בפורום מאלה שנמצאים בתחילת הטירונות. הרבה מהם אני מאמין שהסתדרו אחרי שהכל התרכך קצת. בסך הכל, אם היא תצליח להחזיק מעמד ולעבור בשלום את השלב הזה, שאני חושב שהוא לא במיוחד ארוך במקרה שלה (למרות שכל יום במצב הזה נראה כמו נצח), היא תגלה את הצד המעניין והחיובי של השירות. התפקיד שלה הוא תפקיד מפתח, "העינים של המדינה", והוא גם די מעניין וגם מרגישים את התרומה בכל רגע של המשמרת. את הטירונות כולם עוברים, כך או כך. היא צריכה לשמור על הפה, להבין שהמפקדת היתה חיילת בדיוק כמוה לפני זמן קצר, לסבול אותה איכשהו ולנשוך שפתים עד סוף הטירונות. מצפה לה תפקיד שהוא באופן יחסי הרבה יותר מעניין ממה שעלול ליפול עליה אם תעזוב. אם המצב ממש נואש - אפשר לשקול פנייה של מישהו מההורים למישהו מהסגל, זה עשוי לשנות את היחס אליה. בשיחה כזו צריך להדגיש את הקושי הפסיכולוגי ולדרוש שייתנו לה לראות קב"ן כשהיא מבקשת, על-פי פקודות מטכ"ל.

אשד4

New member
הצעה

שלום רב, אכן, נשמע מוכר ולא חביב. מסכימה עם דבריו של אושיקו, אך דומני שאת זקוקה לפתרון כאן ועכשיו. כבר גיליתי שסבלנות זה לא הצד החזק אצל הטירונים מוכי "הלם הגיוס". הייתי מציעה שמישהו מההורים, יתערב אצל קצין פניות הציבור. במקרים דחופים: 03-5692450, 24 שעות ביממה. בהצלחה!

גנקויה

New member
שום "הלם טירונות " - התעללות נטו !

זה לא הלם , אם הפרטים שמסרת נכונים מדובר בהתעללות אסורה . מהר לפנות למפקדים בתקיפות + פנייה לגבי גזית/כרמלה מנשה ואפילו לכתוב אי מייל לחלוץ . זה מעורר חימה לשמוע סיפור כזה . על מקרה כמו תליית שלט על חיילת המפקדת שלה יכולה להיכנס לכלא. בלי שום קשר לשינוי תפקיד (וזה תפקיד קשה ושוחק שאם היא לא מתאימה לו אין סיכוי שתשרוד בו ) , אתם צריכים לקבול את המפקדת והצוות כולו שראה את זה ולא הפסיק את העונש השערורייתי הזה, כדי שלא יחזרו על השפלה כזו לטירוניות אחרות .

Arie020

New member
הלם טירונות?! ../images/Emo12.gif

לזה את קורא הלם טירונות?! המפקדת אמרה לה ללכת עם שלט תלוי על הגב... זה בכלל לא מעשה אנושי!! כמנהל פורום הייתי מצפה ממך לקצת יותר הבנה

oshiko

New member
אני לא מזלזל חלילה ברגשות של החיילת

ואני מגיב כעוד גולש בפורום - הניהול הוא עובדה טכנית בלבד, שלא מקנה לדעתי יותר משקל מזו של אחרים. כמי שיש לו קצת ניסיון בחיים, אני מנסה להביא בחשבון גם את ההשלכות של כל דבר, ולאיזו תוצאה זה יביא בסופו של דבר. כמו שנאמר - אל תהיה צודק, תהיה חכם. אז מבחינת להיות צודק אני מסכים - כל עונש שחורג מהמותר בפקודות מטכ"ל ראוי לתלונה. האם צריך להגיע לטירונות עם עורך-דין צמוד, ולהתחיל לתקוע תלונה על כל התבטאות לא ראויה או עונש חסר טעם? אני חושב שלא. אם זה הופך להיות תופעת קבע בלתי נסבלת, אז כן, צריך לעשות את מה שהכי מועיל כדי למגר את זה. ההתנהגות הספציפית בכל מקרה נתונה לשיפוטם של אלה שמכירים היטב את הנפשות הפועלות ואת ההשלכות של כל תגובה על היקר מכל, שהוא החייל/החיילת עצמם.

