עזרה דחוף!

סמדר בנ

New member
פרופורציה ../images/Emo4.gif

אחותך קיבלה את אחד התפקידים היותר טובים שניתן לקבל בגיוס כלל צה"לי, אלא אם החלום שלה הוא לשרת קל"ב בתפקיד פקידותי. אם זה המצב, זה מסביר גם למה קשה לה כל כך - כפי שאמרת "טירונות אכזרית וקשה". את מכירה את אחותך יותר טוב מאיתנו זה בטוח - האם היא מפונקת? האם רצתה בכלל לשרת ביחידה קרבית? ייתכן וחלק מהקשיים עליהם היא מתלוננת הם קשיים סוביקטיבים שלה ולא ייחשבו לקשיים בעיני אנשים אחרים. זה כמובן עדיין לא אומר שלא קשה לה וייתכן שהתפקיד לא מתאים לה. בקשר לעונשים שציינת, חלק מהם נראים לי במסגרת הנורמה הצה"לית המותרת (שכיבות סמיכה למשל), חלק הם עונשים שניתנים אם איני טועה רק לאחר משפט (לא לצאת שבת שניתן כעונש (ריתוק), לא "לא לצאת שבת" אם כל המחלקה לא יוצאת). הסיפור של השלט נראה לי מוגזם ובהחלט משפיל, אבל בעצמך אמרת שהמפקדת היתה מוכנה להמיר לה אותו. המפקדת התייחסה לזה שהיא חצופה, האם אכן כך? אם היא מתחצפת ועושה בעיות, כדאי לך להסביר לאחותך שהיא מעתה במסגרת צבאית וחלק מכללי ההתנהגות האזרחיים אינם מקובלים שם. אולי העונשים (מבלי להתייחס כרגע למה הם) מגיעים לה? אני הייתי מציעה לכם לעשות איתה בדיקה ולסנן את מה שתקין ומה שלא. מה שלא תקין מחייב תגובה ואמרו לכם מי הגורמים הרלוונטיים. אם היא אכן במצוקה, נסו להוציא אותה משם ואולי היא תשתלב במקום פחות תובעני, שיתאים יותר לאישיותה ורצונותיה. בהצלחה ותעדכני אותנו!

../images/Emo92.gifעדכונים........

פניתי לקצינת פניות ציבור, וגם לנציב קבילות חיילים. מקצין העיר ביקשנו לדעת האם ניתן לקבל טלפון של מפקד ביסמ"ש וקיבלנו רק טלפון של רב סמל שם שסגר את הטלפון ולא מוכן להעביר לנו את הטלפון של המפקד. חותי במצב לא טוב , היא כרגע בסירוב פקודה ולא הולכת לקורס. הודעתי להם שאם לא יטפלו בעניין אני פונה לכרמלה מנשה ( מישהו יודע איך ?). בבוקר התקשרו מקבילות חיילים ושאלו אם יש חשש שהיא תעולל לעצמה משהו. אמרתי להם שאין לי מושג אם עצרו אותה , אין לנו מושג מה קורה איתה ואם היא עם נשק אני לא יודעת מה עלול לקרות. הילדונת החביבה, שהיא בטח גדולה מאחותי בכמה חודשים, הבטיחה לשוב ולעדכן אותי לגבי מצבה ( כי לא נותנים לה לדבר איתנו )וכמובן שלא חזרה. בקיצור הבירוקרטיה הצבאית מאיימת להתיש אותנו......

סמדר בנ

New member
לא נשמע טוב

יש לך סיבות לחשוב שאחותך עשויה לעשות מעשה קיצוני? אם עצרו אותה אז בודאי שלרחו ממנה את הנשק. חבל שזה הגיע למצב של סירוב פקודה. יש להניח שיוציאו אותה ממוד"ש. אני מבינה שאת אחותה הגדולה?

../images/Emo178.gifשאלה...

מנהל הפורום וכל השאר כרגע מבקשים מאיתנו להחליט איזה גוף יטפל בעניין : קצין קבילות חיילים או קצינת פניות הציבור? אין לי מושג איך כל גוף עובד יש לכם הצעות?

סמדר בנ

New member
פניות ציבור

נדמה לי שהטיפול יהיה יותר זריז - זה גוף קישור עם אזרחים, הרבה הורים מן הסתם. קצין קבילות חיילים מטפל (כשמו כן הוא) בפניות של החיילים ואני משערת שהוא בודק את הקבילות לעומק לפני שפועל. תקנו אותי אם אני טועה, אבל אני לא חושבת שזה מיועד דווקא לטיפול בבעיות מיידיות - יותר בפעולות לא חוקיות שנעשות ע"י מפקדים, וזה הצינור שלרשות החיילים כדי לקבול על עוול שנעשה כלפיהם. לאחת החברות בפורום "אשד4" יש נסיון של פנייה לקפ"צ - והיא דיווחה שהנושא טופל מהר מאוד.

י רדן

New member
לדעתי לפנות במידי לכל הגורמים

שהוזכרו כאן.. לא יתכן שהחיילת תרגיש כך מושפלת.. מספיקה ההרגשה הלא טובה שלה בכדי לטפל בעניין בדחיפות..

אשד4

New member
פניות הציבור

שלום רב, אכן מניסיוני, פניות הציבור. ולא להתבייש "להתיש" אותם בטלפונים ולשאול מה התקדם.לקחת את שם החייל איתו אתם מדברים. אך חשוב לזכור
- אסרטיביות - כן!!! חוסר נימוס, חוסר תרבות, צעקות ואיומים לא יועילו, אלא רק יצרו אנטי לטיפול בבעייה. בהצלחה אשד

עדכונים...../images/Emo140.gif

אני שמחה לבשר ש" הדיחו אותה מהקורס " לאחר שעשינו בלאגנים כאלה גדולים, ובינתיים אמרו לה להיכנס ללו"ז של הקורס כלומר ללכת לשיעורים. אני מקווה שזה לא איזה תרגיל מלוכלך כדי בכל זאת להשאיר אותה שם ?!

למעלה