עזרה עם דג קרב

la lei lu la

New member
עזרה עם דג קרב

לאחרונה אחד מדגי הקרב שלי (betta splenders) נראה לא טוב. הסנפירים שלו אינם פרושים אלא צמודים לגוף, נראים גם פגומים מעט. הוא שוחה מעט, בעיקר בחלק העליון של האקווריום, ולא נראה כהרגלו. אוכל כרגיל. לא מצאתי שום סימן אחר עליו שיכול לרמז על מחלה מסויימת (בקטריות, התנפחות, נקודות וכו'). התנאים באקווריום טובים - גודל, החלפות מים, שכנים (אין) וכו'. האם מישהוא נתקל בתופעה כזו ? מה כדאי לעשות ?

la lei lu la

New member
חשוב גם לציין -

באותו אקווריום (מחיצה מפרידה) נמצא גם דג קרב נוסף שנראה כהרגלו.

OZEEVI

New member
הדג חולה

יש לו מחלה, אם ראית את הסנפירים מכווצים זה מעיד על מחלה, הדבר היחיד שאת יכולה לעשות הוא לקחת דגימת מים ולתת לחנות לבדוק אמוניה ניטראנט.........

VELTAIL

New member
לפי דעתי הדג השני תקף

אותו,אסור לשים שני דגי קרב!הם רבים עד מוות,אז קודם כל רצוי שתפרידי אותם(לתמיד)לדג קרב מותר ליהיות רק עם נקבות...ותעשי מה שעוז אמר לך... אבל קחי בחשבון שדג קרב זכר צריך ליהיות בודד...

la lei lu la

New member
המשך -

1. אני בן ולא בת (כנראה בגלל השם אתם פונים אלי כאל בת). 2. זה שהדג חולה זה ברור - אבל האם יש לכם רעיון מה ? (אני מזכיר שהדג השני בסדר גמור והוא שותף לאותם מים, כך שלא נראה לי שהתנאים הסביבתיים כמו אמוניה וכו' הם הבעיה). 3. הדגים ביחד אבל יש מחיצה שלא מאפשרת להם להגיע אחד לשני. בניתי את האקווריום במיוחד כך שהם לעיתים רואים אחד את השני ומגיבים זה לזה, אבל כל אחד חי בחלק נפרד משלו. אשמח לרעיונות נוספים...

CG ערפדי

New member
זרוק את שניהם לאסלה...

ותוריד ת'מים
אני הייתי מציע לך לקחת את הדג בתוך שקית ולהתחיל ללכת לכיוון חנות החיות(דגים
) הקרובה לביתך...

Suikun

New member
גם עם נקבות לא כדאי לשים דגי קרב

זכרים. נקבה צריך לשים יחד עם הדג קרב רק בשביל רבייה, ומיד אחרי להוציא אותה, כיוון שאחרי הטלת הביצים הזכר יהרוג אותה. ישנם מקרים שישנן נקבות "גבריות" וחזקות, שיהרגו את הזכר, ובכלל, הזכר ינסה להתחיל עם הנקבה כל הזמן (או הנקבות) ואם היא לא מסכימה- הוא ילחם בה. שמעתי גם על מקרה שמספר נקבות הרגו זכר אחד. בכל מקרה, דגי קרב זכרים- שמים רק לבד. נקבות אפשר כמה ביחד.

Suikun

New member
נשמע כמו מחלה

אבל אין לי רעיון איזו.. יכול להיות גם שהדג התיש את עצמו.. אומנם לך, המתבונן באקווריום, נעים לראות שני דגי קרב, אבל בטבע הם לא נמצאים אחד עם השני. מה שעשית זה למעשה להתגרות בהם- הם רואים אחד את השני, פורסים סנפירים, רוצים להלחם ו.. לא יכולים. שמעתי כבר על דגי קרב שהתישו עצמם מיותר מדי "עשיית גוף" לזכרים אחרים..

la lei lu la

New member
זה לא נכון !

מה שכתבת אינו נכון. גם בטבע הזכרים מסוג זה חיים בטריטוריות ומגינים עליה בפני דגים אחרים בסביבה, כך שיוצא להם להתעמת למול אחרים. הדגים אינם מתישים זה את זה, כל אחד חי באזור שלו באקווריום ומדי פעם כשהם פוגשים אחד את השני הם מתעמתים מספר שניות. מכיוון שהם כבר חיים כך לפחות שנה, הם כבר יתרגלו פחות או יותר לעובדה ואינם מתעמתים כל הזמן. בנוסף, זה בריא לדג כזה כרבע שעה ביום להתעמת למול דג אחר.

OZEEVI

New member
הדגים האלה לא היו שנייה בטבע

מה את חושבת שהביאו אותם מהטבע זה בולשיט הם הגיעו ממעבדות הם טפילו לא יודעים מהזה טבע בגלל זה הם רבים

la lei lu la

New member
אתה מדבר שטויות !

ברור שהביאו אותם ממעבדות, אבל אנחנו מדברים על תכונות שטבועות באופי הדגים הללו. גם דג שלעולם לא חי בטבע יגיב למול זכר אחר באותה צורה. מלבד זאת, כבר הסברתי שהדגים הללו חיים כבר שנה ביחד וזאת בוודאי לא הסיבה שאחד מהם נראה חולה.

adiemus

New member
זה קורה גם לכרישים שלי...

יש לך עוד דגים באקווריום דג חדש שהיכנסתה או משהו?

Suikun

New member
לא נראה לי,

כיוון שיש לו שני דגי קרב עם אותם תנאים, עם אותם המים. אם הטמפרטורה הייתה נמוכה מדי, שני הדגים היו סובלים.

VELTAIL

New member
אז אני אתן לך קישור לאתר אחלה

ושם חפש את המחלה ותוכל לראות את הטיפול...

OZEEVI

New member
זה כנראה אפיסת כח

גם לבני אדם וגם כנראה לדגים יש אפיסת כח, כנראה שהדג שלך רב עם שכנו כי ראה אותו דרך המחיצה וכתוצאה מזה נתקע מלא פעמים בזכוכית עד שהגיעה לאפיסת כח וכנראה בגלל זה הסנפירים שלו מכווצים הדבר היחידי שאת יכולה לעשות הוא לשים פוסטר על המחיצה כדי שלא יראו אחד את השני , יכול להיות שהפוסטר יההרס בגלל המים אז תקני עוד אחד רזרבי. ולך וולטיל אני צריך להודות על זה שאת מפרסמת את אתר GOCOOL שאני חלק ממנהליו, אני ממליץ לכולכם לבוא לאתר ולהרשם שם לפורום זה אתר מאוד מאוד טוב עם הרבה נסיון וגם הוא הופיע פעם אחת במעריב תודה

VELTAIL

New member
זה אכן אתר טוב!אני חורשת עליו

כמה שעות ביום ועוד לא נמאס לי...יש שם כל הזמן עדכונים חדשים,אפשר לראות סרטונים בלי להוריד אותם אפילו...זה אתר גדול!!!

למעלה