עזרה ! שאלות רבות לוותיקים

aviadl

New member
אני מסכים עם שרון

יש לי חבר במנהטן עם הכנסה של 70,000 $. הוא חי יופי ואפילו מצליח לחסוך. סן פרנסיסקו לא יותר יקרה ממנהטן. אני חי בבוסטון ויש לי חברים שחיים יופי עם 60,000 בשנה (לזוג). מה שכן 50,000 בשנה נראה קצת לחוץ ואם יש ילדים אז בהחלט הוצאות יעלו משמעותית.

זה שרוב האמריקאים חיים מזה

לא אומר כלום. רוב האמריקאים לא חיים ב-SF. הם חיים במקומות בהם לשכור בית של חמישה חדרים עולה 700 דולר. וככה בהחלט אפשר להסתדר מצויין עם 50 או 60 או 70 אלף לשנה. SF יקרה בהרבה ממנהטן, בשכירות, בחינוך, באוכל, ביטוח ודלק. שלא לדבר על עלויות רילוקיישן שהן לפחות חמש עשרה אלף דולר: מכוניות, התמקמות, העברה, רהיטים, מה לא. בקיצור, לא הייתי עושה את המעבר בפחות ממאה אלף.

odedee

New member
מה פה מצחיק?

באיזורים שבהם המחייה יקרה (בוסטון, NYC, עמק הסיליקון) השכר גבוה בהתאם. אולי מישראל זה נראה בשמיים, אבל במשרות ניהול בינוניות בהיי-טק בארה"ב $150,000 לשנה זה שכר יפה וכלל לא חריג. בכל מקרה, גם עם $100,000 אפשר לחיות יפה מאד, פשוט חוסכים פחות. צריך לזכור שהירידה בשכר אינה שקולה לירידה לינארית ברמת החיים. מי שחי על $100,000 לשנה חוסך לאין ערוך יותר מאשר מי שחי על $50,000 לשנה - לא פי שניים אלא פי עשרה ויותר. כאמור בהודעות אחרות, ברמות שכר נמוכות בקושי ניתן לחסוך ולא קל להסתדר.

אנחנו פה כדי לעזור

בא הבחור ושאל שאלה, ושאל אנשים מנוסים שחיים פה ומכירים את עלויות המחיה והשכר. נתנו לו תשובות. אם לך מתאים לבוא ל-SF ולעבוד תמורת 50K בשנה, by all means, בוא! כולנו מחכים לך בזרועות פתוחות. אבל תכין מראש את ההורים שתוך חצי שנה אתה בחובות ותחזור ארצה עם זנב בין הרגליים. ובנוגע לכמה שאנשים כאן מרוויחים או לא נרוויחים, איזה מזל שאנחנו לא צריכים לתת לך דו"ח שנתי. לא מתאים לך ירוק.

odedee

New member
בוא נקבל פרופורציות.

החברה בה אני עובד מגייסת לא מעט עובדים לאחרונה. אני יכול לאמר לך שבממוצע, הרבה מהנדסים שמעוניינים להתקבל מציינים ציפיות שכר של $90,000. הם לא קליברים והם לא פונים למשרת המנכ"ל - זו רמת שכר סבירה בהחלט למי שיש לו תואר ראשון/שני וכמה שנות נסיון, שכר שאפשר לחיות פה ממנו - בכבוד. חברה שמעבירה עובדים מחו"ל (למשל מישראל) לפה חייבת לשלם להם את השכר שמקובל לתת לעובדים מקומיים בתפקיד דומה. כשמציעים למישהו שכר של $50,000 לא מדובר בתפקיד בכיר. עולה השאלה למה שווה לחברה להביא את העובד מחו"ל ולא לקחת לתפקיד עובד מקומי. אלא אם כן החברה מנסה לדפוק אותו - מה שנראה לי משונה וגם קשה לביצוע (בגלל המגבלות על הויזות). זו פשוט משכורת נמוכה בצורה מוגזמת. בעצם לא נמוכה - משכורת רעה.

טל ר

New member
עוד כמה תנאים

לא לשכוח, זה יוצא "בערך 17,913 ש"ח" רק אם: - לא משלמים מיסים. - לא חוסכים לפנסיה. - לא משלמים אגורה על הביטוח הרפואי ושאר Benefits. וכו'.

