עזרה למישהי חסרת אונים

לבת של השכן ../images/Emo140.gif אשמח מאוד

לעזור לך גם ללא תשלום תוכלי לכתוב כאן את המכתב בעברית ואשמח לתרגמו עבורך. ואם יש כאלו כאן שלא מוכנים לעזור, אז יעשו טוב אם לא יענו בכלל, מכיוון שאני בטוחה שבת השכן יודעת טוב מאוד שאפשר לפנות למתרגם מקצועי ולשלם כסף, ענת זיידמן לא המציאה את הגלגל.

ramihann

New member
יופי, דנהל´ה!

ולבת של השכן, זכרי רק זאת: מה שנמכר בזול עולה ביוקר! חן חן לענת זיידמן - אל תתני לכל זבי החוטם להזנות את מקצוע התרגום!

דנה,

אם ברצונך לעזור לבת של השכן לתרגם מכתב שלם את מוזמנת לעשות זאת באופן פרטי. צדקה ענת שזה מסוג הדברים שנעשים בתשלום. מרבית המשתתפים כאן מתפרנסים מסוג עבודות שכזה, ולכן לא מקובל לבקש עזרה כל-כך מסיבית. נשמח לעזור לה, לך ולכל אחד אחר בתרגום מלים, ביטויים ומשפטים ספציפיים.

עזרה למישהי חסרת אונים../images/Emo7.gif

שלום התבקשתילכתוב מכתב לאוניברסיטה באנגלית אמריקאית המפרט את רצוני והסיבות שבחרתי בהן שבגינן הלכתי ללמוד בחוג מסויים. אני מנסה כבר כמה ימים לכתוב אותו ו...חסרת אונים.איך כותבים מכתב באנגלית,מהם הכללים?ובכלל העברית שבה אני מנסחת היא נאה גבוהה ואילו באנגלית לא מוצאת את הידיים והרגליים...מישהו מוכן להרים את הכפפה ולעזור לי? מדובר במכתב חשוב מעין כמותו ללימודי בשנה הנוכחית. תודה הבת של השכן

איזה כיף לי שיופי לי, אה ?

ולכל אלו שיודעים לתרגם בצורה מקצועית אך לא מוכנים לעשות זאת "בחינם", כמו שאתם אומרים, מה אתם בדיוק מחפשים בפורום הזה ? מה קרה ? נגמר הביקוש לעבודות בתרגום ? אם זה בכלל התחום שבו אתם עוסקים ?

אסנת, אם זה אכן כך , אז למה בדיוק

נועד הפורום הזה ? וחוץ מזה, מה כל כך רע בזה שאני מוכנה לעשות זאת בחינם ובכיף ? האם זה כל כך פסול ? לפי דעתי לא.

כמה מילים קטנות אבל גדולות!

שלום לכולם נכון כל בעל מקצוע צריך לקבל שכר על עבודתו.אך גם מורה למתימטיקה נותן לעיתים הסברים אחרי השיעור מבלי לגבות כסף נוסף,וגם בעל המכולת נותן לפעמים מוצרים בחינם.גם זמרים מופיעים בהתנדבות,גם שכנה יכולה לתת סוכר כשצריך...לא כל דבר נמדד בכסף. במקרה שלי למען האמת לא ממש חשבתי שמכתב פשוט יידרוש שכר,וגם אם כן יש שטחים אפורים.למה לאטום כל סוג של עזרה,גם אם יותר מאסיבית רק בשם המקצוע?נשמע שיש פה רגישות עילאית לגבי המקצוע שבו אתם עוסקים... תודה דנל´ה! את מותק!

