עזרה ( מתנצלת - יצא לי ארוך)

nana the first

New member
עזרה ( מתנצלת - יצא לי ארוך)

קיבלתי התקף חרדה לפני שבוע, שבעקבותיו הגעתי למיון. קיבלתי כדור הרגעה במקום ושיחררו אותי הביתה. פסיכיאטר נתן לי קסנאגיס (הבנתי שזה כמו קסאנקס) למקרה שיחזור ההתקף. מאז יש לי התקפי חרדה עצומים (פחות פיזיים, יותר ריגשיים). ניסיתי להיאבק בהם שבוע (הקשה בחיי) ולפני כמה ימים נשברתי והתחלתי לקחת את הכדורים. התחלתי ללכת היום לטיפול פסיכולוגי מיוחד לחרדות והמטפלת (מרושם ראשוני) נראית מדהימה. אני לא מעוניינת לקחת באופן קבוע את הקסנאגיס כשאני קמה בבוקר ומרגישה טוב. הבנתי שלאורך זמן הוא ממכר. חוץ מזה, המטפלת רוצה שאני אצליח להתגבר ולצאת מזה בכוחות עצמי. כשזה קורה אני פשוט מרגישה שאני הולכת לאבד את שפיותי, שבא לי לצרוח ולשאשפז את עצמי במוסד הקרוב. כשאני בסדר, אני אפילו לא מצליחה לזכור מה היה כ"כ גרוע. היא ביקשה ממני לשבת מול שעון, תוך כדי הבנה שמדובר בכמות גדולה של אדרנלין שמשתחרר ואמור להספג שוב תוך 15 דקות לכל היותר. היא אמרה לי שפעם ראשונה זאת תהיה משימה בלתי אפשרית, אבל עם הזמן היא תיתן לי עוד כלים כדי שאני אצליח "לתכנת" את המוח שלי מחדש להבין שאני לא באמת תחת סכנה אמיתית, אבל הטילה ספק ביכולתי לעשות את זה כבר עכשיו, על הפעם הראשונה. היא מתעקשת שאני צריכה ללכת מחר לעבודה (על חצי כדור) כדי לא לפתח אגרופוביה. כדי "ללמד" את המוח שלי לאט-לאט שאני לא באמת בסכנה, כדי שיפסיק להגיב בצורה כזאת. אתם חייבים להסביר לי - מה עושים כשזה מתחיל? יש לכם איזה רשימת עשה/אל תעשה כשההתקף מתחיל?

בוזיקית

New member
ברוכה הבאה נענע!

נסי להזכיר לעצמך שאת יכולה להתגבר על ההתקף. ברגע שהוא קורה לדבר איתו - להגיד לו אוקיי אתה כאן, אבל אני יותר חזקה ממך ואני אנצח אותך ולא אתן לך לשבש לי את החיים! במקביל, ממליצה לך מאוד לקרוא את הספר "אל דאגה" מאת דייל קרנגי. לי הוא עזר ופתר לי חצי מהחרדות שלי. נ.ב. לא הייתי שוללת כדורים (גמני לוקחת) ומשבחת אותך שפנית לטיפול, כי רבים מאיתנו נוטים דווקא להזניח ולהכחיש, אז ישר כוח ובהצלחה בטיפול!!!

nana the first

New member
בוזיקית מתוקה

תודה על התגובה המהירה. כתבתי כאן תגובה ממש ארוכה והיא הלכה לאיבוד בנבכי הרשת.... בקיצור אבל - אין מה לשבח אותי על הטיפול. פשוט לא היה מנוס. מצבי היה כ"כ קשה השבוע, שהאופציה הייתה לאשפז את עצמי במוסד הקרוב... אני עדיין מקווה שמדובר באפיזודה חולפת (ככה הבטיח לי הפסיכיאטר) ושזה נפוץ בקבוצת הגיל שלי וזה עובר אחרי תקופה מסויימת. פשוט בינתיים זה כ"כ קשה... אבל תשמעי, אם הטיפול הזה עוזר לי, אני עוברת פה אחד אחד ושולחת אותו בכוח. ראו הוזהרתם!

