עזרה לגבי שכן בעייתי שגר בסמיכות וממרר את חיי עם שיפוץ תמידי

karlek

New member
עזרה לגבי שכן בעייתי שגר בסמיכות וממרר את חיי עם שיפוץ תמידי

שלום לכם, אני כבר כל כך מותשת וכל כך אובדת עצות שאני לא יודעת מה לעשות ואני חייבת עזרה. יש שכן שגר דלת לידי. כל הדירה שלנו מחוברת בסלון, במטבח, ובמרפסת הסלון. למעשה כל הדירה מחוברת חוץ מחדר השינה שהוא פנימי יותר. זה שכן שנכנס לפני שנה לדירה, והוא למעשה משפץ לבדו את הדירה. הוא לא עובד ולכן נמצא בבית כל הזמן ומשפץ מזה כבר שנה לאט לאט את הדירה בעצמו כך שכל יום אני צריכה להתעורר לרעשי הקדיחות שלו והדפיקות שלו. זה שכן שכבר הסתכסכתי איתו מכיוון שלאחר הרבה בקשות חוזרות ונשנות לנסות להתחשב בשעות, ולהפסיק לדפוק בשבת, חג ולילות מאוחרים, ונתקלתי פשוט בחוסר רצון מוחלט לשתף פעולה ובחוסר אכפתיות לאי הנוחות שהוא גורם, פניתי למשטרה כשעשה את זה בשעות ובימים הלא מותרים (שבת חג, אחרי עשר בלילה) והם באו לדירה. הוא מצידו אמר להם שהוא לא משפץ הוא רק "תלה תמונה". כלומר, שיקר לשוטר בפרצוף. אני כבר לא יודעת מה לעשות כי לא נראה שיש סיום לדבר הזה באופק. האם מישהו יודע מה עליי לעשות או לתת לי איזשהו טיפ לגבי זה כי החיים שלי הם כבר בלתי נסבלים.
תודה

יש פתרונות פשוטים - מחוץ לחוק הפלילי

אנשים משפצים דירות - יש שעות שזה מותר - ויש שעות שלא.

יש גם כללים לאן לזרוק את הזבל - והאם להציב מכולה ועוד - זה בטיפול העיריה. כך שאפשרי לדאוג שהעירה תוציא צו הפסקת עבודות - עד להצבת המכולה ועוד. (מה שיאלץ אותו להזדרז).

הבעיה של מטרד רעש - היא בעיה קשה - ולא תמיד לצפות מהמשטרה להיכנס לטיפול בבעיה כזאת - כי כל פעם זהו מטרד רגעי - ואז עד שהמשטרה באה - זה נפסק.

באם הוא באופן קבוע משפץ בלילות/שבת ועוד.

יש לבצע תיעוד תמידי של הפעולות - שכולל תיעוד אקוסטי (רמת דציבלים) - ולהגיש תביעה כספית לאור זאת.

ראוי לציין - בעת הורדת הפסולת מהדירה (בשיפוץ) יתכן ונגרם לבניין כולו נזק - ואז צריך לדאוג שהדיירים (הוועד) יתבע אותו.

לכן אני מציע ללכת לעורך דין אשרחי/נזיקי שיוכל לאמוד את הנזק - לפי כמות הרעש והמטרד שיש במקום - הוא גם ידון בצווים אפשריים למקום (אחרי בחינת הראיות).

karlek

New member
ה"ועד" של הבית הוא האבא של הבחורה שגרה שם

פניתי אליו כמה פעמים אבל הוא אפילו יותר חוצפן ממנה. איך זה שאני מתלוננת על ביתו היקרה שהיא אומנית ובסך הכל רוצה לתת דרור לביטוי האומנותי שלה.
בקיצור אין כאן על מה להתלונן לועד.
לגבי מכולות וכאלה דברים - אין להם מכולות. הם משפצים ממש ממש בקטן זו הבעיה.
זה ממש ממש ממש בקטן, כל פעם תולים פה משהו, עושים פה משהו, צובעים ומלטשים כאן...אתה מבין שזה לא שיפוץ ענקי, מדובר כאן ביותר עניינים קוסמטיים. העניין הוא שהם כל הזמן בבית. ולכן לאורך כל שעות היום זה מפריע ביותר.
אמנם זה בשעות שכביכול "מותר" אבל...יחד עם זאת זה ממש ממש מפריע! כי כמה זמן אפשר להמשיך עם זה? ואין שום סיכוי שהם גם יפסיקו. כלומר, הם עכשיו מחליטים לשים בריקים, שבוע אחר כך בא להם לנסר חלון בצורת חצי עיגול לשמיים, שבוע אחר כך יחליטו על נדנדה בסלון. כל מני דברים. הם זוג "אמנים" שעובד מהבית ולא יוצא מהבית וזה פשוט הוריד לי את רמת החיים באופן משמעותי ומעבר לזה גם ממש פוגם לדעתי בערך הדירה. אם אני עכשיו באה לנסות ולמכור, אנשים יגיעו בכל שעות היממה וינוסו על נפשם בסוף - כי תמיד תמיד יש רעש.

בתחום המשפט הפלילי - זה לא.

כך שאני מציע שתפני לעורך דין אזרחי.

אבל גם לפני פניה אליו - לבצע תיעוד של הרעשים - זמנים ועוצמות - על מנת שהוא יוכל לחוות את דעתו על בסיס מידע מוצק.

הקמת רעש חזק או בלתי סביר היא עבירה פלילית

ותיעוד קבוע של עוצמות הרעש אינו מעשי.
ראה:
סעיף 2, 11(א)(1) ו- 11ה לחוק למניעת מפגעים;
תקנה 4 ו- 17 לתקנות למניעת מפגעים (מניעת רעש).

לשואלת:
ראי גם התגובות פה ושם (הערה: בדבריו של השופט רם וינוגרד, המצוטטים בתגובה המקושרת הראשונה, במקום: "אינה אוסרת", צריך להיות: "אוסרת" [הטעות במקור], ובמקום: "בין השעות 22:00 לשעה 07:00", צריך להיות: "בין השעות 20:00 לשעה 07:00" [כי התקנה, שאליה מתייחס השופט, שונתה מאז]).

אין כאן תאור של רעש חזק במיוחד ו/או בלתי סביר.

אלא תיאור של שיפוץ אישי - שלא ממש מסתיים.

קשה לי לראות את משטרת ישראל מטפלת באירוע שכזה.

למעלה