עזרה למישהי חסרת אונים

ramihann

New member
אין צורך לרדת על אסנת

בוג´י יקירתי, לדעתי, את "יורדת" על אסנת שלא בצדק - היא מתערבת מדי פעם, כמידת יכולתה, ומעירה את הערותיה הצודקות. השינוי לו אנו זקוקים חייב להיות "אלים" במהותו: כל הודעה של אדם המבקש שירותי תרגום בחינם, או מציע שירותי תרגום בחינם, תימחק מיידית על-ידי מנהל/ת הפורום, ובא לציון גואל. לשם כך חייבת להתפרסם אזהרה נאותה - אפילו קבועה - וכל הפרזיטים והזונות יחפשו להם שדה לפעילותם החינמית (והציונית למופת) במקום אחר! ברכות.

Boojie

New member
צר לי, ממש לא התכוונתי לרדת על אסנת

ואם דבריי התפרשו ככה, אני מתנצלת מקרב לבי - זו הבעייה הישנה שאין אינטונציה באינטרנט ודברים לא בהכרח "נשמעים" כמו שמתכוונים שהם יישמעו. בסך הכל התכוונתי להציע לאסנת הצעה לעזרה, כי ככל שאני זוכרת היא התכוונה לכתוב כללים לפורום. ממש לא הייתה פה כוונה לתקוף. אני אשתדל להתנסח יותר בזהירות בעתיד במקרים כאלה.

ramihann

New member
את גנבת לי עבודה?

מי את בכלל? האם את בכלל מסוגלת לעבוד ברמה שלי? האם את בכלל יודעת באיזו רמה אני עובד? מאיפה בא לך הרעיון שאני תלוי בפורום הזה למציאת עבודה? מאיפה לקחת את הלוגיקה האווילית הזו? האם היתה לך איזושהי אינדיקציה על כך שפניתי לקליינטית הפתטית שלך ("הבת של השכן") כדי לקבל ממנה את העבודה שאת ביצעת, בסופו של דבר, ובתשלום??? אנחנו מנסים ליצור כאן פורום של עזרה והפרייה הדדית בין אנשי מקצוע - לא בית תמחוי לתפרנים. את יכולה, כמובן, להמשיך ולהשתולל כאן כאוות נפשך (אם לא יחסמו אותך בשלב כלשהו), אבל את מפספסת לגמרי את כל הפואנטה. מתן שירותים בחינם הוא בניגוד לאינטרסים ארוכי הטווח שלנו - כמו של כל איש מקצוע אחר, איש איש בתחומו. הוזלת ערך השירות גורמת בסופו של דבר לכך שציבור הצרכנים אינו מוכן לשלם מחירים הוגנים. לדוגמה: שוק מוצרי הצריכה רווי כיום במוצרים זבלוליים, המיובאים בעיקר מסין, שרובם אינם שווים אפילו את מחיר המכירה שלהם - אבל זה מה שהשוק דורש, וזה מה שהשוק מקבל. אנשים כמוני, בתחום המקצועות החופשיים, נאבקים בשיניים כדי לשמור על רמה מקצועית גבוהה ושירות מעולה, אבל את אלה ניתן לספק רק תמורת תשלום הוגן. הורדת מחירי השירותים, הנגרמת, בין היתר, עקב יוזמות פראיות של אנשים כמוך (שלכולם, דרך אגב, יש אידיאולוגיה מסודרת והסברים מאוד הגיוניים לשיטת הפעולה הנלוזה שלהם), גורמת, בטווח הארוך, לפגיעה באיכות המוצרים והשירותים שלנו - שלא ברצוננו ושלא בטובתנו. אחדות מן היוזמות הללו באות דווקא מצידם של אנשי מקצוע מתחרים (כמו משרדי תרגום), אך לשמחתי, עד היום כוחות השוק גרמו להם, בסופו של דבר, "ליישר קו" עם כל היתר. זוהי הסיבה ל-"התנפלות" שלי. לא, אני לא חושב על הסבה מקצועית. אני מתרגם מקצועי. זוהי פרנסתי (למרות שאני מעורב גם בתחומים נוספים). אני עוסק במקצוע זה, פחות או יותר בהצלחה, כבר יותר מ-18 שנה. ועל החוצפה הקולוסאלית שלך בכך שאת מציעה לי להחליף מקצוע, ולא לפתח תלות בפורום כמקור פרנסה, וכן הלאה, נאמר כבר במקורות: "הרצחת וגם ירשת?" תחילה את מוזילה את ערך המקצוע ומורידה אותו לזנות בכך שאת מתנדבת לתת שירותים בחינם, אחר כך את נוזפת באלה שמנסים להעמיד אותך במקומך (במסגרת הפורום בלבד!!!) ובסופו של התהליך, למרות שביצעת את העבודה בתשלום (!!!), במין זחיחות מדושנת-עונג, את ממליצה לי לעבור למקצוע אחר??!! אינני רוצה להיכנס כאן לניבולי-עט, מתוך כבוד לפורום ולכלליו, אבל אני בהחלט יכול להמליץ לך לעשות הסבה מקצועית - למקצוע העתיק ביותר. נראה לי שאת הרבה יותר מתאימה לתחום ההוא - ומעניין יהיה לראות מה תעשינה הזונות הוותיקות כשאת תבואי ותתני שירותים בחינם, או יותר בזול...