treeman

New member
בשלב כזה אין חובה לבקש העברה

לדעתי אם היא נחושה בדעתה לא להיות במודיעין שדה, היא צריכה "להפיל" את עצמה מהקורס, פשוט להכשל במבחנים ולרמוז בחוכמה שהיא לא מתאימה.אחרי הקורס היא כבר תהיה חייבת טופס 55 .

urilei

New member
כמו שאמרו לך

מומלץ לפנות מיידית לקצינת פניות הציבור http://www.aka.idf.il/kapaz/

Le Roi

New member
1שיר אהבה

סתם כדי להכניס אותך לפרופורציה. הבת שלך לא התגייסה להיות ג'ובניקית ולכן היא גם לא עוברת טירונות של ג'ובניקים. ומה לעשות, בטירונות אמיתית כמו בטירונות אמיתית יש עונשים ועונשים קשים ולצערי "שכיבות שמיכה" ו "לא לצאת שבת" הם ממש לא עונשים "לא אנושיים" וגם לא עונשים קשים (עונשים קשים - ריתוק,כלא,קדרים יצירתיים). וגם השלט שתלו לה על הגב, מה לעשות זה חלק מהעניין וזה ממש לא בקטע של להשפיל ממש לא, אצלנו גם היו כותבים לאנשים על המצח "צעיר" ולקחנו את הכל בצחוק (ולכתוב 100 פעמים משהו אולי נשמע לך קשוח, אבל זה פינוק לעומת דברים אחרים). הבת שלך הייתה צריכה לדעת שהיא נכנסת למקום עם משמעת רצינית שהיא התפנתה בבקום. שיהיה לכם רק טוב, רועי.

Arie020

New member
רועי

השכיבות והשמיכה אולי בסדר, אבל השלט שתלוי על הגב?! זה פשוט עובר את כל הגבולות! זה ועוד איך מעשה לא אנושי!!

Le Roi

New member
זה ממש לא

כל מי שהיה בטירונות קרבית יודע שאלו דברים נורמלים לגמרי שלא צריך לקחת ברצינות, להפך... אלה הקטעים המצחיקים שנזכרים בהם אחרי הטירונות שמריצים זכרונות טובים עם החבר'ה.

Arie020

New member
מה אתה דפוק?!

"הקטעים המצחיקים" - לגבי אותה בחורה זה ממש לא מצחיק!!!!
וכנס לפורום סדירים, חייל שמשרת בנקח"ל (=נציב קבילות חיילים) ממליץ לה לקבול את המ"כית הזו ומהר אין פה "מצחיק" זו התעללות, זו השפלה, וצריך להכניס חזק למ"כית הזו ולהעיף אותה מפיקוד אם היא מתנהגת ככה (ובדרך גם להעיף את אותה מסכנה מהקורס הזה שהיא לא רוצה להיות בו)

Arie020

New member
דצ'י ../images/Emo24.gif

בא נשמור את כל המו והמי לפורום סדירים, פה אנחנו חברים, לא?

סופה21

New member
בקשר לשלט הזה

שתקבול את המפקדת הנ"ל. זה התעללות נטו. וגם אתם המשפחה יכולה לפנות לקצין פניות ציבור בקצין העיר הקרוב לבית.

oshiko

New member
תודה לכל העוזרים, תיקון קטן ...

לא היינו בדעה אחידה, אבל בשביל זה יש פורום. ככל שמספר המגיבים גדול יותר שומעים קשת רחבה של דעות ואפשר לאמץ את מה שהכי נראה. רק תיקון קטן, ובאמת לא חשוב לעומת חומרת המקרה: שכיבות סמיכה, לא שמיכה; ולא כר, ולא ציפית, ולא סדין. סמיכה מלשון לסמוך את הגוף על הידים. כמו שאמר טרומפלדור: כל ה XXX במצב 2 ...

deathcaster

New member
הצחקת אותי

אתה צריך לראות את השמיכה שלי בבית לפני שאתה מדבר

למעלה