עזרה דחופה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

סימסית

New member
עזרה דחופה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני מצטערת שאני שואלת כ"כ הרבה שאלות,אבל יש לי צרות של מתחילים חבל על הזמן...!!!! הדג שלי,היתה לו נקוה שחורה בסנפיר,ואחר כך נוספה עוד אחת,חשבתי שזה לכלוך או משהו מהצואה שלו,ואחר כך ראיתי שהנקודה גדלה(חשבתי שזה עוד התלכלך)והיום לתדהמתי שחזרתי מב"יס ראיתי שיש לו דם בסנפיר!!!!!!!!!!!יכול ליהיות שהוא נפצע מהפילטר(הוא כל הזמן משחק שם ויכול ליהיות שנשאב קצת?)ואמא שלי עכשיו חזרה ואמרה שזו מחלה! מה לעשות???שמתי (מאז ומתמיד)מטילן בלו במים(עכשיו שמתי יותר)ומה צריך עכשיו לעשות?! צריך תרופה?הוא חולה?בבקששששששששששששששששה!!!!!!!!!!!!גם אלה שלא סובלים אותי-בשביל הדג שלי!!!!פלייייייייייייזזזזזזזז!!!!!!!!!!!

אורי-

New member
יש לך חנות קרובה לבית?

הכי טוב למצוא מוכר אמין ולהסביר לו בדיוק מה קרה והוא יתאים תרופה (בד"כ 10 או 15 ש"ח לבקבוק שיספיק לך להמון המון אקוואריומים). אם הוא נשאב - תסתכלי טוב , אם כן - העוצמה של הפילטר לא טובה. תראי אם לא נושכים אותו הדגים האחרים. הנקודה השחורה שמתפשטת היא סימן לא טוב לכשלעצמה , מה בדיוק - את צריכה לראות בדיוק מה התיאור התאים לו , אם לא היו בעיות של זכויות יוצרים , הייתי סורק לכאן דף בנושא מחלות. תרענני מים - אל תציפי אותם במתילן בלו! זה עלול להזיק להם במינון גבוהה מדי.

סימסית מותק שלי

אל תבכי ואל כלום. את לא יכולה הרבה לעשות מה שעשית זה נירא לי ההדבר היחיד שאת יכלה לעשות. מה שאמרת לי בטלפון זה בסדר

Suikun

New member
שוב פעם,

אף אחד פה לא "לא סובל" אותך, תפסיקי עם הפרנואידיות. אל תוסיפי מטלין בלו באופן קבוע, כיוון שלפי ידיעתי החומר הזה הורג את הבקטריות החיוביות ורק עושה נזק. תוסיפי את זה רק כשבאמת צריך. מה שתיארת נשמע כמו מחלה כלשהי, לא פצע שנגרם מאובייקט כלשהו. את מוזמנת להסתובב באתר הזה לדגי זהב (שאגב, אם לא גרסנו את הנושא מספיק, רשום שם לגדל דג זהב אחד בכל 10-20 גלון, שזה שווה ערך ל40-80 ליטר.), לראות את תמצאי משהו. http://www.goldfishinfo.com/ בכל מקרה, כדאי ללכת לחנות חיות אמינה (כמו שאורי אמר) ולבקש עזרה לגבי מחלות. בהצלחה

סימסית

New member
תודה תודה תודה!!!!!!!

אני עוד מעט אתקשר לקטיפונת ואולי אלך איתה!! אבל תודה לכם!!!

סימסית

New member
אולי אתרים טובים בעברית?

אני לא מתמצאת באנגלית כ"כ באיחוד עכשיו שאני לא מרוכזת.....!!!!! האם הדג שלי ימות??!?!

אורי-

New member
אני אכתוב עוד קצת . . .

קודם כל - מפתח למקצועיות של הפורום , היא לא לעשות ממנו ממש צ'אט. אפשר לפתוח עשרות נושאים כל יום , ולדוש בהם ללא הפסקה - אבל , כבר נכתב כל מה שאפשר... דג זהב צריך באמת , המון מקום. בלי זה - הוא רגיש יותר למחלות. בכל מקרה , בגיל צעיר בהחלט ייתכן שהמקום סביר להם - אבל רק לכמה חודשים! אני מניח שאם הכל יסתדר תוכלי לרכוש אק' יותר גדול לכשיגדלו , גם אם תחסכי רק כמה שקלים בשבוע. עד אז - מוכר טוב ואמין (אחד שמתעסק עם דגי נוי באופן מקצועי , לא סתם עובד זמני שבעיקר מנקה כלובים של אוגרים) אמור להיות בעל המון ידע בנושא. מוכר רציני מעביר תחת ידיו עשרות דגים בשבוע , ומקבל עשרות אחרים , ומדי פעם יש מחלה באחד המשלוחים - והוא צריך להתמודד. הידע שיש למי שחי את התחום כל היום (בטח ובטח מי שבנוסף יש לו אקוואריום גם בבית) גדול יותר ממה שיש לרוב הגולשים כאן (אני לא כותב כל , כי אולי יש כאן בעלי מקצוע). מה הבעיה ? - - - > שאחרי הכל הוא מוכר ויש כאלו שיעדיפו למכור לך עוד משהו מאשר באמת להתעניין בבעיה. תמצאי אחד שבאמת יתייחס אליך , ולא משנה מה הגיל שלך / גובה שלך / כמה כסף יש לך וכל דבר שלא קשור לדגים שלך. תבדקי ביותר ממקום אחד - גם אנשים חולים מתייעצים לפעמים עם יותר מרופא אחד , ואף רופא לא יכעס עליהם - מוכר שיתעצבן מזה שאת הולכת למקום אחר לברר - בד"כ יש לו מה להסתיר (מידע לא נכון שהוא מסר , מחיר מופרז). לבדוק מה רמת המוכר - גם את כבר יכולה , תשאלי שאלות שאת התשובה עליהן את כבר יודעת , למשל - אם מוכר יגיד לך שהתנאים של הדג לא משנים כי זה דג זהב ויכול לחיות בצנצנת בלי אוורור - תלכי משם מיד. ברגע שמוצאים מוכר אמין - לא לעזוב אותו...

