עזרה דחופה

עזרה דחופה

שלום רב לפני כמה חודשים ראיתי מודעה בעיתון על חברה שנותנת שירותי ניהול השקעות בבורסה ובמט"ח, רציתי אז להשקיע את הכסף שחסכתי לפני הצבא וקבעתי עם נציג שלהם פגישה, הנציג נראה ונשמע מאוד אמין ומקצועי חתמתי איתם על חוזה והפקדתי 40000 ש"ח (הוא אמר שמינימום הפקדה זה 10000 דולר) וסיכמנו שהוא יעשה מסחר בבורסה האמריקאית ולא במט"ח כי לדעתו יש בזה פחות סיכון, לאחר שמפקידים שם כסף החברה פותחת לך חשבון בחו"ל ואתה יכול להכנס עם סיסמא אישית באינטרנט ולראות את מצב החשבון שלך, החברה גובה 20% מהרווחים בלבד. הבעיות התחילו מיד לאחר שהפקדתי את הכסף, נהיה מאוד קשה לתפוס שם מישהו ולא קיבלתי סיסמא כמו שהבטיחו לי, רק לאחר יותר משבועיים קיבלתי את הסיסמא בתוספת תירוצים שהאחראי על כך היה במילואים כשנכנסתי לחשבון חשכו עיני היתרה שלי עמדה על 3700 ומשהו דולר, שוב ניסיתי להתקשר ולהשיג שם מישהו לאחר שהצלחתי (בינתיים החשבון ירד לאלפיים ומשהו דולר) הנציג אמר לי שהיה איזה סיפור שאף פורסם בעיתון על איזשהוא פקיד שעשה טעות והרבה נפגעו מזה ואני בין הנפגעים, הוא הבטיח לי להטיס את החשבון שלי כלפי מעלה, דבר שלא קרה והחשבון שלי כרגע על 200 ומשהו דולר. יש לי הרגשה קשה שמדובר בתרמית, קשה לי להאמין שחברת ההשקעות הזאת תמימה והם סתם גרועים בניהול השקעות, אני יודע שעשיתי טעות קשה אך אני לא מוכן לוותר, מה אני יכול לעשות? האם אפשר להתלונן על כך במשטרה? לפתוח תביעה משפטית? יש לי את כל המסמכים והאימיילים שהתכתבתי איתם. תודה מראש על העזרה אתר האינטרנט של החברה http://www.hb-investment.co.il/ באתר גם אפשר לראות את החוזה שחתמתי מולם

sharpantie

New member
אוי אוי אוי

זה מה שאפשר להגיד על הסיפור שלך. 40.0000 שקל לתת ככה סתם למישהו שאתה לא מכיר, רק ראית מודעה בעיתון..... אין לי מןשג אם תלונה במשטרה תעזור אבל אתה יכול לנסות. הרי אין לך ביד איזה מסמך שלהם עם כתובת וחתימה, אז לאן המשטרה תלך לחפש? יתכן גם שהיו עוד פריירים כמוך שנפלו בפח והתלוננו במשטרה אז אולי בכל זאת יחקרו. תמתין גם לתשובת העורך דין, בטח יהיה לו משהו חכם להגיד. לפי דעתי ה 40.0000 שח שלך הלכו לבלי שוב.

תשובה

השאלה מצריכה דיון מעמיק של מצבים ותגובות בדחיפות מירבית. צריך ללמוד מהר מה קרה וייתכן ויש צורך להגיב בסעדים זמניים. האפיק הפלילי אפשרי בהנחה וקמה תשתית עובדתית מתאימה אך הוא לא בהכרח יסייע לך, לא בטווח הארוך ולא בקרוב.. שוב צריך לעשות הערכת מצב ולנקוט בגישה שבראש ובראשונה תבטיח שיהיה לך ממי להיפרע, ככול שאכן התרחש משהו לא כשורה.ככול שיוחלט שתלונה במשטרה עשוייה לעזור ובהתקיים התשתית אז ניתן לשקול זאת. נא לפנות לפורום אזרחי.

אלנו

New member
../images/Emo35.gif

אהלן, בלי לעקוץ, אני מקווה שהבנת שמה שעשית היה פזיז ושהעולם מורכב מהרבה נוכלים.. תגיד אתה זוכר את שם החברה, אתר אינטרנט אם יש להם ומספרי טלפון? ואת שם הנציג/מישהו מהחברה?

למעלה