ramihann

New member
דנהל´ה החינמית

אינני מכיר אותך, אינני יודע בת כמה את ומה יכולתך בתרגום, אך אני יכול לומר לך במידה רבה של בטחון המבוסס על ניסיון של שנים ובפראפראזה על מה שאמרתי ל-"קליינטית" שלך, שאם התרגום שלך לא עולה כסף, הוא בטח גם לא שווה כסף. אולי יום אחד, אם תרצי להיות עצמאית ולהשתכר בכבוד למחייתך, ותאלצי להתמודד עם כל מיני "פילנטרופים" שמעניקים את שירותיהם בחינם - או בזול - מכל מיני סיבות (מוצדקות בעיניהם), אולי אז תביני למה אנו נזעקים. עד אז אין סיכוי שתביני, והאטיטיוד הצדקני, הילדותי והאגרסיבי שלך מעיד על כך כאלף עדים. בינתיים, כפי שאמרתי - יופי דנהל´ה!!!

../images/Emo3.gifנו ב´מת!

אף אחד לא מצדק פה.אבל מה שלא ברור זה דבר אחד,למה איכפת לכם שמיהו מנסה לעזור ללא תשלום?האם אתם עד כדי כך מרגידשם לא טוב עם המקצוע שלכם,שאם אתם לא מקבלים תשלום על תרגום אז הוא לא מוערך מספיק??? למה כשזמר מתנדב לשיר סתם בפאב שהוא מבלה בו בלי מטרות רווח אף אחד מעמיתיו לא מזדעק? אגב,אני הצעתי לדנה הקטנה תשלום מלא על עבודתה.מאחר והיא היתה מוכנה לעמוד לרשותי מיד ולתת לי עזרה ,שאולי אם לא הבנתם,לא הכסף היווה הבעיה אלא הדחיפות! וחאלס הטפות מוסר... לא רוצים לעזור בלי כסף-באמת שזה מובן אבל ההזדעקות שלכם כנגד מי שבוחר כן לעשות כך,מוזרה לאללה... ביי הבת של השכן

ramihann

New member
ערן 14 כבר עלה עלייך!

בהודעתך הראשונה, מדובר על מכתב "חשוב מעין כמותו" (שגיאת כתיב - צ"ל "מאין כמותו", אבל למי אכפת?). בהודעתך השנייה, כבר מדובר על "מכתב פשוט". אין לי כוח או כוונה להתווכח איתך - האינטרס שלך הרי ברור ושקוף: את הולכת לקבל שירות בחינם. הוויכוח שלי, במידה ויש לו בכלל תוקף, הוא עם דנהל´ה, התינוקת המתנדבת והצדקנית, שהיא ושכמותה מפריעים לי ולשכמותי להתפרנס בכבוד בשם ערכים לא ברורים. אגב, לשתיכן אומר, שאילו הזונות באמסטרדם היו עורכות כנס מקצועי או מקימות פורום באינטרנט, אף גבר לא היה מקבל שם שירותי מין בחינם רק בגלל העובדה שמתקיים כנס או שהוקם פורום. ותחשבו על זה...

נעמי2002

New member
אהה,מה יהיה?כל דבר נדרש להסבר?

שלום לך... מוזר אתה.גם מתרגם וגם צריך להסביר לך עברית פשוטה? הכוונה במשפט פשוט הוא,שהוא פשוט במבנה התחבירי שלו,במילים הרשומות בו.המכתב אינו אקדמאי,או לקוח מתוך מאמר מדעי העוסק באטמוספירה ובתאוריית המפץ הגדול.לכך התכוונתי.ומכתב חשוב,הכוונה שחשיבותו היא היסטרית בעיניי כי הוא יקבע דברים רבים לגביי בשנה הנוכחית. ואם עדיין לא הבנת,תיקח דוגמא של דרכוןאו ויזה,זה בסה"כ מסמך פשוט נכון?עשוי פלסטיק עם כמה פרטים מזהים...אבל חשיבותו היא עצומה כשאתה בדרכך למסוף הטרמינל בדרך לחו"ל.ברור? ולעניין הזונות.למה ללכת רחוק?יש פה פורום גרפולוגיה שנותן ייעוץ חינם!יש פה פורום של מומחים במיניות בפסיכולוגיה בפסיכיאטריה,רופאים בכירים שמקדישים מזמנם לייעוץ הכוונה,הרבה פעמים לאיבחון ממש מעל גבי הרשת.התרומה הזו שלהם גוזלת זמן רב,ואולי היו יכולים בזמן הזה לגבות כסף מפציינט פרטי?! יש פה לעיתים בקשות ושאלות שמומחים מעל גבי הרשת הולכים ומבררים ומקדישים מאמצים רבים ע"מ למצוא מענה למישהו שזר להם ולו רק בשם העזרה ובלי כוונת רווח. אגב,דנה מקבלת שכר על עבודתה.ולא בגלל הדיון כאן,אלא שלא כמו כמה מהאנשים כאן שחושבים שהכל סובב סביב הכסף,אני לא חושבת כך,ואם אדם רותם עצמו למעני בצורה כזו,הוא צריך לבוא על שכרו,גם אם היא לא ביקשה ולא ראתה צורך בכך. ואולי שמישהו פה ילמד אם לא לתת מעצמו לפחות לקבל את זה שיש אחרים שנותנים.

