עזרה ! שאלות רבות לוותיקים

טל ר

New member
מיסים וחזקת מרכז חיים

בלי להכביר מילים על הרפורמה במס הכנסה וקביעת מרכז חיים, אסתפק בפירוט חזקת מרכז החיים: - כל שנה בה היית בישראל 183 יום או יותר. - כל שנה בה שהית בישראל 30 יום או יותר וגם שהית בישראל במשך 425 יום או יותר בשנת המס + השנתיים שקדמו לה.

לאדם בודד צריך 80K כדי לא לחיות

...עם תחושת חוסר. מתחת לזה - אתה מתחיל להצטמצם. ומבובר באדם אחד בלבד. למשפחה של 2 צריך לפחות 90K - עם ילדים בפחות מ-100K אתם תהיו בחוסר - ובחוסר חמור אם ילדיכם בגיל בי"ס. איזור SF מאד מאד יקר.

kfirva

New member
זה לא קצת קצת מוגזם

אני באמת לא כל כך בטוח לגבי 50K בגלל זה שאלתי אבל 80K זה נראה לי קצת הגזמה פרועה, ועוד לבן אדם אחד. מה קנית פארארי ? בקרתי שם בחודש שעבר והיה נראה לי שהאוכל, המכוניות, בילויים עולים פחות או יותר כמו אזורים אחרים בארצות הברית, הדבר היחיד שנראה לי יקר זה השכירות שזה יוצא משהו כמו 1500$ לחודש.

odedee

New member
לא, זה לא מוגזם.

מ-$50000 לשנה יישארו לך כל חודש משהו כמו $3000 נטו (אחרי מס פדרלי, מס של קליפורניה ו-social security, בהנחה שלא תחסוך בכלל לפנסיה). זה מעט. סן פרנסיסקו היא עיר יקרה מאד, שמעתי פעם שהכי יקרה בארה"ב. זה מתבטא בכל דבר - השכירות יקרה, המזון יקר, החניה יקרה, הדלק יקר (יחסית) וכולי. ב-$1500 לשכירות אתם תחיו בצמצום. בסכום כזה תוכלו לשכור דירה קטנה - חדר שינה אחד וסלון - ולא בשכונות הכי טובות. לבד מהשכירות תצטרכו גם לקנות אוכל, להערכתי לא פחות מ-$1000 לחודש (לזוג. אם יש לכם ילדים זה כמובן יהיה יותר), לשלם חשבונות (עוד 100-200 דולר) ויש עלויות של תחבורה - עוד כמה מאות דולרים. כלומר, משכר כזה תוכלו (אולי) לחיות, אבל בצורה צנועה ולא תחסכו כלום. כשתרצו לטוס לביקור בארץ תגלו שקשה לכם למצוא כמה אלפי דולרים לנסיעה הזו. כמו שעדי אמרה - לא כדאי לבוא לפה בשביל שכר כזה. רק כדי שתקבל פרופורציה, אני חושב שגם בשביל $70000 ממש לא כדאי לבוא.

i n b a r i

New member
לא מספיק

50000 לא יספיקו לכם למחייה, שכ"ד פה גבוה מאוד, כמו גם ביטוח בריאות, חינוך (לתינוקות) ובכלל...יהיה לכם קשה לגמור את החודש... אף אחד לא יעסיק את אישתך ללא אישור עבודה- אל תבנה על זה!!! אני אישית לא מציעה לכם לעבור עם משכורת כזו ובלי אישור עבודה לזוגתך....אלא אם תעברו למקום יותר זול כמו מרכז ארה"ב או דרום ארה"ב...שם 50K בהחלט יספיקו לכם בהצלחה

hmmmmm

New member
לגבי אישתך

הייתי ממליצה שתנסה בסוכנות היהודית. תבדוק אפשרויות לשלב אותה במערך שם, אם יש לה מקצוע וכישורים מתאימים.

CAMIMI

New member
אמריקה הגדולה

שלום לך אותו אדם שעובר אז אני יגיד לך אני אחרי 4 שנים שחייתי שניו גרזי כיום אמריקה מחמירה אם כל הדברים שנושאים לאזרחים לא חוקיים וזה לא כמו שהיה פעם פעם מאמריקה היתה יכול לעשות הכל כיום המצב יותר קשה לאנשים ללא אישור עבודה ואם זה מקנית פלפון ועד רכישת דירה יש דבר שנקרה קרדיט באמריקה ולא משנה כמה כסף יש לך אם אין לך קרדיט ברמה מסוימת(שעדיף התהיה טובה ואף עד מאוד יהיה לך קשה מאוד להסתדר קרדיט זה דבר שאתה אמור לבנות לאט לאט ובחוכמה כי כל טעות קטנה רק תקשה עליך(קח לדוגמה קנית פלפון -קרדיט טוב אתה תקבל דיל טוב קרדיט גרוע לא מספיק שלא יהיה קל לקנות אלה תצתרך לשלם מעיין פיקדון רק בשביל לקבל אותו. המיסים שמה הם 35 אחוז מהמשכורת ואם אתה עצמעי כמובן שזה יותר אבל מצד שני האפשרויות שלך לעשות כסף הם הרבה יותר מהארץ זה דבר שתלוי בך אתה יכול לרשום את ילדיך לבית ספר יהודי כמובן שתשלם יותר מאשר בקיצור אתה צריך ללכת ולראות בעצמך איך הולך המצב כי בתור אחד שחזר ארצה לאנשים בארץ אין מושג מה קורה שמה אנשים אוהבים לדבר אני למשל חזרתי כי בלי ניירות פשוט אין מה לעשות שמה אם אתה מתכוון להשתקע לכן אני מסדר את זה מפה כי נמאס להסתתר ולנסות לימצוא קומבינות רק בשביל להתגלגל ועוד משהוא אם אתה לא מתעשר באמריקה אין מה ליחיות שמה כי החיים בארץ הרבה יותר אתה יכול לקרוא לזה חיים שמה הכול כסף וכסף וכסף ואם אין לך אז אין מה לעשות ו50000 זה משכורת ממוצעת ואפילו נמוכה בשביל להחזיק בית משפחה וילדים אז אני מאחל לך הצלחה

למעלה