עזרה לאנאלפבית! פרטים בפנים!

thezanani

New member
עזרה לאנאלפבית! פרטים בפנים!

בבבקשה בבקשה פליז!! והנה גם בערבית בליז בליז בליז אתם יכולים לתרגם לי את wish you were here??? זה לא כל כך ארוך So, so you think you can tell Heaven from Hell, blue skies from pain. Can you tell a green field from a cold steel rail? A smile from a veil? Do you think you can tell? And did they get you to trade your heroes for ghosts? Hot ashes for trees? Hot air for a cool breeze? Cold comfort for change? And did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage? How I wish, how I wish you were here. We're just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year, Running over the same old ground. What have we found? The same old fears. Wish you were here. השגתי , בדרכים לא חוקיות בעליל שאם אמשיך לדבר עליהן כמו מה שאני עושה כרגע ההודעה תמחק, הוו גרסה יפהפיה שהגיטרה של דוד מענטזת לאט לאט מול 70,000 איש ששרים יחד עם דוד, מילה במילה באווירה מדהימה. הזלתי דמעה. בכלל שיר מרגש,נוגע וכואב למרות שאין לי מושג על מה הוא מדבר, אז למי שיש כוח רצון,יצר גמ"ח מפותח,אנגלית בסיסית וזמן פנוי, יעזור לחסר חיים וריגושים שכמוני ויוכל לתרגם לי את השיר לעברית שורה בשורה(חוצפן אני הא?) בליז!!!

../images/Emo98.gif סורי,

על פי הנחיות הנהלת “תפוז”, אין להעלות לפורומים תרגומים של שירים, אלא במסגרת דיון על השירים וניתוח שלהם. אחרת, יש כאן הפרת זכויות יוצרים. מה לדעתך השיר אומר?

thezanani

New member
נו אז נתרגם וננתח אותו!

למרות שאני בטוח שרוג'ר ודוד לא יושבים עכשיו בכפר ירוק,שותים תה נוגסים ביסקויטים(של אוסם) ומנסחים תביעת ענק נגדי. בעצם,זה לא כל כך הזוי... אז הבא ננתח!!

thezanani

New member
הלוואי והייתי מבין חצי מהמילים

אבל גם בקריאה של הליריקה בסטיבי וונדר סטייל אני מבין שמדובר על שיר נוגה ועצוב המביע רגשות חמים ומיוסרים לעבר חבר(לפי מה שהבנתי זה ידידנו סיד). אבל את זה,כאמור, גם סבתי התמניה,נצר למשפחת צנעני הדגולה, יכולה להבין. הייתי רוצה לחפור עמוק יותר, לנסות ולהבין מה רוג'י רצה לומר כאן. הרי בלדות יפות יש גם לטיפקס, אבל בדיוק כאן ההבדל בין פינק לשאר העולם, ווטרס הוא לא קובי אוז. ציףציף, הושיענא!

