עזרה למהגר המתחיל

שרוליק78

New member
עזרה למהגר המתחיל

שלום לכולם, יש לי מספר שאלות למומחים, קראתי קצת בפורום אך אני רוצה להיות בטוח 1. אני מהנדס אלקטרוניקה (בתחום board design למי שמבין), מה הם הערים הטובות ביותר עם סיכוי למציאת עבודה בתחום? 2. האם יש צורך ללמוד גם צרפתית כדי להגר לקנדה? 3. אני מעוניין לגור במקום שיש בו קהילה יהודית (גנים,בתי ספר), לאילו ערים כדאי לתכנן? 4. מה היחס לישראלים בקנדה? האם אנו בעלי שם רע גם שם? 5. אשתי אחות מוסמכת, מה סיכוייה למצוא תעסוקה? תודה מראש לכל המשיבים

רוב התעשייה המתקדמת נמצאת סביב טורונטו

קיצ'ינר ומארקהאם באונטריו כולם סמוך לטורונטו, יש גם תעשיות כאלה באלברטה ואיזור וונקובר. אני מניח שיש גם באיזור מונטריאול ואוטאווה, אבל אין לי היכרות יסודית. מי שלא מהגר לקויבק ממש לא צריך צרפתית, קהילה יהודית יש בכל עיר גדולה בקנדה, אבל קהילה ישראלית גדולה ומאורגנת יש רק באיזור הצפוני של טורונטו, ובפרברים הצפוניים - ט'ורנהיל וריצ'מונד היל. ומטבע הדברים גם מגוון של מוסדות חינוך היהודי מצויים בעיקר באיזור טורונטו ובערים גדולות כמו קלגרי, ויניפג, ונקובר, מונטריאול ובעיקר - בענק- בטורונטו וסביבתה. לישראלים ככלל אין שם רע בקנדה, אבל מי שעובד באופן לא חוקי ברוכלות בהחלט יוצר אוירה שלילית כלפי ישראלים צעיריםאצל קציני ופקידי ביקורת הגבולות, אבל זה ממש לא חל על מי שמהגר בהליך חוקי מסודר, אלה מתקבלים בזרועות פתוחות. לאחיות בעלות תואר BA בסיעוד, קל מאד למצוא כאן עבודה בשכר גבוה אחרי שהם לומדות אנגלית וטרמינולוגיה מקצועית ועומדות בבחינה לא קלה לאחר שסיימו תהליך הערכה ושקילה של התואר. יש תהליך מאד מסודר של המרה ורישוי של אחיות מוסמכות אקדמאיות, וצריך ללמוד את הנהלים וללכת במסלול במקביל למסלול ההגירה.

שרוליק78

New member
תודה, ועוד משהו

מה תוכלו לספר על צדדים שליליים של קנדה? מה לא מוצא חן בעינייכם שם? אודה מאוד על התשובות

shipy1234

New member
חוץ מהדובים ברחובות הכל דבש.

סתם, סע לשם לחודש, תטייל ותתרשם. מקום נהדר.

martines

New member
צדדים שליליים שאלת ?

1. מזג אויר - חורף בלתי נסבל שנמשך 10 חודשים 2. יוקר מחייה גבוה, מחירי שכירות , אוכל, דלק, 3. מיסים גבוהים - מס הכנסה, מע"מ 15% , ארנונה ... כמעט כמו בארץ 4. מציאת עבודה וניסיון קנדי - למהגר ישראלי מקצועי ומשכיל עלול להיות קשה ביותר, ברוב המקומות דורשים ניסיון קנדי ממהגרים 5. מגורים ותחרות עם מהגרים מכל העולם - סוריה לבנון הודו מצריים עזה , הן חלק מהמדינות שתושביהם יכולים להיות שכנים שלך או חברים לעבודה או מתחרים שלך על מקום העבודה. 6. שוחטים אותך במחירי הביטוח לרכב (300$ לחודש!) כבר התחילה לכאוב לי היד אז אני אפסיק פה ....

martines

New member
אני התפכחתי מזמן מהחלום הקנדי

חזרתי לארץ, למזלי בלי להפסיד הרבה כסף הכרתי מספר משפחות שעשו יחד איתי את תהליך ההגירה, חיפשו עבודה ללא הצלחה במשך מספר חודשים ולאחר שחיסלו את רוב חסכונותיהם , נאלצו לחזור לאץ עם הרבה פחות ממה שהיה להפ כשעזבו לשם. יש כמובן גם סיפורים אחרים של אנשים שמצאו עבודה כשכירים, והם מצליחים להחזיק מעמד . אבל אני עדיין לא מכיר אישית לצערי אף אחד שהעלה את רמת החיים שלו בצורה משמעותית ממה שחי בארץ.

gilad_no

New member
הנפלים תמיד משמיצים

כל מי שלא הצליח במקום מסויים תמיד יחזור וילכלך. מי שבאמת מוכשר - יצליח בכל מקום, גם ישראל וגם בקנדה. ואם אתה לא מכיר אישית אנשים מוצלחים, זה מראה שאתה גם מסתובב בחברה לא מוצלחת במיוחד ולכן אני לא מופתע שגם אתה נכשלת.