נעמי2002

New member
נעמי 2002=הבת של השכן,

רק שתבין,שממש לא חיפשתי משהו בחינם,אפילו כשלא הצלחתי לקבל מענה מדנה הקטנה בפרטי פניתי כאן מעל דפי הפורום במטרה שהיא תחזור אליי(היתה לי בעיה במסרים הפרטיים),ב ש כ ר!!! אגב פנו אליי כמה אנשים בזמן שחיכיתי לה,ובסוף היא כתבה לי ויותר מכך,התעכבה בעבודה בגללי... אז אני מאוד אודה אם הטפות המוסר לדנה הקטנה ייפסקו מקסימום תפנו אותם אליי..

ramihann

New member
את מבקשת להפסיק את הטפות המוסר?

הרשי לי, גברתי הנכבדה, להפנות אותך אל הודעתה המקורית של דנהל´ה - ההודעה השנייה בשרשור הנוכחי - בה היא מציעה את שירותיה "גם ללא תשלום" (בהדגשה) ומייסרת בשבט לשונה את ענת זיידמן שיצאה נגד בקשתך. מה קרה? כלום פסה רוח ההתנדבות מקרב בנות היישוב? אפילו דנהל´ה רוצה אתנן? מי התחיל כאן עם הטפות המוסר הצדקניות - אני או דנהל´ה? מה קיבלנו, בסופו של דבר? הרבה אוויר חם בנימה לוחמנית ומוסרנית - בעיקר מכיוון החינמיסטיות הפמיניסטיות נעמי 2002 (א.ק.א. "הבת של השכן") ודנה הקטנה (א.ק.א. "דנהל´ה") וכן... הפתעה!!! עסקת תרגום כשרה למהדרין בין "לקוחה לגיטימית" ל-"מתרגמת לגיטימית", ובתשלום!!! ואני שואל: בשביל מה היה כל הרעש, אם בסופו של דבר פעלת בדיוק כפי שהמליצה לך ענת זיידמן מלכתחילה? כשתהיו גדולות, את ודנה, אולי אסביר לכן פעם מדוע "שנור", "שירותי יעוץ בחינם" וכל הפילנטרופיה המזוייפת והמפוברקת הזאת הורסים את המקצוענות והאיכות בכל חלקה טובה בארץ. ודבר אחרון: עשי לי טובה ואל תשווי אותי לגרפולוגים - גדולי השרלטנים בכל הזמנים! מי בכלל עוד מתייחס ברצינות לפסבדו-מדע הזבלולי הזה?

Boojie

New member
לי אישית נשבר מזה.

