עזרה דחופה בבקשה...

daniella1980

New member
חבל ששנאת

נשים שמעיזות לדאוג לנשים, או דיכוי נשים אף פעם לא היה טרנד, זה פשוט אכסיומה. אם נוח לך לחשוב שפמינזם זה טרנד ועוד מוגזם, אז תמשיך לחשוב כך ולהתעסק בשנאה ואנטגוניזם, עד שזה יעכל כל חלקה טובה בך. יש אנשים שיותר חשוב להם התוכן והמהות, אם כבר דיברנו על לחשוב. יש פה אישה שמתארת כאב ומצוקה, ואתה עסוק בלשנוא. עדיף שהפמיניזם לא היה קיים, אז אף אחד לא היה צריך להקשיב לה נכון? היה יותר קל להשתיק אותה ולהמשיך לחיות עם עצמך בשלום. אף אחד לא מאשים את כל הגברים ואף אחד לא שונא גברים. מדברים פה על אלימות מינית נגד נשים ועל זכותן של נשים לגופן, אז די עם ההתגוננות הזו כאילו מישהו אנס אותך בחוץ הים מבלי שהבנת בכלל מה קורה לך וכמה זה נורא.

tuches leker

New member
לדניאלה היקרה

ראשית אומר כי יש לי כבוד רב לנשים, ואני אוהב (מאוד) נשים. לצערי נוצר רושם לא נכון, אני בהחלט נגד אלימות כלפי נשים ונגד הטרדות מיניות ונגד דיכוי, אבל במקרה שתואר כאן לא ראיתי קייס לטיפול כלשהוא כי חבל"ז. חבל לבזבז אנרגיה לטיפול במקרה שלדעתי הוא גבולי ואשר קרה לפני שנים רבות. אם חלילה יקרה לה משהו יותר מוחשי, יהיה צורך אמיתי לטפל בו כראוי. אם מקרים כאלו יזכו לטיפול, לא תשאר אנרגיה לטפל במקרים קשים באמת. לדעתי לא ניתן לאתר את העבריין שפגע בה וזה דבר כל כך ישן, אז בואו נלך קדימה לעתיד טוב יותר.

אנרגיה?

