עזרה חשובה ביותר

tuvia444

New member
עזרה חשובה ביותר

לפני שנה וחצי הקמתי חברה עם שותף. יש לציין שיש חורים בהסכמים בינינו, כיוון שאנו חברים, ועבדנו על אמון (מי שאין לי אמון בו אני לא יקנה ממנו מסטיק). ההסכם בינינו (בע"פ) היה שעלי לספק את הסחורה, והוא אמור לדאוג לתחום השיווק (אני איש מקצוע בתחום הנדון, והוא בעל קשרים באי אלו מקומות). הסחורה הייתה אמורה להגיע או ממה שאני מייצר בעצמי (ואז אני מקבל תשלום בסיסי - מחיר סיטונאי על הסחורה, והפער מתחלק בינינו), או מבחוץ (ואז הרווח מתחלק שווה בשווה). השותף כמעט לא הביא שום עסקה. אולי אחת קטנה אחת לכמה חודשים. אחזקת החברה הייתה על כתפי מכיוון שמכירות ללקוחות פרטיים שלי, עברו דרך החברה (לאחר הרואה חשבון שלי הציע לי לבטל את העוסק מורשה בתחילת הדרך. יש לציין שהוסכם בינינו בע"פ שאין לחברה חלק בעסקאות שלי מול לקוחות פרטיים שלי כאשר גם הסחורה שלי). השותף שלי משך אותי בסיפורים כאילו הוא במגעים על עסקאות גדולות, דברים שאני יודע כמעט בוודאות שחלקם המצאות (אני יכול לברר בוודאות), מלבד זאת, כאשר החברה לא הניבה תוצאות, הסכמתי שהוא יעבוד בעבודה אחרת. מאז שהוא מצא עבודה, הוא לגמרי הזניח את החברה - התחיל לסנן אותי בטלפון (נוצר מצב שלא היינו בקשר במשך חודשים - לגמרי באשמתו), סינן את הרואה חשבון, הפקידה בבנק (פעם היא החזירה לנו צ'ק בגלל שהוא סינן אותה, אם היה עונה, היינו מפקידים כסף מיידית), ספקים שיש חוב כלפיהם, ועוד. מעבר לכך, השותף עשה החלטות כספיות אולי מעבר לתמוהות. הוא התעקש לעבוד עם רואה חשבון למרות שרצה מהחברה עמלה כפולה מהרואה חשבון שאני הצעתי. הוא ביצע התחייבות לשירות של ספק טלפון בעלות של 200 שקל כפול 48 חודש (שברגע שהוא הזניח את החברה, יש להניח שהוא לא השתמש בשירות), השקיע כספים בכיוונים של פירסום, אך כשהדבר לא הניב תוצאות מיידיות, הוא התייאש ולא ניסה להסיק מסקנות, כך שההשקעה התבזבזה. לאחרונה הודעתי לשותף שאני רוצה לפרק את השותפות, ואני לא מעוניין בחלק בעיסקאות שהוא מגלגל גם אם יש כאלו. מה שאני כן רוצה זה חלוקה של הנזקים של החברה, כלומר הסחורה שסיפקתי. מרישומים שלי עלות הסחורה היא 45 אלף שקל (הכל מבוסס על ספרי קבלות של החברה). האם אני יכול לתבוע ממנו בבית משפט? זה יהיה בתביעות קטנות? האם אני יכול לומר לו שאם הוא לא יסכים להתחלק אני יתבע ממנו את כל העלות בגלל שטענה שהוא הכשיל את החברה ברשלנות, שלא לומר בזדון? חשוב להזכיר שאין הסכם כתוב בינינו, ואני קצת מתבסס על טוב ליבו שלא לשקר בבית משפט, ואולי קצת דברים שהרואה חשבון יודע מההתנהלות של החברה. יש לציין, שהשותף שלי קנה רכב מכספו הפרטי, ורשם אותו על שם החברה (ללא ידיעתי וללא ידיעת הרואה חשבון - כמו כן לא הוגשו בקשות להוצאות רכב). האם אני יכול לתבוע את החברה - וממילא למכור את הרכב לכסות את הנזקים? האם בית משפט יכול לעזור בנושא? האם אני יכול למכור את הרכב בלי תביעה בבית משפט (או לפחות להגיע לפשרה עם השותף, מתוך ידיעה שאני יכול לעשות את זה? יש לציין שאני מוכן להגיע לפשרה ראוייה של חלוקת הנזקים, למרות התחושה שהחברה הוכשלה ברשלנות גדולה ע"י השותף (אם לא מעבר לכך) אני ישמח לקבל ייעוץ. אני בתחילת דרכי, וזה סכום נכבד בשבילי.

למעלה