לפורום אין כללים ברורים, ולכן כל אחד יכול לבוא ולהגיד "אז למה בעצם נועד הפורום?" ולהחליט בעצמו על הכללים. אני לא מעוניינת להשתתף בפורום שלא מצליח להגדיר לעצמו מה הוא. עם כל הכבוד לעזרה ההדדית, לחביבות ולנחמדות, אין לי זמן לבזבז על זה. אין לי בעייה עם האפשרות שייקבע שזה לא פורום מקצועי, אלא פורום עזרה לציבור, אבל שזה ייקבע בצורה החלטית סוף סוף, ונוכל סוף סוף לדעת האם יש טעם בכלל בנסיון להפוך אותו לקהילה מקצועית. אם לא ייקבעו לפורום הזה כללים ברורים, שאפשר יהיה להפנות אליהם אנשים מסוגה של דנה כדי להבהיר להם שכן, לפורום הזה יש הצדקות גם מעבר לתרגום בחינם לכל מאן דבעי, אני אפסיק לבזבז כאן את זמני. אני בטוחה שיש עוד אנשים שמפריע להם שהפורום הזה כל כך חסר כיוון.

פעם אחת ולתמיד

פורום תרגום ועריכה הוא פורום מקצועי המסייע ומייעץ למתרגמים, עורכים ומתעניינים בתרגום. אין מטרת הפורום לתרגם בעבור אף אחד קטעים שלמים, מכתבים, מאמרים או ספרים. המטרה היא עזרה הדדית וייעוץ בגבולות הטעם הטוב. בעבור מכתב כה חשוב, כפי שמציגה זאת הבת של השכן, מן הראוי לפנות למתרגם מקצועי המסוגל לבצע עבודה מקצועית ולא למתרגם חובב. מכתב חובבני ישיג גם תוצאות חובבניות. אנו, כאן בפורום, נשמח לסייע, כפי שכבר אמרתי יותר מפעם אחת, בבעיות נקודתיות. אני מקווה שהעניין הזה הובהר אחת ולתמיד ונוכל כולנו להמשיך באווירה טובה ופורייה.

וואו ../images/Emo70.gif לא יאומן ../images/Emo70.gif כל כך הרבה

תגובות עוררתי ביום אחד, בהתחשב בכך שהפורום הזה לא "זז" כמעט
תשמעו, חבר´ה, התגובות של אחדים מכם ממש פאתטיות. מה קרה בסך הכל ? אדם מסויים רצה לעזור לזולתו וזה עורר כל כך הרבה אנטגוניזם אצל אחדים מכם. באמת, אנשים ! מה זו ההתנפלות הזו ? במיוחד אתה, רמי, שלפי דבריך משתמע ש"גנבתי" לך עבודה. אז אם כך, אני חייבת לציין שאם (וזה על פי דבריך) אתה תלוי בפורום הזה במציאת עבודה, אז מצבך באמת באמת עגום. אני מאחלת לך שתמצא מקורות עבודה במקומות אחרים ובטוחים ולא בפורום הזה כי אם תפתח תלות בפורום הזה, אזי אוי ואבוי. תגיד, חשבת על הסבה מקצועית ? נראה לי שזה בדיוק מה שאתה צריך.

ולאוסנת חזן, מנהלת הפורום ../images/Emo36.gif

לפני שאת "מדביקה" תוויות לאנשים ומחליטה מי מקצוען ומי חובבן - תחשבי
מאין לך לדעת מי מקצוען בפורום או מי חובבן ? ואם מישהו רשם בכרטיס האישי שלו שהוא מקצוען, אז זהו, הוא מקצוען ? ואם מישהו לא כתב כלום, אז הוא חובבן ? אל תאמיני לכל מה שכותבים בכרטיסים האישיים.

