עזרה עם תבלינים

עזרה עם תבלינים

באילו מאכלים אתם שמים:
1. אגוז מוסקט.
2. סומק.
3. זרעי חרדל
4. ג'ינג'ר [לא תה!].
5. הל [לא קפה].
6. יש לכם תבלינים מעניינים ולא כמון/כורכום/קארי/פפריקות? כאלה שאינם תערובות אלא תבלין אחד. ומה אתם עושים איתם?
 

RSPA

New member
טוב, זה כי הם פונים לכל הציבור.

אבל נסי למצוא עוד מקומות או לעבור על מתכונים שונים בבלוגים הטבעוניים ותראי באילו תבלינים משתמשים "כוחותינו".
אני יכול לציין רק שבכל המתכונים הערביים (ממולאים, עדשים, תבשילי חיטה וכו') שאני מכין אני תמיד משתמש גם בבהאראת (שזה אוסף של כמה תבלינים). יש "בהאראת" שונים שהמבדיל ביניהם הם היחסים בין התבלינים השונים. בבהראת יש בדר"כ קינמון, ציפורן, פלפל אנגלי ופלפל שחור. יש שמוסיפים גם תבלינים נוספים דוגמת הל, זנגויל, ואגוז מוסקט.
 

פ הילה

New member
תבלינים

אגוז מוסקט- שמה בפירה תפוחי אדמה, ספגטי ברוטב שמנת ופטריות(אפשר תבלין בצנצנת ואפשר לגרד אגוז טרי)
סומק- מכינה רצועות בצל אדום ומוסיפה שמן זית סומק ומעט מלח
מוסיפה עם עוד תבלינים -לשאורמה ביתית
בהרט לבשר- אותו אני מוסיפה לשאורמה הביתית שמכינה מחזה עוף
מוסיפה לקציצות בקר מטוגנות
בזיליקום- יבש או טרי או בקוביות של דורות- מתאים לבולנז רוטב עגבניות
אורגנו- מפזרת מעל פיצה ביתית. שמה גם בבולונז גם בספגטי רוטב שמנת
 

פ הילה

New member
על הקטע הבשרי.


 

ladybug6

New member
מבקשת לא לכתוב פה מתכונים/המלצות על בשר.

וגם לקחת בחשבון שרוב הנוכחים טבעונים ולכן נהוג להמליץ על אופציות טבעוניות לצד הצמחוניות.
 

פ הילה

New member
מקבלת את הערה שלך, שכחתי באיזה פורום אני ומתחת להודעה שלי

רשמתי סליחה ברגע שהבנתי שאני בפורום צמחונות. ממש לא בכוונה. יש לי בת צמחונית ואני מבינה את הנושא והרגישות
שוב סליחה
 

RSPA

New member
"הל הל ישראל !" אני מכין עוגיות אגוזים והל


הולך יופי גם עם קפה וגם עם תה...
 

Gidi Shemer

New member
אצלי

אגוז מוסקט והל יילכו טוב עם משהו בטעם ״ארצי״ מלשון earth, למשל תבשיל פטריות. אני בדרך כלל לא מוסיף מוסקט למשהו שאני כבר משתמש ב כמון/כורכום/קארי/פפריקות לתבל אותו. לא אוהב יותר מדי ערבובים.

זרעי חרדל לרטבים מבוססי שמנת (ולטבעונים- מדובר כמובן על השמנות השונות) כמו אלפרדו.
גינג׳ר- מרק כתום ומרק וייטנאמי, ולפעמים לירקות עם או בלי טופו מוקפצים בקארי אדום