הרי מדובר באחד השירים

הכי טובים שווטרס כתב. ומדוע? בדיוק בגלל מה שאמרת: זה שיר שמביע רגשות חמים, כלפי אדם אחר. כמה שירים כאלו יש לווטרס בכלל? בדיוק. התימה המרכזית של האלבום - הנושא שלו - הוא העדרות (absence) - כך לפי דברי הפלוידים. היינו, הסיבות בגללן אנשים נעדרים - בגוף או ברוח - ממקום מסויים, והתחושות שהעדרות זו יוצרת. בשיר WYWH ווטרס מדבר על הרגשות שהעדרות זו גורמת לו. מילות השיר הן מופשטות בכוונה, לא מוזכרים בו שמות או סיטואציות ספציפיות, ולכן כל כך הרבה אנשים יכולים להזדהות עם המילים: כל אחד ואחת רואים את עצמם בשיר, וחושבים על סיטואציות בחייהם בהם היו רוצים שמישהו שנעדר “יהיה כאן”. את הבית הראשון נהוג לראות, כיום, כמתייחסות לסיד. “האם אתה יכול להבדיל בין גן עדן וגהינום... (להבדיל) בין שדה ירוק לבין מעקה פלדה קר...” השורות פונות לאדם שלכאורה איבד את יכולת הבחנת המציאות שלו. הבית השני ממשיך קו זה ואולי גם שואל, בעצם, למה זה קרה: “האם גרמו לך להחליף את גיבוריך ברוחות רפאים...”. הדימויים שווטרס משתמש בהם, בשני הבתים האלו, הם כל כך “חיים” - ניתן ממש לראות אותם, לחוש אותם, להריח אותם - שהם מכניסים אותנו ישר לתוך הסיטואציה הרגשית שווטרס מנסה ליצור. כך כותבים שיר טוב. בבית השלישי ווטרס מתייחס ישירות לרגשותיו-שלו. כאמור, זה נדיר מאוד, בשיריו, ולכן זה כל כך אפקטיבי, כאשר הוא סוף סוף כותב כך. “כמה הייתי רוצה שתהיה כאן... אנחנו רק שתי נשמות אבודות ששוחות בתוך אקווריום קטן...” דמיינו דגי-זהב קטנים שוחים במעגלים בתוך קערה עם מים. הם לא הולכים לשום מקום, לא מתקדמים, חייהם הם מעגליים, חוזרים על עצמם: “מתרוצצים על פני אותה חלקה”, כפי שווטרס כותב בשורה הבאה. ומכיוון שהם לא מתקדמים לשום מקום: “ומה מצאנו? את אותם פחדים ישנים”. ווטרס הוא פסימי. הוא אומר כאן, בעצם, שהקיום האנושי - במצב של העדרות של מישהו אהוב - הוא מלא עצב וחרדות, ללא תקוה. יש לציין שהפלוידים לא הודו שהשיר מתייחס סיד במשך שנים. ווטרס אמר שהשיר הוא גם על העדרותה של החברות בין הפלוידים הנותרים: הם ממשיכים להקליט ביחד, אבל אינם עוד קרובים זה לזה. התמונה שעולה מדבריו על השיר, במשך השנים, הוא באמת תחושת של בדידות, הרגשה שהוא אבוד, בהעדר מי שהוא מתגעגע אליו. לטעמי, חבל שווטרס לא כתב עוד שירים כאלו, אלא העדיף ומעדיף לכתוב על עוולות העולם. הוא במיטבו כאשר הוא כותב מהלב.

thezanani

New member
שאפו!!!

את לא מפסיקה להביא לי סיבות להעריץ אותך. ועכשיו רק תסבירי לי למה עוד לא שמת את ההודעה הזאת בביקורות שירים! השיר הזה בהחלט גרם לי, מעבר להררי השרירים והגריז שעל ליבי המצ'ואיסטי, לבכות כמו ילד קטן שגנבו לו את קלפי הבולבוזיד. השיר הזה,ממש כמו שאת אמרת,התפרש אצלי בסיטואציה אמיתית ואפורה מהעבר הלא רחוק שלי.(חבר לשעבר שבלה בלה בלה יאדה יאדה יאדה עזבו לא משנה) וכל זה בלי שאבין מילה אחת מהשיר. בסוף הסולו של דוד אני ממש התחננתי לעוד בית,מילה,פזמון, משהו. זהו אחד מאותם התענוגים שנגמרים עוד לפני שהספקת לעכל אותם. (לונדון את קישרינבאום למשל) אבל הייתי רוצה להמשיך ולשאול: “האם גרמו לך להחליף את גיבוריך ברוחות רפאים...”. לא הצלחתי לקשר את השורה הזאת, יחד עם עניין המלחמה והכלוב, לנושא השיר. הדימוי של הדגים בהחלט צורב עמוק בפנים ומתקשר אליך ישירות, אך לשתי השורות הנ"ל לא הצלחתי להשיג אסוטסיאציה מתאימה לגעגוע,כאב ולאווירת השיר. יש לך רעיון??? גם אם יהיה לך וגם אם לא את פרס "צנעני השנה" קיבלת ממני כבר(ברוב קולות)!!!!

One Echoe

New member
אני אנסה להסביר../images/Emo13.gif...