אז זהו שהתרגום יצא מ ו ש ל ם!

היי לכולם זונות?קצת ניסחפת!ואחר כך עוד מדבר על ניבולי עט..נו ב´מת.גם מתחסד וגם טיפש. טוב,הנושא הזה עורר הדים רבים ואת שהיה לי לומר אמרתי.כל אדם והדיעה שלו,אבל הרבה זמן לא ראיתי התנגדות כל כך מסיבית להצעת עזרה של מישהו.ומאחר ויש כאן סקפטיים שחושבים שאם הם מודדים הכל בכסף אז גם אחרים אז יש לי חדשות בשבילכם. ההחלטה של דנה לעזור לי-מקורה ברצון בסיסי לעזור.וההצעה שלי לשלם לה-נבעה מהעובדה שהתברר שהמכתב ארוך ממה שחביתי ותובעני יותר משהיה נדמה לי ובמצב כזה אני מסרבת לקבל עזרה שכזו ללא תשלום. אבל רק למען הסדר הטוב,הבחורה הזו"דנה הקטנה"קיבלה מידיי את המכתב הארוך שיצא אחרי שיכתובים רבים, אתמול בערב,ישבה ותירגמה,במקצועיות מדהימה ומכל הלב,הספיקה להכין אותו להיום בבוקר,התגובות שקיבלתי ממקבלי המכתב,דהיינו האנשים שאמורים להחליט בעניינו,היו מצויינות ומיידיות וכל זה בזכות בחורה אחת,שלא מכירה אותי,שמן הסתם אין לה שום אינטרס לעזור לי מלבד רצון לעזור. היא תקבל על כך תשלום מלא של מתרגמת מקצועית לכל דבר-כי זה מה שהיא.העניין הוא שהתחלתם פה בפולמוס רציני על משהו שלא היה.אם תשימו לב לא ביקשתי תרגום חינם בהודעה שלי,ולא ביקשתי עזרה סוציאלית...כל שרציתי הוא הכוונה,לתרגום לבד או תרגום ע"י מישהו שלא ברור היה לי מהם הכללים הנהוגים בעניין זה(כולל מבחינה כספית).דנה הסכימה לעזור,ומאחר ולבסוף היא תירמגה הכל ויותר מכך,הוציאה תחת ידיה מכתב יפהפה שניכר שהושקעו בו רון טוב מלבד ידע מקצועי.אני יותר ממאושרת לשלם על השרות הזה(ששווה לי יותר מכסף).יותר מכך מדובר במכתב אישי מאוד עם פרטים אישיים שאפילו חברות קרובות לא מיודעות עליו,ובכל זאת הרגשתי מאוד בנח לשתף את הבחורה המיוחדת הזו בכך. זהו,ומי שלא מתאים לו,לא חייב,אבל חאלס עם כל הדיבורים על עניינים שלא קשורים והוצאת אגרסיות שלא קשורות למעשה הנחמד שקרה פה. זהו,אני מיציתי את הנושא. ושיהיה לנו יום יפה... הבת של ה ש כ ן

Kalla

New member
../images/Emo32.gif הערה קטנה ולא קשורה

קצת צורם לראות בפורום תרגום סימני פיסוק ללא רווח אחריהם. זה גם מקשה על הקריאות. אנא ממך, תשתדלי להפריד.

מרוב עצים לא רואים יער...

היי קאלה לא ידעתי שצריך לעשות רווח אחרי סימני פיסוק ותמיד טוב ללמוד! אבל אם כבר קראת...צורם לדעת שמה שהטריד אותך מכל הנ"ל היו סימני הפיסוק ולא מהות ותוכן הדברים. תודה על התיקון בכל מקרה. ביי הבת של ה ש כ ן

Kalla

New member
למה, מה צריך להטריד אותי?

אני נכנסת לפורום כי אותי מעניינים ענייני תרגום. לא מעניינים אותי דברים שלא קשורים ישירות לנושא התרגום. למה, היית מעדיפה שאני ארד עלייך כמו אחרים? את חושבת שאין לי משהו יותר טוב לעשות עם הזמן שלי? למה את חושבת שהבעיה הזאת אמורה להעסיק את כל העולם? אולי תחזרי לפרופורציות?

לקאלה...אגב פרופורציות...

קאלה הממ מתברר שהאינטיליגנציה בפורום הזו לא מרקיעה שחקים... לא,לא אמורים לעניין אותך עניינים שאינם עוסקים בתרגום,אבל שיערתי שאם הטרחת את עצמך ואת זמנך היקר לקרוא את כל השירשור(ועוד איזה שירשור),ועוד הטרחת עצמך להגיב,די אבסורדי שכל שעניין אותך היה עניין הפסיקים. מתברר שאם היה לך באמת מה לעשות עם הזמן שלך,לא היתת קוראת שירשור כל כך ארוך,ובסוף עוד מודיעה שקראת חלק ממנו תוך התענות...הרי פסיקים ללא רווח זו טרגדיה של ממש נכון? פרופורציות,אה?