Boston Guy

New member
אף אחד לא אמר שאי אפשר לחיות מזה

פשוט אי אפשר לחיות בכבוד... מה עם חיסכון פנסיוני? מה עם חיסכון בכלל??? אני חי בבוסטון כבר מספיק שנים כדי לדעת שעם שכר של 60K אפשר לחיות - אבל אבוי לך אם תיתקל בהוצאה הלא צפויה הכי קטנה. יש לי חברים שמגלגלים חובות ענק בכרטיסי אשראי בגלל ילד שהיה צריך ניתוח (יש להם ביטוח רפואי, אבל הוא מכיל "השתתפות עצמית" שהפילה אותם לקרשים). והם מרויחים יותר מ 60K. אם חיים בסגנון Carpe Diem בלי לחשוב על יום המחר - אפשר לחיות מ 50K או 60K... יותר מחצי מההכנסה תלך על דיור, רבע ילך על רכב והוצאותיו, ואתה תחיה מהשאר... בלי יכולת לחסוך שום דבר.

odedee

New member
אתה טועה.

סן פרנסיסקו כן יקרה יותר ממנהטן, למרות שלא בהרבה - אתה יכול להריץ השוואת יוקר מחייה פה. אני גם מרשה לעצמי להניח שהחבר שלך במנהטן יכול לקחת סאבווי, או אם יש לו מזל אפילו ללכת, מהבית לעבודה. רוב מי שמגיע מהארץ ל-SF על ויזת עבודה עובד בעמק הסיליקון כך שצפויות לו עלויות תחבורה משמעותיות. מלבד זאת, המקרה של רווק עם $70,000 שונה מהותית מזוג עם $50,000.

kfirva

New member
שלום לכולם, קצת סדר.

היי, קודם כל, מצטער על הבלגן ותודה לכל העונים. העבודה המוצעת היא לא משהו שמצאתי בעיתון או אינטרנט, זה עבודה מסודרת דרך הארץ של רילוקישיין ל 3 שנים, כאשר הם מטפלים בכל נושאי הוויזות והתשלומים וגם משלימים את כל נושא העברת הדירה (מכולה), טיסות מיסים וכו'. השכר הוא בין 50K ל 60K כאשר לאישתי הם לא מצליחים לסדר אישור עבודה רק ויזה. אם לא יצליח העסק, לא קרה שום דבר אני פשוט אחזור ארצה למקום העבודה הישראלי. עכשיו הבנתי מנסעתי הקודמת (בדיקת המקום) שאשתי אולי תוכל לעבוד בבית ספר ישראלי או בית כנסת (לימוד עברית) גם בלי אישור, הם מסדרים את האישורים המתאימים. שאלתי במידה ובסופו של דבר היא לא תמצא, האם 50K-60K לשנה יספיקו לנו, כאשר אנו מגיעים בלי חובות. מחלק הבנתי שכן וחלק שלא, האמת היא שזה באמת נושא שנתון למחלוקת תלוי ברמת החיים. בכל מקרה אני מקווה לטוב.

Boston Guy

New member
עודדי מעלה נקודה חשובה מאוד

כדי לקבל את ויזת העבודה עבורך, המעביד חייב להציע לך את השכר הנהוג במשק עבור המשרה הספציפית. הינה לך בסיס נתונים של "שכר נהוג" היישר ממשרד העבודה. בחר את המדינה קליפורניה, את מחוז העבודה ואחר כך את תאור המשרה. האם השכר שמציעים לך מתאים ל"רמת התפקיד" לפי הטבלה?

kfirva

New member
עזרה ! שאלות רבות לוותיקים

שלום לכולם ותודה לעונים. אני עומד לעבור לסאן פרנסיסקו עם אישתי לעבודה שם. העבודה תהיה ממשכורת אמריקאית ולא תשלום מישראל, כך שאני מעביר את מרכז החיים שלי לשם. ההצעה היא 50,000$ לשנה. רציתי לדעת האם זה כדאי והאם הסכום מספיק, אם משהוא יודע כמה ישאר לי אחרי מס הכנסה ? אני רוצה שאישתי תעבוד כמורה או משהו כזה (לא יהיה לה אישור עבודה) האם יש אתר או אם יש למשהו המלצה לחיפוש עבודה בשבילה בבית ספר לעברית או משהו כזה שלא חייב ויזת עבודה וגם כמה מרוויחים ? ושוב תודה.

