עזרה דחופה בקשר לתאונה

בימבה16

New member
עזרה דחופה בקשר לתאונה

קודם כל שלום ותודה לעונים!!!זה ממש יעזור לי.. יצאתי מחניה לאחר שבדקתי שאין רכב על הכביש לאחר שהתחלתי לצאת מהחניה הגיע רכב אני ישר עצרתי בכדי לאפשר לרכב לחלוף על פני אך הרכב המשיך והרכבים שלנו פגעו צד בצד.. לרכב שלי לא קרה כלום מכוון שהרכב שלי הוא רכב מסוג חיפושית וזה הכל ברזל אך בעלת הרכב אומרת שפגמתי לה בטמבון לאחר שלא ראיתי בכביש בכלל שברים של הטמבון . וגם אם כן היה שברים זה לא טעות שלי כי היא ניתקע בי היא התחילה לצעוק ואמרה תביא פרטים אני אמרתי לה תביא לי עט לרשום והיא אמרה אין לי עט היא היתה גם ממש מבוהלת ואמרה אתה לא רוצה להביא פרטים אין בעיה ולקחה את המספר של הרכב אני השבתי לה ואמרתי לה שאין לי עט ודף אך אם תביא דף ועט בשמחה אני יביא לך את הפרטים היא התעצבנה ונסעה היא אמרה שהיא תתבעה אותי אני לא לקחתי פרטים כי בסך הכל הרכב שלי לא ניזוק וכל עוד לא קרה כלום לרכב שלי ופגעו בי בקטנה ברמה של כמה שריטות אני לא ילך לבתי משפט ויעשה סיפור מה עושים עכשיו מה היא יכולה לעשות איך היא יכולה לפעול נגדי היא בטח תגיד שאני יצאתי בלי לתת זכות קדימה ושאני אשם ושאני הרסתי לה את הטמבון מה אפשר לעשות במצב כזה מה יכול להיות לרעתי כי בסך הכל אין לי בעיה אם אני אשם יש לי בטוח ובדיוק בשביל זה עושים ביטוח אך אני לא יפעיל את הבטוח על דבר שלא באשמתי... תודה לכם שקראתם עד לפה את מה שרשמתי ואני אשמח מאוד לדגובות..

תשובה

הכלל הוא, שהטוען נגדך שאתה חייב לו דבר מה - הנטל להוכיח זאת מוטל עליו ("המוציע מחברו עליו הראיה"). אם מבחינת חבות אתה מודה בתאונה זה שלב ראשון. עדיין הגברת תצטרך להוכיח שהנזק כפי שהיא טוענת לו, אירע כולו באשמתך. אם אינך מודה ברכיבים של הנזק יצטרך צד שלישי להכריע. כמובן שעניין החבות עומד לך לרועץ, כיוון שנטית הלב של רבים, לצערי, היא להסתפק בהודאה בחבות (או בקביעת קיומה של החבות) ולקבוע כי כל הנזק נובע מאותו אירוע, אלא אם הצלחת לסתור בראיות של ממש קביעה זו או שהדבר אינו הגיוני כלל. אם להפעיל את הביטוח או לא - זה כבר שיקול שלך, בהתאם לעלות הנזק שנגרם ונתבע ממך לבין עלות ההשתתפות העצמית (והתייקרות פוטנציאלית של הביטוח בעתיד).

למעלה