עזרה קטנה - קצבאות, אפוטרופסות...

theshahars

New member
עזרה קטנה - קצבאות, אפוטרופסות...

לא בהכרח קשורה, אבל אולי תדעו לקשר אותי לפורום מתאים... שכניי אנשים קשישים שלא יודעים קרוא וכתוב, וממש לא מעורים בהוויות העולם. אני מכירה את סיפורם משברי פרטים מבולבלים, ולי אין שום מושג בכל ענייני האפוטרופסות והקצבאות, אבל משהו לא מסתדר לי. בנם החירש-אילם סובל כנראה גם מפיגור קל. הם קיבלו עבורו קיצבת נכות במשך כל חייו - הוא בן 35 לפחות. לפני שנה הם הכניסו אותו למוסד, ובתקופה זו הקיצבה לא הגיעה להורים - הם חתמו על משהו שמוותר עליה עם הכנסתו למוסד. הבן היה מגיע מדי שבת להורים. כל אותה התקופה ההורים טענו שרוצים להחתים אותם על הבית והם לא מוכנים לחתום. נציגי הרשויות (?) לא היו מוכנים לתת לו העתקים של הניירות לחתימה כדי שאשב ואסביר לו אותם במידת האפשר. לאחרונה הם החליטו שהם רוצים את הילד בחזרה בבית. את הביקורת שלי על המהלך הזה אני שומרת לעצמי, אבל הם מתארים מסכת ממש קפקאית מנקודת מבטם. תקציר העניינים הוא שפקידת הסעד טוענת שיבואו לקחת אותו מהבית למוסד בכוח, "זה לא הבן שלך, הוא שלנו". אבהיר שלא מדובר כלל במסגרת של חוסר תיפקוד מצד ההורים, הם הכניסו אותו למוסד מרצונם. חוץ מזה, איש אינו מוכן לתת להם אישור שהילד בבית כדי לשוב ולקבל את הקיצבה. מישהו מבין מה הולך פה? הייתכן שההורים וויתרו על אפוטרופסות? הייתכן שהמדינה "לקחה" את הילד ועדיין שלחה אותו לביקורים, או דרשה מישכון אחוז מהדירה? תודה על כל עזרה. מצטערת שהכל כל-כך מבולבל, מדובר בתקציר סיפור מבולבל עד מאד, של אנשים קשישים ומאוד, מאוד ציוריים.... שחר

קצת סדר אבל לא הרבה תשובות..

מתואר מצב בו הורים מטפלים בבן שלו מגיעה קצבת נכות. החוק קובע כי כאשר אדם הזכאי לקצבת נכות מצוי בסידור מוסדי כלשהו כאשר לפחות חצי מהמימון הוא על חשבון המדינה - 80% מקצבת הנכות שלו עוברת לגוף שמשלם למוסד (משרד הרווחה, או לפי הענין) וכ 20% נשארים לנכה. לגבי השמתו במוסד - יתכן שהיתה סיבה טובה שהם הכניסו אותו למוסד אפילו מרצונם, אם למשל הם הבינו שאינם יכולים לטפל בו עוד בבית עקב גילם המתקדם או מסיבות אחרות. במצב כזה, היכולת שלהם להתחרט שמורה, אבל תהיה נתונה לביקורת של פקיד הסעד, שאמור לדאוג לטובתו של הבן, ולהבטיחש יקבל את הטיפול הטוב ביותר והמתאים ביותר. בהחלט יתכן מצב בו פקיד הסעד חושב שהם לא מסוגלים לטפל בבן הבוגר, והם חושבים שהם כן. הסמכות הקובעת במצבים אלה היא בית המשפט. לא ברור אם שכנייך אי פעם קיבלו מינוי פורמלי כאפוטרופסים על בנם הבוגר. אפוטרופסותם הטבעית של הורים על ילדם אינה נמשכת מעבר לגיל 18 גם אם הוא מפגר. לגבי ה"לחתום על הדירה" - אני יורה באפילה ומנחשת אבל יתכן שבמסגרת השתתפות ההורים במימון העלות של שהות הבן במוסד נדרשה ערבות כלשהי או חלופה לתשלום השוטף בצורת משכנתא או עיקול על הדירה, אבל שוב - אני רק מנחשת כי אין די פרטים.

אנסה לעזור....

שחר, הייתי שמחה לעזור לך אולם חסרים לי המון פרטים: ראשית, כמו שחיותה שאלה , חשוב לדעת האם ההורים הם האפוטרופסים של בנם הנכה וגם באיזה סוג של נכות מדובר. נראה לי שאם באמת חשוב לשכניך שבנם יחזור הביתה, הם חייבים להיעזר בעורך דין.יתרה מכך, חשוב להבין את הביטוי "לחתום על הבית", שעשוי להשמע מדאיג, כאילו מישהוא מנסה לרמות את בני הזוג.זה דורש בדיקה משפטית: אולי הצעתה של חיותה נכונה, אבל חשוב לבדוק את זה. לפיכך, בהנחה שאין לבני הזוג כסף למימון עורך דין על חשבונם: אפשר לפנות ללשכה לסיוע משפטי הקרובה למקום מגוריהם- זכות זו שמורה גם לבנם.

theshahars

New member
תודה! ושאלונת...

נראה לי שאפנה אותם ללשכה לסיוע משפטי, אם כן. אפשר לקבל פרטים עליהם? בכמה מחיריהם זולים מה"שוק", ולמי לפנות (איזור י-ם)? תודה!

הלשכה לסיוע משפטי

הלשכה לסיוע משפטי נותנת יעוץ משפטי לאנשים שאין הפרוטה מצויה בכיסם בחינם! כתובת- תוכלי לאתר באינטרנט או בספר הטלפונים.

למעלה