עזרה למהגר המתחיל

martines

New member
ציטוט "מי שבאמת מוכשר - יצליח בכל מקום"

לפי gilad_no , מי שלא הצליח בישראל אבל הצליח בקנדה אינו מוצלח שהרי לא הצליח בכל מקום ... כנ"ל לגבי מי שהצליח בישראל אבל לא הצליח בקנדה .... תקן אותי אם אני טועה בהבנת דבריו של gilad_no

gilad_no

New member
כמו שאמרתי קודם,

הבעיה בארץ שגם אם אתה רוצה להצליח, המדינה תוקעת לך טריזים בגלגל.

gilad_no

New member
הבנת אותי מצויין

לא באתי להתנשא. להיות מוצלח לדעתי זה עניין של בחירה אישית. אם תשקיע מספיק - תהיה מוצלח. כמובן שאם יש לך הורים מליונרים שיכולים לתמוך בך בכל שלב, אז כנראה שגם תהיה מוצלח, אבל רובנו אנשים ממוצעים. לגבי ירידה מהארץ, לא כולם עושים זאת בגלל שלא הצליחו בארץ, ורובם מלכלכים על דברים אחרים. תקרא בפורום על מה רוב התלונות של המהגרים ותראה שהן לאו דווקא עקב בעיות כלכליות. הבעיה בארץ (לדעתי), שגם אם אתה מוצלח, לא תוכל לממש את מלוא הפוטנציאל עקב מיסוי גבוה, שחיתות שחודרת לכל פינה טובה, אלימות שמשפיעה על כולנו (כולל במישור הכלכלי) ודברים שונים. ודבר אחרון: המצב בארץ כבר מתחיל להגיע למצב שאם אתה רוצה להצליח, אתה צריך להיות מושחת או לעבור על החוק. יש אנשים שלא מוכנים לעשות זאת כי הם עדיין אנשים מוסריים, אז הם בוחרים לעבור למקום (קנדה) שבו דברים מתנהלים עדיין בצורה נורמלית.

martines

New member
הנפלים תמיד משמיצים :)

יש הרבה אנשים שחיים טוב בארץ, אין להם הורים מיליונרים, ולמרות המיסוי ( קיים גם בקנדה ) ולמרות השחיתות (קיים גם בקנדה) ולמרות הכל חיים טוב ומצליחים ויש להם עסקים והל לא מרמים ולא עוברים על החוק, כנראה הם אלה המוצלחים באמת. ואיפה בדיוק דברים מתנהלים בצורה נומלית ? , אתה כנראה לא קורא עיתונים בקנדה , אינסוף פרשות שחיתות, מערכת בריאות מתפוררת, מערכת חינוך בירידה תמידית, משטרה מנוונת .... בתקופה שחייתי בטורונטו אני פשוט נדהמתי מכמות השחיתויות הפשע ועליבות מוסדות השילטון, עזוב , לכל מקום יש את הצרות שלו .

gilad_no

New member
אכן, צרות יש בכל מקום

אבל כמו שטענתי קודם, ואני אחזור כעת: השאלה אם היתרונות עולים על החסרונות. מעולם לא טענתי שאני שונא את ישראל. אני אוהב את הים שם, אין על האוכל של הארץ, הפתיחות של האנשים ויש עוד הרבה דברים טובים. בקנדה האנשים יותר סגורים (אבל לא כמו האמריקאים), מערכת הבריאות לא משתווה לישראל ועוד דברים. אבל בסיכומו של דבר, כל מי שכאן בפורום הנ"ל (אפילו אתה, לפני שנכשלת וחזרת), הגיע למסקנה שלקנדה יש יותר יתרונות מאשר ישראל. אני קורא עתונים בקנדה, ועדיין לא ראיתי שחצי פרלמנט מושחת. הארפר לא מואשם בשוחד, אליזבת לא מואשמת באונס של העובדים שלה, דאגלס לא דוחף לשון לחיילות של צבא קנדה, קרול לא מעלה 10 מליון בעמותות ועוד היד נטויה. ההבדל זה באחוז הבעיות.

mikki01

New member
אבל לי היה העונג

ואני גם הגעתי לכאן לפני חמש שנים בתקופת השפל בהייטק עברתי כבר 4 חיפושי עבודה רציניים ובכולם(כולל בפעם הראשונה) מצאתי תפקיד הולם ומתאים לכישורים שלי ללא עבודה מסודרת מראש, ללא קשרים מצאתי את העבודה שהתאימה לי תוך 6 שבועות בפעם הראשונה שהגעתי לכאן

לנה123

New member
אפשרות לעזור בסידור אישור עבודה

שלום גלעד ! אני ובעלי מתכננים להגר למונטריאול כרגע אנחנו משקיעים בשיעורים עם מורה פרטית לצרפתית.הגשנו בקשה דרך עו"ד. בעלי הינו טכנאי חשמל וכן בעל תעודת ספרות. במידה ויש לך רעיונות כיצד למצוא עבודה עוד לפני הגירה ולקבל זימון מהמעסיק. אודה מאוד אם תעזור לנו.

gilad_no

New member
אם הוא היה מתכנת, הייתי יכול לעזור

פירסמתי פרטים מספר פעמים בפורום. נסו לבצע חיפוש.

