עזרה עם תבלינים

אני אין לי מושג בכלל

אבל יש לי כרגע דלעת יפנית יפיפיה ואני חושבת שהיא תסתדר מעולה במלית של שבבי סויה ואורז שחור בתיבול אסייתי שישמחלארח מוסקט מגורר
 

ladybug6

New member
פסטה ברוטב שמנת צמחית

אפשר עם בטטות גם כחלק מהרוטב, בקוביות, או פטריות.
בצל, שום, מלח פלפל, מוסקט. אולי גם קצת טימין טרי.
אפשר להשתמש בשמנת קשיו ביתית במקום הסויה/אורז הקנויות.
 
תבלינים בלת"ק

סליחה עם אחזור
אצלי קינמון משמש לתבשילים כתומים- דלעת, בטטה, מרק כתום מוסיפה לו לרוב גם כמון. גם לתערובות קציצות.
מוסקט מחזיקה באגוז מגררת על זסטר עבור כרובית, תפוחי אדמה, חמין טבעוני, ארטישוק ירושלמי.
ירוקים טריים בכל מקום שניתן. לעיתים כמה לעיתים אחד.
פלפלת חריפה טריה או שהקפאתי- למרקים, לסלטי חצילים, לרוטב חריף מתוק אסייתי, למוקפץ מתובל...
ג'ינג'ר לרוב טרי, מקצצת בסכין דקדק ומוסיפה לתבשילים הודיים ויפניים תאילנדים. מסתדר מעולה עם סויה, עם תמרהינדי, עם עשב לימון... משתמשת בו לסלט כרוב, לסלט גזר. הוא פשוט תבלין משובח ונשמר היטב בצורתו הטריה.
כורכום טרי לאורז, לירקות בסיר, למרק כתום, למרק ירקות.
הל- מוציאה את התוך של הזרעים ומועכת משתמשת בחמין, במרק צהוב עם כורכום וכמון, משדכת לתערובת לקציצות משבבי סויה או מקטניות טחונות.
זרעי חרדל במחבת יחד עם קינמון ממקל שגרדתי על זסטר ,הל , מוסקט , זרעי כוסברה ששברתי במכתש כהכנה לאורז הודי עם אטריות.
מתאים גם לתבשיל תרד וקוביות טופו
כרובית ותפוחי אדמה
אפונה בחלב קוקוס.
יש לי המון תבלינים אבל הכי הכי אני אוהבת עשבי תיבול
ושורש סלרי ופטרוזיליה טריים מגוררים על פומפיה כתוספת.
לא אוהבת ירוקים מיובשים כמו קורנית- זה חזק לי מדי או פטרוזיליה- זה לא טעם של פטרוזיליה.
 
למעלה