../images/Emo141.gif

נשמע שאת מטופלת היטב, את נוטלת, תחת מעקב פסכאטרי, תרופה שאמורה למנוע את ההתקפים, את הולכת לפסיכולוגית שאת מתרשמת שהיא יכולה לעזור לך, אבל את פונה לפה בבקשת עזרה שנשמעת נואשת. מדוע? מה לא מספיק לך בטפול שאת נמצאת בו? האם את מרגישה שההמלצה של הפסיכולוגית לנסות ולהתמודד ללא תרופות "גדולה עליך"? אם כך, שוחחי עימה על כך. אולי תזדקקי לתדירות רבה יותר של מפגשים איתה אם את מחליטה לנסות להתמודד ללא תרופות. אני מאחלת לך בהצלחה. עם כזו נחישות להתמודד ולצאת מזה, אני מאמינה שתצליחי! אני מזמינה אותך לקרוא את המאמרים בפורום שנראים לך רלוונטים וכן הודעות של גולשים שהתגברו על בעיה דומה במאמר "הודעות מומלצות" ועל לוח התמיכה, כדי למצוא בכך חזוק ותמיכה.

ShukyD

New member
אני פיתחתי אגורופוביה

הייתי מחוץ למסגרת ממש לא מומלץ תמשיכי לתפקד עד כמה שזה קשה, זה שווה- לעתיד

../images/Emo24.gifברוכה הבאה

התקף הראשון שלי (והיחיד) קרה בדיוק כמו שאת מתארת אני זוכרת פתאום מאמצע שום מקום צרחתי ולא הפסקתי ובתוך כל זה אני רואה את עצמי מאושפזת במוסד לחולי נפש, הייתי בטוחה שהשתגעתי באותו היום החיים השתנו מקצה לקצה מאז (טפו טפו) לא היה לי עוד התקף אולם שמא זה יחזור גרם לשיבושים בחיים. את תלמדי כיצד לחיות עם זה להבין שהחרדה זה לא הדבר העיקרי בחייך, את תלמדי כיצד לקבל אותה, לאהוב אותה, להתחבר אליה. למדתי לא להילחם בחרדה ולא להוציא את כל האנרגיות בלהחביא את מה שעובר עלי, כשאת מרגישה שזה מגיע פשוט תנסי לתת לזה לחלחל לגוף לנסות להירגע ככל האפשר ואני יודעת כמה זה קשה ולתת לזה לעבור. אל תתני לחרדה לשנות את חייך תמשיכי לעשות את הדברים שעשית לפני ותתעקשי להמשיך לעשות אותם. אני היום לפני טיפול תרופתי בפעם השניה, טופלתי בסרוקסט הכדור לא ממש עזר מה שגרם לי להרגיש הרבה יותר רע, הגעתי להבנה עם עצמי שאם התרופות יעזרו ויגרמו לי להיות יותר רגועה ולעשות יותר דברים אני לא נלחמת בהם. והכי הכי חשוב אנחנו מתי שתצטרכי אותנו.

nana the first

New member
נשמעת לי עצה מצוינת

זה מאוד דומה למה שהפסיכולגית אמרה לי. אני אמורה להגיע למצב שכאני מרגישה שזה שם, להגיד לו "אה שלום, אני לא ממש מתייחסת אליך" אבל את בטח יודעת עד כמה זה בלתי אפשרי בהתחלה. היום יומי הראשון בעבודה ואני מרגישה מצוין. הבעיה היא כזאת: לקחתי כדור לפני שיצאתי מהבית. אין לי שום רצון לקחת כדור כל יום (יש לי רתיעה מנומקת לכדורים). אבל אני מנסה לבנות את הביטחון העצמי שלי, בהתחלה עם הכדור, ואחרי שאני ארגיש קצת יותר ביטחון - נטולת כימיקלים! נשמע לכם כמו משהו שיצליח? זה כאילו שכשאני רגועה ועל הכדור אני מרגישה נורא חזקה ומסוגלת לדרוס כל חרדה שתעמוד בדרכי (שרק תעיז!) אבל כשזה מתחיל... עלה נידף הוא שקיל אוניל לעומתי. יום מצוין ונעים לכולם
. ושוב (חייבת...) It's good to have you