Astroo

New member
איך הגעת לחורף 10 חודשים?

למיטב ידיעתי בין מאי לסוף ספטמבר מזג האוויר די חמים (לפחות בטורונטו), חוץ מזה יש גם סתיו ואביב (מה שחסר בארץ). המיסים עדיין יותר נמוכים מאשר בארץ, כך שזה לא אמור להיות צד שלילי עבור ישראלי.

gilad_no

New member
אתה מטעה בגדול

אני גר במונטריאול שנחשבת יותר קרה מטורונטו. 1. החורף האחרון היה מאוד קצר (קצר מידי לטעמי - לא ניצלתי מספיק את עונת הסקי). היה שלג רק במשך 3.5 חודשים. 2. יוקר מחייה - חלק מהדברים יקרים יותר מבארץ, חלק יותר זולים. בסופו של דבר זה מתקזז. בקנדה אני לא מרגיש חנוק כספית כמו שהרגשתי בישראל. מה גם, שיש הרבה הטבות מס, בעיקר כל מה שקשור לילדים. אחזקת רכב כאן *הרבה* יותר זולה. לגבי שכר דירה, ניתן למצוא מקומות נחמדים מאוד במחירים דומים לארץ (וכאן זה אפילו יכול לכלול חשמל+מים ואין צורך בתשלום ארנונה). 3. מס נמוך יותר מהארץ - נקודה (מע"מ ומס הכנסה). 4. כמו שאמרתי במקום אחר, אם אתה מוכשר - תמצא עבודה, גם עם נסיון "ישראלי". כולם כאן מהגרים ולכן אתה שווה לכולם. לטעמי יש מעט יתרון קטן לישראלים וזאת עקב הבדל תרבותי בינינו למהגרים אחרים, אבל זאת תחושה אישית שלי. 5. יש לי כאן חברים איטלקים, יוונים, לבנונים, מיצרים ואפילו אירנים רחמנא ליצלן! זה חיסרון? 6. עשיתי ביטוח רכב (SUZUKI GRAND VITARA) ללא PR (רק עם אישור עבודה שזה הרבה יותר יקר), על בסיס רשיון ישראלי ולא מקומי (שוב - הרבה יותר יקר). יצא לי 1300$ לשנה כולל המיסים. לחלק ל12 עדיין לא מגיע ל300$ לחודש. עכשיו נוסיף לזה שקט נפשי, איכות חיים, רוגע, חוסר בקללות\צעקות\דחיפות בתורים\נימוס של אנשים.

martines

New member
אני אענה בקצרה כי נגמר לי הכח למתלהמי קנדה

1. אני מגדיר חורף כאשר הטמפרטורה יורדת מתחת ל 4 מעלות והרוחות מהקוטב מורידות את הטמפרטורה ל 0, ומה קשור שלג ? אם יורד גשם זה קיץ בעיניך ? 2. אם היית כל כך חנוק כספית בישראל, סימן שאתה לא כל כך מוצלח, היית יכול לנסות להצליח יותר ולהרויח יותר. אני מכיר אנשים שחיים בישראל מצויין ולא חנוקים. האם בגלל זה עזבת ? 3. אמרתי גם קודם - מיסים נמוכים במעט מבשיראל לא בצורה משמעותית לדעתי ! 4. כמה זמן אשתך מחפשת עבודה ? 5. חברים שהיגרו מעזה יש לך ? הכרתי אישית ישראלי שהשכן שלו היה מהגר מעזה שאיבד כמה בני משפחה בתקיםות ישראל שם. הוא נאלץ לעבור דירה כיוון שהמשטרה הקנדית המנוונת לא ידעה איך להתמודד עם ההתנכלויות והאייומים של אותו עזתי, ופשוט לא עשתה כלום. איך היית מרגיש אם השכן הערבי היה מקלל את הילד שלך ויורק לו בפנים ? (מקרה אמיתי) 6. אתה כנראה ביטחת את עצמך באחד מביטוחי הבלוף הידועים, תבדוק טוב טוב על מה חתמת (בעיקר את האותיות הקטנות) ותבדוק כנגד מה אתה מבוטח. שקט נפשי, רוגע וכו וכו .... אין הרבה מזה בטורונטו, המקום הזה הפך להיות פח זבל גדול של מהגרים. סורים, לבנונים, עזתיים, הודים, וכו וכו , כל אחד מביא את התרבות והמנטליות שלו, ולא מדובר בתרבות אירופאית !!! צפירות וקללות הן לא מחזה נדיר בטורונטו, אני עצמי ראיתי לא מעט פעמים מכות ברחוב, תאונות עקב נסיעה פרועה. אתה יכול לעשות ניסוי פשוט, נסה להתהמהמה טיפה ברמזור כשהאור יתחלף לירוק ... תראה מה יקרה,