כשווטרס אומר " גרמו לך להחליף את גיבוריך ברוחות רפאים ? " לדעתי, הוא מתייחס לשני דברים. 1-תעשיית המוזיקה-איך שתעשיית המוזיקה לוקחת אמן תמים, ופשוט הורסת אותו מהמון בחינות. לוחצת עליו להוציא להיט ולמכור, ולמכור. וזה אגב, הנושא השני אשר עליו מדבר האלבום.(הראשון הוא הגעגועים לסיד). 2-סמים ופראנויות-כשנב'דם נמצא בפרנואיה הוא רואה צללים שחורים, ואם הוא חלה במחלת הסכיזופרניה(שאגב, יש מאמינים שסיד חלה במחלה) הוא גם רואה רוחות רפאים, ובעצם עולם שלם משל עצמו. ואפשר לראות ייחוס לזה ב SOYCD- "Threatened by shadows at night, and exposed in the light". (שאגב, סתם הערה, בשיר " דם על הים של אלג'יר אפשר לראות בדיוק את אותה שורה כמעט, רק בעברית, "שעות הלילה נגמרות, שעות הבוקר מתחילות והשמש מתחילה לשרוף " וממה שקראתי באתר של אלג'יר, ציטוט מהסולן: "יש מחלת נפש שנקראת פוטופוביה, אנשים שלא יכולים לצאת החוצה כשיש שמש וכאלה שאור באופן כללי עושה להם רע" לדעתי לזה ווטארס התייחס כשהוא כתב את השורה לסיד.

thezanani

New member
הופה צץ לנו זוכה חדש!!!

הרי לך "צנעני השנה 2" שהרגע המצאתי רק בשבילך!! גבר גבר! אבל גם אתה לא תשאר חייב: ברדוגו קבל!! 1.איך אתה יודע שזה מפולס??? 2.מה זה פולס? 3.גם אתה בכית??? 4.בפולס??? 5.מה הקשר למלחמה ולכלוב??? 6."אתה יודע להבחין בין חיוך לצעיף" WTF??? 7.מה ההבדל בין חיוך לצעיף באמת??? דוד גילמור מלך ישראל חי וקיים!

One Echoe

New member
תשובות חבוב :)

א'-איך אני יודע? כי לא נראה לי שיש הופעה אחרת מוקלטת של וויש יו וואר היא עם כ"כ הרבה אנשים, ואם יש, לא שמעתי עליה. ב'-פולס זה שם הדיוידי ושם ההופעה של מסע ההופעות של האלבום " The Division Bell ", משנת 94. אשר אחת מההופעות הוקלטה והוסרטה ומיועדת לצאת בקרוב בדיוידי רשמי(אני מקווה), עם זאת יש מספר גרסאות לא חוקיות של ההופעה ברחבי האינטרנט... ג'-כל צליל של הפלויד משאיר אותם המום, ענוג, מרוגש ורגיש, למשל תקופת זמן בלתי מוקבלת. ד'-בפולס? חחח האמת בפולס אהבתי פחות את הגרסא לוויש יו וואר היא, למרות ש...כאן המקום להגיד, אתמול ראיתי את ההופעה, ו...בחיי, מי שלא ראה את ההופעה. לא ראה הופעה חיה מימיו. אבל אני בכל זאת מעדיף את הלוואי והיית כאן בגרסא המקורית והראוייה. שגילמור משתעל לפני ומכין את עצמו:) ה'-בקשר לשאר השאלות, אין יותר מה לפרש פה, אני חושב שכל אחד יראה את השיר בצורה אחר, ואת הדרך שאני רואה בשורות האלה אני גם בקושי יכול לכתוב בכתב... אני אשמח לשמוע ניתוח של השורות האלה ממישהו.

thezanani

New member
איי סינק איי נוו וואט יו מין!!!