שים לב שאנו בפורום טיפול מיני ומיניות ולא בפורום משפט. אין דבר בטיפול פסיכולוגי וטיפול מיני "אין קייס" זה מושג השאול מעולם המשפט שבו יש להוכיח אשמה או חוסר אשמה.... אין טעם לאתר א העבריין, אני מסכים איתך, אין גם טעעם להתעמת איתו, או עם אימה , אבל היא חייבת לעצמה את התמודדות שמעולם לא אפשרו לה לא בבית , לא בגיעל ההתבגרות, וכמו שאני תמיד טוען, זה יוצא בכיוונים לא רצויים כאשר הדברים לא מטופלים... לך בתור צופה מהצד , נורא קל לבוא בהצעות לסדר "תתקדמי הלאה, תעזבי את זה" אלו הצעות נכונות אילו למשל היא מפוטרת מעבודתה.. אילו הייתה מתמודדת עם דחק חד פעמי שלא משאיר עכבות... תראה להתמודדות עם םגיעה מינית יש לה הרבה פנים ואופנים, אתה כאדם שלא חווה אותה לא יכול אפילו לתאר לעצמך את העכבות העצומות הקשורות למיניות שלה למי שהיא היום... אם נניח אתה צודק, וזה לא היה מפריע לה, אתה צודק לא היה מקום לטיפול כי הנושא כלל לא היה מפריע לה , לא במערכת זוגית ולא במיטה וייתכן שהיא הייתה מסגלת לעצמה סגנון התמודדות יעיל [מה שקורה אצל חלק מאלו שאינן מקבלות טיפול כלל וממשיכות הלאה]. אטבל לא, יש קושי מיני, קושי באינטימיות, וזה לא כ"כ קשור לכך שיש לה חבר או לא, היא חייבת לעבור תהליכים לא פשוטים ולסגור כמה חשבונות עם עצמה ועם הפוגעים הראשים (הבדואי) והמשניים (אמה, הסביבה אנשי מפתח בתק' ההתבגרות], בינה לבין עצמה , אין זה אומר שמחר היא צריכה לריב עם אימה, אבל זה כן אומר שהיא צריכה להשלים עם זה וללמוד איך ממשיכים הלאה...ולזה אין תגית מחיר של "קייב טיפולי" מצטער אין דבר כזה, אין חיה כזו, כי למטפלים מקצועים אל נגמרת האנרגיה , להיפך, המקרים האקוטים לצערי יטופלו, יטופלו לרוב מהר מכפי שאתה חושב, והמקריםהרדומים, המודחקים הם עם הנזק הב ביותר לחיי האדם לחיים החברתיים שלו והוא משלם מחירים מאוד יקרים שלולא הטיפול הוא ייתקע ויה מנוע מעוד ועוד מגעים... לעומת הנפגעת הטרייה שהיום בניגוד לכותבת השרשור תקבל סיוע מכל דמות טיפולית קיימת... פסיכולוגים ופסיכיאטרים מקצועיים מכירים בבעיה של כותבת השרשור, כי לצערינו פגיעה מינית היא כמעט תמיד מתכון לצרות נפשיות אם לא מטפלים בזמן הקרוב ביותר לפגיעה, והרבה פעמים פסיכולוגים, עו"סם ומטפלים מיניים ואפילו פסיכיאטרים מקבלים פונים בגלל תלונה על משהו לא קשור לא ממוקד במיניות שבסוף אם יורדים לשורש הבעיה מגלים שהייתה פגיעה מינית שמשפיעה מאז על כל החיים...אז אפשר להתעלם ממנה ולצפות לעוד ועוד פסיכופתולוגיות ואפשר לטפל בה ולמזער נזקים.. מבחינת אנשי בריאות הנפש, נפגעי המין שלא טופלו ליד הפגיעה הם בבחינת "פצצות מתקתקות" שבהם הטיפול אולי ארוך יותר אך חשוב יותר מאשר במקרים האקוטים שקרובים לפגיעה (כי מי שנאנסה כעת תעבור תהליכים לבד או ביחד להבדיל מכותבת השרשור שלא נתנו לה בכלל את הלגיטימציה להרגיש שזה לא בסדר והיא למזלה עוד לא הפנימה שהיא לא אשמה בסיפור אבל יש פחד ועכבות עצומים בכל הקשור למיניות שלה..)

