תגובה של בן זוג. אם כי באיחור.
לא קראתי את יתר התגובות. ולכן, יתכן ותשובתי לעוסה ומאוסה אבל אני רואה צורך לייצג את מה שניקרא: "בן הזוג" כי בעוד שלרבים מהם אין את הזמן והראש להכנס לפורום הזה ולענות לך , הרי לי יש את הפריולגיה הזו ואני מנצל אותה עד תום. הבה נעמיד לצורך הענין שני מצבים. 1. שני בני הזוג עובדים ואז אין כל ספק שכל פעולה שעושה הגבר הינה עזרה בדיוק כפי שפעולתה של בת הזוג תיקרא : עזרה. שניהם נמצאים במעמד שווה. שניהם מחוץ לבית. 2. בן הזוג עובד. אשתו לא. או אז תקרא פעולות האשה בבית : עבודה. הבישול. הגיהוץ. הכיבוס ולפעמים הקניות(אם כי לרוב הם משותפות) .גידול הילדים וכו. הן על האשה. ואם בן הזוג נותן יד("כתף"-זה בזמן צרה או כאב) בנוסף לעבודתו בחוץ-יבורך. זו למעשה העזרה עליה את שואלת. לדעתי, זו חלוקה צודקת. אפילו אם לעיתים נראה לצד אחד מהם- שעליו מוטלות משימות כבדות יותר. העזרה, והכוונה, לעזרה הדדית, היא הגרעין לחיים טובים בין בני הזוג. אני קורא לזה: התחשבות. אני אישית, שזמני פנוי יותר, עקב אופי עבודתי, "מרשה" לעצמי לפתור את אשתי מ-80% מעבודות הבית. תגידו: אתה חריג. אז O.K. אני לא דוגמא. עניתי בהתייחס לשאלה על מהות המילה: עזרה ותו לא. נ.ב. קיבלתי היום שני מסרים השואלים- כל אחד בנפרד- האם איבדתי את חוש ההומור. תשובתי: לא. בשום אופן לא. אני משתמש בו כאשר הסביבה בה אני נמצא איבדה כיוון וצריך להכניס קצת מצב רוח. המצב בפורום, לפחות באחרונה, שהתחמושת נגד החמות אזלה וכולם באופוריה חלק בחרו בשתיה וחלק בסיפורי בדיחות. וזה הסימן הטוב ביותר שכולן עלו על דרך המלך הנכונה, אלא, אם כן שוב אני טועה וזו מסכה בלבד???!!! אתמהה.....