עזרה והמלצות

מילי08

Well-known member
תירס הולך אצלם מצויין. גם גבינת טופו,

קורנפלקס, לחם וכל דבר אחר שיוצא מהמקרר או מהארון, וגם שאריות של אוכל שנזרק למשולש הזבל בכיור. הם באמת לא בררנים.
 

ladybug6

New member
סנפרוסט זה מעולה

אני משתמשת בקפואים שלהם בימים שאין לי זמן לבשל, מערבבת קפואים כאלה בקערה גדולה ושמה במיקרו לכמה דקות. מוסיפה לזה מעט שמן, סויה וצ'ילי מתוק מוכן ואוכלת. אפשר לצרף את זה לקוסקוס אינסטנט כזה שרק שמים בכלי עם מים רותחים וטיפה שמן ומלח ומחכים 10 דקות (יש לי קוסקוס מלא אינסטנט, טעים ובריא). גם בורגול מספיק להשרות ולאכול.
מה עוד: פחיות שימורים של גרגרי חומוס, שעועית, ירקות, עלי גפן ממולאים וכו'. סלק בואקום מוכן לאכילה. זיתים. גבינת סויה שאפשר לערבב עם זיתים קצוצים או עשבי תיבול. ממרח חומוס. טחינה גולמית מעורבבת עם הרבה לימון, שום ומעט מים קרים.
בגזרת הג'אנק אבל עם ערך כלשהו יש את הקפואים המוכנים למניהם - הבורגרים והארוחות מהצומח של טבע דלי, נקניק סייטן, טחון מהצומח של טבעול שאפשר להקפיץ במחבת עם ירקות.
חביתת קמח חומוס/עדשים - קונים את הקמח בחנות טבע ומערבבים עם קצת מים, שמרי בירה, תבלינים וקוביות קפואות של עשבי תיבול (הריבועים האלה של כוסברה/פטרוזיליה וכו'), או עלים טריים כמובן. מטגנים במחבת עם שמן ומכסה. לוקח 5-10 דקות וזה מנה בריאה עם חלבון.
מקושקשטופו - מפוררים טופו באצבעות ומטגנים במחבת עם קצת בצל, שמן ותבלינים. אפשר להוסיף גם ירקות.
אבוקדו - למרות שאוטוטו נגמרת העונה..
הרבה פירות טריים ואגוזים. ירקות חתוכים. שייקים.
עדשים מבושלות אפשר להחזיק במקפיא במנות (או לקנות את הקפואות המוכנות של סנפרוסט), ולכל סלט או מוקפץ או משהו אפשר להוסיף חופן. אפשר סתם לערבב עם לימון מלח ושמן וקצת עגבניות קצוצות.
אם את גרה במרכז או בת"א יש לך גם הרבה אופציות של אוכל ביתי טבעוני במחירים הוגנים (בירנבאום, התבשיליה ועוד).
 

מילי08

Well-known member
תודה

כל הרעיונות מצויינים. על "הנייר" הכל נראה מהזה קליל.
אני משתמשת הרבה במוצרים של טבע דלי ושות' אבל לא ידעתי שהם נחשבים לג'אנק.
עוד שאלה- השבוע ישבתי ליד כמה חברות בשלניות שסיפרו שכשאין זמן הן רק זורקות כמה דברים לסיר ויוצא תבשיל. זה ריאלי לחסרת כישורי בישולי כמוני?
אני מקווה קצת להיכנס לזה כדי להסדיר את התזונה שלי. אני חצי טבעונית כבר כמה שנים. משתדלת להימנע כמה שאפשר מחלב וביצים, אבל לא הלכתי על זה עד הסוף רק בגלל שאני לא יודעת לדאוג לעצמי תזונתית.
 
ומדוע לא?

תבשיל? תגדירי תבשיל
בסיר מעט שמן, מעליו בצל מקוצץ מעל גזר חתוך גס, תפוחי אדמה כנ"ל, קישואים, בטטה, דלעת, שורש פטרוזליה , שורש סלרי... מלח פלפל שחור, כורכום לא חובה

מקטינים האש, מכסים נותנים לזה להתבשל על אש נמוכה עד שהגזר רך .

אורז עם קוביות ירקוטת וטפו. מעט שמן עליו בצל מקוצץ, מעליו קוביות ירקות אפשר גם אפונה ותירס של סנפרוסט. כוס וחצי אורז מלא 3 כוסות מים , מלח פלפל אפשר גם כורכום וכמון. אחרי רתיחב מסשלים על אש קטנה עד שהאורז מתרכך. מכסים מסירים מהאש ונותנים לזה עוד 10 דקות מכוסה. אפשר להוסיף גם קוביות טופו לבישול ואז בכלל ארוחה.

קוביות טופו לתוך סיר ובו קופסא של עגבניות מרוסקות, בצל חתוך גס, 4-5 שיני שום חצויות, שורש פטרוזליה בפרוסות, עם יש עלים ירוקים לקצוץ פנימה גם. מלח, פלפל, אפשר פפריקה, אפשר כפית סוכר חום.
חצי פחית מים. להרתיח יחד, להקטין אש . אפשר גם קוביות קישואים, חצילים, פלפלים. מתאים מאד עם פסטה, פירה, אורז. וגם ככה בלי כלום לטבול לחם ברוטב או על חומוס!
 

מילי08

Well-known member
לא יודעת להגדיר תבשיל, אבל זה נשמע כמו מה

שרשמת

שוב תודה על כל ההצעות. אתחיל לנסות הכל.

שבוע טוב
 
ממש היום

חתכתי גוש של סייטן והכנסתי לסיר קטן עם הרוטב מהשקית +כמה שיני שום ופלפל חריף ומעט מים, אכלנו את זה עם פסטה אורז שמתבשלת תוך דקות ספורות
ושיירי ירקות שאפיתי בתנור לערב שבת עם רוטב סויה ,מעט מייפל ומעט שמן שומשום.

היה טעים מאד ומשביע
 
למעלה