Astroo

New member
זה תלוי גם במזל ובתזמון

מי שמהגר בתקופת שפל כלכלי, יותר סביר שלא יצליח למצוא עבודה במקצוע.

gilad_no

New member
סוגר שנתיים כרגע

וחי ברמה הרבה יותר גבוהה מאשר בארץ

martines

New member
שמח לשמוע! , הייתי שמח לשמוע את הסיפור שלך

ואני בטוח שזה יעודד אחרים שכבר נמצאים בתהליך ...

gilad_no

New member
זה לא רק אני

זה אולי לא סקר מדעי, אבל ממה שאני מתרשם, רוב האנשים כאן בפורום מרוצים מהמעבר, ולמען האמת אתה הראשון ששמעתי שחזר לארץ לאחר שניסה ולא הצליח. הרי לא מזמן פורסם שיש הגירה שלילית לישראל, מה שאומר שאין חוזרים, וגם מראה כי יש יותר יתרונות בחיים בחו"ל מאשר בארץ (וזוהי גם כנראה המסקנה של משתתפי פורום זה, אחרת הם לא היו כאן). רוב האנשים חושבים שמגיע להם הכל על מגש כסף. הם מצפים לעבור ושהכל יעבור חלק. אם אתה לא מוכן לשלם את המחיר, אל תנסה בכלל. ברור שיש קשיים, אבל הכל מסתכם בנחישות שלך. לי אמנם היה מעבר מעט יותר חלק מרוב האנשים (בזכות הצעת עבודה), אבל זה לא אומר שלא היו לי קשיים. לא קל להסתדר במקום זר, לבד, ללא משפחה, חברים, ועם שפה זרה. רוב הישראלים מהגרים לטורונטו ששם הכל באנגלית. אני עברתי למונטריאול וכאן השפה השלטת היא צרפתית (אני לא דובר צרפתית). לפני הראיון, השקעתי בשיעורים עם מורה פרטית ללימוד צרפתית, רק כדי שאני אראה יכולת בסיסית למראיינת. ולגבי עבודה, כבר פרסמתי כאן מספר פעמים הצעה, כולל אפשרות לעזור בסידור אישורי עבודה. יחסית לכמות המתלוננים והמחפשים כאן, כמעט ולא קיבלתי פניות, וגם אלו שכבר קיבלתי, נעלמו והראו חוסר רצינות. אז כמו שאמרתי - זה הכל תלוי בבנאדם. אם אתה מוכשר, אתה תצליח בכל מקום.

martines

New member
אנשים לא ששים לספר על כשלונות, זה חדש ?

שים לב לתגובה שלך עצמך למה שאני סיפרתי, תגובתך הייתה יהירה מתלהמת ומזלזלת, קל היה לך להאשים אותי במצב. אין קל מזה, למה שמישהו ירצה לשתף בכשלונות אם הוא יזכה לתגובות כאלה, ישראלים במיוחד אוהבים לספר על ההצלחה שלהם בחול , תיזכר במערכון של דודו טופז שם ישראלי מתגאה בכסף הרב ובמצבו הטוב בעוד הוא בעצם נהג מונית ודבר נוסף ידידי, לא היה לך העונג לחפש עבודה כמהגר בקנדה, אתה נחתת למקום עבודה מסודר בלי צורך להלחם בהודים סינים וערבים על מקום העבודה שלך , פלא שטוב לך ?

gilad_no

New member
לא צופה בדודו טופז

הוא מסמל מבחינתי את הישראלי המכוער. התגובה שלי נבעה מגישתך כאן בפורום: החלטת לעבור לקנדה מסיבותייך שלך, ניסית את מזלך, ולאחר שלא הלך - אתה משמיץ ומנסה לשכנע כל מהגר לא לבוא לכאן. באם היית מספר על נסיונך בצורה עניינית בלי להשמיץ כל דבר אפשרי, גם התגובה שלי הייתה בהתאם. נכון שאצלי היה יותר קל, אבל מעולם לא טענתי שכאן החיים נפלאים. אני מודה שכאן יש בעיות, ואני כן מכיר את חיפוש העבודה מקרוב (אישתי מחפשת עבודה כאן) ויודע בדיוק עד כמה זה קשה. ואני נחתתי במקום מסודר מהסיבה שהייתי מוכן להשקיע בזמנו את כל כולי בכל תחום שפניתי אליו, ובסופו של דבר זה הוכיח את עצמו. לא קיבלתי דבר על מגש של כסף. טוב לי מהסיבה הפשוטה שבסיכומו של דבר, היתרונות כאן עולים על החסרונות.

martines

New member
אתה בין היתר מכנה את אלו שמהגרים לקנדה נפלים

שהרי מי שמוצלח מצליח בכל מקום לא ? "כל מי שלא הצליח במקום מסויים תמיד יחזור וילכלך. מי שבאמת מוכשר - יצליח בכל מקום, גם ישראל וגם בקנדה." וחלק גדול מהשיראלים שמהגרים לקנדה עושים זאת כי בארץ הם לא כל כך הצליחו ולא טוב להם כאן, ואם תשאל אותם תשמע לא מעט "ליכלוכים" על ישראל. התגובה שלך באה ממקום של התנשאות ויהירות, גם אתה, "מוצלח" ככל שתהיה, לא חסין בפני צרות ומכות כואבות. תזכור את זה לפני שאתה מתנשא על אחרים.

shipy1234

New member
לא הבנתי את הטיעון שלך

נניח שחלק מהישראלים שהיגרו לקנדה עשו זאת כי לא הצליחו בארץ. איך אתה מסביר את הצלחתם בקנדה?

למעלה