Kalla

New member
אז ככה

כמובן שכל מה שמעניין אותי בחיים זה עניין הפסיקים. כזה אדם חד צדדי אני. חבל שהאינטלגנציה שלך מספיקה לך רק לשיפוט של אחרים ולהוראות איך לחלק את הזמן שלהם, אך לא לתיקון השגיאות שלך אחרי שכבר הורו לך עליהן.

ramihann

New member
12 נקודות לקאלה!!!

הוצאת לי את המילים מהפה. צדיקים - מלאכתם נעשית על-ידי אחרים. "הבת של השכן" לא מסוגלת להירגע ומנסה בכל כוחה להנשים את השרשור שכבר מיצה את עצמו. באופן עקבי, היא נמנעת מלהתייחס לנושאים הענייניים ומתעקשת להמשיך בהטפות הצדקניות שלה. שמתם לב שדנהל´ה נעלמה / נאלמה ? ולעניין הפסיקים של בת השכן - היא בטח למדה להקליד בעזרת תוכנה שהורדה בחינם מהאינטרנט...

אולי תפסיקו כבר?

אני מבקשת מכולם להפסיק את ההתנצחות הזו. היא לא מועילה לאף אחד מאתנו. הרבה תודה וסוף שבוע נעים לכולנו!

למען האמת,באמת ההתנצחות הזו

כבר לא מעניינת,פסיקים,ועוד פסיקים,מאוד מעניין אותי לפגוש את האדם שפסיקים ללא רווח אחריהם הופכים אותו נוירוטי כל כך. אה,ואגב,קאלה חשבת על זה שאולי לי לא מזיז לכתוב ככה,ושאולי רוב האנשים השפויים בעולמינו לא בדיוק מוטרדים מהרווח שאחרי...? אבל כמובן שאת מוזמנת לשוב ולהרצות עד כמה שאני מבקרת אותך על מידת האינטילגנציה שלך, בזמן שאני עצמי חוטאת בפשעי מלחמה...
הממ אני באמת מיציתי את הדיון ,ומאחר והרבה עניין אין פה,אתם יכולים לשוב ולדון בפסיק פה או שם,ובשאלה מה יקרה בפעם הבאה שמישהו יבקש עזרה בתרגום,ועוד אם מישהו יציע לו עזרה חינם אין כסף,לא עלינו,תעסקו בשאלה האם כדאי להשוותו לזונה או שמא כדאי לשדרג את התואר? ולחשוב שלא עלינו,אתם אמורים לקבל כסף בעבור ידע.מזל שלא בעבור נאורות. נ.ב.קאלה,שמת לב לפסיקים?יופי,ככה אני אוהבת אותם...צפופים מאוד...

Boojie

New member
הבת של השכן, בלי קשר להתנצחות שלך

עם קאלה, באמת כותבים סימני פיסוק כמו שהיא אמרה. יש לזה סיבות טובות, כמובן. קודם כל, ליצור ריווח הולם של הטקסט. ושנית, כאשר דואגים לוודא שסימן הפיסוק (כשמדובר בנקודה, פסיק, נקודה-פסיק, סימן שאלה, סימן קריאה, שלוש נקודות) ייצמד למילה שלפניו אך לא למילה שאחריו, מוודאים בזה קודם כל שלא ייווצר גוש ארוך מדי של מילים (שדבוקות זו לזו באמצעות סימני הפיסוק), מה שמשבש את ריווח השורה, ומצד שני שהפסיקים לא יצופו במקומות הלא נכונים ולא יעברו פתאום לשורה הבאה עם המילה הלא נכונה. כלומר, אלה כללים שמבוססים על הגיון, לא רק על אסתטיקה. אז כמובן, את לא חייבת. אנחנו חייבים, כי זאת העבודה שלנו, אבל את באמת לא חייבת. אבל קחי בחשבון שאם תתרגלי להשתמש בכללי הפיסוק המקובלים, זה יהפוך את הטקסט שלך לאסתטי ומסודר יותר, שגם עושה רושם טוב יותר על מי שקורא אותו (כמו למשל מורים ומרצים, נותני עבודה פוטנציאליים, אנשים שאת רוצה להרשים באינטרנט וכדומה). לעניות דעתי, זה הרגל טוב ששווה לטפח. לשיקולך ולבחירתך.

ramihann

New member
"היהפוך כושי עורו?"

על זה המורה שלי לספרות בתיכון היתה אומרת: "שמחת הבערות".

Kalla

New member
חוששתני שפורום זה לא יכול לעזור לך

עם בעיות כמו שלך, פורום לבריאות הנפש מתאים הרבה יותר. בהצלחה! לי אין ולא יהיה יותר מה להגיד לך.

למעלה