sh kk

New member
יקירה,

אני נוטה להסכים עם גילה, עצם פנייתך לפורום מעיד על חוסר ביטחון תנסי לברר מאין הוא נובע, אלא אם את פשוט זקוקה לקשב ואמפטיה ולשמחתינו יש מזה פה הרבה. זה אחר הפורומים הכי אמפטים שניתקלתי בהם. כתבתי פה בפורום על התקפי החרדה שלי, ואני סובלת מהם 20 שנה. גם אני בתחילה טופלתי אצל מטפל שהתנגד לתרופות ואפילו התקדמתי כברת דרך ארוכה בעזרתו, אבל לאורך השנים זה הפסיק לעזור, וההתקפים חזרו עד שנזקקתי לטיפול תרופתי והחלפתי מטפל שמאודדד עזר לי. כיום אני רק נוטלת כדורים, אבל סיימתי לעת עתה את הטיפול הפסיכולוגי, אם כי ברור לי שייתכן ואזדקק לו בעתיד.. כשזה תוקף אותנו אנו אכן חושבים שאנו משתגעים, אנחנו רוצים למות, ולא מבינים למה זה קורה לנו, מה דפוק בנו, ואז אנחנו מתחילים להילחם בתחושות, לפחד מהפחד שהנה עוד רגע זה מגיע ומחכים, ומחכים, ומחכים, ואז זה אכן מגיע, אנחנו המניעים העיקריים של הפחד. חשוב לי להגיד לך שראשית תעשי בדיקות פיזיות כלליות ייתכן ומדובר בבעיה גופנית שהיא המניעה את ההתקף כמו: נפילת סוכר או לחץ דם נמוך וכשמרגישים את החולשה זה תוקף. ההתקפות הן אינדבידיאליות אבל טוב להיות זהירים. אם את מרגישה שאת חייבת כדור שיעזור לך במיוחד בהתחלה אל תתעקשי לא לקחת תמיד תוכלי להפסיק אבל חשוב לבודד את הפחד שמטפל בכלל יוכל להתחיל לטפל בך כי כל עוד את מבולבלת ובלחץ את לא מסוגלת להכיל את הטיפול או להתפנות אליו ריגשית. והעיקר לא לבזבז אינרגיות על הפחד אל תנסי להסתיר מכל העולם, כי זה מעייף עוד יותר. ולסיום אל תשכחי אנחנו פה כל הזמן עבורך

nana the first

New member
../images/Emo51.gif

ערכתי כבר את כל הבדיקות הרפואיות הנדרשות. אני רק אתקן עובדה קטנה - אני לא לוקחת תרופות לטווח ארוך שמונעות התקפים, יש לי רק כדורי הרגעה שעוזרים לכמה שעות במידה ויש לי התקף (כמו שהפסיכילוגית קוראת להם - אקמול לחרדה). אני כאן כדי לנסות להבין איך להתמודד עם התקפות כשהן קורות, במקום לבלוע כדור ולהתפלל שאני לא אשתגע עד שזה עובר. אני קיבלתי את ההתקף הראשון בעקבות כדור פסיכיאטרי שלקחתי (סוג של רטלין) ולכן אני לא מוכנה לשמוע בשום פנים ואופן על טיפול תרופתי נוגד לטווח הרחוק. האם מישהו כאן יוכל לתת לי שביב של תיקוה? הבנתי שזוהי תופעה נפוצה בקבוצת הגיל שלי ושזה אמור לעבור אחרי תקופה מסוימת, וכאן אני מקבלת את הרושם שמדובר בבעיה שאני אצטרך להתמודד איתה כל החיים. אני כאן כי למי שלא עבר את זה, נורא קשה להסביר את הקושי. חברים שלי מנסים להבין "אבל מה את מרגישה? מה לא בסדר?" ונורא קשה לי להעביר את התחושות. חוץ מזה, אתם פשוט נורא נחמדים...

