עזרה והמלצות

מילי08

Well-known member
עזרה והמלצות

אני לא יודעת אם זה המקום המתאים, אבל אני מחפשת רעיונות למתכונים קלים ופשוטים.
אני לא מבשלת- בכלל. לא אוהבת, לא יודעת, אין לי סבלנות ויש לי חתולים שמטיילים על השיש ובודקים מקרוב כל דבר שאני עושה.
מה הייתם מציעים לי (אם בכלל)? איזה מצרכים בסיסיים אני צריכה שיהיו לי בבית ולא ידרשו ממני הכנה מוקדמת, ומה אפשר לעשות עם המצרכים הבסיסיים האלה שיהיה כמו שאמרתי וקל ופשוט להדיוטות, כמה שפחות זמן הכנה וכאב ראש...
הכל כמובן טבעוני


תודה מראש!
 
מלא

פסטה
ירקות סלט טריים במקרר- סלט טרי זה תמיד מעולה אפשר לאכול ליד טחינה,אורז, תפוחי אדמה או לבד
עגבניות מרוסקות בארון/ מזווה- אוטב לפסטה, לקישואים, לפיצה על פיתה...בסיס למרק עגבניות בתוספת בצל קצוץ מטוגן, כמה כסעולי סלרי חתוכים, וחצי כוס אורז לבן. מים מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ,סוכר בעדינות לפי הטעם
בצל בסלסלה
שום
שמן זית לכל סלט, בישול, וממרח
טחינה גולמית מערבבים עם מים, מיצלימון, מלח ושום כתוש.
תפוחי אדמה-לא מקולפים שוטפים היטב, חוצים לאורך, מניחים על פניהם קליפה למעלה על תבנית משומנת מעט, מלח, ולתנור עד שמזלג ננעץ בקלות
אורז- אפשר לבשל על הגז או להכניס לצנור, מים טיפ טיפה שמן, מלח פלפל. אפשר להוסיף עדשים קטנים לא מבושלים ובצל קצוץ, לתבל עם עמון/כואכום בנוסף ויהיה לך תבשיל דמוי מג'דרה
עדשים קטנים- אפשר להכין מהם מרק עם בצל וקוביות ירק קטנות- ת"א וגזר, מתבשלים מהר, מספיק להם שום , מלח, פלפל וכמון וטעים טעים

טופו- חתכי לקוביות, טגני בצל במחבת, את יכולה להוסיף פטריות/ קישואים/ דלעת, הוסיפי את הקוביות, תבלי היטב- פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח, כמון, כורכום...אל תקמצי בטעמים, ערבבי היטב, הוסיפי רבע כוס מים וכסי, 5-10 דקות וזה מוכן

ירקות שמכניסים בקליפתם לתנור ומוציאים אחרי שמזלג חודר בקלות- סביב 3/4 שעה-
סלק, תפוחי רדמה, בטטה, נתח דלעת, בצל. את כולם שוטפים היטב, מכניסים שלמים או חצויים על פניהם. אוכלים עם קמצוץ מלח ובעיקרון זה מספיק. תמיד אפשר לשדרג.
 

Ofericko

New member
מרשים כרגיל! שאלה:

אני פעם השתמשתי בצִנור גומי קטן לקילוף שום.
באיזה צנור את משתמשת לאורז??
 
סנפרוסט

אפונה זעירה- מספיק לשטוף עם מי ברז במסננת והיא מוכנה לאכילה, בת לוויה מעולה לפסטה/ אורז/ תפוחי אדמה/ סלט/ תירס
תירס בתפזורת
כרובית
ברוקולי
חומוס ,שעועית, עדשים כולם מבושלים ברמה זו או אחרת ואת יכולה לבשל במים רותחים רבע שעה ולהשתמש לסלטים, לרטבים של פסטה, למרקים

בקלות את מכינה לך מרק קטניות בכלום זמן- מזהיבה בצל, מוסיפה 5-6 שיני שום חתוכות, שתי כוסות קטניות של סנפרוסט- שעועית, עדשים, חומוס, מכסה במים, מלח, כמון, פלפל שחור, אפשר רסק עגבניות, אפשר פפריקה, אפשר ירוקים מקוצצים. מרתיחים הכל יחד, מקטינים את האש ומבשלים מכוסה כעשרים דקות.

אם יש לך בבית בלנדר יד את יכולה להכין מרקים טחונים.

ממרח חומוס- כוס חומוסים סנפרוסט מבושלים בכוס מים, לסנן מהמים לשמור מי בישול בצד, ולהכניס למעבד מזון/ קערה ובלנדר ידני, מיץ מחצי לימון, מלח, שום, לזלוף טחינה פנימה לפי הצורך בסמיכות, מים הבישול אם סמיך מדי.
 

יוספה 51

New member
ובקשר לחתולים על השיש, אני מתעלמת

האוכל היחידי שהיא מתעלקת לי עליו הוא התירס, שמשום מה מטריף את חושיה. מסכנה, מאז שהפסקנו עם דברי חלב ובשר גם אין פיתויים...
 

Ofericko

New member
תירס זה nomber one ללא ספק.

אצלנו הוא גם אוהב במיוחד מלון וקורנפלקס עם חל"ס.
החתול הקודם שלנו, חתול פרסי עבות, שנראה כמו ענן, צנח פעם היישר לתוך סיר חמין גדול שהיה על הגז. למזלנו זה לא היה חם.
 

ladybug6

New member
החתול שלי חולה טפיוקה

עם קרם קוקוס.
מת על זה!
ולראות אותו אוכל את זה זה הדבר הכי מצחיק בעולם כי הכדורונים נדבקים לו בפה והוא נאבק לבלוע אותם (ובכל זאת מתחנן לעוד ועוד)
 

ימימה

New member
ושלי מתחרפן כשאני מתחילה

לחתוך עגבניות לסלט. הוא מקבל את כל הצ'ופצ'יקים של העגבניה שפעם הייתי זורקת....
 

ella100

New member
כמה שזה חמוד.הטעם האישי.

אני תמיד אומרת ,לאלה שחושבים שחיות צריכות לאכול את אותו אוכל,ללא גיוון-שהם כן צריכים ואוהבים גיוון,ושיש להם טעם אישי.

כלבתי פלאפי ז"ל,חלקה איתי פומלות.היתה מתישבת מולי
ברגע שראתה שאני נלחמת עם הקליפה העבה.
הייתי מורידה את הציפה ופלח לה ופלח לי.

אה,היא גם אהבה פילפלים,אדום,כתום.היתה מוציאה משקית השוק ונהנית מכל רגע.

ימימה,ראינו תמונה של אוהב העגבניות?
 

ימימה

New member
וגם החתולה השניה, שאין לה שום העדפות מיוחדות

אבל היא נורא יפה
 

ella100

New member
הפוזה מיוחדת .

לרוב הזנב בקדימת הגוף בתנוחת ישיבה.
 
למעלה