לרוני
טוב.. גם אני לא מגיבה בדרך כלל, אבל הבעיה מוכרת, אז אני אנסה לתת לך עצות מהנסיון שלי.. 1. אנשים נמשכים לאנשים חיוביים, שטוב להם.. בדרך כלל קשה להיות ליד מישהו שהוא כל הזמן עצוב וממורמר, כי אז יש על אנשים מן אחריות לשמח אותו כל הזמן, אחריות של תמיד רוצים. אנשים אוהבים להיות ליד אנשים אופטימיים, חיוביים ושמחים.. אז קודם כל תנסי לראות את הדברים החיוביים שיש בכיתה - את הבנות הנחמדות, השיעורים שכיף לך להיות בהם, המורים שאת אוהבת - ותנסי קודם כל להנות מזה. השמחה שלך תמשוך אליך עוד אנשים. 2. בן אדם שמנסה לעשות רושם - זה הרושם היחידי שהוא יוצר.. אז אל תנסי להרשים או להצחיק או להיות מי שאת לא - כי בדרך כלל רואים את זה - תהיי מיוחדת - גם אם את אוהבת משהו אחר - אל תלכי עם הזרם, לכי עם הלב שלך, וככה גם עוד אנשים שאולי אוהבים אותם דברים יכריו אותך. 3. בשביל שמישהו אחר יכבד ויאהב אותך - את צריכה קודם כל לאהוב את עצמך - את מלמדת אנשים איך להתייחס אליך.. אם את חושבת על עצמך " אני ילדה לא חברותית" וחוזרת על זה בראש שוב ושוב - זה יקרין החוצה. תשנני לעצמך כל בוקר או ערב, או כמה שיותר את כל התכונות החיוביות שיש בך - כמה את יפה, חמודה, נחמדה, אוהבת לעזור, בעלת תחומי עניין מיוחדים, ילדה שאוהבת את הסביבה, ילדה שרגישה לסביבה. כל בן אדם הוא יחיד ומיוחד, ואין שני לו בעולם.. ואם את בן אדם שמנסה להתקרב לאנשים, שרוצה לעניין אנשים אחרים - אז מה יותר חברותי מזה? את לא מישהי שמתרחקת או סנובית אלא להפך. אנשים עוד יכירו אותך ויגלו את כל הטוב שיש בך, רק שקודם את צריכה להכיר את זה בעצמך. את צריכה לדעת שאת שווה את זה, להתייחס טוב אל עצמך ולשמח את עצמך, ולא להיות תלויה ביחס של האחרים.. משעמם בהפסקה? תביאי משהו שמעניין אותך לבי"ס - ספר, משחק, או תלכי לקפיטריה או משהו כזה..את יכולה גם לאמץ תחביבים מחוץ לכותלי בית הספר - ללכת אולי להתנדב באיזה ארגון - כמו צער בעלי חיים או לעזור לילדים קטנים ממך - כי החיים זה לא רק מה שיש בבית הספר..בקיצור, הכי גרוע זה להסתגר ולבכות.. אחרי שתראי לעצמך שאת החברה הטובה ביותר של עצמך - אז אז כולם יבואו גם. 4. ממה שאני זוכרת מהכיתה שלי - לבנות היותר "מקובלות" לא היה שום מאפיין מיוחד - לא שהן היו הכי יפות או הכי מצחיקות או הכי עשירות או הכי חכמות. הן היו פשוט בנות שכיף להיות איתן - אופטימיות, נחמדות, מעודדות.. אין משהו מיוחד.. פשוט תהני מהעולם, תהי שמחה, אל תהיי סגורה בתוך עצמך, ותלמדי להיות חיובית... תתמקדי בדברים הטובים שיש בעולמך -משפחה, תחביבים, הדברים החדשים שאת לומדת בבית הספר, ואת תראי שכבר יהיה לך יותר שמח. בקיצור - אני מקווה שעזרתי... אני בת 21 היום, ואני יכולה לספר לך ולבנות שמרגשיות ככה, שבמבט לאחור עדיף לקחת את החיים בטיפה יורת הומור, לא להיות כבדים, להתייחס לחיים כדבר מלמד וחיובי. אני מבטיחה לך גם שאת לא היחידה בשכבה ובכיתה שמרגישות ככה, וגם שככל שהשנה תתקדם את תכירי עוד המון בנות, כי באמת כולה עבר חודש.. זה ממש קצת זמן... גם זה שאת לא יושבת ומקבלת את המצב, לוקחת את החיים כ"אתגר" ומנסה למצוא פתרונות מראה על נחישות ועקשנות, ככה שאני בטוחה שאת תצליח גם בבית הספר בתחום החברתי וגם בכל שאר התחומים.. המון בהצלחה!!! עם המון אהבה, אלה.