aviadl

New member
השאלה היא השלב בחיים בו אתם

נמצאים. כפי שציינתי, אפילו לי 50,000 נראה לחוץ ואין ספק שאם יש ילדים החישוב משתנה לגמרי. אבל זוג צעיר בלי ילדים הוא הרבה יותר גמיש ורוצה להינות גם מהחוויה של לחיות קצת במקום אחר. אני ואשתי עם הכנסה של הרבה פחות מ-50,000 בבוסטון ותאמת, אנחנו חיים לא רע כל כך (לא פחות טוב ממה שחיינו בארץ עם הכנסה ממוצעת). אבל הסיבה שבגללה אנו כאן היא כדי למצוא משהו טוב יותר, ובעיקר בשביל החוויה. אין ספק שעדיף לצנוח למשרה של 100 אלף דולר עם הטבות אין סופיות אבל לא תמיד זה קיים. לפעמים שווה להתחיל עם קצת קשיים כי זה נותן אופציה להתקדם. אם רע, תמיד אפשר לחזור לארץ. אני מציע לכם לערוך מחקר יותר רציני. מישהו עם הכנסה של 100,000 דולר לעולם לא יבין כיצד אפשר לחיות עם פחות. תנסו לדבר עם סטודנטים, צעירים ללא ילדים בעלי הכנסה נמוכה ותבדקו כיצד הם חיים. לדעתי החוויה ונסיון החיים משהות כזו שווים גם הם לא מעט כסף.

שלום כפיר

אני יכולה לבקש ממבט מהצד שגרה באיזור לעזור לך לעשות הערכת מצב אמיתית. בגדול, קח בחשבון כ-25 אחוז מס הכנסה וזה מבלי להשלים לדרגות המס הישראליות, כלומר מדובר על כ-3,125 דולר לחודש. ממש קשה לחיות מזה באיזור SF, ודאי לשני אנשים.

Dorfl

New member
הייתי מציע לך ולאשתך לצפות יחד

בסרט Lost in Translation (אצלנו - אבודים בטוקיו. אכן אבד לא מעט בתרגום) לפני שאתם עוברים. אם אין שום סיכוי שאשתך תוכל לעבוד שם, וגם לא תרוויח מספיק (ואין לכם מספיק חסכונות) בכדי שהיא תעשה שם (עוד?) תואר, היא תתפס על הקירות. שלוש שנים במדינה זרה, ללא חברים, בלי עבודה או לימודים, בלי כל עיסוק... בעיה רצינית.

odedee

New member
עוד דבר, חשוב מאד!

לא ציינת את נושא הביטוח הרפואי. אצל מעסיקים "טובים" המעסיק משלם את הביטוח הרפואי של העובד (למעט אולי השתתפות סמלית) וגם את של בן/בת הזוג. ביטוח רפואי עולה פה מאות דולרים לחודש. אם המעסיק שלך לא מציע לשלם את הביטוח שלך ושל אשתך, תסיק מסקנות...

בוסטון גאי

הגישה שלך קצת מתנשאת, אתה קובע את הגישה לחיים שלך, ומחליט עבור אנשים אם אפשר או אי אפשר להתקיים, הכל בהתאם למה שאתה נוהג. אתה אומר שצריך משכורת של 70,000$ כדי לחיות בכבוד? וכעת מדברייך שאפשר לחיות על 50,000$, כלומר, 20000 $ לשנה אתה לוקח כרזרווה, לחסכון ודברים לא צפויים. אין בעיה. רק תציין זאת בהתחלה, באותה נשימה שאתה אומר שאי אפשר לחיות מ- 50,000 $.

Boston Guy

New member
לא - הסכום הזה לא ממש מספיק...

אפילו לזוג בלי ילדים יהיה קשה לחיות ממשכורת אחת של חמישים אלף דולר באזור יקר כמו SF. וזה באמת נחמד שאתה "רוצה" שאישתך תעבוד... אבל בלי אישור עבודה סיכוייה קלושים. לצערך אתם לא הישראלים היחידים באזור SF שרוצים "לעבוד בביית ספר לעברית" - ולאחרים יכולות להיות ויזות L או E שמאפשרות לבן הזוג לעבוד.

ממש לא

50 אלף לשנה באיזור יקר כמו SF לא מספיק אפילו לאדם אחד, אלא אם כן אתם תחיו בצמצום מטורף. ממש לא הייתי עוזבת את הארץ עבור סכום כזה. ולגבי מרכז החיים, קח בחשבון שלפחות בשנה הראשונה תצטרך לשלם מס בישראל, כי מרכז החיים שלך עדיין יחשב שם. אישתך לא תוכל לעבוד ללא אישור עבודה, יש אלפי ישראליות במצב דומה. ראיתי שבוסטון גאי כבר כתב לך על זה.

kfirva

New member
כמה צריך ?

מהו סכום הגיוני שעבורו כן כדאי לנסוע ? והתשלום יבוצע ע"יי חברה אמריקאית שם ולא ישראלית אז למה אני אמור לשלם מיסים ?

למעלה