את גנבת לי עבודה?
מי את בכלל? האם את בכלל מסוגלת לעבוד ברמה שלי? האם את בכלל יודעת באיזו רמה אני עובד? מאיפה בא לך הרעיון שאני תלוי בפורום הזה למציאת עבודה? מאיפה לקחת את הלוגיקה האווילית הזו? האם היתה לך איזושהי אינדיקציה על כך שפניתי לקליינטית הפתטית שלך ("הבת של השכן") כדי לקבל ממנה את העבודה שאת ביצעת, בסופו של דבר, ובתשלום??? אנחנו מנסים ליצור כאן פורום של עזרה והפרייה הדדית בין אנשי מקצוע - לא בית תמחוי לתפרנים. את יכולה, כמובן, להמשיך ולהשתולל כאן כאוות נפשך (אם לא יחסמו אותך בשלב כלשהו), אבל את מפספסת לגמרי את כל הפואנטה. מתן שירותים בחינם הוא בניגוד לאינטרסים ארוכי הטווח שלנו - כמו של כל איש מקצוע אחר, איש איש בתחומו. הוזלת ערך השירות גורמת בסופו של דבר לכך שציבור הצרכנים אינו מוכן לשלם מחירים הוגנים. לדוגמה: שוק מוצרי הצריכה רווי כיום במוצרים זבלוליים, המיובאים בעיקר מסין, שרובם אינם שווים אפילו את מחיר המכירה שלהם - אבל זה מה שהשוק דורש, וזה מה שהשוק מקבל. אנשים כמוני, בתחום המקצועות החופשיים, נאבקים בשיניים כדי לשמור על רמה מקצועית גבוהה ושירות מעולה, אבל את אלה ניתן לספק רק תמורת תשלום הוגן. הורדת מחירי השירותים, הנגרמת, בין היתר, עקב יוזמות פראיות של אנשים כמוך (שלכולם, דרך אגב, יש אידיאולוגיה מסודרת והסברים מאוד הגיוניים לשיטת הפעולה הנלוזה שלהם), גורמת, בטווח הארוך, לפגיעה באיכות המוצרים והשירותים שלנו - שלא ברצוננו ושלא בטובתנו. אחדות מן היוזמות הללו באות דווקא מצידם של אנשי מקצוע מתחרים (כמו משרדי תרגום), אך לשמחתי, עד היום כוחות השוק גרמו להם, בסופו של דבר, "ליישר קו" עם כל היתר. זוהי הסיבה ל-"התנפלות" שלי. לא, אני לא חושב על הסבה מקצועית. אני מתרגם מקצועי. זוהי פרנסתי (למרות שאני מעורב גם בתחומים נוספים). אני עוסק במקצוע זה, פחות או יותר בהצלחה, כבר יותר מ-18 שנה. ועל החוצפה הקולוסאלית שלך בכך שאת מציעה לי להחליף מקצוע, ולא לפתח תלות בפורום כמקור פרנסה, וכן הלאה, נאמר כבר במקורות: "הרצחת וגם ירשת?" תחילה את מוזילה את ערך המקצוע ומורידה אותו לזנות בכך שאת מתנדבת לתת שירותים בחינם, אחר כך את נוזפת באלה שמנסים להעמיד אותך במקומך (במסגרת הפורום בלבד!!!) ובסופו של התהליך, למרות שביצעת את העבודה בתשלום (!!!), במין זחיחות מדושנת-עונג, את ממליצה לי לעבור למקצוע אחר??!! אינני רוצה להיכנס כאן לניבולי-עט, מתוך כבוד לפורום ולכלליו, אבל אני בהחלט יכול להמליץ לך לעשות הסבה מקצועית - למקצוע העתיק ביותר. נראה לי שאת הרבה יותר מתאימה לתחום ההוא - ומעניין יהיה לראות מה תעשינה הזונות הוותיקות כשאת תבואי ותתני שירותים בחינם, או יותר בזול...