gilad_no

New member
לא כ"כ בקצרה...

1. החורף כאן קר- נקודה. בחורף האחרון הטמפרטורות הגיעו גם למינוס 30. מה הנקודה שלך? אף אחד לא טען שבקנדה 10 מעלות בצל. עכשיו הטמפרטורות מאוד נעימות, בקיץ האחרון לא יצאתי למקומות ללא מזגן, ויש כאן סתיו מדהים. 10 חודשי חורף זה שקר נטו. 2. הייתי חנוק כספית בישראל למרות שהרווחתי מעל הממוצע (רמת החיים נקבעת ע"פ ההכנסה). אם אתה רוצה באמת לשמוע את הסיפור שלי, הנה תמצית: עבדתי במקום מצויין בישראל, ורציתי לנסוע לטייל. התפטרתי, לקחתי את כל החסכונות ונסעתי למספר חודשים לטייל בדרום אמריקה. כל מי שהכיר אותי אמר לי שאני מטורף שזרקתי כך כל מה שהיה לי. תוך כדי הטיול, חברה בקנדה שהכירה אותי (דרך פרוייקט משותף שעשינו יחד פעם) שמעה שהתפטרתי, והציעו לי להגיע לשם כאשר אני אסיים את הטיול. לאחר הטיול, נסעתי לקנדה, עבדתי עם אישור עבודה (שהם הוציאו לי) ותוך כדי הוצאתי PR. 3. מיסים יותר נמוכים גם על מוצרים (רכב, דלק וכו'), עם מיסים אישיים יותר נמוכים (מס הכנסה), משאירים לך יותר נטו כל חודש. 4. על עצמי אין לי בעיה לדבר, אבל בוא נרד מהנושא של אישתי. 5. עובד איתי בחור לבנוני, שכאשר התחילה המלחמה, אישתו הייתה בלבנון ונתקעה שם כי ישראל שמה סגר על שדה התעופה ועל הנמלים. מכיוון ששנינו אנשים תרבותיים, הוא יודע שלא אני החלטתי על הסגר הנ"ל ולכן לא הייתה לנו שום בעיה אישית בינינו. לגבי החבר שלך, אם המשטרה לא מתערבת - שיגיב! חארות יש בכל מקום (כן, גם בקנדה). ההבדל זה באחוזים שלהם יחסית לאוכלוסיה (מה לעשות, בארץ יש יותר חארות). כמו שאמרתי קודם, בכל מקום יהיו בעיות, וגם כאן ראיתי אנשים נדחפים בתור, רק שכאן זאת לא הנורמה. לגבי רמזורים, לא נתקלתי אישית בצפירות - מצטער (ואני לא משקר). לגבי הגזענות שלך, אפשר להגיד את זה גם על מדינת ישראל בראשית דרכה: היא פח זבל של מהגרים: מרוקאים, תימנים, עירקים וכו'. זה נשמע לך תקין? ואני מודה כי אני לא מכיר את החיים בטורונטו. למעט סופ"ש שביליתי שם, אני חי במונטריאול.

shyi1

New member
אל תאמינו לו אפילו...

gilad_no הוא סתם משקר מפני שחסר לו כל החיים שלו... בלה בלה בלה דומה לסיפורים של הסבתא שלו...

mikki01

New member
לא שווה אפילו תגובה

אתה לא משנה אפילו את הנושאים שאתה מדבר עליהם לא נמאס לך כבר ?

איל שחר

New member
זה לא רק זה. עברתי בטורונטו ושומו שמיים!

תאר לעצמך! ההמבורגרים במקדונאלדס קטנים יותר מאשר בארץ! ולא מוגשים לפני עשר בבוקר! מה עם חופש הבחירה? חופש הפרט? מדינה על הפנים!
כמעט שעצרתי את התהליך

למעלה