Boojie

New member
דנה, לא נדמה לך שזה קצת חוצפה

להכנס לפורום שיושביו החליטו על סגנון מסוים, ולהתחיל לארגן כללים משל עצמך? אני לא יכולה לדבר בשם יושבי הפורום האחרים, אבל אני כן יכולה לדבר בשם עצמי. כמתרגמת, אני לא מחפשת מקום שבו אוכל למצוא שאלות של בני נוער שנורא רוצים שיתרגמו להם בחינם מכתב או שיר או סיפור או מה שזה לא יהיה, עם כל כמה שזה נחמד לעזור לאנשים. אני מחפשת מקום שבו אוכל להתייעץ עם אנשי מקצוע אחרים. ובטח אני לא מחפשת מקום שבו יוזילו את ערך המקצוע על ידי מתן שירותים מקצועיים חינם (כן, מקצוע שאנשים מתרגלים שאפשר למצוא בו שירותים בחינם, ערכו יורד, ובהתאמה יורד כמה שאנשים מוכנים לשלם עבורו). מכיוון שהיתה פה הסכמה של כמה וכמה אנשים שזה מה שהם מחפשים - פורום מקצועי, שיקח את המקצוע ברצינות, ויתן אפשרות לאנשי מקצוע לדון בשאלות מקצועיות בינם לבין עצמם, נראה שרוב האנשים פה (וזה כולל את מנהלת הפורום) לא מעוניינים לאפשר לפורום הזה להפוך לפורום "אולי תתרגמו לי את השיר הזה?", והוא יהפוך לכזה פורום אם מתרגמים מקצועיים ישתכנעו שאין להם מה לחפש פה. גם ככה יש פה יותר מדי שאלות שלא רלוונטיות לאנשי מקצוע. את רוצה פורום "מתרגמים עוזרים לקהל הרחב"? לכי ותקימי כזה. תציעי אותו לתפוז, הם בטח ישמחו להקשיב לרעיונות שלך, ואם לפורום יהיה ביקוש, הם מן הסתם גם ישמחו להקים לך אותו. אבל אל תכנסי לפורום שכבר יש בו הסכמה מסוימת, ותכריזי שלך זה לא נראה אז זה צריך להיות אחרת.

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif הצחקת אותי ../images/Emo70.gif

"יושביו החליטו על סגנון מסויים" - מדברייך משתמע שרכשתם את אתר "תפוז". אני לא דיברתי בשם אף אחד אחר אלא בשם עצמי בלבד. אני אמשיך לכתוב כאוות נפשי ואעזור לאנשים כמה ומתי שרק ארצה מבלי לשאול או להתייעץ עם אף אחד מ"יושבי הפורום" , כפי שאת מכנה אותם. ומי שמדבר בשם "יושבי הפורום" זו את ולא אני.

Boojie

New member
נראה לי שאין לך מושג

איך פורומים עובדים. פורום הוא לא רק תוכנת מחשב שמאפשרת שליחת הודעות - אם זה היה כל מה שהוא, הוא לא היה שווה כלום. פורום הוא גם קהילה של בני אדם. וכן, מרגע שבפורום מסוים מתגבשת קבוצה של בני אדם, הפורום מתנהל לפי החוקים של אותה קבוצה (ובמיוחד, אומר שוב, של מנהל הפורום). ואתר תפוז לא שווה כלום בלי הגולשים שלו, אותן קהילות וירטואליות שעליהן שמים כל כך הרבה דגש. בתפוז יודעים את זה היטב. ואת בהחלט לא מדברת בשם "יושבי הפורום". את מדברת רק בשם עצמך, ונראה שנדמה לך שזו הצדקה מספקת לחיות לפי הכללים שלך בכל מקום שמתחשק לך. אז יש לי הפתעה בשבילך: לא רק בעולם "האמיתי" זה לא עובד ככה. גם באינטרנט זה לא עובד ככה. גם באינטרנט יש כללים, וגם באינטרנט יש אכיפה של הכללים האלה. תקראי את תקנון תפוז אם את לא מאמינה לי. ושוב, אני פונה אל מנהלת הפורום: כל הברדק הזה היה נמנע אילו היו כללים ברורים ומוגדרים לפורום, כך שהיה ברור שהפורום מתנהל לפי קווים מנחים כלשהם ולא לפי רצונם המזדמן של הגולשים האקראיים. אם לא נוח לך לחבר אותם לבד, אולי את יכולה לחבר טיוטה ולהעלות אותה לאישור חברי הפורום?

למעלה