השגתי, כאמור ע"י מעשים זדוניים ומושחטים אשר לא יעשו ע"י אזרח ישר ושוחר תרבות, איזה קליפ קליפון של הופעה "high hopes" שבו לא ראיתי את רוג'ר הגברבר. וגם היה קצת עצוב לראות קצת איך שדוד נראה. מוזר לא? דווקא רוג'ר שבשיא אונו היה נראה כמו פודל אחרי פן נהיה גבר מבוגר ונאה, ודוד,שבפומפיי דייוויד בקהאם היה דובי גל לידו, נראה כמו שיפוצניק נורווגי מזדקן. אבל הייתי בטוח שזאת הופעה ממש לא מזמן. מוזר בכל מקרה היה קטע מדהים שם של גיטרה שהוא עשה על מין שולחן עם מיתרים. מגניב.

One Echoe

New member
זה נקרא " גיטרת סלייד ".

גילמור חובב את הגיטרה הזו עד מאוד. אחד הכלים הכי משמעותיים בביצועים של גילמור. מוזר? מוזר מאוד האמת. אחרי שאני ראיתי את הפומפיי, כמעט בתחילת דרכם של הפלויד. כשאין שום הופעה באמצע. לראות את הלהקה בפולס, אחרי 30 שנה ומשו. באמת מוזר. אבל מתרגלים:) גילמור נראה שם מאוד טוב לדעתי, בעוד לבנה בחומה כל הלהקה מחייכים משום מה:] אהבתי מאוד את ההופעה. פשוט תענוג, איכות סאונד ותצוגה מרהיבה של תאורה. פשוט להתענג.

thezanani

New member
א--ד--י--ר

באשכרה בהתחלה לא הבנתי מי על הגיטרה!!! חיפשתי את דוד! חיפשתי בסוף קלטתי אותו עומד מול קרש ומשחק דוקים. רק אחרי רבע שעה ו-2 אקמול הצלחתי לקשר! למה לו לעבוד קשה אבל? למה לא גיטרה רגילה בסבבה??? בכל מקרה זהו הסולו הכי יפה ומהוקצע אחרי "קומפרטלי נמב" כמובן, שד"א שמעתי עוד הרבה גירסאות שלו, אבל אין אין!! כמו במבה כמובן וכמו הגרסאה של האלבום הרגיל. כל התחכמות יתרה פשוט הורסת.הגרסאה המקורית היא המוצלחת ביותר! שמה זהו הקטע המוזיקלי הכי מקומם ששמעתי בחיי!!! רק תחשוב מה הוא הרגיש שמה על החומה, מול חמישים אלף איש מהופנטים. בכל מקרה ממה שראיתי הפלוס הזה באמת יפהפהפה. עשו שם את קומפרטלי נמב???

One Echoe

New member
2 דברים.

גיטרת סלייד זה לא " התחמקות מעבודה קשה ". ממש ממש לא. זו גיטרה שהמטרה שלה היא ליצור סליידים. וגילמור ידוע בסליידריות שלו
-עשו גם עשו. אחרי הסולו המהפנט והמוכר, גילמור ממשיך את המערכה עם אחד הקטעים היפים ששמעתי. משהו מדהים...מן מתיחה עם גשר צף... ממש ממש מדהים. השיר מתמשך למשהו כמו 10 דקות. כשהשיר גם מנוגן על סולם אחר, הרבה יותר גבוה. וזה בהחלט נותן תחושה שונה ומרעננת לגבי השיר. מה גם שכל התזמורת שבפולס מלווה את השיר...זה בכלל הפנוט. והתאורה...אח התאורה. בקיצור, תענוג!!

One Echoe

New member
תיקון.

חשבתי שהתכוונת " למה לו לעבוד קשה ? " חח בקיצור, אין קשר לעבודה או לקושי. זו סוג של גיטרה.. בדיוק כמו שהוא מנגן על אקוסטית לפעמים. ולפעמים על חשמלית.

weird dust

New member
מה שעושה סלייד זאת לא הגיטרה

זה הנגן שמנגן עם מעיין ציור גז בגודל אצבע. אפשר לנגן גם עם מצית זיפו כמו סיד וזה ישמע דומה (או עם בקבוק בירה אצל כמה מהאומנים בארץ).

One Echoe

New member
זה נקרא " סליידר ".

והגיטרה מיועדת לסליידר הזה. אפשר לנגן גם עם גיטרה רגילה. אבל על סלייד גיטר זה ישמע הרבה יותר טוב, וזה גם יותר נוח.

למעלה