dana00

New member
היי לך

מרגישה שאני מאוד מזדהה עם מה שסיפרת. גם אני מתנגדת לטיפול תרופתי, ופסיכיאטרית אמרה לי שלדעתה אני גם לא צריכה. זו אכן תופעה מאוד נפוצה בקרב גילנו וזה לא עובר לגמרי, זה פשוט משתנה. השינוי הוא בזמן ההתקף, הפעמים בהן הוא מופיע, העמצה שלו- התקף רציני הוא אחד כזה שאת חושבת שאת הולכת למות, שאת משתגעת, משהו די מכוער. יש גם התקפים קטנים שעוברים יותר בקלות. מה שמלווה אותך אחר כך הוא הפחד מהפחד, כלומר את מפחדת שיגיע התקף כי למשל בפעם שעברה ההתקף בא באמצע נסיעה באוטו אז עכשיו תפחדי לנסוע לבד באוטו, כי "מה יקרה אם זה יבוא עכשיו ואת לבד?"... בקיצור את מתחילה לפחד לעשות דברים כי את מחפדת שהם יביאו להתקף - כשזה אולי כלל לא יבוא... אני הלכתי לטיפול ביופידבק בו לימדו אותי לנשום ולדבר אל עצמי ואל הפחד הזה, הרי כבר חוויתי את זה. אז זה בא עכשיו ועוד מעט הוא ילך! ומה הוא בעצם רוצה ממני? למה הוא בא? אולי הוא מאותת לי משהו?? תחשבי מה מציק לך? אל תשכחי שכמו שהוא בא - הוא גם הולך! אז פשוט תחשבי על הנשימות, ואם זה מחוץ לבית, על דברים שאת רואה מסביב - בזמן נסיעה אפשר להתרכז במקומות שאת מכירה(הנה את עוברת ליד איזה בית קפה שאת מכירה, או שהיית בו) אני אגב נעזרת בקלמנרווין שהוא טבעי לחלוטין ולא מצריך מרשם רופא ובטח שלא ממכר. אני אישית מרגישה שכאילו לא מספיק שעדיין אין לי בן זוג, גם זה עכשיו נפל עלי!!.. למי עשיתי רע? מה לא בסדר אצלי? אבל הבנתי שיש את זה לכל כך הרבה אנשים, רווקים ונשואים ופשוט צריך ללמוד לחיות עם זה ולהמשיך הלאה. מה שלי קשה הוא שאני לאט לאט מפסיקה לעשות דברים שעשיתי קודם, כי אני מפחדת שזה יבוא כתוצאה מכך. ועם זה אני מנסה להתמודד עכשיו. מאחלת לך (כמו לי) שתהיי חזקה וכשזה בא פשוט תתחילי לנשום עמוק ולומר לעצמך שהנה זה עוד מעט עובר, ואת כבר חווית את זה אז את יודעת שאת לא הולכת להשתגע ויאללה שיבוא כבר ואחרי זה ילך! ואם יש מישהו שאת יכולה לשתף, אפילו באותו הרגע - תתקשרי ותשמעי מישהו אחר ותדברי איתו קצת - לפעמים זה עוזר.. אגב, הידעת שספורט עוזר?? זה מזרים את הסרוטונין בדם ויש פחות סיכוי להתקפים קשים. בהצלחה:) דנה

b e n 10

New member
ביופידבק

היי דנה האם הטיפול בביופידבק עזר לך ? התחלתי לא מזמן טיפול כזה ואני די מתלבט אם כדאי לי להמשיך . היכן יש חומר על הטיפול והאם את ממליצה ? תודה

dana00

New member
תגובה לבן10

מה שאפשר ללמוד בטיפול והעזרה שלו מבחינתי היא העובדה שאתה יכול ללמוד מה לעשות בזמן התקף. איך להרגיע את עצמך, ללמוד לנשום נכון, ופשוט לדבר אל עצמך כדי לעזור לזה לעבור בפחות פאניקה. מעבר לזה, זה תלוי בכימיה שיש לך עם המטפל ואם אתה מסוגל להיפתח ולדבר על מה שקורה לך, כי בסך הכל המטפל הוא פסיכולוג...

sh kk

New member
מותר

לשאול באיזה כדור השתמשת ? אני חושבת שאנשים עם רגישיות מיוחדות או אנשים שנוטים לסבול מהפרעות קשב המלווים בהיפר אקטיביות יכולים לסבול גם מחרדות. היום הפנמתי שזה הכל כימי, וחוסר האיזון מטריף אותנו. אם כי אני לא שוללת כל דרך אשר תעזור לך להחלים או להיפטר מהצרה הזו

nana the first

New member
מותר ../images/Emo13.gif

לקחתי כמה פעמים קונצרטה, שהוא בעצם ריטלין במעטפת מתוחכמת שמאפשרת לו לשחרר לגוף כמות קבועה של ריטלין במשך זמן ארוך יותר (לעומת ריטלין רגיל, שטווח ההשפעה שלו הוא עד 4 שעות). הפרעת הקשב והריכוז שלי דווקא לא מלווה בהיפר אקטיביות קיצונית. אני מעולם לא סבלתי מחרדות ברמה כזו (אם כי כן הגדרתי עצמי חרדתית, אבל לא משהו שדרש טיפול. מין פולניות מוגזמת). התקף החרדה הגיע כמה ימים לאחר שנטלתי את הכדור ולכן, למרות שרוב הרופאים שדיברתי איתם לא נטו לקשר, לי הוא די ברור. התיזמון לא יכול להיות כ"כ מקרי. בעית הקשב וריכוז פתאום נראית לי כ"כ שולית, כל התסמינים שלה - לא אכפת לי להיות לא מרוכזת, לא אכפת לי להיות מפוזרת, לא אכפת לי להיות אימפולסיבית, לא אכפת לי החיפוש אחרי ריגושים ומעברי העבודות והבתים כל שני וחמישי. רק אלוהים, תנו לי להיות שוב שמחה ומאושרת. בקרוב אצל כולנו

למעלה