סומק- סלטים חיים ובתקופה שעשיתי מעט גבינות סויה- גם שם
 

ladybug6

New member
תשובות -

1. מוסקט אני מצרפת בדר"כ לרטבי שמנת צמחית או לטעמים מעודנים כמו מרק תפו"א/כרובית. גם בעוגות תבלינים נהוג לצוות מוסקט לקינמון והל.
2. סומק הולך בסלט טבולה ובכלל בסלטים שרוצים להרגיש בהם את החמיצות החדה הזאת של הסומק. לא יוצא לי להשתמש בו הרבה למען האמת, לרוב אני מעדיפה מיצלימון טרי ומלח..
3. לרוב בתבשילים עם תיבול קצת הודי, אבל לא רק, גם במאכלים שאני מקפיצה במחבת אני מוסיפה לפעמים גרגרי חרדל, כמו שווארמה מטופו, פסטה או ניוקי ברוטב על בסיס שמן זית ושום, וכו'. גם גרגרי חומוס מתובלים שאני מקפיצה במחבת עם כל מני תבלינים כמו פפריקה מתוקה, קארי, פלפל ומלח, כורכום.. גם זרעי החרדל באים לי שם טוב. צריך לטגן אותם קצת בשמן החם ביחד עם התבלינים כדי להוציא מהם את הטעם.
4. במוקפצים אסייתיים ביחד עם שום, רוטב סויה וכו'.
5. לוידעת. אין לי ולא יצא לי להשתמש אף פעם
6. זרעי כוסברה!! יש להם ארומה לימונית ומיוחדת מאוד שאני אוהבת להוסיף לתבשילים, ללביבות/קציצות טבעוניות, וכאלה. חשוב לטחון אותם קצת לפני שמוסיפים, וגם להם לא יזיק חימום קל במחבת כדי להוציא טעמים.
גם זרעי כמון זה דבר ששווה להחזיק. אמנם זה אותו טעם כמו כמון (בשונה מזרעי כוסברה ששונים לגמרי מטעם של כוסברה), אבל הטעם והריח יותר טובים לדעתי. צריך לקלות אותם קצת. אני מפזרת אותם על גזרים פרוסים ושמה בתנור עם שמן זית ומלח גס - יוצא ממש טעים.
מעבר לזה אני לא מאלה שמשתוללים עם תבלינים. אני אוהבת אוכל פשוט עם מלח פלפל ועשבים. אני משתמשת הרבה בפפריקה מתוקה. כמון וכורכום בהתאם למה שמכינה. הרבה בצל ושום כבסיס לטעמים. לא צריך יותר מזה :)
כדאי רק לשים לב שיש הבדל בין פלפל שחור גרוס טרי לבין האבקה, וגם בין הפלפל השחור ללבן. לפעמים הדיוק בבחירה משמעותי לתוצאה.
מה עוד? עשבי תיבול. רק טריים. ליבשים יש טעם לוואי ואני מתבאסת. הטריים מוסיפים המון - כל אחד במקומות שהוא מתאים. טימין, בזיליקום, אורגנו, אזוב, כוסברה, פטרוזיליה, נענע. מוסיפים המון בכל דבר. למשל בסלט פסטה קר עם שמן זית, שום, ירקות קלויים/טריים - אני תמיד מוסיפה מלא בזיליקום טרי, או אורגנו טרי, וזה משדרג את הטעם פלאים. בכל סלט ירקות אני מוסיפה קצת ירק קצוץ - כוסברה ו/או פטרוזיליה ו/או נענע. ברטבי עגבניות אני תמיד שמה בזיליקום. ברטבים על בסיס שמן זית אני שמה הרבה טימין, וגם בירקות בתנור. רק בעלי דפנה אני משתמשת מיובשים, בדר"כ במרקים או חמין.
&nbsp
 
אצלי

מוסקט: עם תרד, עם כרובית, בתערובת גראם מסאלה
סומאק לפעמים בסלט ירקות, לאחרונה במאפה פילו וטחינה
זרעי חרדל לפעמים בירקות כבושים, לפעמים בהתחלה של בישול אורז
גינגר אחד התבלינים האהובים עלי ביותר! בעוגות, עם תפוחים, בקפה, בתחילת כל תבשיל הודי כמעט
הל במרק עדשים, באורז, בתבשילים הודים, בעוגת שמרים
אני גם מאד אוהבת כרכום טרי, ציפורן, זרעי כוסברה (גם בלחם)
הסיבה שאני מנקדת את ההודעות שלי בשמשות
היא שאין אפשרות לרווח ולעשות ״אנטר״ כשכותבים בפורום מהאייפד
 
גראם מסאלה ביתי: מתכון

כפית זרעי הל
כפית זרעי פלפל שחור
כפית זרעי כמון
כפית ״מסמרי״ ציפורן
שליש אגוז מוסקט
מקל קינמון - כחמישה עד שמונה ס״מ.
לטחון במטחנת קפה. לשמור בקופסה אטומה
אני מוסיפה כפית מהתערובת בסוף הבישול של קארי.
 

Gidi Shemer

New member
אני רוצה לחזק משהו שהחיפושית כתבה

עניתי רק לשאלות הספציפיות ששאלת, אבל היות וליידיבאג התייחסה גם לתבלינים אחרים, אני רוצה לחזק עד כמה שאפשר את ההמלצה על עשבי תיבול טריים. אין שום דבר במטבח שלי (אולי למעט שום) שתורם יותר לטעמים והניחוחות המשובחים מאשר עשבי תיבול טריים. אני מגדל בגינה אורגנו, ריחן, טימין, נענע ורוזמרין. אין כיף גדול יותר מאשר לקטוף מעט עלי אורגנו, למולל אותם ביד ולהוסיף אותם לתבשיל טרי. זה עושה מבחינתי את ההבדל הגדול בין משהו טוב למשהו מעולה
 
עשבי תיבול זו ברירת המחדל שלי
+ בקשה קטנה נוספת

המון המון תודה לכולם, עזרתם באמת ובתמים.
אם אפשר עוד בקשה קטנה, שהיא מן אתגר למבשלים הנהדרים שלנו:
האוכל הכי מוצלח שאתם מכינים עם אגוז מוסקט. אפשר לבחור רק אחד לאדם. תמונה תזכה את המתמודדים בתפארת התאבון הבריא
 
למעלה