סימסית

New member
אני מכירה מוכר אמין

ואכן כבר בדקתי אותו(אפילו שהוא לא לוקח לי כסף)למשל,כשלקחתי חצץ,אז לקחתי בהתחלה 5 חבילות(ואחת כבר היתה לי בבית)ואבא שלי אמר לי:"תורידי,אין לי כסף לשלם את כל זה"אז הורדתי חבילה אחת והמוכר אמר לי:"את יכולה בשקט להוריד עוד אחת ועדיין יישאר לך מלא"והוא צדק,יש לי 4 ס"מ רק חצץ... אבל הבעיה היא שהוא גר 2.5 קילומטר ממני,בקצה השני של העיר,ואני לא ממש יכולה ללכת לשם ברגל עם קופסא עם דג! ואין לי עוד חנויות חיות...בכלל... קטיפונת(שירלי)מאוד נעלבתי מהזלזול שלך בטלפון ורק מזה הורדתי דמעות,ולך קל להגיד שזו לא אשמתי שהדג חולה,כי את כבר על דגים טרופיים (מולים)שמתרבים לך ואני עוד על דגי זהב עם צרות של מתחילים!!! לא האמתי שאני אבכה כ"כ הרבה מאז קניתי ת'דגים,אבל הם חשובים לי יותר מידי כדי שלא אדאג או אבכה עליהם-ואורי,זה רעיון ענק לחסוך כסף לאט לאט-אני אקח אותו!למרות שחשבתי לשמור ת'כסף,וכשאני יעבור לבית משלי אני אעשה רק ל-4 הדגים שלי בריכה ענקית או אקווריום ענק... אז רגע,יש תרופה לזה?מה המחלה? רק תגידו לי מה התרופה ואני על האופניים בדרך,אבל לא אוכל לקחת איתי ת'דג,ובזמן הזה שלא עניתי קודם,החלפתי מים באקווריום...והדג שלי(לוז-שמו)מסכן שוחה בדד!!!אני רק מלהסתכל עליו בוכה!!!! אז תענו לי!

מתוקה שלי

אני ממש ל זילזלתי אבל חוץ ממה שאת עשית הרבה אין מה לעשות.. אם את רוצה אני ידבר איתך על זב ויש על מה יש עוד כמה דברים שאת יכלה לעשות אבל אני לא אהיה בבית אני בנייד אם את רוצה.

סימסית

New member
וד"א ראיתי מה כתבת בעמוד השני

את ההודעה החדשה שלך,אני שמחה שסוף סוף מישהו מבין אותי...!
אני רוצה את הדג שלי בריא!!!!!
למה מכל הדגים והיצורים בעולם אלוהים מעניש דווקא אותי!!!!????
אני רוצה ת'ילד שלי!!!!!!!!!!
לוז תבריא כבר!!!אני מתה עלייך!!!!אני לא יכולה בלעדייך!!!!
!אני אכשל מחר בבחנים בטוח!!!!

סימסית

New member
עוד שאלונת...

בודדתי ת'דג המתוק והמסכן שלי,הוא לא ימות לי מבדידות?כדאי לי מידי פעם להכניס אותו לאקווריום הראשי שיבקר ת'חבר'ה?

OZEEVI

New member
סימסית המון שואלים את השאלה הזאת

והמון פעמים אני עונה, אין כזה דבר למות מבדידות!!! רק דגי להקה מתים מבדידות וגם זה לא ממש נכון. תשאירי את הדג בבידוד, אבל למה שמת אותו בכלל בבידוד?

סימסית

New member
סליחה סליחה...

לוז זה הדג שלי(הזכר שהיה לו ת'טפיל)וקניתי תרופה,שמתי גם באקווריום שלו וגם באקווריום הכללי(כך המוכר אמר לי כדי שלא יהיו טפילים...)ואבא שלי חזר לא מזמן לקח מלקחיים(פינצטת פסלטיק,אבל גדולה יותר)והוציא לדג שלי את את הטפילים...הם כ"כ גדולים ודוחים....אבא שלי לא סבל אותם...טחחחח...איך הוא קילל אותם...אבל מסכן הדג איך הוא סבל עד אז...אבל העיקר שהוא עכשיו עם כולם!חוץ מפצע עם דם(פצע די גדול)לא נשאר לו כלום שנראה לעין...!!!! אז זהו,הסתיימה הפרשה(כמעט)רק תוכלו לומר לי מה גורם לזה(לטפילים)? איך למנוע זאת? האם להדליק את הפילטר(זה לא ישאב את התרופה)?? האם הטפילים יכולים לעבור לבני אדם?הם בכלל יכולים ליחיות מחוץ למים? האם התרופה תזיק לחילזון שלי?(כרגע הוא בבידוד...) תודה מראש,ותודה על עזרתכם!!!

OZEEVI

New member
חשבתי שהתכוונת אלי ושחכת את הע'

בעוז כי אני גם חולה

סימסית

New member
אז..סורי!

החלמה מהירה!לדג שלי היה פשפש המים,ואבא שלי הוציא אותו והוא גם ריחם עליו הוא אמר:"מסכן,הוא נפצע כ"כ עם דם והכל והוא אפילו לא יכל להגיד את זה..."באמת מסכן,יש לו עדיין דם...!

למעלה