עזרה לגבי חוק שימוש בפונטים

avigordi26

New member
עזרה לגבי חוק שימוש בפונטים

שלום לכולם! עיצבתי לעצמי הזמנה לחתונה.היום כעבור שנה קיבלתי טלפון מפתיע מחברה שטוענת שעשיתי שימוש מסחרי בפונט שהיה על עיצוב ההזמנה. הסברתי לחברה שהשימוש בפונט לא היה מסחרי אלה לחתונה שלי אישית והדבר נעשה באמת שבתום לב. מצד נציגת החברה שהטיחה בי האשמות של גנבה " גנב" ודיברה ובצורה תקיפה בוטה ודרשה ממני לשלם ברגע זה סכום מגוחך של 4100 ש"ח הסברתי לנציגה שאיני יודע מי היא ואני מבקש שתשלח לי את החומר לדואר ואני לא מתכוון לשלם לה דרך הטלפון כי כל אחד יכול לומר לי שאני חייב לו ( מגוחך) והיא מצידה ענתה לי שהיא מוכנה לעשות לי הנחה ושאני אשלם לה ברגע זה 2600 ש"ח וזה מבצע רק להיום כפי שהגדירה. שוב עניתי לה שתשלח לי את החומר ואני לא משלם על משהו מבלי להבין מי עומד מאחורי השיחה והסברתי לה שוב ושוב שזאת ההזמנה האישית לי ולא למטרה מסחרית. היא אמרה לי שתשלח לי את החומר עוד היום ואני מחוייב לשלם לה עד סוף היום. היא מצידה לא שלחה לי את החומר. התחלתי לבדוק ומצאתי כפי שמצויין באתר החברה כי עלותו של הפונט היא 240 ש"ח למשקל אחד והיא טענה שהשתמשתי במשקל אחד. שאלתי היא האם עלי לשלם? האם זה חוקי? מדוע הסכום קפץ ל4100 או 2600 ? מה עלי לעשות? אני אשמח מאוד אם משהו יכול לעזור לי אני אדם שומר חוק במידה ועברתי אני מוכן לשלם אך נדמה לי שהסכום הוא מופקע מה גם שהיא קראה לי גנב שהכעיס אותי מאוד הדבר מדיר שינה מעיניי האם עלי לחזור אליה? תודה לעונים

שימוש בגופנים

שלום אבי, גופנים בישראל מוגנים במסגרת זכויות יוצרים. ככאלה החוק מאפשר לבעל זכויות יוצרים לקבל פיצוי ללא הוכחת נזק בגין כל הפרה בסך 0 - 100,000 ש"ח. מאחר והודעות בפורום הם כמובן לא יעוץ משפטי לא אוכל לענות לשאלותיך מעבר לכך. בברכה,

למעלה