דניאלה

צריך לעשות הפרדה ונראה לי שלקחתן את מה שקרה כאן צעד אחד קדימה. פגיעות מיניות הן קיימות הן אצל גברים ע"י גברים או נשים מטפלים או קרובי משפחה בין זה לבין פמיניזם או הגנה על המין הנשי רחוק הפער... יש מקרים פחות טראומתיים שהם אגב הרבה יותר רוחביים וקשיים מפגיעה מינית חד פעמית כאונס, שהעכבות הן הרבה יותר גדולות קשות רוחביות ולא פשוטות...... אם שנוגעת באיבר מינו של בנה, ילד שמפשפש במכנסיו של ילד אחר במצב של שכיבה, כאשר לילד השוכב אין יכולת הדיפה או התגוננוץ או כשריים לעשות כן.... שלא לדבר על גברים שעברו אונס (פשוטו כמשעו) ע"י גברים אחרים או מעשים מגונים ע"י נשים או החדרת חפצים או מין אורלי בכפייה.... והפגיעות המיניתו קיימות בשני המינים, הבעיה היא אחרת, שנוח לנשים לנכס את זה לעצמן, וזה לא עשתה פותחת השרשור אלא הכותבות שלאחריה, כי לנפגע המיני, אין אינטרס לנכס את הפגיעה לג'נדר שלו, אלא לטפל בהולהמשיך הלאה עם פחות כאב... את יודעת מה הכי אבסורד? שבמדינה שלנו יש חוק לעבודה עם קטינים, שמחייב אך ורק את הגברים להביא רישום פלילי לעבירות מין, מוסד שלא עושה כן , עובר על החוק, עד כאן אין לי בעיה עם החוק, הבעיה מתחילה באפלייה ובחוסר השיוויון כלפי נשים, ויש כאן יותר מבעיה משפטית למנהל מוסד כזה, במידה והתרחש בין כותליו מעשה סדום, מעשה בעילת קטין, מעשה לסבי , מצד אישה שהיא בסך הכל מורה, מתנדבת או אפילו המנקה.... יש כאן בעיה עקרונית חברתית שעבירות מין מצד נשים זה בסדר? כמי שפעיל עם צוות מתנדבים אוכל לומר לך שכל פעם שאנו נדרשים לסוגייה הזו, מתעורר בקרב הצוות (גברים ונשים כאחד ולא תאמיני אבל דווקא הנשים כועסות), כעס על לשון החוק הפמיניסטית לכאורה, למה יש כעס? כי בעצם כחברה אנו משדרים משהו פסול שלא היינו רוצים לשדר לנוער וילדים, הייתי רוצה שכל ילד וילדה נער ונערה ירגישו בנוחיות עם גופם , ויותר מזה יבינו שלאף אחד אין זכות לחצות את הגבול הגופי שלהם... מה שהחברה, ולשון החוק וגם מה שכותבים מעליי כותבים, זה שאין לגיטימציה לפגיעות מיניות , לקורבן שלהן , לחוות את הפגיעה, הדברים השתנו לאחרונה עם החוק הזה מ 2001 , ויחד עם חוק הטרדה מינית במקום העבודה, אך עדיין יש לא מעט גברים שחווים הטרדות על רקע מיני מצד חבריהם לעבודה או מצד חברותן, עדיין בישראל של 2007 , התייחסות לגברים ונשים שעבור פגיעה מינית תהיה בזוייה בחלק ניכר מהמקרים וברוב המקרים לטובת הקורבן הנשי... ולגבי עברייני מין, תהיה יותר סלחנות לנשים מאשר גברים... שיוויון יש להשיג בהכל, ולדעתי החוק מ 2001 על איסור עיסוק עברייני מין הוא מבורך רק שלשון המחוקק התעלמה מעברייניות מין .... נכון שהסטטיסטיקה מדברת על מיעוט עברייניות, אבל הסטטיסטיקה נמוכה בגלל שהסוציאליזציה בחברה השיראלית היא שגבר לא בוכה, גבר לא נפגע מינית, גבר צריך להתגבר, להרביץ וכו'...ומה קורה כשזה לא עומד עם הציפיות החברתיות? הילד-נער-גבר יואשם ברצונו לכך, כמעט בדיוק כמו האשמת הנאנסת בפיתויייה של האנס....

תודה

רק רציתי להגיד לכולם פה תודה על התמיכה זה מאוד חיזק אותי אגב שמי דניאל לא דניאלה ובאשר לשאלה לאמי קצת קשה לדבר על זה ובכל פעם כשאני מעלה את הנושא היא ישר מתחמקת אני יכולה להבין אותה בעניין קשה לה להתמודד עם האשמה שהיא נותנת לעצמה למרות שהאשם היחיד הוא אותו בדואי מדובר... הכל מקרה רק רציתי להודות לכולכם ואני חושבת שאני התקשר באמת לעמותה אני רק צריכה לאגור מספיק אומץ ההתמודדות לא פשוטה לי..

LEV ARI

New member
מכיר מקרה שרק

סרוגייט עזר לה והיום נשואה באושר עם 4 ילדים . ואיך אמא שלך מרגישה עם זה . מענין לדעת !

למעלה